evliliğim bitiyor

ya canım yaşamayan anlamıyo bunu atıp tutuyolar arkadan öyle tabikide evladını tercih edicek ama ben birimizi seç demedim ona istemiyorumda demedim lanet olsun şu çenem yokmu yalan söyleyemiyorum işte

Tamam bırak siniri geçsin üstüne gitme... Evden çıkıp gitmiş daha büyük tartışmalara girmek istememiş kurcalama.

Eve geldiğinde tekrar özür diler sevdiğini söyler konuşmak için karşına oturtursun... Birbirinizi anlayabilmeniz için konusmaniz şart.
Sen kendini anlat kendi adına da özür dile onun da hatalarını yüzüne vur ve sana destek olmasını istediğini soylemelisin.

doğru söylüyosun ilgi gördüm sevgide gördüm ama saygı görmedim ben küçüğüm diye herhalde ama eşim bana saygı göstermeliydi her ne kadar küçük te olsam evet sevmek zorunda değilim ama bu benim sorunum onun hayatında değişen bişey olmucak sonuçta

ya canım yaşamayan anlamıyo bunu atıp tutuyolar arkadan öyle tabikide evladını tercih edicek ama ben birimizi seç demedim ona istemiyorumda demedim lanet olsun şu çenem yokmu yalan söyleyemiyorum işte
Yalan söylemeye gerek yok eşinize onun çocuğuyla ilgili fikirlerinizi söylemeyin şimdi sadece ben öyle demek istememiştim deyin. Sinirle söylenmiş bir söz filan deyin eşinizin gönlünü almaya çalışın ama lütfen özür dilemeyin şunu iyi biliyorum ki siz o çocuğu sevmek ve onunla ilgilenmek zorunda değilsiniz. Çocuğu engel olarak görmeyin evliliğinize canınız nasıl istiyorsa öyle davranın çocuk olmasa nasıl yaşayacaksanız öyle yaşayın onu düşmanlaştırırsanız gözünüzde kesinlikle evlilik biter ya da kafası gözü dağılmış bir evlilik olarak devam eder.

Esiniz cok ince düşünceli davranamamis, inşallah bundan sonra halledersiniz. Konuşun izah edin net bi sekilde, ve orta yolu bulsun. Zaten bulmak zorunda kiz cocuguda olsa erkekte olsa o cocuk ergenlik cagina erisiyor ayni yatak felan bunlar yanlış egitimler. Toparlamali Esiniz çocuğun sevgisi ayri es sevgisi ayrı olmalı. Dik durun sizi bulmuş kaybederse aklindanda şüphe edin

Konu sahibinin açıkça hissettiklerini burada ifade etmesinin neresi yanlış anlamadım.
Yanlış davrandığını kabul etmiş, durumu nasıl düzeltebileceği konusunda yardım istiyor.

burda kimisi bana cephe aldı yargıladı ama gerçekten kötü bi insan değilim ben sizinde dediğiniz gibi beni ve kızını ayrı tutması lazım zaten benimle toparladı kendini yeni bi hayata başladı çok destek oldum ona başladığı yere geri dönmez inşallah benide perişan edicek

Nasıl yani herkes senin çocuğunu sevmek zorunda mı?

Konu sahibinin açıkça hissettiklerini burada ifade etmesinin neresi yanlış anlamadım.
Yanlış davrandığını kabul etmiş, durumu nasıl düzeltebileceği konusunda yardım istiyor.
aynen yardım istiyorum ama bazı insanlar at gözlükleriyle baktıkları için hayata neler olabiliceğini insanın hayatı boyunca nelerle karşılaşabiliceğini anlamıyor hemen muhalefet oluyolar

aaaa olurmu hanim efendi biz kendimiz kadın düsmaniyiz, birbirimizi yer dururuz. Birseymi anlattik hata nerede didikler onunla o insana savaş açarız. Artık bütün kadınların birbirine destek olma zamanı gelmedimi, bize bizden başka kimseden Hayır yok ben bu cok denedim ve gördüm, bi hata varsa bunu kirmadan bagirmadan toparlayalim ki o erkekler hic bi kadını rendice edemesin.

Dogru olanı yaptınız, iciniz rahat olsun miymiy insanlar gibi is cevirmediniz. Bundan boylede kirmadan soyleceginizi soyleyin lakin esinizin anlayacagi dilden

kız cocuklarının ılk askı babalarıdır.annesını kardesını kıskanır yerı gelır.sen onun gozunde ozur dılıyorum ama uvey annesın suan ıcın ılerde belkı ıyı bı dost,babasının esı olarak gorecek,ya da ablası..bıraz huyuna gıdıp yumusatsaydın cocugun kısılıgını.gorumcenı ara hal hatır sor esını ıste telefona.olmadı aıle buyuklerını kat araya.sevmıyorum deıgınde baktın ısın rengı degısıyor annesı kadar sevemem dıye kıvırsaydın keske ısı.

aramak istemiyorum belki haberleri yoktur diye eşim kızabilir zaten niye insanları arayıp üzüyosun diye dedim ya ben pek önemli değilmişim eşim için kıvıramadım bile birden parladı bişey diyemedim bida

Çok merak ettim neden 90lımısın diye sordunuz 90lıların kaderi mi bu ben de doksanlıyım arkadaşla çok benzer sorunlarım var da o yüzden soruyorum

Hayir canim. Ben de 90liyim. 10 yasinda çocuğu olan bir adam büyüktür. Bi de nickinde 90 var diye sordum. Dogrulatmak istedim. Ne alakasi var kaderle canim. Senin ne derdin var?

aramak istemiyorum belki haberleri yoktur diye eşim kızabilir zaten niye insanları arayıp üzüyosun diye dedim ya ben pek önemli değilmişim eşim için kıvıramadım bile birden parladı bişey diyemedim bida
bıkac gun gecsın aılene haber vermek ıcın.kızcak bahane mı yok bıde aıleye nıye soyluyosun demedım mı ablamlarda kalcagımı der bıde.gorumcenı ara nabız yokla bence cnm .gecmıs olsun

Ben yalan olayini tam anlamadim. Size kizimi seviyor musun diye sorsa da yalan soyleyemeseniz bir derece de, pat diye ben senin kizini sevmiyorum demek yalan soyleyememek degildir. Anliyorum dugunle ilgili icinizde birseyler kalmis, cocuklu bir adamla evlenmekte kolay degildir. Ama butun bunlar evlenmeden once dusunulup tartilmasi gereken seyler. Insan kendi anne babasina bile zit gittigi donemler oluyor, siz iliskiniz hep gulluk gulistanlik olacak mi sandiniz?

canım selam bende bi 90 lıyım. yani üzüldüm gerçekten ALLAH yardımcın olsun öncelikle. ben 1 senelik evliyim. eşimle aramda 6 yaş var ama 40 yaş fark olsada az . böyle bir mesele yüzünden ayrılmanız asla doğru olmaz bence başkalarını eğer öyleyse dediğin gibiyse kayınvalideni ve eski eşini sevindirirsin sadece başkada bi işe yaramaz tatlım ki İNŞALLAH zatn olmaz böyle bi şey.yorumların hepsini okuyamadım bi şeler kaçırmış olabilirim ama aklımdan geçenleri söylemek isterim. canıım evet sen çok haklısın. onun seninle ailesi esk eşi kızı kim varsa kendi tarafında dengeyi onun sağlaması gerekir onun gözlem yapması gerekir kızına onun bu şekilde davranamazsın demesi gerekir.evet çok haklısın şeker ama maalesef işte oluyor böyle şeyler bazen. şimdi sen burda haklykn haksın durumna düşmüşsün biraz. daha çacuk çok küçük etkileneblck yaşta dolduruşa gelmesi normal cnm hiç hakkı yok evet ama... ve kızla ilişkiniz daha çok yeni oturtmak için zaman lazım tabi birde onun büyüyüp kendi gözlem yapabileck druma gelmesi... sana tavsiyem öncelikle senin eşine kendini anlatman iletişim kopukluğu çok tehlikeli şu durumda. onunla kkkeeesssiin kouşmalısın. ve sevmiyorum istemyrm gbi değilde ''canım bn seni çok sevyrm tabiki anck kızınla ilişkimiz çok yeni bende biraz sert konştm çok gergindim. ben onu tabiki sevmem mi senin kzızın bazı sorunlarmz olması normal sende bana yardmcı olursan çözülmyecek bi şey yok.'' demelisin. bu hassasbi konu bu gerginlik bööle kalırsa çok kalıcı olur cnm ağzına sakız eder. öncelikle sen bu imajı hemen sil... biraz inandir onu çabaladığına. ondan sonra sevmyrm demek yerine kızının yaptığı yanlışları söylemeden ziyade farkettir kendi farketsin hem sana bu kadar hırçın olan ona normal mi yani. mesela kızı için bi şeyler yapması için onu yönlendir küçük hediyeler al de vakit geçir de. sende yap bunu. onu bi inandırsan bunun üstüne kızının yaptığını kendi yadırgar zaten. ama lütfen konuş canım lütfen...

aynen yardım istiyorum ama bazı insanlar at gözlükleriyle baktıkları için hayata neler olabiliceğini insanın hayatı boyunca nelerle karşılaşabiliceğini anlamıyor hemen muhalefet oluyolar
Bizler empati yapmaya çalışarak biz olsak burada ifade ettiğimiz şekilde tutum sergileyeceğimizi sanarak yardımcı olmaya çalışıyoruz. Aslında yaşamadan bilinmez. O çocuk kendi koşulları içinde haklı olabilir. Sen de kendi koşulların içinde haklısın. Senin de söylediğin gibi aranızda uzlaşma sağlamaya çalışması gereken kişi eşin olmalı.
10 yaşında bir çocuk, anlatıldığında içinde bulunduğu şartları idrak edebilecek durumdadır.
Eşinin evladına gerçekleri kabul etme konusunda yardımcı olmak yerine aşırı korumacı olmayı tercih etmesi tamamen suçluluk duygusundan kaynaklanıyor. Boşanmış anne babaların tamamı çocuklarına karşı suçluluk duygusu yaşıyor evli iken olmadığı kadar mutlu etme çabasına giriyorlar. (Boşanmış anneyim)
Çocuğun, anne babasının ayrılmış olmalarının babasını kaybettiği anlamına gelmediğine güven ihtiyacı var.
Babasını kaybetmediğine yürekten inandıktan sonra babasının huzuru için çaba gösterecektir.
Bu durumda aileyi toparlama sorumluluğu sana düşüyor canım. Biri evladına karşı ezik hissettiği için yaralı, diğeri annesi babası ayrıldığı için yaralı. Onların yaralarını sarmaya gönüllü olursan huzur içinde yaşarsınız.
Anladığım kadarıyla sen çocuğa karşı sınırsız tahammül göstermen gerektiğini aksi halde üvey olmakla suçlanacağın kaygısını yaşıyorsun. Öz anneler evlatlarına sınırsız tahammül gösterebiliyor mu? Hayır... Anneler çocuklarına öfkelenir, kızar, ceza verir, terlik fırlatma eyleminde bulunabilir değil mi? O halde senin kızgınlıkların da gayet normal.

şunu da söyleyim onun bu dengeyi kurmasını beklersen çok zor ... sen mutlaka yönlendirmelisin. eğer bu mesele böyle kalırsa da onunla senin aranda seçim yapmak zorunda kalır ve hiç hoş olmaz canım. ben bu tercih ettirilme durumlarına çok karşıyım açıkcası. çok zor bi durum gerçekten. onu seçime değil de insanların hatalarını görmeye zorla. ve bak şu durumda asla içinde bi şey bırakma onun için yaptığın fedakarlıkları daha tecrubesis olduğunu ve kızının annesinin hatalrını sevmyrm değilde olaylara odaklanarak anlat hem rahatla hem seni yanlış anlamasına izin verme hele kızı konusunda...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…