• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğim bitiyor

psikolojik değil bence yani psikolojik bir problemin yok çünkü nasıl iğne battığında canın yanıyorsa hayatı paylaştığın insanın olanları uzaktan izlediğini görmek de insanın canını yakıyor
işe git gel ev topla çocukla ilgilen kendine alakalı bir bakımı bile uykundan fedakarlık yaparak yap sonra ben bu kadar yıpranırken bir bakıyorsun hayat arkadaşım dediğim insanın her şeye vakti var ama keyfi yardım etmeye yetmiyor iki güzel cümle kurup destek verse oda yetecek ama içinden psikolojik destek vermek de gelmiyor , yapması gerekenleri anca itelemeyle yapıyor oda sinir savaşları kavgalar sonrasında ...
ama şunu söyleyebilirim zamanla çocuk büyüdükçe her şey düzeliyor , ben bu durumu biraz daha ağır yaşadım paşamız birde ailesini pışpışlamamı ister ve yetişemediğim işleri yargılardı ,inan içindeki öfkeyi nefreti mutsuzluğu çok iyi anlıyorum

Bekledim beyfendi beyaz show izledi falan demissiniz peki siz hic denediniz mi esinizin yanina gidip yanagini oksamayi guzel sozler soylemeyi tvye olan ilgisini cilveyle kendinize cekmeyi ne biliyim guzelce onu cekecek biseyler giymeyi falan

Canım öncelikle çocuğa uyku eğitimi vermeye başla,akşam en geç 7:30 da yemek yesin 8 de banyoya 8:30 masal oku ve yatağına bırak ,her yataktan çıkmasında sabırla kızmadan yatağa koy,gerekirse yanında dur sırtını pışpışla ama oyum oynama, inan 2 haftaya oturuyor uyku,bizimde 11 -12 de uyurdu şimdi akşam banyo yapınca uyku vakti olduğunu anlıyor ,yatağa koyuyorum en geç 9:30 da uyuyor, bizede vakit kalıyor,yoksa geç uyuyan çocukla gerçekten hiçbir paylaşım olamıyor

Annene söyle sen işteyken gündüz az uyutsun.12 çok geç bir saat. En hanımıda olsan o saatten sonra eşin çalışıyor uyuması lazım size yine vssıt kalmaz size

Bir yaşında bir bebeğim var. Tam büyüdükçe herşey yoluna girecek diye düşünürdüm ama tam tersi. Çok zor bir çocuk. 12 den önce uyumuyor ve eşimle geçirdiğim hiç zamanım yok. Çocuk yüzünden kavga ettiğimiz zamanları saymazsak. Ben de çalışıyorum işten gel evde ayrı yorul ve çocuk benden bi saat önce uyusa da kafa dinlesem diyorum. Hergün lanet okumaya başladım. Nedenbu kadarzor bi hayatım var? Haftasonu gelse diyorum aha da geldi noldu? Bitti bile hiçbir halt yapmadan.
Kocama karşı bazen nefret hissediyorum. Öyle sinirleniyorum ki ona. Mesela maça gitmeyi asla unutmaz gecikmez ama konu ben yada sorumlulukları olunca hep erteler. Cinsellik desen bitti gibi. 70 li yaslardakiler bile bizden daha çok sevisiyordur. 15 günde bir kere o da ben kendimden vaktimden feragat ediyorum. Mesela cuma günü 40 yılın başı 10 bucukta uyudu çocuk. Ben de uyuttum gittim yattım bekledim gelecek mi ama beyefendi beyaz show izlemeyi tercih etti.bi sarıl yanagimi okşa yok!Böyle mutsuz olacagimi bilseydim ölürdüm evlenmezdim. Bi b.k yok evlilikte. Aaa hiç de bıle demeden önce bi 4 yıl evli kalın ve çocuk yapın.
Öyle olmasına rağmen mutlu olanlar da kocalarinin kiymetini bilsin. Bu arada herşeyi yakıp yikasim var. İçimde öyle bir öfke var ki anlam veremiyorum. Ağlayarak yazıyorum ve yaşamak istemediğimi farkettim
Oncelikle al esini karsina konus. Sikintilarini mutsuzluklarini ondan bekledigin yrdmi anlat. Ikinizde calisiyormussunuz eve arada yrd al.

Esinin senin duygularini yorgunluklarini anlamasini bekleme. Erkekler sadece anlatinca anlarlar.

Cocugu uyutunca yatakta onu beklemek yerine hos bir gecelikle beraber tv izleyebilirsiniz zaten akli sana kayacaktir.Bence aranizdaki cinselligi artirinca yapilan konusmalarda daha etkili olur.

İşte bunları okudukça niye evleneyim ki diyorum erkeklerin göznde bi süre sonra hizmetçisi oluyoruz çalıştığım iş erkeklerin çoğunlukta olduğu bi iş büttün gün onların sohbetlerini duyuyorum evlilikten beklentileri aynem şu eve gidince sıcak yemeğim olsun düzen iyidir abi düzenli hayat sonuç işte böyle odun odun tv kariısında düzenli hayatn tadını çıkaran erkek ben kimsenn hizmetçisi değilim yok ben evlenmem valla :D biz istiyoruz yatarken bize sarılsın varlığını hissedelim empati yapsın beni anlasın biz kadınlar ilgi alakadan başka ne isteriz ki bunları veremeyecekse evlilik neden evlenelim cisellik demişsiniz oda rutin hep aynı ve sıkıcı geliyordur adama belkide ben sevgilimle iki gün arka arkaya bile birlikte olunca bile sıkıldım yani araya zaman mesafe özlem girmeli evlilik bütün bunları yok ediyor zamanla görev halini alıyor sevgilimi çoook seviyorum ama evlenince beklediklerimin olmayacağını üzüleceğimi hissediyorum o yüzden ayrı evlerde olsun özlem olsun aşk olsun böyle devam etsin :)) size söyleyeceğim hırs ve inat ancak biz kadınlar kendimze zarar veriyoruz canın sevişmek mi istedi giy geceliğini kapat tv yi çocuk uyudu biraz yaramazlık yapma zamanı bizde de illa yatak odasnda yapmayın mesela salonda yapın renk kat herşeye monoton olmaktan çıkar ;)

Haklısın. Ama içimde eşime karşı engel olamadigim bi öfke ve deli gibi ağlama hissi var. Saat 3 oldu pazar günü ve ben aptal gibi yatıyorum tek hissettiğim acı, öfke
bu kadar öfke ve mutsuzluk insanı hasta eder. passiflora gibi bitkisel,yan etkisi olmayan yatıştırıcı alabilirsiniz bir süre

Çok bunalmışsın belli...
Öncelikle çocuğun uyku saatlerini ayarlamakla başla işe ,uyku eğitimi için biraz geç kalmışsın ama kendi rahatın psikolejin için bunu yapman gerekiyor.
Oğlum 8. aydan beri sabaha kadar kesintisiz uyur.
Kızımsa 2. Haftasından itibaren gece yatmadan emziririm sabah 8 kadar 1 kere kalkar
Beneğinin sağlıklı gelişimi için büyüme hormanı şart. Seninde psikolejin için.. malesef erkekler biz kadınlar kadar duygusal varlıklar değil.
Bazen bende kendimi hizmetci gibi hissettiğin oluyor:(
Sonra diyorum kendi kendime elin işini yapıp 40 kişiye hizmet edeceğime evimde kafama göre takılır 1 kişiye hizmet ederim(bu benim görüşüm)

Bir yaşında bir bebeğim var. Tam büyüdükçe herşey yoluna girecek diye düşünürdüm ama tam tersi. Çok zor bir çocuk. 12 den önce uyumuyor ve eşimle geçirdiğim hiç zamanım yok. Çocuk yüzünden kavga ettiğimiz zamanları saymazsak. Ben de çalışıyorum işten gel evde ayrı yorul ve çocuk benden bi saat önce uyusa da kafa dinlesem diyorum. Hergün lanet okumaya başladım. Nedenbu kadarzor bi hayatım var? Haftasonu gelse diyorum aha da geldi noldu? Bitti bile hiçbir halt yapmadan.
Kocama karşı bazen nefret hissediyorum. Öyle sinirleniyorum ki ona. Mesela maça gitmeyi asla unutmaz gecikmez ama konu ben yada sorumlulukları olunca hep erteler. Cinsellik desen bitti gibi. 70 li yaslardakiler bile bizden daha çok sevisiyordur. 15 günde bir kere o da ben kendimden vaktimden feragat ediyorum. Mesela cuma günü 40 yılın başı 10 bucukta uyudu çocuk. Ben de uyuttum gittim yattım bekledim gelecek mi ama beyefendi beyaz show izlemeyi tercih etti.bi sarıl yanagimi okşa yok!Böyle mutsuz olacagimi bilseydim ölürdüm evlenmezdim. Bi b.k yok evlilikte. Aaa hiç de bıle demeden önce bi 4 yıl evli kalın ve çocuk yapın.
Öyle olmasına rağmen mutlu olanlar da kocalarinin kiymetini bilsin. Bu arada herşeyi yakıp yikasim var. İçimde öyle bir öfke var ki anlam veremiyorum. Ağlayarak yazıyorum ve yaşamak istemediğimi farkettim
Aslında sukretceginiz öyle güzel bir Şey var ki..Bir bebeği olsun diye canını verecek insanlar var görüyorsunuz burda o kadar çok anne olmak isteyen kişi var ki ben şuan evli değilim ama evlenmeyi dusunuyorum pcos var bendede her evlilik aklıma gelince bunu dusunuyorum ne kadar üzücü bir bilseniz.. sizse yaşamak istemiyorum diyorsunuz lütfen böyle dusunmeyin şükredin :(

Konu sahibi sizin için söylemiyorum ama aklıma geldi. Bir -rakam olarak 1- çocukla başedilmiyor, peki eski insanlar 8-10 çocukla ne yapıyorlardı? Düşünemiyorum, ve bir odanın içinde 8 çocuk ve anne baba yatıyor, kalkıyor, yiyip içiyor belki. Eskiden 10 çocuklu kadınlar nasıl büyütüyorlardı? Misal benim eşim 8 kardeş. Bir kadın nasıl yetebilir 8 çocuğa :olamaz:
sanki düzgün bakıyorlarmı hayır. 8 cocugu yetişmek imkansiz. sadece korunma ne oldugunu bilmedıklerı ıcın doguran kadınlar bunlar. ve en iğrenc olan evet ufacık evlerde cocukların yanında ilişkiye gırıyorlardı

Haklısın eskiden öyle yapardım. Ama istiyorum ki kendisi gelsin. Çocuk uyudu vakit geçirelim desin. Yok. Sevgisizlik, ilgisizlik öldürecek beni
Derler ya ağlamayan bebeğe meme Yok bu devirde diye. Bilmiyorum en azından ben bu tarzı benimsedim bişeyin olmasını istiyorsam söylüyorum en azından oluyor :)

sanki düzgün bakıyorlarmı hayır. 8 cocugu yetişmek imkansiz. sadece korunma ne oldugunu bilmedıklerı ıcın doguran kadınlar bunlar. ve en iğrenc olan evet ufacık evlerde cocukların yanında ilişkiye gırıyorlardı

Doğru söylüyorsunuz. Korunmayı bilmediklerine de ben inanmıyorum şahsen. Herşeyi biliyorlar, laf söz dedikodu biliyorlar, kaynanalık yapmayı biliyorlar da. Bırakın Allahınızı severseniz. Kim para verip doktora gidecek, para verip ilaç alacak da korunacak? Hem ne kadar çok çocuğun varsa o kadar güçlüsün demektir. Ayrıca da korunmak günah, günah!

Çok bunalmışsın belli...
Öncelikle çocuğun uyku saatlerini ayarlamakla başla işe ,uyku eğitimi için biraz geç kalmışsın ama kendi rahatın psikolejin için bunu yapman gerekiyor.
Oğlum 8. aydan beri sabaha kadar kesintisiz uyur.
Kızımsa 2. Haftasından itibaren gece yatmadan emziririm sabah 8 kadar 1 kere kalkar
Beneğinin sağlıklı gelişimi için büyüme hormanı şart. Seninde psikolejin için.. malesef erkekler biz kadınlar kadar duygusal varlıklar değil.
Bazen bende kendimi hizmetci gibi hissettiğin oluyor:(
Sonra diyorum kendi kendime elin işini yapıp 40 kişiye hizmet edeceğime evimde kafama göre takılır 1 kişiye hizmet ederim(bu benim görüşüm)

Doğru söylüyorsunuz. Korunmayı bilmediklerine de ben inanmıyorum şahsen. Herşeyi biliyorlar, laf söz dedikodu biliyorlar, kaynanalık yapmayı biliyorlar da. Bırakın Allahınızı severseniz. Kim para verip doktora gidecek, para verip ilaç alacak da korunacak? Hem ne kadar çok çocuğun varsa o kadar güçlüsün demektir. Ayrıca da korunmak günah, günah!
bakamadıgın cocugua bakmak günah degilde korunmkmı günah. yok şaka bir yana özelikle bazi bölgelerde yaşıyan vatandaşlarımız cocuk yaşta evlendırılıp neyin ne oldugunubilmiyorlardi.

Canım biraz sakin ol..

Tabiki kolay değil Allah yardımcın olsun. Ama sen stresli olursan bebeğinin sakin olmasını bekleme.. Eşinle iletişiminiz nasıl?
Bir sorun varsa doktora gitmesini söyle. Tabiki güzel onu anlayan bir dille ifade et kendini.
Tabiki sende soğuk nevale olma. Bakıma giyime çok dikkat et. Onun dikkatini çekecek şekilde giy. Ve lütfen sakin ol..

bakamadıgın cocugua bakmak günah degilde korunmkmı günah. yok şaka bir yana özelikle bazi bölgelerde yaşıyan vatandaşlarımız cocuk yaşta evlendırılıp neyin ne oldugunubilmiyorlardi.

Bakamamak diye birşey yok. Rızkını Allah verir! Ne demek bakamamak? Sen Allah'a karşı mı geliyorsun???

mrb canım seni o kadar iyi anliyorum ki..suan ki psikolojini ,sinirini,öfkeni öyle iyi anlıyorum ki...evliliginizde esinizle karşılıklı kurallar koymalisiniz.sizde çalışan bir annesiniz.işten geldiğinde esinizde bebeginize bakmalı..sizde kendinize zaman ayirmalisiniz,esiniz size acimiyorsa siz hiç acimayin..Eşinizin artık çok egoistlestigini sadece kendini düşündüğünü sizi hiç alamadığını soyleyebilirsiniz..bende arasıra eşim odunlastiginda içimde ne varsa söylerim..erkeklerin kadınlar gibi duygusal olmadığını ,çok dikkat edemediklerini,vs vs bissürü laf..bende iyi bundan sonra sende benden bişe bekleme iki arkadaş gibi yaşarız o zaman madem kocaligi unutabiliyorsun..bende unuturum tarzı konusurum..Bu tarz şeylerin evliligimizi zedeledigini sogudugumu bile soylemisimdir..sonra bir süre canım falan filan sonra gene aynı..iki tane canavar gibi oğlum var onları hiç anlatmiyim bile inan haline sukredersin..kendini üzme,o Relaxsa sende öyle ol.ama bebeğine hiç kızma..sonuçta bu dünyaya gelmeyi o istemedi.yazık ona ..geçer bu günler..inan çoğu insanın evliliği böyle..

mrb canım seni o kadar iyi anliyorum ki..suan ki psikolojini ,sinirini,öfkeni öyle iyi anlıyorum ki...evliliginizde esinizle karşılıklı kurallar koymalisiniz.sizde çalışan bir annesiniz.işten geldiğinde esinizde bebeginize bakmalı..sizde kendinize zaman ayirmalisiniz,esiniz size acimiyorsa siz hiç acimayin..Eşinizin artık çok egoistlestigini sadece kendini düşündüğünü sizi hiç alamadığını soyleyebilirsiniz..bende arasıra eşim odunlastiginda içimde ne varsa söylerim..erkeklerin kadınlar gibi duygusal olmadığını ,çok dikkat edemediklerini,vs vs bissürü laf..bende iyi bundan sonra sende benden bişe bekleme iki arkadaş gibi yaşarız o zaman madem kocaligi unutabiliyorsun..bende unuturum tarzı konusurum..Bu tarz şeylerin evliligimizi zedeledigini sogudugumu bile soylemisimdir..sonra bir süre canım falan filan sonra gene aynı..iki tane canavar gibi oğlum var onları hiç anlatmiyim bile inan haline sukredersin..kendini üzme,o Relaxsa sende öyle ol.ama bebeğine hiç kızma..sonuçta bu dünyaya gelmeyi o istemedi.yazık ona ..geçer bu günler..inan çoğu insanın evliliği böyle..

Back
X