evliliğim bitiyor

eşinizin çocuğu o ..
babasına bağlı bir evlat olmalı ..
ki eşinizde '' çocuğuna iyi baba,sonra iyi bir koca '' olmalı ..

Esinde hakli ve eminimki Sende kendine gore haklisin..
Sadece yanlis dile getirmissin duygularini..
Sonucta onun evladi , ve zoruna gitmistir .. herkes yasadigini bilir ..
Esinle oturup sakince konus ve anlat oyle demek istemedigini..
Kimse kimseyi sevmek zorunda degil evet , ama malesef bunuda oyle pat diye dile getiremezsin.
Evlenirken cocugun oldugunufa bilerek evlendin , suan yapacagin her tavir yanlis hareket senib alehine doner.
Cocuk ne yaparsa yapsin , kimse cocugu ayiplamaz ama seni ayiplar.
Haklida olsan suclu durumuna dusersin.
Onun icin mantikla hareket et , esinin hatirina bazi seyleri görmezden gel.
Cocukla cocuk olmaya gerek yok...

ondan sonrada kızının hırçınlığı annesinden de olabilir kulitta nın deiği gibi babasını kaybettiğini de sanabilir. sen ne zaman eşini çabaladığına inandırırsan kızına güzen ortamını hissettirirsen o zaman herşey rayına oturuuur umutsuz olma lütfen asla yalnız değilsin ....

Kadın da o erkeğe neler neler yaptırmasın hanımefendi.
Çocuğu olduğunu bile bile evlenip sonradan yokmuş kıvamına sokmaya çalışan eşte kabahat. Biraz derin düşünüp, çocuklu bir adamla evlenmeyecekti o zaman.

Evlenmeden once de bu adamin bir cocugu oldugunu biliyordunuz zaten, neden simdi patladiniz?

Madem bu ccuga katlanamayacaktiniz, evlenmeyecektiniz hanimefendi. Yazdiklarinizdan gordugum kadariyla siz cocuklu bir adamla evlenecek olgunlukta bir insan degilsiniz, o yuzden yanlis bir karar vermissiniz bence.

tabiki azalmıcaktı ama o benim çocuğum değil

Bu cumleyi kuracak zihniyetteyseniz, cocugu bile bile niye evlendiniz? Ne kadar flort ettiniz, cocuk isinin cikarabilecegi problemleri ve durumlari iyice tartmis miydiniz?

Cocuk , babasinin yaninda baska bir kadin goruyor, ailesi dagilmis, anne-baba evliligi bitmis. Bu psikolojideki bir cocukla su tavirlarla iletisim kuramazsiniz zaten. Once kafanizdan cocukla ve annesiyle ilgili negatif dusuncelerinizi silin, anlayisli ve yapici olun. Zaten zor durumda olan bir cocuga, bakin ille de esinizin cocugu olmasi gerekmez, herhangi bir cocuga ben nasil davrandim, nasil davranmaliyim, yaklasmaliyim diye oturup bir dusunun once.

Son düzenleme:
Cocugunu sevmiyorum ne demek ya? Bilerek evlenmissin. Evlendikten 2 ay sonra boyle demen hic olmamis. Kocana daha iyi bir dille anlatabilirdin. Bence kendini affettirmeye bak

Kusura bakmayin ama bence bir koca icin herseye eyvallah demişsiniz simdide sonuclarina katlanmak durumundasiniz. Yok sustum aman uzulmesin gelinlik giymedim. Hala eski esinin resimleri falan duruyor. Nedir bu Allah askina ya ne sacma seyler. Kendinizi ailenizi nasil hafife aldirıyorsunuz anlamiyorum ve anlamayacagım. Ayrica cok seviyorsan en son soyleyeceğin seyleri en basta söyleyip kestirip atmayacaksınız. Konusmaya konuşmaya birikince iste böyle istenmeyen patlamalar yasarsinız.

Buradaki çocuğu bilerek evlenmişsin şimdi kapa çeneni diyen bütün arkadaşlara sesleniyorum eşinizin ailesinden hiç kimseden şikayet etmeye hakkınız yok nasıl olsa kaynananızı görümcenizi bilerek evlendiniz........

İşte biz de sizin kaynananızın görümcenizin veya başka bir akrabanın canınızı yakacağını bilmediğiniz gibi çocuklarının bize böyle davranacaklarını bilmeden güzel bir evliliğin hayallerini kurmuştuk.

Çocuğu anlamaya çalışın bence. Annesinin doldurma olayını düşünmeyin, onu bir tarafa atın. Onun dışında çocuğun psikolojisini anlamaya empati yapmaya çalışın. Ona şefkatle yaklaşmaya çalışın. Biraz sabredin. Sonuçta evlenirken adamı olduğu gibi kabul ettiniz, şuan hiçbir şey değişmez, fedakarlık yapması gereken taraf sizsiniz. Zor'u seçmişsiniz. Eşiniz en fazla kızına bak gamze ablan seni seviyor, böyle böyle yapmana üzülüyor vs. gibi yaklaşabilir, başka ne yapabilir ki sonuçta. Ayrıca eşinizin eski eşini kıskanmayın, boşuna kendinizi yıpratmayın. Çocuk için evde huzurlu bir ortam hazırlayın. Çocuğa biraz sabredin, annelik içgüdüleriyle yaklaşın.
Bu konunun başka çözümü olduğunu düşünmüyorum, sonuçta adam çocuğundan vazgeçecek değil...
Kızı geldiğinde üçünüz eğlenceli şeyler yapın, imkanınız dahilinde lunaparka sinemaya yemeğe gidin. Sevdiği yemekleri sorun, yapın, pasta türü şeyler yapın, süpriz olsun, ufak hediyeler alın, "sevmemeyi" seçmek yerine sevmeyi tercih edin. Doğrusu bu çünkü... Çocuk baksın ki güzel zaman geçiriyor. Babasını kıskanması çok doğal, 10 yaşında ama boşanma ve yeni bir eş görmüş babasının yanında. Çocuk için çok zor durumlar bunlar...

Son düzenleme:
Çocuktur kıskanır bence.Yeğenin anne babasini kıskanıyor birbirinden.Keşke fevri davranmadaydin..
Kocanda maşallah çok merakliymis evden kaçmaya.Af dileme onun yaptığı daha büyük suç.Evden kaçıp ablasina gidene kadarkizini karşısına alıp sorunu halletmeye calisabilirdi.
Bence koçan her sıkıntıda dertte kaçan bir tip..
Ayrıca böyle parasizlikla evlenip sonra evlenirken gelinlik yoktu, para yoktu,ev yoktu,bana şunu bunu yaptı duyup evlenince bunalıma girdim diyenleri anlamıyorum.
Evlenmeyin o zaman kim zorluyor.Ayrıca cidden evlenmemek lazım bir erkek evlenecek para ve yaşam tarzı belirlememisse onun bunun yardımıyla evlenilmez sonu mutsuzluk olur.

aslında ikimizde gitmeliyiz aramız düzelirse açıcam bu konuyu eşime
Aranızda düzelmw
İlaç kullanmanıza gerek yok ii bir psikolog a giderseniz sadece terapi çok iyi gelecektir eminim grip olmak gibi bişey aslında bu da ruhunuz yorgun ve destek alacaksınız
Umarın herşey ne yaşarsan da hayırlısı olur hakkında .. Sen özrünü dile pişmanlığını anlat eğer geri dönmezse de hakkında hayırlısı olsun bu kadar pamuk ipliğine bağlı bir evlilikde olamaz zaten bunu da unutma ..

benim evladımı sevmeyen biriyle hayatta işim olmaz..
bende olsam eşin gibi davranırım...
herşeyin bi raconu var..
sevmek zorunda değilsin tabiki ama bu şekilde söylemekle hata etmişsin..
anne olunca anlarsın..

çocuğunu sevmiyorum
ne kadar ağır bir laf öyle benim bile içime oturdu
kolay değil üveylik doğru ama
çocuğun doldurulacağını değişeceğini baştan düşünmeliydin
ben olsaydım dedim şimdi de
büyük söylemiyim ama eşin gibi davranırdım...

Hic okumuyo musun burda kac kisi yaziyor kendisi hic evlenmemis olup cocuklu adamlarla evlenenlerin hikayelerini. Ders cikarsaydin keske bunlardan.. cocuklu adamlarla ilk evliligini yapacak olan gencecik kizlar mutlu olamiyor. Cocuk her zaman sorun oluyor onlar icin.. iki kere iki dort.. simdi barissaniz bile bir omur bu sebepten kavga edip durursunuz artik.. gecmis olsun.

10 yaşındaki çocuğun bu büyük trawmadan sonra normal olmasını mı bekliyordunuz..
Bu süreçte babasıyla sizi paylaşamaması suç değil.
Annesi dolduruyorsa bu da kızın suçu değil...
Sizin de başınıza gelebilir bir durum bu..
Empati kursaydınız bu kadar hadsiz bir laf etmezdiniz..

Saygi gormediginde, gelinlik giymediginde,kayinvaliden sana eski esin fotograflarini gosterdiginde sustugun icin bu hale getirmissin durumu. Bu iki evlilikte de tum yasananlar da en masum kisi o cocuk. Keske onun icin gosterdigin tepkiyi sana yapilan diger saygisizliklara gosterseydin..
O zaman susmalarin ne kadar yanlissa, bu konuda bu sekilde fikrini soylemen de o kadar yanlis..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…