Evliliğim bitmek üzere, lütfen yardım edin :(((

matahari_

Guru
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2010
1.432
11
318
40
İstanbul
Ben de çok zor durumdayım ve fikirlerinize ihtiyacım var, ben daha önce eşimle çok yakın arkadaştım ve aynı işyerinde çalışıyordum ve bütün sevgililerini tanıyordum, sonra çıkmaya başladık ve 1 yıldır evliyiz. Belki saf olduğumu düşüneceksiniz ama ben eşimin beni biz çıkmaya başladıktan beri hiç aldatmadığından eminim, çünkü 24 saatini biliyorum nerdeyse. Beni rahatsız eden geçmişi ve bu artık ilişkimizi yiyip bitirmeye başladı. Bütün sevgililerini biliyorum, çok eskileri de ben sormuştum o anlatmıştı, açık konuşmam gerekirse bazı sevgilileriyle olan ilişkilerinin tüm fiziksel boyutlarına kadar biliyorum ve artık kaldıramıyorum. Belki geçmişte kalmış bitmiş gitmiş konular ama gözümün önünde canlanıyor, eşimi o kızlarla düşünüyorum ve deliriyorum.

Eşimle bunları çok konuştuk, beni anlamıyor ve sinirlenip kırıcı oluyor. Benim çok kıskanç olduğumu düşünüp iyice havalara girdi. Bir de eşim benim ilk ilişkimdi yani eşitsiz bir durum var, o aynı şeyleri yaşamıyor. Beni hiç kıskanmıyor, zaten başka bir erkekle geçmişim olmadığını biliyor, şu an da hiç kıskanmaz beni. Geçenlerde eşimin eski cd'lerini koyduğu arşivden msn yazışmalarını buldum, sevgilileriyle olanları okudum, belki yaptığım ona saygısızlıktı ve hataydı ama onlarla ilişkisinin tüm ayrıntılarını okumak beni çok soğuttu, gözümün önünde canlanan görüntüleri atamıyorum. Üstelik eşim benden önce kimseyi sevmediğini söylemişti ama o kızlara bana hiç kullanmadığı süslü cümleler iltifatlar etmiş, bu beni daha çok yaraladı. Eşime sordum o da o kızları tavlamak için rol yaptığını, güzel cümlelerle kandırdığını ama bana gerçekten aşık olduğunu ve şimdi aynı rolleri bana yaparsa yani güzel cümleler vs. gibi, o zaman samimi hissetmeyeceğini filan söyledi, bu bana saçma geldi, ne yapacağımı bilmiyorum. Eşimin beni gerçekten sevdiğini biliyorum ama hem onun eski ilişkilerini aklımdan tamamen çıkarmayı, hem de onun bana tavrının değişmesini istiyorum. Biraz peşimden koşsun, kıskansın istiyorum. Çünkü ilk başlarda çok ilgiliyken artık çok ilgisiz ve romantizmden uzak davranıyor, kendimi değersiz hissediyorum. Eskisi gibi olmaz biliyorum ama biraz olsun ilgili davransın istiyorum. İnanın her gün ağlamaktan, kahrolmaktan bıktım; sevgili olsak bitirirdim ama evlilik bu, çöpe atamam ki. Nolur bana bir taktik verin, napmalıyım, ayrılsam acaba peşimden koşar mı, yoksa umursamaz mı, nasıl yola getiricem eşimi, nasıl tekrar mutlu olabilirim?

canim eger esinin sevgisinden eminsen
aldatmadigindan da eminsin bence eskileri geride birak yoksa bu size daha cok zarar verir.
sonucta kabul ederek evlendin ya senden gizleseydi,evlendikten sonra ogrenseydin daha kotu olmazmiydi degil mi ama ha sunu da soyliyeyim benim kocamda cok kiskanmaz sevmediginden degil yani,
burada sana taktikler verebilecek bir suru arkadasimiz var ama simdi bayram dolayasiyla biraz sakin site

çok saçma davranmışsın
bi kere evlenmeden öncede bildiğin şeyleri şimdi sorun ederek dertsiz başına dert arıyosun resmen
ayrıca kocan şuan evine sana bağlıyken adamın üstüne gidiyorsun kendindende soğutacaksın haberin olsun
her ilişkide zamanla ilgiler daha azalır sen hiç ilişki yaşamadığından dolayı bunu bilmiyor olabilirsin ama kural böyledir zamanla herşey daha ciddi daha laylaylomdan uzak bir duruma gelir bu durumda kötü değildir aslında ilişkinin temelleri daha da sağlamdır çünkü
sana tavsiyem daha fazla ağlayıp kendini yıpratmaman
ve eşinle aranı bir an önce düzeltmen çnkü eşinin sana olan sevgisinin devam ettiğine ben inanıyorum
seni kıskanmaması sevmediği anlamına gelmez bence kıskanacak durumu olmamıştır ayrıca evlendikten sonra küçük kıskançlıklar şakalar falan azalır yokse elbetteki her erkek eşini kıskanır
ok?
hayatı kendine ve eşine zehir etmemen dileğiyle mutluluklar...

Çok teşekkür ederim cevabın için. Kendimi o kadar yalnız ve mutsuz hissediyordum ki, derdimi kimseyle paylaşamıyorum çünkü çevremde güvenebileceğim pek kimse yok, yazdıklarını okuyunca daha iyi hissettim. Çok çok sağol. Peki ilgisizliği konusunda ne yapabilirim? İlk başlardaki gibi olmasını beklemiyorum, zaten o zamanda çok çok romantik biri değildi, karakteri biraz böyle ve değişmeyeceğini biliyorum. Ama artık bana karşı çok duyarsız, ona karşı nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum, defalarca ayrılalım muhabbeti yaptık ama sonuçta hiç ayrılmadık bir gün bile, ama ayrılma muhabbeti açmak ilişkiyi yıprattı. Eskiden ben gidiyorum dediğimde gitme diye ağlardı; artık sen bilirsin, istediğin gibi yap, seni seviyorum ama şimdi ayrılmasak sonra ayrılıcaz nasılsa diyor ve ben geri adım atarak iyice kötü duruma düşüyorum. Dediğim gibi bu benim ilk ilişkimdi, tecrübesizliğimin kurbanı oldum, çocukça davrandım ve düzeltemiyorum. Eşime karşı nasıl davranayım, soğuk mu, normal mi, bir de pek sevmediğim bir laf vardır "kaçan kovalanır" derler, ille onu mu uygulamam gerekir? Ama aynı evde yaşarken nasıl uygularım uygulamak istesem de?

bence tam tersi daha ilgili davran
erkekler sürekli gitcem gitcem diyene bi zamandan sonra gülegüle tribi çekiyolar
sen kaçma seviyeni bayağı doldurmuşsun
artık o kaçıcak sen kovalıcaksın
ii anlaşmaya çalış hoşuna giden şeyleri yap birbirinize yeniden aşık olmanızı sağla
sakın soğuk olma hatta daha sıcak ol daha açık konuşmıyım istersen sen anladın onu:kedi:

Söylediklerine katılıyorum kesinlikle. Ben de bunu denedim zaten daha ilgili olmaya çalıştım, ama kendimi tutamayıp bikaç günde bir kavga çıkarınca elimde patladı :bbo: "Kaçan kovalanır" konusunu düşünmemin nedeni ise, dün gece eşimle oturup konuşurken bana bazı şeyler söyledi ve ben artık dizginleri yeniden ele almam gerektiğini düşündüm. Şöyle ki, daha önce çalıştığımız işyerinde ben ondan kıdemliydim, hatta iş eğitimini vermiştim. Bunu söylememin nedeni şu, o dönemde bana hep hayranlık duyduğunu hissediyordum. Uzun süre yakın arkadaş olduk ama onun bana ilgisi olduğunu ama yaklaşmaya çekindiğini hep hissediyordum. Sonra bir şekilde bana açıldı, çıkmaya başladık, ilk günlerde tahmin edebileceğiniz gibi bana aşırı ilgiliydi, hayranlığını bakışlarından bile anlıyordum. Zamanla roller değişti, ben evlendikten sonra daha iyi bir iş bulmak için işten ayrıldım ama pek başarılı olamadım ve şu an malesef sürekli evdeyim. Artık güçlü, işinde başarılı olan o ve bu durum onun bana tavırlarını değiştirdi. Dün gece söylediklerine dönersem; özetle beni hala eskisi kadar çok sevdiğini ama saygısının biraz azaldığını söyledi. Bunun nedeni benim artık evde oturmam değilmiş ama, ilk tanıştığımızda ben çok güçlü, tuttuğunu kopartan biriymişim, hırslıymışım. Ama artık hayatımın merkezine onu oturtmuşum, hayata dair ondan başka isteğim, hırsım kalmamış o yüzden çok az da olsa bana davranışlarının değişmiş olabileceğini söyledi. Eskiden benimle çekinerek konuşan adam şimdi sürekli kırıcı konuşuyor mesela. Söylediklerinde haklılık payı olsa da, o kadar da değil, hayatımın merkezine onu oturtmuş filan değilim, sadece sonuçta şimdilik mecburen evde olduğumdan fazla sosyalleşemiyorum ya da ekonomik özgürlüğümü kaybettim. Bence bunlar da etkiledi yani, ama ben eşimin yine bana karşı eskisi gibi olmasını istiyorum. Saygısını kaybetmesi, hayatımın iplerini elinde tuttuğunu sanması beni çok rahatsız ediyor ama bu saatten sonra nasıl düzeltirim ki? O yüzden kendimi biraz geri çeksem onun üstüne düşmesem işe yarar mı diye düşündüm.

kastım üstüne düşmen diildi canım üstüne düşme sadece suyuna git mırın kırın etme dırdır etme
ayrıca kendide açıkça senden ne istediğini söylemiş bence iş arayışlarına son sürat devam et
insanın uğraşıcak işi olmayınca etrafındaki olayları daha da büyütüo kafasında
iş bulamasan bile sosyalleş profilinde istanbullu olduğun yazıo bence kurslara falan gidebilirsin
mesela bende çalıştığım halde haftasonları ismek kurslarına gidicem insan gerçekten rahatlıyo böyle ortamlarda hemde çok güzel arkadaşlıklar oluyormuş sanada tavsiye ederim

missa ço güzel yorumlar yapmış ve iyi tavsiyeler vermiş..siz daha çok tecrübesizsiniz kadın erkek ilişkileri konusunda.bunun farkındasınız.hatta sizin bir olumlu özelliğiniz de kendinizi iyi tanıyor ve gerçekleri,huyunuzu suyunuzu biliiyor ve özeleştiri yapabiliyorsunuz..belki bizler de çok tecrübeli değiliz ama bir evlilik geçirmiş ve evliliği son bulmuş bir kişi olarak ben de bir iki tavsiyede bulunmak isterim size.
eşiniz anladığım kadarıyla son derece dürüst ve açık.bir kere bu çok olumlu bi durum.bu bir artı ve bundan mutlu olmalısınız.fakat maalesef siz onun bu artısını istemeden eksiye çevirme yolunda ilerliyorsunuz.çünkü size bu kadar çok şey anlattığı için fazla dürüst olduğunu düşünerek bundan pişmanlık duyabilir..kıskanç olduğunuza da inanmış.artık size ister istemez bir çekinceyle yaklaşıyor..adam o kadar açık ve dürüst ki size saygım azaldı diye itirafta bulunmuş.bunlardan dolayı kendinizi iyice köşeye sıkışmış hissediyorsunuz.ama size şunu söyleyeyim dertsiz başınıza dert yaratıyorsunuz.ortada sorun falan yok.evde oturmaktan dolayı hem kendinize olan güveniniz azalmış hem de kafanızda durmadan eski film repliklerini canlandırıp duruyorsunuz.yazık değil mi.aklınızı başınıza toplayın.geçmiş geçmişte kalmış.siz sevmiş evlenmiş.daha ötesi var mı?ama böyle yaparsanız hakikaten soğutursunuz.erkekler ne kadar sevse de dırdırdan,gereksiz yakınma ve ağlamalardan hoşlanmaz ve soğumaya kadar gidebilir bu durum..bir de anladığım kadarıyla güçsüz bayan sevmiyor eşiniz.şimdi yapacağınız şu;şu takıntıdan kurtulmak için öncelikle ya bir iş bulun ya da bir kaç uğraş edinin.ne biliim yürüyüş yapın..mağaza gezin..bi takım kurslara yazılın.ve mümkün olduğunca yalnız kalmayın.arkadaşlarınızla takılın.yalnız kalırsanız sürekli kendinizi dinlersiniz.yani kendinize terapi yapın.gelelim eşinize karşı ne yapmanız gerektiğine..bir kere ağlamayı derhal kesin.en azından onun önünde ağlamamaya çalışın.yalnızken ağlayın illa ağlayacaksanız.ayrıca ağlanacak hiç bir şey yok bunu kafanıza sokun.sonra ikide bir temcid pilavi gibi onun geçmişini yüzüne vurup durmayın..hala bu konuda araştırma yapıyorsunuz.abartmıyormusunuz sizce?eski cdler falan..böyle dedektifliklerle ancak evliliğinizi bitirmeye adım adım yaklışırsınız.aynı şey sizin başınıza gelse ne hissedersiniz.mesela sizin geçmişte ilişki veya ilişkileriiniz olsa,o da bunları ikide bir yüzünüze vursa..valla çekilir şey değil.haksızlık etmeyin ne ona ne kendinize..dedim ya eşinizi kaybetmek istemiyor ve bu evliliği yürütmek istiyorsanız akıllı davranın.ona karşı ne aşırı ilgili ne de ilgisiz olun..ona güvendiğinizi hissettirin.zaman zaman bunu dile getirin.ve bir daha sakın ama sakın geçmişi açmayın..sakın.bu en önemlisi..güzel giiyinin.seksi giyinin özellikle evde..erkekler bundan çok hoşlanır bence..dışarda da şık ve bakımlı olun..siz böyle güçlü,kendine güvenen biri olarak davranırsanız emin olun size tekrar yakınlaşıp saygısını tazeleyecektir.üstüne fazla gidip dırdır yapmayın..inanın bunları uygulamazsanız bir gün evliliğiniz bittiğinde çok üzülebilirsiniz.millet nelere katlanıyor bir de bunu düşünün.sizin sorun yaratmak ggibi bir kaygınız varsa ve tüm bunları uygulayamıyorsanız hemen bir psikiyatriste gidin.başarılar ve mutluluklar.ve de iyi bayramlar..:lepi:

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Size sonuna kadar katılıyorum, bazen ben de kendi kendime aynı şeyleri söylüyorum, ama pratiğe gelince zorlanıyorum. Ama biraz daha kendime çeki düzen vermem gerek yani ilk iş moralimi düzeltmeliyim. Önerilerinizi uygulamaya çalışacağım, sanırım ihtiyacım olan şey biraz sabır ve duygularıma hakim olabilmek.

canım geçmişi geçmişte bırakmayı öğrenmelisin.eskisi gibi olmasınıda bence çok bekleme.olayları biraz akışına burak bence.eşin seni seviyorsa senin sevginle ve sana duyduğu sevgiyle bu durumu unutacaktır.hem zamanla bağlılığın romantizmden çok daha iyi olduğunu göreceksin.romantik erkekler çabuk sıkılıyor.ama evlilikte ilk zamanlarki romantizmden sonra onu daha iyi tanıyabiliyorsun.
ben evliliğimde en iyi bunu öğrendim.
kendine ait bir dünyan olmalı.bir de eşinle ikinizin bir dünyası olmalı.ortak sevdiğiniz şeyleri yapın mesela.onunla en sevdiği filmi izle yada işlerinde yardımcı ol yada ona sevildiğinihissettirecek ufak bişey ver.bu onun sevdiği bir keki yapmanda olabilir.
en önemlisi mutsuz ve umutsuz görünme.daima hayattan zevk almaya çalış.erkekler kadınlardaki yaşam sevgisini sever.bu seni daha tatlı yapar.

not:gülümsemeyi unutma :)

canım, bu bayram gününde böyle sıkıntılar çekmene üzüldüm :1no2:
durumunuz benimle erkek arkadaşımın tam tersi, sen düşün artık..
ben ondan önce 3-4 kişiyle görüşmüştüm, 2si ciddiydi.. onun ise benden önce ciddi bir ilişkisi olmamış, söylediği ve yokladığım kadarıyla..
"msn konuşmalarını okudum kahroldum" demişsin..
aynısını erkek arkadaşım bana yaptı..
benim için çok utanç vericiydi.. onları gördüğüne çok üzülmüştüm çünkü ne yapsam tam anlamıyla unutamayacağı kesindi.. mafoldumben

Ama nasıl olsa unutturamam deyip vazgeçmedim, eski erkek arkadaşlarımdan kalan incik boncuk, ıvır zıvır ve elektronik ortamda olan ne varsa hepsini topladım, aramızı bozmasına izin veremezdim böyle şeylerin.. bunların hepsini birlikte çöpe attık.. kaydirigubbakcemile2

gözü gördü rahatladı..
hani oluyor bazen gözümden kaçan şeyler, onları da bulunca yok ediyorum çaktırmadan
ama yine de tatlım, konu kapandı desekte bi tartışma anında karşıma çıkabiliyor..
ben geçmişimle ilgili konuşmak istemiyorum..
bazen öyle bir dırdır ediyor ki, bir kere ağzımdan çok kötü bir söz kaçırmıştım
"keşke o olaydı, en azından beni geçmişimle sorgulamıyordu" deyiverdim, hala daha çok üzülüyorum.. :gitme:
savaşta düşmana söylenmez böyle bir şey derler ya, öyle işte..

Yani tatlım, böyle üstüne gidersen mutlaka geri tepecektir..
Allah korusun senden öncekilere özlem duymasına bile sebep olabilirsin habire geçmişini önüne sunarsan..
Adamcağızın aklına gelmeyeceği yerde onları aklına getirmek, onları düşündürtmek ne kadar uygun bir davranıştır bilmem..
Sana gelince, kişiliğin güzel maşallah azim her zaman çekicidir, sakın azmini rafa kaldırma
Kocandan önce kendini sev, kendini ondan kıskan
Onu bu kadar kıskanmış olman kendisini bir şey zannetmesine sebep olmuş sanırım,
artık ne kadar kıskanırsan kıskan, hiç çaktırma derim ben..
O merak etsin neden artık beni kıskanmıyor, bana ilgisi mi azalıyor diye..
Ve kendinde hata bulsun ki geçmişinden kalan o artıkları temizlesin hayatınızdan..
Senin de için rahat etsin inşallah canım..

kendi kendine hayati zehir ediyorsun. hem kendini üzüyorsun hem esini.
ben bu durumda esinin kacip, sinirlenmesini cok iyi anliyorum. erkekler öyle sIKINTiya gelemez, üstelik adam sana herseyini anlatmis, güvenmis
sen simdi gelip o güvenini ona karsi kullaniyorsun, bu hic hos bi dvaranis degil
birak eski eskide kalsin, seni ne baglar eskileri?
adam seninle evlenmis, daha nasil farkli oldugunu göstersin ki sana?
eger onlardan birini senden daha cok sevmis olsaydi, gider onunla evlenirdi...

walla esiniz kadar durust bir adami zor bulursunuz... size olan saygisinin azaldigina kadar herseyi soylemis ve bu konuda hakli. erkekler kendine ozguveni olan kadinlardan hoslaniyor. sadece kendi icin deli divane olan kadinin pek bir cazibesi yok. onu hayatinizin merkezinden cikarttiginizi gosterdiginiz gun yine sizin pesinizden kosmaya baslayacaktir. sizin esinizin olayi bu anlasilan. is bulamasaniz bile onu artik eskisi gibi kiskanmadiginizi gecmisi takmadiginizi gosterseniz, bu kadari bile ise yarayacaktir.

gecmisini dusunup sinirlenmenizin size bir faydasi yok. adam yatmis kalkmistir.. sevgi sozleri soylemistir. olana care var mi? simdi esitsizlikten yakinma sansiniz yok. bile bile evlenmissiniz. su durumda sikayet etmek cok buyuk haksizlik. ve esinizi de sizden uzaklastirir..ki uzaklastiriyor da...kendiniz ustesinden gelemiyorsaniz terapiye gidin yardim alin. yoksa malesef iliskiniz dediginiz gibi bitme noktasina gelebilir.

Canım yapma artık evlisiniz. Ki adam sana dürüst davranmış herşeyini anlatmış. Sen üstüne gidip sıkboğaz ettikce o adamın seni kıskanacağı varsada kıskanmaz. Biraz sakin ol ve evliliğinizi o eski ilişkilerinin konusunu açarak tüketme. Kendine karşı özgüvenin oldukca bu adam kıskanır seni.

Canım boşuna kuruntu yapıyorsun.
Geçmişe takılıyor olsaydık kimler nelere takardı bi bilsen..
Bence "o artık benim" deyip mutlu olmalısın.yerimseniben

biraz caniniz SIKILIYOR sanirim yapacak baska seyiniz yok yada yasiniz biraz kücük
evlenirken bile bile evlenmissiniz simdide eskiler yüzünden sorun cikartiyorsunuz
böyle basit sebepler yüzünden evliligim bitiyor ayrilayim ilgi göstersin diyorsunuz
yapmayin allah askina
ilgisiz buluyorsaniz oturup konusun esinizle ilgilenmeni istiyorum falan deyin
bu sebebten ayrilmayi düsünüyorsaniz büyük sorunlarda ne yaparsiniz
bosuna huzurunuzu kacirmayin kiminle ne yasamissa yasamis
evlilik icin sizi uygun görmüs bu sizi digerlerinden üstün kiliyor zatenn yeterince
magziyi desmeyin

Seni gerçekten iyi anlıyorum, çünkü ben de daha önce eşimle ilgili empati yapmaya çalıştım ve aynısı bana yapılsaydı bunun bana ne kadar kötü hissettireceğini düşünmüştüm. Sonuçta ben dahil her insanın ilişki olsun başka bir şey olsun geçmişte hataları var ve hiçbirimiz hatalarımızın kendimize hatırlatılmasından hoşlanmayız. Bunu biliyorum ama yine de bazen kendimi kontrol edemiyorum Bazen mantıklı oluyorum, geçmiş geçmişte kalmış diyorum sonra birden alakasız bir anı, gittiğimiz bir yer, yaptığımız bir şey bana onun geçmişini hatırlatıyor ve kendime hakim olamıyorum. Bunu engellemem gerek sanırım artık :1rolleyes:

Arkadaşlar, tüm yorumları okudum, çok teşekkür ederim, gerçekten kendimi daha iyi hissediyorum. Daha sakinim en azından. Bundan sonra biraz daha mantıklı olup tavsiyelerinizi uygulamaya çalışacağım ama merak ettiğim bu kadar tartışmadan, sorundan sonra ben düzelsem de eşimle ilişkimiz düzelir mi? Yani tüm sorunlar nasıl unutulur, her şey yolunda gitse bile eşimin bana ve bu ilişkiye bakış açısı yıpranmış bir kere, bu düzelir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…