ah be kardeşim anneside sevse keşke sevmiyoki istemiyo çocuğu aklı fikri başka yerlerde anne demeye bin şahit lazım sadece kullanıyo çocuğu benim verdiğim sevginin yarısını bile vermemiştir onaherkes saygı göstermeye mecbur ama sevgiye değil, sen zorla birini sevebilir misin? konu sahibinin eşi senin bu yorumun gibi düşünüyorsa ilk eşinden boşanıp ikinci eşi ile evlenmeyecekti. herşeyi göze alıp kendini unutup evliliğine kızı için devam edicekti, zira o kız çocuğunu annesi gibi kimse sevemez...
ahhh ahhh hep öyledir zaten,bu anneler de çocuklarını hiiiççç sevmezah be kardeşim anneside sevse keşke sevmiyoki istemiyo çocuğu aklı fikri başka yerlerde anne demeye bin şahit lazım sadece kullanıyo çocuğu benim verdiğim sevginin yarısını bile vermemiştir ona
2 ayda değil bacım 1 yılda 2 ay oldu evleneli ama 1 yıldır görüşüyoruz sık sıkişte ben de onu diyorum zaten cute..2 ayda ne emeği verdi de karşılığını göremedi ve sevgisi bitti?ne kadar çabaladı o kız içn?
evlenmeden bilmiyor muydu kızının gelip kalacağını?
adam sonuna kadar haklı bence..
keşke sizin dediğiniz gibi olsa eşim beni küçük düşürüyo kızının yanında hiç umursamıyo dengede tutsa hiçbişey olmucak zaten1- Öncelikle kızı olduğunu bilerek evlenmişsiniz. Ondan vazgeçmesini ummayın lütfen, bunu yapmaya çalışmak yada ummak eşinizi mutsuz edecektir. Kızını özleyen bir baba ve babasını özleyen bir kız emin olun onların mutsuzlukları size de yansıyacaktır.
2-Şurda da size katılıyorum ki, bazı şeyleri kabul ederek evlenmiş olmanız; o etkenlerin sizin huzurunuzu kaçırmasına da göz yummanızı gerektirmiyor. Burada ki tek kusurunuz eşinize bunu aktarırken kurduğunuz yanlış cümleler. "kızını sevmiyorum" lafı çok ağır olmuş gerçekten.
3-aslında burada tek suçlu maalesef ki, eşinizin ilk eşi. Resmen eski eşi mutsuz olsun diye kendi çocuğunu kinle nefretle doldurarak aslında kendi evladını mutsuz ediyor.
Bakın benim eşiminde ilk evliliğinden bir kızı var, şu an 6 yaşında. Eşimle ilk tanıştığımız günden bu yana asla bu sorun olmadı. Asla eşimin kızından vazgeçeceğini falan düşünmedim. Aksine her durumda "kızını ara", "aman eski eşinle tartışma, ortada bir çocuk var ileride yüz yüze bakmak zorunda olduğunuz anlar olacak" gibi şeyler söyledim. Benim eşimin kızı İstanbul'da yaşıyor annesiyle, evimize geldi kaldı. Eşimle gezdirdik. Ona bir kardeşinin olacağını söyledik. Ben özellikle pedagog bir arkadaşım ile görüştüm, geldiğinde nasıl davranmalıyız diye. Biz ona , artık onun bir abla olduğunu ayrı bir oda da yalnız yatabileceğini, evlenen kişilerin aynı yatakta yattığını ama sabah olduğunda dilerse kapıyı çalarak babasını uyandırabileceğini söyledik. O da uyuyana kadar babasının ona hikaye okumasını istediğini söyledi, öyle de oldu. Buradan mutlu ayrıldı. Ama eşimin ilk eşi, her fırsatta çocuğu kullanarak eşimle beni mutsuz etmeye çalışıyor. Gece yarısı 12-1'de arıyor "kızın konuşmak istiyor" diye, ya da hiç olmadık zamanda "gel al kızını" diye mesaj atıyor. Benim tek düşündüğüm o ufacık kız çocuğu, bende ayrılmış bir anne babanın kızı olabilirdim, ya da belki de ben ileride yaşayacağım böyle şeyler.
Ve evliliğinizi kurtarmak istiyorsanız şunu kendinize kabul ettirin "eşim için değerli olan herşey benim için de değerlidir"...o zaman inanın herşey daha farklı olacaktır.
benim kırgınlığım eşimin bana hiçbir zaman destek olmaması size olmuş ama banada olsaydı böyle olmazdı bende kendi evladım gibi severdim kollardım onuben de daha önce evlenmiş ama eşi vefat etmiş bir adamla evlendim. 3 seneyi dolduracak evliliğimiz.
çocuk şuan 6,5 yaşında ve evlendiğim zamandan beri benle yaşıyor.
diyeceksin ki senin ki ile benimki bir mi?
cevap vereyim; baba tarafı bakmış çocuğa ve haliyle bayağı alışmışlar ona ve bana karşı eşimin ailesi hep ön yargılı idi.
günlerce gözyaşı döktüm, eşim hep destek oldu...
benden uzaklaştırmaya tekrar yanlarına almaya çalıştılar çocuk hırçınlaştı bu süreçte.
tabi çocuk kıskandı başlarda ama karşıma alıp aynen şöyle dedim ' seni çok seviyorum, senle arkadaş olalım kırmayalım birbirimizi' hemen yüzü güldü tamam dedi.
kaynanam ne zaman ağzını açsa çocukla ilgili ' sakın karışmayın o benim evladım' dedim.
ilmik ilmik dokudum onu...
kim sorsa senin mi ? diye 'evet benim evladım erken evlendim diyorum '
çocuk hemen sarılıyor o an bacağıma 'annecim' diyor...
şimdi okula gidiyor, aklım çıkıyor bir şey olur ben yanın da yokken diye.
kolay gelmedim buraya 'sabır ve fedakarlık' gösterdim.
ben de çok kırıldım çok laf sokuşturdular ama ne o çocuktan vazgeçtim ne de eşimin boynunu büktüm herkese karşı.
sen çok yanlış yapmışsın.
daha önceki yorumları okumadınız sanırım?orda da sordum..nedir yani hırçınlık dediğiniz davranışlar örnek verirseniz daha iyi anlarız...ne oldu da sevginiz bitti yani ?bugüne kadar tek kötü lafım olmadı o çocuğa annesi bile hırpalar bağırır biliyorum bunu ama iyi davrandım diye iyice tepeme çıktı terbiyesizlik etti neyse çocuktur eder ama eşimin bu kadar mantıksız davranmasını anlayamıyorum ben onun karısıyım benide düşünmeliydi
çocuğunu sevmiyorum dediğiniz için olabilir mi? bunu demeden önce de belli etmiş olabilr misiniz? çocuklar "duygu radarı" dır. herşeyi hisssederler..söze gerk yokturm bazen..eskiden çok iyiydik beraber eğlenirdik birsürü şey yapardık şimdi noldu anlamıyorum yaklaşmıyo bana çocuk eşimde uzak tutuyo gibi artık niye ben istenmeyen kişi olarak görülüyorum
benim çocuğumu sevmiyoru,böyle olmayacak diyen kadına az bile yapmış kusura bakmayın..eşimden ayrılsam,o yeniden evlense ve kadın da çocuğumu istemese aynı şeyleri yapardım,beterini hatta..yaklaşamadımki bida çocuğa annesi telefonla konuşturmadı bile faceden falanda silmiş bana msj attı benim çocuğumla konuşmucaksın diye ve daha birsürü şey küfür falan çıkmaza girdim iiyice
sevmeyerek evlenmiş zaten anlık bişey olmuş yeminler etti öyle olduğuna kızının üstüne inandım böyle olduğuna tabi anlaşamışlar sonrasında ayrılmışlarözel değilse eğer eşiniz diğer bayandan neden boşanmış?
annesinden bile fazla sevmişsiniz,alıp içinize sokarcasına herlade,ama fazla olmuş o yüzden" tükendi" demekah be kardeşim anneside sevse keşke sevmiyoki istemiyo çocuğu aklı fikri başka yerlerde anne demeye bin şahit lazım sadece kullanıyo çocuğu benim verdiğim sevginin yarısını bile vermemiştir ona
aynen katılıyorum.Her doğru her yerde söylenmez.. senmi kendi canımı?
konu sahibi bilerek evlenmiştir bu çocuğu.Neden cogunluluk konu sahibi bayanı suçluyor.
siz kendinizi bi onun yerine koyarmisiniz rica ediyorum. ilk evliligim diyor yeni bi evlilikten bahsediyor, soylermisiniz burada cocugun ne isi var. Burada hata babada ya kızınla hayatına bi süre bekar devam ediceksin, yada bi evlilik oliyor ise bunu ona alistiricak hatta alisamiyorsa baska bi kadının oldugu o eve getirmiyceksin. Kimse kimsenin herseyini sevmek zorunda degil. Gerçekçi olalım o kız çocuğuna anne ve babasından başka kimse zarar vermiyor. Hanim efendi esinizle gayet ciddi yalvarmadan konuşun sizinde Haklarınız var bu hakları ezdirmeyin. Sevginizle onu prens haline getirmeyin ki kendini birsey sanmasin.. daha ılımlı yaklaşın bundan sonra ama taviz vermeden emin olun üzülmessiniz.
tek mesele sevip sevmemen değil ki gamze.hatta hiçbir zaman sevgi besleme.sevmeye mecburmuyum hiç te değilim kimse anlamıyo bunu işte
bunun kötülükle alakası yok ta taşıyıp taşıyamamakla alakası var.hazır olup olmamanla alakası var.burda kimisi bana cephe aldı yargıladı ama gerçekten kötü bi insan değilim ben sizinde dediğiniz gibi beni ve kızını ayrı tutması lazım zaten benimle toparladı kendini yeni bi hayata başladı çok destek oldum ona başladığı yere geri dönmez inşallah benide perişan edicek
bu mesele eşimde bitiyor yani eşim bana destek olsaydı iyi davransaydı böyle olmazdı ona kendi annesinden daha iyi davranırdım daha iyi bakardımbu arada kendi doğurmadığın bir çocuğu sevip,haftada 2 gün gelen çocuğa ilgi sevgi sevkat göstermek için "üstün" bir yeteneğe gerek yok diye düşünüyorum..
üstelik yukarda bile yazmış insnalar,kendileri alıp büyütmüş eşlerinin çocuklarını..anneleri olmuşlar yanii..
benim kırgınlığım eşimin bana hiçbir zaman destek olmaması size olmuş ama banada olsaydı böyle olmazdı bende kendi evladım gibi severdim kollardım onu
kadın erkek ilişkisi ile ,kadın-çocuk ilişkisinin alakası yok,siz karıştırıyorsunuz...bu mesele eşimde bitiyor yani eşim bana destek olsaydı iyi davransaydı böyle olmazdı ona kendi annesinden daha iyi davranırdım daha iyi bakardım
hanımefendi bizde canavar değiliz herhalde lafınızı tartında konuşun biraz ben bana yapılan saygısızlığa üzülüyorum benim yanımda yaşasa bile o çocuğun kılına zarar gelmez merak etmeyin annesi gibi davranmayıda bilirizçocuklarım olmadan önce ölümden korkmazdım ama şimdi erken ölmekten korkuyorum..konu sahibi gibi bir insanın eline düşerler üzülürler diye gerçekten çok korkuyorum.ya daha 10 yaşında anne-baba boşanması gibi ciddi bir travma yaşamış çocukla bir görüyor kendini.çok üzüldüm.
Dua istiyorsan Allah akil fikir versin diyim o zamanevet kızlar sanırım evliliğim bitiyor nedenini yazıcam fakat nolur beni yargılamayın şuanda birilerinin desteğine çok ihtiyacım var eşimle 2 ay önce evlendik çok mutlu bi yuvamız vardı ama bu eşimin ikinci evliliği ve ilk evliliğinden 10 yaşında bi kızı var benim ilk evliliğim kızıyla başlarda çok iyi anlaşıyoduk uzun bi süredir hiç konuşmuyoruz annesi yüzünden annesi dolduruyo sanırım çocuğu bu yüzden çok hırçın oldu bize geldiğinde hayatımı kabusa çeviriyo beni eşimle bile aynı yatakta yatırmıyo terbiyesizlik hat safhada işte tüm bunlardan dolayı soğudum çocuktan nefret ettim resmen dün bunu söyledim eşime senin kızını sevmiyorum dedim o da tahmin ettiğim gibi bağırdı falan dedi gidicem bi daha gelmicem bu eve naparsan yap falan dedi sonra dedimki kızını sevmek zorunda değilim ben getirirsende bişey demem ama sevmiyorum dedim bunu benden istemeye hakkın yok zorla olmuyo falan dedim sonra o gece evde kaldı sabah gitti ablasındadır herhalde zaten iş için oraya gidicekti msj attım evliliğimizi bitirme diye hiç cvp gelmedi eve de gelmez artık sanırımbugünden beri dualar ediyorum nolur bitmesin diye eşimi çok seviyorum o da beni seviyor fakat abartıyo biraz durumu napıcam ben şimdi hiç bilmiyorum nolur yargılamayın beni dualarınıza ihtiyacım var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?