- 10 Haziran 2018
- 51
- 41
- 3
- 40
- Konu Sahibi aparmanyengesii
-
Illa evliligi asiri isteyip, olmuyor diye hayatini zindan etmen ya da onune ilk cikanla evlenmen gerekmiyor ki. Oluşuna birak. " Ben evlenmem, kafamdan attim, karşiyim" bilmem ne olaylarina da gerek yok. Sen hayatini yaşa onune ne cikar bilemezsin.
Hic oyle illa evleneyim veya ben evlenmem gibi dusuncelerim yoktu. Flort ettim, sevgililerim oldu keyfini cikarttim. Sonunda game over evliyim.
Bana da bekarken evlenme konusu sorulduğunda “yok öyle bir yaratık” derdim. Şimdi evliyim ve dünyalar güzeli bir kızım var.
Olmaz demeyin, asla evlilik düşünmüyorum diye de kimseye söylemeyin, Allah korusun bazı ipsiz,sapsız heriflerin hedefi haline gelirsiniz. Burda konular var bunla ilgili,belki denk gelmişsinizdir.
Bana kalsa bende evlilik düşünmüyorum evlilik sorumluluk demek bense çok tembelim ütü masasıyla karşılaşmamak için o odaya girmeyen bir insanım falan
Etrafımda "evlenmeyen ölüyor" nidaları atan teyzeler olmasa hayat güzel geçecek aslında
Nasıl olması gerekiyorsa öyle olur. Senin evlenmeyi istemen ya da tamamıyla reddetmen hicbiseyi degistirmiycek.
Ben yalnız kalmaktan tamamen keyif almaya basladigimda aşık oldum.
Bence bu konu "evlenirim" ya da "asla evlenmem" diye net şekilde karar verilebilecek bir konu değil.
Evlilik, çocuk yapmak olmazsa olmaz değil ama anladığım kadarıyla siz hayatınızda biri de olsun istemiyorsunuz.
"Sevgilim olsun" ya da "evlenmem lazım" diye tutturmak doğru değil ama hayatın sürprizlerine de kapatmayın bence kendinizi. Hayatın karşınıza ne çıkaracağını bilemezsiniz.
aile gibi bir ailem yoktu demişsiniz ya
Sırf bu duyguyu yaşamak için bile olsa iyi biri çıkarsa karşınıza mutlaka evlenin
Bence bu düşünerek karar verilecek bir mevzu değil; karşınıza biri çıkar aşık olursunuz evlenirsiniz ya da yine de evlenmez başka şekilde yürütürsünüz ilişkinizi. Herkes aynı şekilde mutlu olmaz etrafımda bekar mutlu Kadınlar da var evli mutlu Kadınlar da. Tersine bekar mutsuz Kadınlar da var evli mutsuz olanlar da. Sakın çevrenin lafına uyup sırf evlenmek için evlenmeyin bağımsız durabilecek bi ruha sahip olduğunuz belli aşksız evlilik size çekilmez gelir. Ayrıca evlenince yalnız kalmayacağının da garantisi yok vakitsiz kaybedersin terkedilirsin hepsi insanlar için
Ben illada hayatinda erkek olsun diyenlerden degilim ama esim olmasaydi hayatim daha zor olurdu cogu seyi onunla paylastigim icin daha kolay geliyor sukur eger benim.gorislerim geregi evlenmeden beraber yasamaya olunlu baksaydim evlenmezdim ama hayatimda yine kocam olurdu :)
Karsina biri cikar onunla bir gelecegini paylasmak istersin. Yoksa yalniz kalmayayim , hasta oldugumda bana baksin diye biriyle evlenilmez.
Bence siz evlenmek sevilmek istiyorsunuz sadece sevebileceginiz birisi denk gelmedigi ve birkac sıkıntınız oldugu icin istemiyorum kesinlikle diye kendinizi sartlandirmaya calisiyorsunuz ben oyle anladim yorumlarinizdan.. Herkes evlenmek zorunda degil herkes cocuk sahibi olmak zorunda degil toplum baskisi yuzunden sanki mecburmus gibi algilaniyor. Ama ben kesinlikle yapmam kesinlikle olmazlarada karsiyim akisina birakin belki cok sevip sevebileciginiz biri denk gelir ozaman neden olmasin..
Başlığı gördüm koşarak geldim :)
Valla ben evliliğe doğru giderken köprüden önceki son çıkıştan kaçtım.
Neden bilmiyorum ama artık pek evlilik isteği yok içimde.
Evlilik kadın için daha çok sorumluluk demek, açıkçası pek gözüm yemiyor
Bence evlenmeme fikrini tamamen kafanda netleştirmemişsin sadece bir şeylerin olmaması, seni "ya hiç evlenemezsem ya da sevebileceğim biri çıkmazsa" düşüncesine itmiş. Bu ihtimalle de barışık olmak için kendini ikna etmeye çalışıyorsun.
Yaşın kaç bilmiyorum ben de senin gibiyim yani aslında anne olmayı çok isterim ve çocukları çok severim ama hayatımda kimse yok, uzun süreli flörtüm de olmadı, karşıma biri de çıkmadı ya da beni seveni ben istemedim/benim istediğim beni istemedi
Yalnız yaşamaya alışık olduğum için bazen biriyle aynı evi paylaşma fikri beni korkutsa da, sevdiğin insanla ortak yaşam kurmak güzel olabilir. Asla evlenmem de demiyorum, illa evlenmem lazım da. Ben sende bu konuyla ilgili biraz kafa karışıklığı seziyorum.
Evlilik mutlaka olması gereken bir şey değil bence. Evlenmeyip mutlu olan da var. Tek başına da mutlu olma şansını yakaladıysan, illa ki birinin seni mutlu etmesine ya da yanında olmasına ihtiyaç duymazsın. Fakat sende gelgitler var. Önce bunu netleştir. Evlenmemek bir acaba sebebi olmamalı, kendi isteğinle düşünmediğin bir durumsa ona lafım yok. Yani karşına biri çıkar ama ona dersin ki, "ben evlenmeyi düşünmüyorum". Burada iki şey olabilir, ya o kişiyle ayrılırsınız ya da evlenmeden de flört etmenin keyfini çıkartırsınız. Diyelim ki böyle beraberliğin içindesin, evlenmeden cinsellik yaşamak konusunda çekincelerin var mı? (Sanki buna da karşısın gibi bir izlenim oluştu bende)
Hayat her şekilde güzel yeter ki yaşamayı ve her andan tat almayı bilelim.
Hayatının dümeni senin elinde, evlilik konusunda ya da başka konuda da kararı verecek olan sensin. Kendi içinde bu durumu netleştirdikten sonra emin ol dıştan gelen hiç bir yorum seni etkilemeyecektir.
Şu an bence doğru yoldasınız. Yani şöyle açıklayayim burada gencecik kızlar evlenmiyorum hayatımda kimse olmadı evlenemiycem, evde kalacağım gibi konular açıyor sürekli bunu düşünerek hayatı kendine zindan ediyolar ya o durum daha vahim bence. Zaten bu düşüncede olanların çoğu da sırf evlenmek için evleniyolar ve genelde hayal kırıklığı yaşıyolar. Anladığım kadarıyla sizin kriterleriniz var ve istediğiniz gibi biri karşınıza çıksaydı evliliği düşünürdünüz ancak şimdiye kadar aradığınız kişiyi bulamayınca öğrenilmiş çaresizlik oluşmuş evlenmiycem diyorsunuz. Mutlaka evlenmeliyim demek de yanlış ama asla evlenmem de demeyin bu soru üzerine çok dusunmeyin. Hayatın ne getirecegi belli olmuyo. Akıntıya sürüklenip gidiyoruz bazen. Ayrıca burada evli mutsuz kadınlara da genelde tek başına yetebilmeyi kendiyle mutlu olabilmesi öğütleniyo bu bekar ve yalnız kadinlar için de geçerli. Tek başına yaşamayı öğrenmeliyiz. Hem yalnızlık bazen çok güzel oluyor :) bu arada bende otuzlarin başında bekar ve evlenmeyi düşünmeyen bir bayanım. Yaşadığım bir hayal kırıklığı sonucunda bu fikirden uzaklaştım.
Hayatta hiçbir konuda kesin kararlı olmamak ve büyük konuşmamak gerek. Bu kadar siyah-beyaz değil dunya. Gri de var hatta kırmızı da, yeşil de. Demek istediğim insanın asgari hayat görüşü olması gerek elbette ama evlilik/ilişki konusunun sadece bizim kararımızla ilgili olmadığına inanıyorum. Kapatmaya gerek olmadığı gibi olmuyor diye çıldırmaya da bir o kadar gerek yok.
Herkese zaman ayirip fikirlerinizi paylastiginiz onerilerde bulundugunuz icin ayri ayri tesekkur ederim.
Yorumlar birikince herkese ayri ayri yazamadim kusura bakmayin
Aslinda cok acmak istemiyordum ama konu yarim kalmasin yada aklınızda soru isareti kalmasin diye paylasmak istedim oncelikle evlenmek istemeyisimde uzun zaman karsima dogru insanin cikmayisinin etkisi fazla ama tek nedenim bu degil yada evlenmek istemeyisimin nedeni ogrenilmis caresizlik sartlanmislik yada olmayacagini bilmek degil cok detay vermek istemiyorum
Hayatimi etkileyecdk derecede olmasada psikolojik bir rahatsizligim var bu sıkıntımı her insanin kaldirabilecegini dusunmiyorum ama dogru insani buluncaya kadarda derdimi her karsima cikanla paylaşip boyle bir sıkıntım var eger bu sorunumu kabul ederim diyorsan gibi bir aciklama yapipta kisisel problemimi kimseyle paylasmak istemiyorum cunku ben bu saglik sorunumu ailem yada arkadas cevremden kimseyle paylasamiyorken kalkip benimle evlenmeyi dusunen herkese bunun aciklamasini yapamam o yuzden durumu bu sekilde kabul edip evlilik fikrini kafamdan silmek alabilecegim en dogru karardi bende bunu yaptim