Evliliğim başlamadan bitiyor galiba

Evlilik zor bi sürec. İnsan anca alısıyor evliliğe bence. Ve bir evlilik üç yıldan önce oturmuyor. Evet tartısmalar oluyor. Bende defalarca bosancam yapamıyorm dedim. Eşimde hatalıydıı bende. Benden sana tavsiye aile terapistine gidin. Cidden cok işe yarıyor. Olmazsa bosanacaksan o zaman bosan. Fevri karar vermeyin bence

Canım ben çok üzüldüm sana ve eşine, ailesine... muhtemelen çocukluktan yaşadığın travmalar yüzünden boyle oldun. Babanın annene bu kadar eziyet etmesi seni annene aşırı düşkün birisi yapmış. O yüzden kendini annene karşı ondan uzak olduğun icin suçlu hissediyorsun belki de... kendini gecenin bir yarısı dışarı atıp kendine zarar verme istemelerin, eşinin seni zaptedememesi vs. Belki sende bipolar bozukluk olabilecegini hissettirdi bana nedense. Terapi almaya devam et. Gerekirse bir süre annenin yanina ziyarete git bir süre kal hasret gider, sana iyi gelir. Sonra yine eşinin yanına dön. Kendine biraz alışmak için zaman tanı hemen evliligim bitti düşüncesine girme. Birak ailesi ne düşünürse düşünsün. Sen iyi olmaya bak. Sen iyi olunca ailesinin saygısı da artar. Düzelir her şey. Karamsar olma bu kadar lütfen.

Abartmışsınız..Herkes ailesinin dizinin dibinde evlenmiyor...biraz yalnızlığa alışın...görüntülü arama var, arar görürsünüz ailenizi..yazları gider 1_2 ay kalırsınız. .

Yapman gereken tek şey kendini eşinin yerine koymak. Adam sen kriz geçirirken korkup tabiki ailesini arayacak çünkü ona başka şans bırakmıyorsun. Seni kandırmamış yurt dışına gideriz dememiş sen kabul ederek evlenmişsin. Çoğu insanın yıllarca hayalini kurduğu şey güzel bir yuva kurmak kendi ellerinle mahvetme. Zamanla herşeye alışıyorsun. Hatta annene gidince evini özleyecek koşa koşa gideceksin evine. O insanlara da yazık ne umutlarla kurmuslar yuvanızı. Eşinin gözünde sevilen bir kadın olmak yerine acınan bir kadın olma. Sevdiğin şeyleri yap mutlaka her sabah yürüyüs yap stresini at. Hep eve kapanmayın. Akşamları gidin gezin. Birgün bu davranışların eşindeki sevgiyi bitirirse dönüşün olmaz. Pişmanlık fayda etmez. Daha donanımlı bir doktordan yardım al lütfen. Konusmak istersen özelden yaz anlat rahatla geçecek bu günler

Birbirimizi severek evlendik diyosun. Ailesiyle aram iyi diyosun. Eşimle annemin arası iyi diyosun. Yeni evlenmişsiniz. Tam olarak sorun ne onu anlamadım. Mesela demişsiniz ya bugün de kavga ettik ailesi geldi falan diye, kavga sebebi neydi çok merak ettim durduk yere mi çıkıyor bu kavgalar?

Bir önceki günden kavgalıydık ve evet saçma sapan bi sebep yüzünden çıkmıştı. Kavga büyüyünce çıktı gitti arabada yatmış . Ertesi gün geldi yemek hazırlayacaktım hazırlama yemeyeceğim dedi. Sonra gece oldu baktım yastığı yorganı almış kanepede uyumaya gidiyor bende saçmalama dedim gel yatalım yatağımızda dedim yatmam ben o yatakta birdaha yatmayacağım dedi yine bi kavga çıktı. Bu şekilde yani olayın en başıma gidince hep ceviz kabuğunu doldurmayan sebeplerden çıkan tartışmalar. Ailesi de böyle söylüyor bunun için kavga mı edilir siz napıyorsunuz bi kendinize gelin diyorlar .

of bıktım artık ana babayı özlediği için evliliğini yok eden insanlardan. özlediğiniz içinse tüm bu kavgalar ayrılın adam da rahat etsin siz de. anlaşamama sebebiniz karşılıklıysa ikiniz de terapi alın

Sen en azından sakinleşince öz eleştiri yapıyor peki eşin bi daha o yatakta yatmam deyişinin tahrik olduğunu kırıcı olduğunu söyleyip özür diledi mi öz eleştiri yaptı mı ? Bence ona biraz empati yaptırın malesef erkekler kısastan anlıyor

Çok üzüldüm.... Ben size inanın çok üzüldüm...... Çok iyi anlaşamıyorduk mükemmel değildi.... Yazmışsınız.... Mükemmel olmasına gerek yok ..... Anlaşmaya gerek var.... Şimdi ne yapabilirsiniz...... Oturup şapkayı koyalım önümüze hata kimde yanlış anlama kimde kim daha baskın asıl sorun ne.. Bunlara dikkat edin.... Öfke kontrol sorunu için ilaç yetmez kesinlikle sorunun kaynağına inip deşip kurtulmak gerekir..... Başka türlü hortlıyan bir sorun o.... Onun dışında rahat olun alışırsınız güzel olur..... Yoksa niye yıllar sonrada olsa biraraya geldiniz değilmi.... Tartışmayı kavgaya dönüştürüp her olayda bana yapılan hata demek yerine birazda karşınızdaki insana sakinleşmek için vakit verebilseniz sorun kalmayacak..... Hatayı anlamak çözmenin yarısıdır.... Siz başarısınız 41 gün kuralını uygulayın alışkanlık 20 yada 21.. Öfke kontrolü 41 gün.... Olmayacak şey değil çoğu insana gerekli.... Ben herşeyin yoluna gireceğini düşünüyorum siz isterseniz... Herşey unutulur hatanın farkında olursak telafi edersek ve tekrarlamazsak..... Yahu Allah bile bize kaçıncı şansı veriyor tövbeyi veriyor değilmi..... Bu mantıkla gidelim.... Nefes aldıkça umut var... Tabiki tekrarlamamak ve sorunları çözmek kaydıyla. Hadi inşallah

Siz öfke kontrol sorunum var yazdığınız için haklı olduğunuz her konuda haksız olmanıza neden olacak bir sorun bu.... Bunu es geçmeyin ve bundan kurtulun ... Bu sorun size eş iş arkadaş hayatın her alanında kaybettirir.... Bu nedenle eşiniz sizi bu sorunda tahrik etmiş yada hatalı bile olsa kontrol edilmeyen öfke patlamaları olayı tamamen aleyhinize çevirir ve verdiğiniz aşırı tepkiler nedeniyle haksız olmanıza yol açar asıl konu bu..... Bunu bir şekilde hem sağlığınız hem ilişkileriniz için çözmeniz gerekli.... Öfke kontrol sorunu olan insanlar kendilerini doldururken sürekli kurar aynı zamanda ve panik anında nöbet şeklinde patlamalar yaşarlar.... Bu bir yanardağ gibi çevredeki herkesi kırar yakar ve yaralar en çok da sizi

Evlilik olgunluğuna erişmeden evlenmek. kaçıyor muydu?
üstelik yurtdışında yaşıyormuşsun insan önden konuşur, 1000 kere düşünür

Konu sahibi de çok öfkeliymiş, ailesinin yanında saydırmış kocasına. Hatta eşi ve kendisi için hep alttan alan taraf eşim oluyor ben çok öfkeliyim demişti. Muhtemelen öfkeyle ve aile özlemiyle sinirlenerek olayları büyütüp eşiyle tartıştı ve tabiri caizse kocasını da üzüp, sabrını taşırdı demekki kocası ayrı yatma vs kararı aldı tabiki bunlar doğru değil ama öfke problemi varmış daha 1 aylık evlilik. Psikoloğa, psikiyatriye gidecek kadar abartılacak bir şey yaşadığını düşünmüyorum. Hepimiz ailemizden evimizden ayrılıyoruz. Eşine sürekli alışamadım, alışamıyorum, ailemin yanına yurtdışına gidio orda yaşayalım diye baskı kuruyor ve sürekli dillendiriyorsa eğer eşi de üzülmüştür yani. Kendisi de diyor baştan alışırım zorlanmam diye düşündüm, eşimin burda kurulu düzeni bir işi var diye. Adam kurulu düzeni, işi varken neden bu düzeni bozsun ki, yurtdışına gitmek bu kadar kolay mı? Her şey bu kadar basit mi? Belki orada daha kötü şeyler yaşayacak, belki eşini geçiremeyecek? Eşini oraya götürebilmesi için eşinin burda dil kursuna gitmesi gerek, kendisinin yurtdışında ev bulması ve evliliğinin gerçek olduğunu kanıtlaması, orda ev kurabilmesi için birikmiş parası olması gerek veya orada hamile filan kalıp eşini oraya getittirecek, öyle çok kolay değil yani, belki 1 sene sürecek oraya gitmeleri yani. Adam neden işi varken böyle bir sıkıntıya girsin.

Ama konu sahibi de annesini ailesini bırakamamış. Balayına annemi özlerim diye gitmek istememek ne demek??? Saçmalık, size eşiniz dese ki ben ailemi özlerim balayına gitmeyelim, ne dersiniz??? Eee o zaman evlenmeseydi, kimse zorla evlendirmedi ki? Eşinin kurulu düzeni ve işi var, neden yurtdışına gitmek için işini bırakıp sıkıntı çeksin ki. Hem orda düzen kurmak çok mu kolay sanıyorsunuz. Buradan yurtdışına evlenip giden erkekler buradan yurtdışına giden kadınlardan daha zor adapte oluyor ve daha zor iş buluyorlar. Orda burda Türk kasabında, Türk marketinde çalışır artık veya gider milletin tuvaletini temizler yurtdışında. Çok kolay ya orda iş sahibi olmak. Üniversite okumuş bile olsa 2 lisans 2 üniversite diploması ve denkliğinin olması lazım doğru düzgün bir iş bulabilmesi için. Eşi de haksız tabiki ama eşi de elinden geleni yapmış bence, psikologa, psikiyatriste bile yönlendirmiş. Keike ailelere yansıtmasaydı.

Siz evlilikte ne kadar tecrübesizseniz, eşinizin de o kadar tecrübesiz olduğunu bilerek hareket edip, birbirinize karşı yaptığınız konuşma ve tavırlarda ona göre hareket etmelisiniz. Siz bu evlilik için ailenizden uzağa gelmiş ve kendinize göre büyük bir fedakarlık yapmışsınız. Sırf bunu kabullenip, evliliğinize alışana kadar bile eşinizin sevgisine ve ilgisine ihtiyacınız çok olacaktır. Bu adamı sevmeseydiniz böyle bir karar almazdınız. Şimdi alışamadım diyerek eşinize öfkenizi yönlendiriyorsunuz.Oysa, kimse sizi bu evliliğe zorlamamıştır. Yetişkin bilincine erişip, ona göre hareket ederseniz, çok mutlu olabilirsiniz.
Sorunlarınızı konuşmaktan, nelere üzüldüğünüzü anlatmaktan, ne istediğinizi veya istemediğinizi belirtmekten çekinmeyin.Tabi bunlar iki taraf içinde geçerli.
Mutlu ve huzurlu olunması için, iki tarafında birbirine huzur vermesi ve mutlu etme çabasında olması gerekir.Sorununuzu çözebilmenizi ve mutlu olmanızı dilerim.
Huzurlu ve mutlu olmanızı dilerim.

Aslında siz de farkındasınız durumların .

Kimi yorumlarda okudum , eşiniz konfor alanını bırakıp sizin yaşadığınız ülkeye gitmedi gibi sözler

Benim erkek kardeşim öyle bir hata yapti "hata " diyorum çünkü, flamanca konuşan bir ülkeye evililik sebebi ile yerleşti eşinin yaşadığı ulkeydi , ve flamanca bilmeden kimse kardesimi işe almadı, senelerce orada burada çalıştı hep geçici işler oldu çünkü dil konusunda sıkıntı yaşadı ve yurdışında yaşadığı ülkede öyle kolay olmadı iş bulması, kontratla çalışan yerler kadrolu değil geçici isler yani , siz bilirsin tabi ki ama bu sekilde düşünüp yorum yazan arkadaşlar için izah ediyorum.

Şimdi eşiniz böyle davranmış olsa , gecenin 3 ünde affiniza sığınarak yazıyorum ama delirmiş gibi kendinde degilmis gibi hareket etse siz ne yapardınız? Ve anneniz 30 gün içinde bunun gibi en az 2 kez daha bu şekilde olaylarla karşılaşmış olsa , eşinizin yüzüne bakar mı? Şahsen benim evladimi üzen ve bunu devamli hale getiren birinin yüzüne bakmak istemem. Kendinize değer verin , ailenizi özlüyor olabilirsiniz fakat bu şekilde düşünerek ve davranarak esinize , ailenize , evinize ve yaşadığınız yere alisamazsiniz. Yaşadığınız yerde de arkadaşlarınız olacak , çevreniz olacak , ogretmenmissiniz , ogrencileriniz olacak ilerleyen zamanlarda.

Evet belki ilerleyen zamanlarda ailenizin yanında yaşama ihtimaliniz de olabilir , şartlar ne getirir bilinmez. Ama şimdiden bunu baskıyla eşinize diretmeyin , sahsen bana direten biri olsa yaşayacağım varsa da inat yapar yasamam.

Zaman verin kendinize , eşinize .

Evliliğin ilk aylarında hatta ilk yılında böyle şiddetli kavgalar olur sizin yapmanız gereken asla ailelere belli etmemek eşinizle konuşup şart koşun hiç bir şekilde aileler aramıza girmeyecek kendinizi ait hissettiğiniz bir yerde olmayınca annenizi arıyorsunuz evliliğe alışma ayları işte herkes yaşamıştır inşallah iyi olursunuz

Size ne kadar teşekkür etsem az kızlar. Gün boyu yazdıklarınızı okudum aynı yorumları defalarca okudum hatta. Akşama kadar da düşündüm. Eşim akşam eve gelince güzel güzel konuştum. Birdaha bu tür tartışmalar yaşamayalım yaşasak da bu kadar ileri gitmeyelim aileleri işin içine katmayalım dedim. Ben dün annen ve babanın yüzündeki o hayal kırıklığı ifadesini gördüm çok üzüldüm onlara birdaha bunu yaşatmayalım dedim. Evet annemi özlüyorum ama anne kuzusu gibi davranmamın da bir anlamı yok sen beni buraya zorla getirmedin, beni kandırmadın, bu yaşantıyı birlikte seçtik dedim. Bundan sonra ben elimden geleni yapacağım gibi şeyler söyledim o kadar mutlu oldu ki boynuma sarıldı çok sevindi. Senin başına bişey mi düştü aşkım falan dedi çok şaşırdı. Bunda hepinizin katkısı büyük. Bi ablamla, en yakın arkadaşımla konuşup dertleşmiş gibi hissettim çok rahatladım. Yorumlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim umarım bundan sonra mutlu oluruz. Şuan tek kafama takılan konu ailesinin gözünde durumu nasıl toparlayacağım kızlar yani biz iyi huzurlu oldukça onlarla da aram düzelir mi beni cadı, arsız, saygısız biri olarak görmezler değil mi?

Olgun insanlarsa cahilliğine verirler biz de on yılda biçok şey yaşadık ailelerle,unutuldu gitti. Kayınvalidem der arada “Burçak fena damarına basmamak lazım “ diye, saftirik diye bilmelerindense cadaloz diye bilinmek bazen daha iyidir, o yüzden güler geçerim

Siz evliliği toparlarsanız sıkıntı kalmaz , buna takılmayın neticede kayınvalide yani muhteşem olduğunuzu düşünse kaç yazar

Merhaba,
Evliliği kulaktan duyma kalıplara oturtmaya çalışmayın, her evlilik farklıdır.
Ben ayri yatılmaz olayını anlamıyorum, o anda adamla kavga etmişsiniz, birbirinize gıcık olmuşsunuz muhtemelen neden illa beraber yatacaksınız ki o gece, varsin barışınca yatin birlikte.
Kavga etmişsiniz, neden yemek yapıyorsunuz ki.. o gün de ekmek arasi yiyin ne olacak.
Eşinizle konuşun. Birdaha ailesini karıştırmasın olaylara. Biz eşimle evliliğimizin 5. Ayında neredeyse boşanıyorduk. Ne onun ne de benim ailemin haberi bile yok.
Evliliğin ilk ayları zordur, şimdi 9 yıllık evliyiz.
Zamanla alışırsınız evliliğe. Biraz rahatlayin ve aileleri uzak tutun sorunlarınızdan.
Kv sizi sevmezse de kendi problemi, sadece biraz rahatlayın, her şey düzelecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…