Evliliğim başlamadan bitiyor galiba

Pardon da bu anlattığınız kavgayı körükleyen tamamen eşiniz.
Cidden göremiyor musunuz?
Yemek hazırlama teklifinize red vermiş 1,
Ayrı yatmayalım demenize inat etmiş 2
Çileden çıkarmış sonra toparlaması zor olunca çağır aileyi oh ne ala...

Değişen düzeni yok tabi özlemi yok ailesi dibinde.
Bir karısını idare edecek tek başına edemiyor. Pehh!

hatalısın. kaç yaşında insansın ve hiç mi annenden ayrı kalmadın. senin ailen eşin artık ve o yuvan. severek evlenmişsin ve anladıgım kadarıyla eşinin ailede iyi. geçinmenin yollarını ara. 6 senelık evliyim ve eşimle tek bir kere kıskançlık yüzünden tartıştım. o sinirliyse ben susarım ve ortam değiştiririm. en güzel zamanlarını böyle basit şeylerle harcama bence.

Haklısınız. Bunları ailesine de söyledim. Babası ona kızdı bu konuda zaten. Haklı olduğum taraflar da var ama eşimin gözünde ben haksızım. Sussaydın diyor geçip yatsaydın bir gün de ayrı yatsaydık ne olacaktı hemen evliliğimiz mi bitecekti benim annem babam yıllardır evli küsünce hala ayrı yatıyorlar gibi cevaplar veriyor. Ben çileden çıkınca haksız oluyorum bela mısın sen başıma diyor. Ailesini olaylara dahil etme gibi bir huyu var. Bundan rahatsız olduğumu bi çok kez dile getirdim ama bugün ailesi gelmese birbirimizi boğazlayabilirdik o denli birbirimize girdik. Fakat iyi mi oldu hayır annesi hiç yüzüme bakmadı “bıktım hergün huzursuzca uyumaktan acaba iyiler mi diye düşünmekten” falan dedi bende evet bu yüzden boşanıcam herkes rahat bi nefes alacak dedim. Dün eşim arabada yattığı için ve ben sürekli uyuduğum için whatsapp a falan da girmeyince merak etmiş defalarca beni aramış ben de telefonu gece sessize alıp uyumuştum. Gündüz yine bahsetmiş annesine biz gece tartıştık autumn telefonlarını açmıyor eve gidip bi bakın diye çünkü kendisi şehir dışındaydı bi kaç saatliğine . O şekilde yine haberleri olmuş yani dün ki tartışmadan. Konusu açılınca bende onların yanında ne olabilir ki sen kendini çok önemsiyorsun senin yüzünden kendime bişey yapacak değilim dedim. Ne zannediyorsun sen kendimi dedim. Annesi “ne olduğunu düşünüyorsun autumn” dedi. Ben şok. Herkes insan anne dedim kimse kimseden üstün değil bende oğlunun derdiyle kendime zarar verecek değilim o konuda kimsenin şüphesi olmasın dedim ama kadın bu konuşmalardan sonra yüzüme bakmadı birdaha.

Peki tecrübe sahibi biri olarak size sorayım. Yemek hazırlama girişimime yapma yemeyeceğim demesine ne tepki vermeliydim ? Gece evden çıkıp gitmek istemesine arabada yatmasına? Bi sonraki gece yatağı ayırmasına kanepede yatmasına ve benim saçmalama gel yatağımızda yatalım teklifime yatmayacağım ben o yatakta diye cevap vermesine? Yani siz olsanız ne yapardınız gerçekten doğru nedir öğrenmek ve birdahaki sefere doğru tepkiler vermek için soruyorum.

Bak arkadaşa su yazdıklarına cok sasirdim. Ee taksit taksit yazmasana kardeşim konu başında anlattığın adam ile bu adam arasında dağlar kadar fark var. Biz yorum yaptıkça yeni yeni şeyler türüyor. Konu başında iyi onun gibisini bulamam dediginiz adam şuan çok afedersiniz itin g*tunde. Bizde ne yazacağımızı şaşırdık.

Uff güle güle gitsin onun evladı, canı kıymetlisi tamam.
Sen de birilerinin kiymetlisisin. Gökten düşmedin dünyaya.

Olayı bütün değerlendirmek gerek.
Gurbete gelen sen, aile hasreti çeken sen.
Senin için alışmak daha zor.
Eşin daha çok alttan almalı.
Çıldırtma noktasına gelmeden sarilsa, tartışmayalım canım sen benim her şeyimsin dese bunlar olur mu?
Basımın belası, ayrı yatsak bir gece ne olur gibi laflar çözüm müymüş?

Çok değer veriyor, sana bir şey mi olacak korkusu taşıyor madem iş işten geçmeden korusun seni ve sinirlerini..
Ya biz kadınları kandırmak o kadar kolay ki iki göz kırpmaya tav oluruz.
Bununla baş edemeyen adam beceriksizdir net!

O da öfkeli ve inat bir insandır. Haksız olduğum taraflar elbet var ama haklı olduğum yönler de var. Ne yapmalıydım siz söyleyin? Keşke tamam sen bilirsin diyip geçseydim kenara o zaman böyle olmayacaktı ama aşağılandığımla kalacaktım bunu da kendime yediremezdim bu yüzden kavga çıktı.

Ben cevap vereyim.
Alırım güzel bir tepsi hazırlarım kendime otururum önünde iştahla yerim.

Arabada yatmaya mi gitti, kapıyı kilitler bir temiz uyurum.

Ayrı mi yatmak istiyor. Ota b.ka ayrildigin yatağa keyfine dönme sakın sonra diye uyarırım eğer yine ayrı yatarsa Odaya dönmek istediğinde dönmesine izin vermem.

Her ne kadar çok mu değerlisin kendime senin için zarar verecek değilim desen de üzerine çok düşüyorsun totosu kalkmış eşinin.

Illa canına kıymana gerek yok.
Çok umursayip antidepresanlik duruma düşmek, tiplerine üzülmek, üstüne düşmek de yetiyor herifin şımarmasina.

Dünya onsuz dönsün.
Küs olsan da kahkaha at, yemeğine iştahla sarıl ve göster ona bunu. Kendini bir şey sanmış.

Yok yok işler değişti adam böyle yapıyorsa çok da desteklenecek bir tarafı yok. Siz tepkilerinizi çok abartmadan verin. Alın karşınıza konuşun anlatın derdinizi onu da dinleyin

Siz, sırf Aileniz uzakta diye Evinize,eşinize alişamiyorsanız ve tartışmalar bu eksende çıkıyorsa..Size diyeceğim Lütfen olgunlaşın. Evinize alışmanız lazım. Sonuçta artık buraya gelmişsiniz kendinize güzel bir çevre edinebilirsiniz..

Aileleri problem edip evliliğinizi güç gösterisine çevirmeyin.Çekirdek ailenize sahip çıkın. Eşinizi seviyorsunuz, ailesiyle sorununuz yok o halde bu evlilik neden bitsin?
Birçoğumuz Aynı ülkede yaşamamıza rağmen ailelerimizden uzaktayız Siz ailenizi senede bir görüyorsanız ben dahil birçoğumuz aynı şekildeyiz.

Eşinizi seviyorsanız oturup konuşun ikiniz de bu evliliğinizi sarıp sarmalayın.

Keşke böyle yapsaydı. Yani benim gönlümü almak o kadar kolaydır ki ama o inatlaşmayı seçti. Öfkesi hala geçmemişti dünden dolayı. Şuan kediye döndü boşanma lafını duyunca ve ben kararlı olunca ama ne fayda. Bende keşke beraber yatmak istediğimde hayır cevabı alınca tamam diyip geçseydim. Aşağılanmış hissettim sinirlendim . Sen bilirsin bunu unutmam diyip geçip uyusaydım sonradan pişman olacaktı ama o an kendime hakim olamadım işte. Belki bi çok kişi de olamazdı bu ağır bişey.

Bu mesajınızı yeni okudum. Peki eşiniz durduk yere mi böyle davranıyor hiçbir sorun yokken, kalp kırıklıkları yokken öyle mi?

Yok yok işler değişti adam böyle yapıyorsa çok da desteklenecek bir tarafı yok. Siz tepkilerinizi çok abartmadan verin. Alın karşınıza konuşun anlatın derdinizi onu da dinleyin

Şuan kuzu gibi. Bir de ailesi gittikten sonra ben bayıldım korktu biraz. Bayılmalarım çok oluyor bu aralar bünyem gerçekten çok stres altında sağlığım bile tehlikede. İnanın 2 aydir reglim durmuyor. Doktora da gittim bi sorun görünmüyor. Stresten olduğunu düşünüyorum. Hayatımda hiç bu kadar zorlandığım bi dönem olmamıştı. Kendime zarar geliyor herşeyden önce o yüzden dediğiniz gibi abartmadan tepki vereceğim akşam gelsin doğru düzgün konuşacağım herşeyi.

Reactions: JES

Ayrı yatmayalım diyen kadına ottan sebepten inatla karşılık veren öküz kendi kendini aşağılamış olur o utansin bir kere.

Bakış açınızı doğrultmaya ihtiyacınız var.

Siz ona doğruyu hatirlatiyorsunuz o yanlış seçimi yaparak evliliginizi yaraliyor.
Bunlar hep önüne gelecek. Bu evliliğe ayrı yatmayı getiren kişi o olduğu için pişman olacak.
Sonraki kavgalarda kızıp yatak ayıran siz olacaksınız ve ağzını açmaya hakkı olmayacak.

Bırakın böyle öğrenmek istiyor madem öyle öğrensin.
Kreş bebesi gibi problem çözme becerisi zayıf ebeveynlerini sorun alanına toplayan adamdan fazla bir şey beklememek lazım.

Bu mesajınızı yeni okudum. Peki eşiniz durduk yere mi böyle davranıyor hiçbir sorun yokken, kalp kırıklıkları yokken öyle mi?

Dünden kavgalıydık yine birbirimize girmiştik o yüzden böyle davrandı normalde hiç bi sorunumuz yok öper koklar yani çok iyiyiz çok mutluyuz ama bi sorun çıkınca birbirimizden nefret ediyormuş gibi davranıyoruz.

Birbinizi seviyorsanız ve boşanmak istemiyorsanız bazı şehlere katlanmak gerek.
1) Evliliğin ilk senesi zor olur. Birbirinizi tanışma alışma süresidir. Zamanla karşı tarafı tanırsın, kendini törpülersin
2) Aileniz uzakta diğe çok özlemişsiniz ve psikilojinizi etkiliyordur mutlaka
3) Yurt dışında yaşadığınız için Türkiyeye alışamıyorsunuzdur belkide
4) Arkadaşlar dediği gibi; 2 kişi arasında olanı 3ü asla bilmemeli.
Eşinizle konuşun yardım etsin size. Be gezmeye eğlenmeye zaman ayırın. Düşüncelerinizi güzel şeylere fokuslayın.

Madem birbirinizi seviyorsunuz ikiniz de birbirinize daha olgun yaklaşmalısınız.. Bir taraf inat ediyorsa diğer taraf sakinliğini korumalı..
Misal yatağa gelmedi diyorsunuz, yatsaydı koltukta.. Aşağilandiğınız bir durum yok ki ortada.. Gidin yatın yatağınıza ..Bırakın siz gittikten sonra içi içini yesin.Enin de sonunda yatağına gelip yatacak. Böyle böyle birbirinize şekil verip tanıyacaksınız.

Bir çok evliliğin ilk yılları biraz sıkıntılı geçebiliyor nedeni de Gençliğin verdiği acemilik ve inatlaşma ..Evlilikte yıllar geçtikçe bağlarınız kuvvetlenir.Çünkü artık gerçekten birbirinizi tanıyorsunuz, ona göre davranıyorsunuz.

Adam yerine koyulacak mıyım?
Sen eşini adam yerine koy gerisi gelir.

Ve unutma bi çöplükte iki horoz ötmez. Eşinin senin için zapt edemiyorum demesi çok üzücü. Erkeklik yapma sen kadınsın

Ben evlenirken yengemin bana tek tavsiyesi eşin ne derse onu yap sözünden çıkma olmuştu. Böyle yapınca erkekte karısının sözünden çıkmıyor. Dene gör
Nefret dilini değil sevgi dilini kullan
Mesela eve geç geldi nerde kaldın diye bağırma geciktin seni özledim, de.

sen kendini çok önemsiyorsun senin yüzünden kendime bişey yapacak değilim dedim.

Böyle deme işte. O senin eşin. Değersiz olduğunu hissettirme. Sen böyle yapınca aklı başına gelecek değil. Bana eşim bunu dese onun için kılımı kıpırdatmam

Yani evliliğinizdeki sorun sanıyorum ki üstünlük kurma ve ego savaşı. Bundan vazgeçin.

ayh evlilik çok zor

Öncelikle sakin kalmayı öğrenin, inatlaşmayın. Eşiniz kavgalısınız diye ayrı yatmayı tercih ettiği için evi terketmek biraz aşırı bir tepki olmuş bana göre. Henüz 1 aylık evlisiniz bu kadar basit sebeplerden birbirinizi boğazlayacak dereceye gelmek olgun insanlar olmadığını gösteriyor zaten, ayrıca eşinizin annesinin yanında eşinizi sen kimsin ki diyerek aşağılayamazsınız, hangi anne olursa olsun zoruna gider.
Başka ülkede yaşamak sizi psikolojik olarak zorluyor olabilir bence enerjinizi atabilecek ve kafanızı dağıtabilecek aktiviteler bulun kendinize kurs, spor vs gibi. Böylece bütün öfkenizi ve hıncınızı eşinizden çıkarmamayı öğrenebilirsiniz belki,
Ayrıca size tavsiyem acilen öfke kontrolünü öğrenin hepimizin sinirden gözü döndüğü zamanlar oluyor elbette ama herkes bu durumda katşısındakinin boğazına sarılsa işin için çıkamaz kimse.
10 yıllık evli ve 15 yıldır eşiyle birlikte olan biri olarak ne kadar sinirlenirsem sinirleneyim aramızdaki saygıyı yok edecek hiç bir kelime kullanmadım eşime karşı tabi o da bana aynı şekilde.
Aranızda çok büyük bir sorun olmadığı için evliliğinize sahip çıkın ve ailelerinizi de boş yere üzüp strese sokmayın.

bence biraz gereksiz konulardan çıkmış tartışmalar. Adam yemek yapma yemeyeceğim demiş bunda alınacak ne var? Kendi ne istiyorsa onu yesin, illa senin pişirdiğin şeyden yemek zorunda mı? Canı ekmek arası istiyorsa ekmek arası yesin, yemek yemek istiyorsa yemek yesin. Uyuma konusunda ise önceki gece tartışmışsınız adam arabada yatmış, hiçbirşey olmamış gibi gelip senin yemeğini yemesini aynı yatakta yatmasını nasıl bekliyorsun? Ortada çözülmemiş bir problem var, iki taraf da alttan almamış kimse özür dilememiş arada soğukluk var. Sen nasıl sinirliysen o da sinirliymiş hala belli ki. Kaldı ki adam sen git yat ben gelmeyeceğim dememiş, yatmayacağım orada zaten sen de yatmayacaksın demiş. Belki de sen olmadan o yatakta yalnız yatmak istemedi ne biliyorsun? Ortam gergin olduğu için de gurur yaptı bunu söylemek istemedi. Sen aşırı tepki verince de aslında hiç aklında olmayan şeyleri sıraladı tek tek. Sana tavsiyem şu; evliliğin tek bir formülü yok. Herkesin karakteri farklı her evliliğin dinamiği farklı. İlla her yemeği birlikte yemek zorunda değilsiniz, herşeyi birlikte yapmak her yere birlikte gitmek zorunda değilsiniz. Bırak o nasıl rahat hissediyorsa evinde o şekilde davransın (elbette burada yatak ayırmaktan bahsetmiyorum çünkü amacının o olduğunu düşünmüyorm), sen de nasıl rahat hissediyorsan o şekilde davran. Orası sizin eviniz, rahat olmalısınız. Bu aşk dediğin şey partnerini özgürleştirmeli hapsetmemeli, işte o zaman o ilişki eşsiz olur o zaman o adam tam senin istediğin gibi olur çünkü senin yanjnda kendi gibi olur, yalan söyleme ihtiyacı hissetmez, gerilmez, mutlu ve huzurlu olur. Tabi sen de öyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…