eve gelirse kendimi affettirmek için herşeyi yapmaya hazırım ama gelirmi bilmem çok kötüyüm çok herkes beni suçluyo neden anlamıyolarcanım selam bende bi 90 lıyım. yani üzüldüm gerçekten ALLAH yardımcın olsun öncelikle. ben 1 senelik evliyim. eşimle aramda 6 yaş var ama 40 yaş fark olsada az . böyle bir mesele yüzünden ayrılmanız asla doğru olmaz bence başkalarını eğer öyleyse dediğin gibiyse kayınvalideni ve eski eşini sevindirirsin sadece başkada bi işe yaramaz tatlım ki İNŞALLAH zatn olmaz böyle bi şey.yorumların hepsini okuyamadım bi şeler kaçırmış olabilirim ama aklımdan geçenleri söylemek isterim. canıım evet sen çok haklısın. onun seninle ailesi esk eşi kızı kim varsa kendi tarafında dengeyi onun sağlaması gerekir onun gözlem yapması gerekir kızına onun bu şekilde davranamazsın demesi gerekir.evet çok haklısın şeker ama maalesef işte oluyor böyle şeyler bazen. şimdi sen burda haklykn haksın durumna düşmüşsün biraz. daha çacuk çok küçük etkileneblck yaşta dolduruşa gelmesi normal cnm hiç hakkı yok evet ama... ve kızla ilişkiniz daha çok yeni oturtmak için zaman lazım tabi birde onun büyüyüp kendi gözlem yapabileck druma gelmesi... sana tavsiyem öncelikle senin eşine kendini anlatman iletişim kopukluğu çok tehlikeli şu durumda. onunla kkkeeesssiin kouşmalısın. ve sevmiyorum istemyrm gbi değilde ''canım bn seni çok sevyrm tabiki anck kızınla ilişkimiz çok yeni bende biraz sert konştm çok gergindim. ben onu tabiki sevmem mi senin kzızın bazı sorunlarmz olması normal sende bana yardmcı olursan çözülmyecek bi şey yok.'' demelisin. bu hassasbi konu bu gerginlik bööle kalırsa çok kalıcı olur cnm ağzına sakız eder. öncelikle sen bu imajı hemen sil... biraz inandir onu çabaladığına. ondan sonra sevmyrm demek yerine kızının yaptığı yanlışları söylemeden ziyade farkettir kendi farketsin hem sana bu kadar hırçın olan ona normal mi yani. mesela kızı için bi şeyler yapması için onu yönlendir küçük hediyeler al de vakit geçir de. sende yap bunu. onu bi inandırsan bunun üstüne kızının yaptığını kendi yadırgar zaten. ama lütfen konuş canım lütfen...
eşimi görebilirsem af diliycem kendime göre her ne kadar haklıda olsam ama beni severmi eskisi gibi bilmiyorum kendi ellerimle yıktım herşeyi hata bende yalan söyleyemiyorum napayım
bence hiç karışma zaten gece seni huzursuz etmek için arıyor ne yaparsa yapsın sallama, adam bin sene bekar kalsa dönüp bakmaz boşanırken mücadele etmez evlenince kıymetli olur, salla gitsinnYapacak birşey yok, ben eşime dilerse kızının velayetini de alabileceğini söyledim. Ayrıca kızını da seviyorum, hatta benim ailem bile seviyor. Çünkü onun hiç bir suçu yok. Geç saatte aramasını dert etmedim, karşı taraf sırf huzursuzluk yaratmak için bunları yapıyor, biliyoruz dedim. İsterse sabaha karşı arasın, ama içki masalarından fırsat bulup o yaşta ki bir çocuğun uyuması gereken saatte anne sarhoş eve gelip "kızın seninle konuşmak istiyor" diyorsa, açıkçası burada düşünülen şeyin çocuk olduğundan şüphe duyarım ben.
eşin suçlu , yorumları oku sabahtan beri herkes kendini paraladı konunu çözeceğiz diyeeve gelirse kendimi affettirmek için herşeyi yapmaya hazırım ama gelirmi bilmem çok kötüyüm çok herkes beni suçluyo neden anlamıyolar
bugüne kadar tek kötü lafım olmadı o çocuğa annesi bile hırpalar bağırır biliyorum bunu ama iyi davrandım diye iyice tepeme çıktı terbiyesizlik etti neyse çocuktur eder ama eşimin bu kadar mantıksız davranmasını anlayamıyorum ben onun karısıyım benide düşünmeliydiBizler empati yapmaya çalışarak biz olsak burada ifade ettiğimiz şekilde tutum sergileyeceğimizi sanarak yardımcı olmaya çalışıyoruz. Aslında yaşamadan bilinmez. O çocuk kendi koşulları içinde haklı olabilir. Sen de kendi koşulların içinde haklısın. Senin de söylediğin gibi aranızda uzlaşma sağlamaya çalışması gereken kişi eşin olmalı.
10 yaşında bir çocuk, anlatıldığında içinde bulunduğu şartları idrak edebilecek durumdadır.
Eşinin evladına gerçekleri kabul etme konusunda yardımcı olmak yerine aşırı korumacı olmayı tercih etmesi tamamen suçluluk duygusundan kaynaklanıyor. Boşanmış anne babaların tamamı çocuklarına karşı suçluluk duygusu yaşıyor evli iken olmadığı kadar mutlu etme çabasına giriyorlar. (Boşanmış anneyim)
Çocuğun, anne babasının ayrılmış olmalarının babasını kaybettiği anlamına gelmediğine güven ihtiyacı var.
Babasını kaybetmediğine yürekten inandıktan sonra babasının huzuru için çaba gösterecektir.
Bu durumda aileyi toparlama sorumluluğu sana düşüyor canım. Biri evladına karşı ezik hissettiği için yaralı, diğeri annesi babası ayrıldığı için yaralı. Onların yaralarını sarmaya gönüllü olursan huzur içinde yaşarsınız.
Anladığım kadarıyla sen çocuğa karşı sınırsız tahammül göstermen gerektiğini aksi halde üvey olmakla suçlanacağın kaygısını yaşıyorsun. Öz anneler evlatlarına sınırsız tahammül gösterebiliyor mu? Hayır... Anneler çocuklarına öfkelenir, kızar, ceza verir, terlik fırlatma eyleminde bulunabilir değil mi? O halde senin kızgınlıkların da gayet normal.
bugüne kadar tek kötü lafım olmadı o çocuğa annesi bile hırpalar bağırır biliyorum bunu ama iyi davrandım diye iyice tepeme çıktı terbiyesizlik etti neyse çocuktur eder ama eşimin bu kadar mantıksız davranmasını anlayamıyorum ben onun karısıyım benide düşünmeliydi
aynen öyle canım sende yaşamışsın benim yaşadıklarımı evet ben yanlış yaptım hatamı kabul ediyorum bir dahada asla olmaz böyle bişey ama güvenirmi bana artık bilmemAsla özür dileme asla
Aynı sorun bende var
Bir kez özür diledim, sırf gönlü olsun diye
Şimdi ısıtıp ısıtıp önüme koyuyor
Kızım ne yaparsa haklıdır, sen haksız olmayı kabul edeceksin diyor
Sakın gerekirse gitsin inan sonrasında yaşayacağın sorunlar çok büyük
Denge başta kurulsun
Uslubun yanlış olabilir ama o da gözünü açacak, bu konuşmalara gerek kalmadan kızını idare etmeyi bilecek
İnsanlara biraz sert gelebilir bu düşüncem ama yaşanırken kazın ayağı öyle değil
Eski eşler çocukları maşa gibi kullanıyor, huzur kaçırmak için ellerinden ne gelirse yapıyorlar
arkadaşım,evlenirken bu adamın çocuğu olduğunu biliyordun o zaman kabuldü de şimdi ne oldu.bazen maalesef anlaşılmaz oluyorsunuz.o küçük bir kız çocuğu üstelik kız çocukları babaya düşkün olur.sen adama kızını istemiyorum diyeceksin adamda o evde kalacak yok öyle bir şey.yıllarca eşinin ailesinden zulüm görüpte eşi için katlanan nice gelinler kadınlar var.analarını babalarını atmıyorlar ne yaparlarsa yapsınlar.değilki evlat atılacak.bin tane kadın bulunur ama evlat asla bunu ancak anne olduğunda anlayabilirsin.yanlış yapmışsın..evet kızlar sanırım evliliğim bitiyor nedenini yazıcam fakat nolur beni yargılamayın şuanda birilerinin desteğine çok ihtiyacım var eşimle 2 ay önce evlendik çok mutlu bi yuvamız vardı ama bu eşimin ikinci evliliği ve ilk evliliğinden 10 yaşında bi kızı var benim ilk evliliğim kızıyla başlarda çok iyi anlaşıyoduk uzun bi süredir hiç konuşmuyoruz annesi yüzünden annesi dolduruyo sanırım çocuğu bu yüzden çok hırçın oldu bize geldiğinde hayatımı kabusa çeviriyo beni eşimle bile aynı yatakta yatırmıyo terbiyesizlik hat safhada işte tüm bunlardan dolayı soğudum çocuktan nefret ettim resmen dün bunu söyledim eşime senin kızını sevmiyorum dedim o da tahmin ettiğim gibi bağırdı falan dedi gidicem bi daha gelmicem bu eve naparsan yap falan dedi sonra dedimki kızını sevmek zorunda değilim ben getirirsende bişey demem ama sevmiyorum dedim bunu benden istemeye hakkın yok zorla olmuyo falan dedim sonra o gece evde kaldı sabah gitti ablasındadır herhalde zaten iş için oraya gidicekti msj attım evliliğimizi bitirme diye hiç cvp gelmedi eve de gelmez artık sanırımbugünden beri dualar ediyorum nolur bitmesin diye eşimi çok seviyorum o da beni seviyor fakat abartıyo biraz durumu napıcam ben şimdi hiç bilmiyorum nolur yargılamayın beni dualarınıza ihtiyacım var
eşin dengeyi bulamıyorsa sakın bir çocukta sen yapma sana saygılı olmalıbugüne kadar tek kötü lafım olmadı o çocuğa annesi bile hırpalar bağırır biliyorum bunu ama iyi davrandım diye iyice tepeme çıktı terbiyesizlik etti neyse çocuktur eder ama eşimin bu kadar mantıksız davranmasını anlayamıyorum ben onun karısıyım benide düşünmeliydi
Allah razı olsun sizden sizde olmasanız iyice yanlız kalırdımondan sonrada kızının hırçınlığı annesinden de olabilir kulitta nın deiği gibi babasını kaybettiğini de sanabilir. sen ne zaman eşini çabaladığına inandırırsan kızına güzen ortamını hissettirirsen o zaman herşey rayına oturuuur umutsuz olma lütfen asla yalnız değilsin ....
canım benim büyüklerimizin birde şu sözü vardır; yedi kumalı yere git ama asla çocuklu yere gitme diyeinşallah dediğin gibi olur ben daha yeni evliyim ve çok korkuyorum boşanmaktan
Katılıyorum,belli ki eşin de sana iyi davrandığı için sen de onun tepesine çıkıp adamın yüzüne çocuğunu sevmiyorum diyerek terbiyesizlik etmişsin. sen karısısın o ayrı ama diğer taraftaki kanı canı evladı , kendini evladıyla bir tutup da kıyaslama üzülürsün
eskiden çok iyiydik beraber eğlenirdik birsürü şey yapardık şimdi noldu anlamıyorum yaklaşmıyo bana çocuk eşimde uzak tutuyo gibi artık niye ben istenmeyen kişi olarak görülüyorumÇocuğu anlamaya çalışın bence. Annesinin doldurma olayını düşünmeyin, onu bir tarafa atın. Onun dışında çocuğun psikolojisini anlamaya empati yapmaya çalışın. Ona şefkatle yaklaşmaya çalışın. Biraz sabredin. Sonuçta evlenirken adamı olduğu gibi kabul ettiniz, şuan hiçbir şey değişmez, fedakarlık yapması gereken taraf sizsiniz. Zor'u seçmişsiniz. Eşiniz en fazla kızına bak gamze ablan seni seviyor, böyle böyle yapmana üzülüyor vs. gibi yaklaşabilir, başka ne yapabilir ki sonuçta. Ayrıca eşinizin eski eşini kıskanmayın, boşuna kendinizi yıpratmayın. Çocuk için evde huzurlu bir ortam hazırlayın. Çocuğa biraz sabredin, annelik içgüdüleriyle yaklaşın.
Bu konunun başka çözümü olduğunu düşünmüyorum, sonuçta adam çocuğundan vazgeçecek değil...
Kızı geldiğinde üçünüz eğlenceli şeyler yapın, imkanınız dahilinde lunaparka sinemaya yemeğe gidin. Sevdiği yemekleri sorun, yapın, pasta türü şeyler yapın, süpriz olsun, ufak hediyeler alın, "sevmemeyi" seçmek yerine sevmeyi tercih edin. Doğrusu bu çünkü... Çocuk baksın ki güzel zaman geçiriyor. Babasını kıskanması çok doğal, 10 yaşında ama boşanma ve yeni bir eş görmüş babasının yanında. Çocuk için çok zor durumlar bunlar...
aynen öyle canım sende yaşamışsın benim yaşadıklarımı evet ben yanlış yaptım hatamı kabul ediyorum bir dahada asla olmaz böyle bişey ama güvenirmi bana artık bilmem
yaklaşamadımki bida çocuğa annesi telefonla konuşturmadı bile faceden falanda silmiş bana msj attı benim çocuğumla konuşmucaksın diye ve daha birsürü şey küfür falan çıkmaza girdim iiyicecanım benim büyüklerimizin birde şu sözü vardır; yedi kumalı yere git ama asla çocuklu yere gitme diye
sen muhtemelen bunları yani olacakları tahmin ederek evlendin arada bir çocuk var dediğin gibi diğer bayan fişekliyor olabilir sende aksine çocukla arkadaş ol çok iyi davran kıskandır gereken kişileri utansınlar yaptıklarından
o çoçuğa alışmalısın çünkü boşanmadığın takdirce o hep sizinle olacak
öyle bi niyetim yoktu hanımefendi o kadar vicdansız değilim Allah a şükür10 yasinda bi kizin sorumlulugunu kaldiramiyacksaniz evlenmeyecektiniz. once bi evleniyim sonra kizi uzaklastiririm derseniz. oyle kolay degil o isler.
o zaman sen çocuğu bir kenara bırak ve eşini eve getirmenin yollarını ara oturun konuşun bir anlaşma yapınyaklaşamadımki bida çocuğa annesi telefonla konuşturmadı bile faceden falanda silmiş bana msj attı benim çocuğumla konuşmucaksın diye ve daha birsürü şey küfür falan çıkmaza girdim iiyice
tek sorunumuz bu dengeyi kuramıyoBen katılmıyorum bu sözlere. Birebir şahid olmuslugum var evli insanlarla evlenen bekar bayanlara. Ama sonuç bu degil , anlamiyormusunuz cocuk 2 ayda ne noktaya getirmiş. Neden demiyorsunuz adam bekar almayacaktı . Çünkü adamda cocuklu istemiyor belliki. Yani suç adamda kim olursa olsun evliligin ilk bal ayında buna katlanamaz. Burada Hassaslik yok babanın çocuğuyla kuramadigi duzensizlik var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?