şunu da söyleyeyim kazara hamile kaldığımı öğrendiğimde bu olup bitenlerden dolayı aldırmak istedim bebeğimi,zarar göreceğini biliyordum ama eşim izin vermedi aldırmama,aylarca yalvardım, herşey yoluna girsin yine olur bebeğimiz dedim,dinlemedi,sahip çıkacağına söz verdi ama yapamadı,iki bebek vardı karnımda ,3. aydaki arbededen sonra biri karnımda öldü,diğeri de hasbelkader tutundu bana ama her olaydan sonra acile yatarak,serumlarla,gözyaşlarıyla doğdu,meleğim sakat şu anda ama benim yaşama sebebim o,ona her baktığımda ölüyorum üzüntüden,öfkeden ama elimden birşey gelmiyor,eşimse beni sevdiğini ama bunlara sebep olanların benden ve bebeğimden daha değerli olduğunu , gerekirse onları seçeceğini söylüyor doğumdan beri, sanırım sakat bir bebek ağır geliyor ona,dün "sen de üzülüyorsun,boşanalım,yeniden evlenirsin,sağlıklı çocukların olur" dedim,cevap vermedi,bana yol göründü yani arkadaşlar,bu meleği tek başıma yaşattım,bundan sonra da tek başıma bakıcam anlaşılan, lütfen bizim için dua edin...
daha önce de anlatmıştım başka bir konu başlığında,kopyaladım,o günden beri değişen tek şey eşimin ve ailesinin gittikçe kötüleşen tavırları oldu,boşanma benim için kurtuluştu,kabul eder sanıyordum ama bu kadar kolay bırakmayacaklar , intiharı düşünüyorum son çare ,istedikleri bu anladığım kadarıyla ama kızıma kim bakar? kime bırakırım?kaçayım desem öğretmenim,izimi bulmaları kolay olur,bulurlarsa kızıma da zarar verirler,zaten nereye kaçıcam? yardım edin delirmek üzereyim
gercekten yazdiklarinizi hayretler icinde okudum ve yazmadan gecemedim bu olayda okuduklarima gore siz kendi kendinizi ezdirmissiniz evet ezdirmissiniz diyorum cunku okadar yapilacak sey varken siz yasadiginiz butun bu olaylara tepkisiz kalmissiniz.okudugum kadariyla ogretmensiniz yani ekonomik özgürlugunuz var peki neden ayrilmamak icin direttiniz arti ailenize butun bu yasadikalrinizi neden anlatmiyorsunuz neden bu kadar korkuyorsunuzki anlamadim bu pasifliginizi cok fazla yadirgadim dogrusu.hamileyken dayak yemek ne demek kaldiki hamile bile degilken dayak yemek bile affedilmez.siz hamileyken esiniz size dayak attiginda bebegime bisey olurmu diye dusunmeyen bir baba bundan sonra acaba yine cocugunu dusunebilirmi soruyorum size kaldiki diger bebeginizide onun yuzunden kaybetmissiniz nasil butun bunlari affedebilirsiniz hic anlamiyorum. yasadiklarinizi anliyorum ama bu yasadiklariniz karsisinda nasil bu kadar pasif kaldiginizi anlamam mumkun degil kusura bakmayin bütün hata sizde malesef
canım resmen yıkıldım.ağlıyorum okudukça.allah yardımcın olsun.bende yeni evliyim.ve ayryız ailesi yüzünden.sözlerine vaatlerine ragmen sahip çıkmadı.psikolojim bozuldu.saglıgım elden gitti.gülen yüzüm soldu,hayatım mahvoldu.iyi ki bebek yok diyorum.ben boşanma davası açtım çok sevsem de,sonumu senin gibi gördüğüm için.
eşin bence senin boşanma durumunu ciddiye almıyor.tek başına getirmedin o çocuğu.kocansa sahip çıkacak.hayat kolay mı sanıosun bebekle?çek karşına konuş,gerekirse ailesiyle de konuş.bir büyük flan sok araya.ve bir psikolgdan yardım al,hatta şinle birlikte gidin.
ve sanırım eşinin kafası karışık,bi yandan boşanma fikri cazip geliyor,bi yandan sana kıyamıyor. ne olursa olsun,sakın soguk davranma kocana.ben ailesinin eşimi dolduruşlarına tepkisiz kalamadım.politik olamadım.ve koptuk.sen yapma.
aksine daha ilgili,daha hayran bırakıcı ol eşine.ama al karşına çok ciddi bi şekilde de konuş.baktın olmuyor,hiçbir hakkından feragat etme ve boşan.daha çok gençsin.işin de var.her gecenin bir sabahı vardır .....
çocuğun velayetini almak içinmi oyalıyor acaba. hukuk kısmını falan iyi araştır
şu okuduklarımdan sonra bu satırları gözyaşları içinde yazıyorum
en çok üzüldüğüm şey bir babanın duyarsızlığı yüzünden karnınızdaki bebeği kaybetmeniz. baba bile diyemiyorum insan kendi canına nasıl böyle bişey yapar. hadi yaptı diyelim aklı başına gelmedimi hala. ama anladığım kadarıyla hasta kişilikli birisi, sorunlu bir çocukluk geçirmiş.buda tamamen annesinin onu yetiştirmesiyle alakalı bence.
üzüldüğüm ikinci nokta sakat dünyaya gelen bebeğiniz. umarım bi tedavisi vardır. o baba olacak adamın ve baba ailesinin kibirliliğini o çocuk hayatı boyunca çekecek.
benim size tavsiyem durumu kendi ailenize en ufak ayrıntısına kadar anlatın. şiddetten utanması gereken siz değilsiniz. evlilik ömür boyu olacak bişey ve bu evliliği sırf bebeğim babasız kalmasın diye yürütsenizde evliliğiniz değişmeyecek. belki ilerde çocuğunuzun gözleri önünde şiddete maruz kalacaksınız ve buda bebeğinizin babasız büyümesinden bile daha kötü olacak onun için.
isterseniz psikolojik bir destek alın. intihar kesinlikle aklınıza bile gelmemeli. çünkü bebeğinin sana ihtiyacı var. kesinlikle boşanmalısın. eminimki boşandıktan sonra zamanla herşey yoluna girer. sonuçta ekonomik özgürlüğünde var. bebeğine bakabilirsin. muhtaç değilsin o kişiye. bebeğin ve senin için en iyi çözüm bu olacaktır.
Allahım bebeğine sağlık versin. sanada kuvvet versin. gelişmelerden haberdar edersen sevinirim.
hayatta en güzel şeyler seninle ve bebeğinle olsun. herhangi bir konuda yardıma ihtiyacın olursada mutlaka yaz. uzak olsakta tanışmıyor olsakta, en azından konuşup rahatlamak istersen mutlaka yaz canım.
canım çocuğunun sakatlığı bedensel mi zihinsel mi.yani babasız olmayı anlayabilecek durumda mı.bence aslında eşinin evden ayrılmak istemeyişinin tek nedeni vicdan azabı.senin adına çok üzüldüm.buadan dua ediyorum ki,bundan sonraki hayatın hem sen hem evladın için çok güzel olsun.tek yapman gereken o evden hemen ayrlman.bence artı eşini dinleme
böyle bir yorumu net olarak ilk defa yapıyorum bu sitede ;
BOŞANIN ;
en kısa zamanda isterseniz özelden,isterseniz buradan bana yazın,
boşanmanız için elimden geleni gönüllü olarak yapmaya hazırım.
ben de öyle düşünüyorum arkadaşım,o yüzdan dava açmadan önce bununla ilgili düzenlemeleri yapmak istiyorum
canım burda bir hukukçu arkadaşta yorum yazmıştı, yardımcı olabileceğini söylemişti. bilmiyorum irtibata geçtinizmi?. o daha iyi bilir ama benim bildiğim kadarıyla bebeğiniz henüz anneya muhtaç çok küçük olduğu için ve sizinde bir geliriniz olduğu için, ona bakma gücünüz olduğu için mahkeme bebeği anneye yani size verecektir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?