Evliliğim bitmek üzere, lütfen yardım edin :(((

esine gider hayatim son zamanlarda seni üzdüm, kirdim, mantiksiz davrandim
bunun icin özür dilerim. seni cok sevdigim icin kiskandim ve seni üzecek seyler yaptim
ben herseyi tekrar düzeltmek istiyorum dersin
hersey zamanla düzelir eminim ki...

ThirtyFour, dün burda yazılanları okuduktan sonra, eşimle seninle çok kısa konuşucam dedim ve aynen senin söylediklerini söyledim, birbirimizin üstüne gitmeyelim dedim, o da benim de istediğim tam olarak bu dedi. Şimdi sakiniz, bir süre huzurumuzu koruyup kavga etmemeyi başarırsak sanırım yoluna girecek bazı şeyler. Biraz da eşimin karakteriyle ilgili bazı şeyler, ben mantıklı olduğumda onun beni sevdiğini biliyorum ve bununla yetinmeyi başarıyorum. Ama bazen mantıksız anlarım oluyor, ne bileyim çevremdeki erkeklerin (arkadaşlarımın eşleri veya sevgilileri) neler yaptıklarını görünce üzülüyorum. Çiçekler, hediyeler göndermeler, mektuplar yazmalar, sürekli sürpriz yapmalar vs. vs. Biliyorum herkes aynı değil ve sürekli romantik olan erkekler de hayatlarındaki kadını illa seviyor, aldatmıyor diye bir kural yok, bunlar erkeklerin oyunları da olabilir. Ama yine de bazen insan bazı küçük jestler bekliyor, mantıksız olsa da benim ne eksiğim var, ben haketmiyor muyum bunları diye üzülüyor. Yani benim eşim evlilik yıl dönümünde bile hediye almayan, özel bir günde hadi beraber maç seyredelim diyen bir insan. Ve ben hayatımın böyle geçmesini istemiyorum, insanların değişmeyeceğini de bildiğimden ne yapacağımı bilemiyorum. Eşimle bunları konuştuk, özel günlerin benim için önemli olduğunu, ara sıra da olsa bir çiçek, bir not, bir iltifatla beni çok mutlu edebileceğini söyledim, defalarca anlatmaya çalıştım. Ama bir şekilde başaramıyor, karakteri belki elvermiyor, konuşmalarımız bu sorunu çözmüyor. Evlenirken karakterini bilmiyor muydun diyeceksiniz belki, biliyordum ama o zamanlar bu kadar da duyarsız değildim. Belki ben üstüne gittikçe, istediklerimi söyledikçe iyice bu hale geldi. Çözüm önerilerine ihtiyacım var, bunu böyle kabullenmeye ve yıllarımı böyle geçirmeye hazır değilim, ama beni seven ve benim de sevdiğim bir adamdan ayrılmak da istemiyorum. En azından orta yolu bulabilsem çok mutlu olacağım ama nasıl? Konuşarak bulamıyoruz orta yolu.

ah be arkadaşım ne evlilikler ne sorunlu çiftler var düzelen,siz mi düzelmiceksiniz..üstelik senin sandığın kadar bozulmuşş bir durum yok benim anladığım kadarıyla..dışarıdan biri olarak söylüyorum.sen içindesin ve dediğim gibi evde oturduğun için müthiş büyütüyorsun kafandakileri..ama seni anlıyorum.ben de olsam belki ben de büyütürdüm.insan boş olunca,hele de hassas biri ise(sen de öylesin sanki)kafası karışabilir.sana şu fikrimi de belirtmek istiyorum..bir evlilikte en önemli şeylerden biri iletişimdir.eğer eşin oturup konuşunca seni anlayabilecek biriyse(ki eğer öyleyse çok şanslısın benimki öyle değildi.)
ona derdini güzel bir dille anlat.ve ondan biraz anlayış istediğini zamanla bazı şeylerin geçeceğini onu çok sevdiğini ve elinde olmadan bu durumları yaşattığını söyle..sonra da hemen kendine uğraşlar edin.işte burası mesela..bu forum sana bir terapi..tekrar söylüyorum.sorun falan yok.sen bunları sorun edersen millet ne yapsın.kimsenin ilişkisi dört dörtlük değil biliyorsun değil mi?zamanla herşey düzelir.geçmiş geçmişte kaldı..geçmişi bugüne taşıyan sensin.bu tuzağa düşme..aklını başına topla..yoksa kalıverirsin bir başına mazallah..

bütün kadınlar böyle şeyler beklerler.haklısın ama sana bir tek şey söyleyeyim..benim eski vatandaş da çalıştığım yere çiçekler gönderen,insanların önünde bana çiçek veren,aşkım canım diye aklı sıra şirinlikler yapmaya çalışan yavşak bi tipti çok afedersin.o zaman hoşuma gidiyordu..ama ne oldu?çok kötü bir evliliğin ardından bir de aldatma intikamıyla bana son darbeyi vurarak defoldu gitti.bir de bunu ben çok sadık,geçmişinde sadece 2 ilişkisi olan ve sevdiğine sonsuza kadar bağlı olabilecek bi tip diye tanımıştım.Anlatmak istediğim, bu romantizm sevginin kanıtı değil.gerçek sevgi yürektedir.bu ayrıntılara çok takılma..illa bir şeyler bekliyorsan,sen ona hediye al,sen kutla özel günleri.belki o da alışacak.öğrenecek.erkekler yontulması gereken odunlar maalesef canım.hem onu olduğu gibi kabul etmeye çalışmalısın.evlilik zor bir sanat işte gördüğün gibi.sen de zorlanıyorsun.senin sorunun kanaatkar değilsin,çok mükemmeliyatçısın.mükemmel aşk ya da evlilik yok ama maalesef.emek vermelisin..inanmalısın.güvenmelisin.ve haline de şükret artık..ben şu an sevdiğim adamın yanımda olması için neler vermezdim.:Saruboceq:senin adamın yanında ama mutlu olmaya direniyorsun.iyi düşün..mutlu olmaya bak.ya bu deveyi güdecek ya da bu diyardan gideceksin..

bu romantiklik konusunda seni cok iyi anliyorum. benim esimde hic öyle süpriz müpriz yapmaz, 6 aylik evliyiz, senelerdir tanisiyoruz, daha bana bir hediye bile almamistir düsün.
bende cok taktim kafama, insan mini minnacik bi hediye bile mi almaz diye icim icimi yedi.
yüzünede söyledim... ne bi cicek, ne bi hediye, ne bi sürpiz... esimininde öyle seylerle hic alakasi yoktur. ama beni sevdigini biliyorum, bunlari beklesemde, aslinda onun sevgisini ve ilgisini böyle degil baska türlü gösterdigini fark ediyorum...
benim esim cok ilgilidir ama, herseyimi paylasir benimle, herseyimi sorar arastirir, cok arar sorar, cok özler... sevgisinide sIKca dile getirir... bu sekilde telafi ediyor, o yüzden bende zamanla takmamayi ögrendim...

benim eşim de ilk beraber olduğumuz dönemlerden beri sürekli beni yont der, yani öyle bir insan ki, kendi için böyle bir şey söyleyebiliyor. ama yeri geliyor isyan ediyor, asla değişmeyeceğini onu böyle kabullenmezsem olmayacağını söylüyor. Ben sanırım nasıl "yontmam" gerektiğini öğrenmeliyim, bunu hiç beceremiyorum :bbo:

Eşlerimizin karakterleri birbirine benziyor anlaşılan a.s Benim eşim de çok sahiplenir beni, sürekli korur kollar, dertlerimde yardımcı olmaya çok uğraşır. Sürekli arar sorar. Bazen böyle mutlu eder beni ama bazen de aynı ev içinde eş değil de ev arkadaşı gibi hissettirir beni yani sanki ben onun hayatında yer alan öylesine bir insanmışım gibi hissettirir yaptıklarıyla daha doğrusu yapmadıklarıyla! Ben ağlarken uykusu olduğunu söyler gidip yatar ya da tv'yi açar. Çelişkiye sokar kısaca tavırlarıyla.

biraz benimkindede var o, sinirlendigi zaman ne kdr aglarsam aglim dönüp bakmaz bile
siniri gecince yine bebek gibi sever, yüzlerce kez özür diler
evlilik kolay degil ki canim... hic bi insanda mükemmel degil
bu romantiklik sonradan bi insanin üzerine monte edilebilecek bi huy degil
insanin icinde varsa yapar, yoksa yapmaz
herkesin sevgisini gösterme sekli cok farklidir
bende cok duygusal bi insanim, siire, süprize, hediyeye bayilirim... ama esim öyle degil, yapcak birsey yok :)

SABIRLA YONTACAKSIN.anahtar kelime bu.

Adlina, yazdıklarının bana çok yardımcı olduğunu belirtmek istiyorum. Dediğin gibi bence de burası bir terapi gibi, çünkü son dönemde iyice dengemi kaybetmiştim ve kendi kendime bile kabullenemediğim şeyler yapmaya ve söylemeye başlamıştım. Sabırlı ve sakin olup akışına bırakmak belki de en doğrusu tabi hep evde olmak da etkiliyor insanı olumsuz yönde, daha çok kafasına takıyor o zaman insan.

Gerçekten yapacak hiç bir şey yok mu? benneyaptımki Oturup konuşmak dışında, çünkü onu zaten defalarca yaptım işe yaramadı. Ben sürprizler yaptım, hediyeler aldım değişmedi. Hiç bir çaresi yok mu?

valla ben bulamadim canim. cok benziyoruz seninle... bende kocama cok süpriz yapar, hediyeler alirim, yinede tIK yok :)
bende sürekli esimi bu konuda elestirip, huzurumuzu kacirmak istemedigim icin
durumu kabullendim... ama öyle kafamada takmiyorum, cünkü dedigim gibi sevgisini, ilgisini baska türlü gösteriyor...

Peki diyelim ki özel bir günü vs kutlamadı ya da beklediğin gibi sürprizler yapmıyor, kısacası hayal kırıklığına uğradın. Bu durumu unutmak için, üzülmemek ve kocana yansıtmamak için neler yaparsın? Kendini nasıl mutlu edersin?

Bir de şunu öğrenmek isterim bilen arkadaşlardan, ben zaman bırakıp eşimin üstüne düşmemeye çalışacağım diyelim, beklentilerimi azaltacağım, herşeyi kafama takmayacağım v.s. Bence zaten yapmam gerekenler bunlar, yani çok güzel öneriler geldi ve cevaplayan herkese çok teşekkür ederim. Ama geçmişten gelen kırgınlıklar da var, yani eşimin söylediği bazı umursamaz sözler, duyarsız tavırlar v.b. Bunları nasıl unutabilirim? Veya unutmak zorunda mıyım? Sonuçta gururumu kıran davranışları oldu, ve bu konuda onun hiç bir şey olmamış gibi davranıp gereken şeyleri yapmasını istiyorum. Bunu nasıl sağlarım? Ben onun üstüne düşmezsem ve kendim de daha rahat olursam zamanla eşim kendiliğinden benim kırgınlıklarımı tamir eder mi, yoksa yapmam gerekenler var mı?

thirtyfour ve matahari;

ikinizide çok iyi anlıyorum. en yakın arkadaşımın sevgiliside aynen sizin kocalarınız gibi hiçbişe yapmaz. hediye, süpriz vs. bunlar ona yapmacık geliyormuş. arkadaşım kaç defa konuştu. hatta kaç kere ayrıldılar bu yüzden. çünkü kızın bi takım beklentileri vardı ve sevgilisini sanki hayalindeki insanmış gibi görüyodu. çok ilgiye düşkün bi insan çünkü. ve zamanla hayalindeki insandan daha da uzaklaştıkça kavgalar ayrılmalar arttı. sonunda işin derinine inmek istedik ve bulduk. çocuk ailesinden böyle görmüş. aile bireyleri birbirlerine hep seviyeli davranan insanlarmış. evde bi resmiyet varmış yani öle çok birbirine düşkün, sevgi gösterilerinde bulunan bi aile değillermiş. mesela çocuk annesinden sarılıp öpmeler vs görmemiş annesinin sevgisini atıyorum onun en sevdiği yemekleri yapmasıyla görmüş. e hal böle olunca o da beni aldığım çiçekle değil yaptığım şeylerle değerlendir mantığını benimsemiş.

gel zaman git zaman arkadaşımın şikayetleri devam etti aradan zaman geçtikten sonra bu seferde çocuğun şikayetleri başladı. sen sürekli bana ilgi gösteriyorsun sıkılıyorum. birbirimizi biraz daha rahat bırakalım falan diye. bu arada arkadaşımın ailesi de babası vefat ettiği için teyzesinde kalıyorlar o nedenle teyzeler kuzenler sürekli bir aradalar ve çok eğleniyorlar. o yüsden bu da onun yaşam tarzı

sonuç hala daha beraberler birbirlerini oldukları gibi kabullenmiş durumdalar mı? hayır. ne zamana kadar sürecek bu sebepten dolayı kavgalar ne zaman biticek bilemiyoruz ama ayrılamıyorlar da çünkü birbirlerini çok seviyorlar

Missa, aynı benim eşimin ailesini anlattın a.s Eşim de ailesinde duygular fazla gösterilmediği için böyle olmuş diye düşünürüm ben de hep. Ama bu durum hep böyle mi sürecek bilmiyorum...

kendimi eşinin yerine koydum da
ben olsam boğulurdum sıkılırdım kaçmaya başlardım senden
eskilere takılınır tamam ama bazı şeyler tam olarak öğrenene kadar
öğrenince sindirilir ve rafa kaldırılır bi daha da çok mühim olmadıkça açılmaz
bir de siz herşeyi biliyorsunuz zaten?
kininiz onun ilki olmadığınız içinse bunu değiştiremezsiniz.
ama sanmıyorum ki ilki olsaydınız sizi daha çok severdi.
hatta belki sizi ne kadar sevdiğinin farkına varmazdı ve kıymetinizi bilmezdi.
belki o kızlarla çıkmasa sizin özelliklerinizi farkedemicekti.
belki o zamanlar yaptığı hatalardan ders aldı ve şu an size o hataları yapmıyor bu yüzden eğer çıkmasaydı onlarla şuan çok büyük kavgalarınız olucaktı
belki cinsel hayatında bile bazı şeyleri öğrenmesine yardımcı oldular?
niye bu yönden bakmıyorsunuz?
eğer onları sevseydi hala onlardan biriyle devam ederdi, sizle değil
üstelik evlisiniz.
resmen dertsiz başınıza dert arıyorsunuz.
ayrıca erkeklerin hepsi hayran oluncak kadın isterler içten içe
ondan şaşırmadım.
ben olsam canımı dişime takar güzel bi iş bulurdum yeni bi arkadaş ortamı, üstüme başıma bi düzen verirdim ve diğer kadınlardan ne kadar üstün olduğumu kendi kendime hatırlatırdım.
inanın kocanızzın aklına bile gelmiyor o kadınlar, tabi siz hatırlatmadıkça!

beklenti icine girmiyorum ki artik canim, huyunu suyunu bildigim icin bana süpriz yapmasini beklemiyorum o yüzden hayal kirikliginada ugramiyorum. kisacasi ben durumu kabullendim. yani böyle anlatiyorumda, kocam sanki bi odunmus gibi oldu. ama öyle degil
özel günlerimizi asla unutmaz, her zaman hatirlar, güzel msjlar atar, söyler aama öyle hediye alayim süpriz yapayim demez...

valla canim baslarda bende bunu düsündüm ama ailesi öyle yapida degil, gayet samimiler herkesle... cok ic iceler... ben kocisimin yapisi böyle sanirim. bu tür seyler onada yapmacik geliyor, sevgisini baska türlü gösteriyor iste

ben de sevgilimin başkalarıyla yaşadıklarını biliyorum. benden önce neredeyse nişanlanacak kadar ciddi bir ilişkisi olduğunu, başka başka kızlarla neler yaşadığını vs...
evet düşününce çok çok kötü geliyor şu anda ama yapacak birşey yok. beni onlardan daha çok sevmese beraber olmazdık......
bence eskileri düşünmeyi bırak.. dırdırcı kadın olmak yerine, eski haline dön. şu anda çalışmıyorsun diye kendini özgüvenini kaybetmiş gibi hissetme.
unutma, eğer bi ortama girdiğinde bugün çok kötü görünüyorum dersen herkes öyle düşünür (öyle olmasa bile) nasıl izlenim verirsen, karşındaki öyle algılar. eski seni yansıt eşine

Ayni ben. benim yasadiklarimi yasiyorsun . Hatta ben daha beterdim . Sinir krizlerine giriyordum .. bosu bosuna kendimi yipratmisim .. En guzel gunlerimi kendime zehir etmisim .. Bende bu konulardan bosanmak uzereydim .. ama cok abartmisim bunu gordum .. Dusunmemeye calis , unut gitsin ... Zamanla aklin abile gelmiycek emin olabilirsin .. Hatta geldigi zaman benim yaptigim gibi gulup gececeksin :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…