Evliliğim bitti,boşanmalı mıyım?beklemeli miyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Pirayecim boyle bir aile emin ol bosanirsan, yavrun engelli oldugu icin istemeyeceklerdir.bence blof ve bosanmaman icin ortaya konulmus bir laf cocugu almak, kacirmak, gostermemek. emin ol seni istemeyen cocugunu da istemiyor.

canım elbette çocuğu sevmiyorlar ve istemiyorlar gerçekte,sağlıklı olsa da istemezlerdi ama beni üzmek,sabrımı zorlayıp delirtmek daha doğrusu ezmek için şimdiye kadar yaptıklarına bakınca kızımı kulanacaklarından adım gibi eminim,zaten boşanma durumundan henüz haberleri yok ama şimdiden başladılar ufak ufak

şunu da söyliyeyim zaten hiçbirşeyi açık açık yüzümüze söylemezler,hep ikinci ağızları kullanarak,gönderme yaparak,başkalarına söyleterek konuşurlar,mesela üvey babası onlara ziyarete gittiğimizde,salonda ikimizin yalnız kaldığı bir anı kollayıp televizyona bakarak "kal..,or..." şeklinde küfür eder,pineklediği emekli kahvesinde herkesin içinde "bizim alinin... karısı....." şeklinde konuşur, annesi kendisi eşimin yanında çok güleryüzlü ve dikkatli davranırken-hiçbir kayınvalide oğlunun yanında gelinini benimki kadar öpmez mesela- komşularını,kardeşlerini,annesini filan doldurup üzerime salar, onların bir komşusunun 5 yaşındaki çocuğunu nişanlıyken ve biz ordayken yazlıklarına getirip bana hakaret ettirmişlerdi,sonra tahmin edersiniz bahaneyi "çocuk işte.."2 yıl sonra o çocuğun annesi ilk ve son kez evime gelip ben konuyu kapatmak istememe rağmen "allah yardımcın olsun,bunlarla başedemezsin" dedi,eşim de yanımızdaydı ama duymamış! bunlar ve benzerleri ilk olaylardı ve ben duymazdan geldikçe,politik davranmaya çalıştıkça dozunu arttırdılar,ben de eşim için dayandım,kimseye anlatmadım ama hamile kaldığımdan beri o kadar azıttılar ki - daha önce anlattığım üzerimize yürüme,bağırıp çağırma,azarlama,komşuları ve akrabaları daha şiddetle doldurup örgütleme,eşimi doldurup evde huzursuzluk kavga yaratma,karşılayamayacağımız isteklerde bulunma...vs-artık dayanamıyorum, korumak zorunda olduğum sakat bir çocuğum var çünkü,hala eşim için evlerine gidiyorum ve son gittiğimizde olduğu gibi kızımın sağlığıyla ilgili konularda birşey söylesem veya rica etsem dahi gözler devriliyor, eşim annesinin yanında "içerisi soğuk filan değil saçmalama,klimanın altında dursun nolur yani?" gibi tepkiler veriyor ve ben kendi çocuğumu karnımdayken koruyamadığım gibi şimdi de koruyamıyorum ve eşim hala "ben arada kalıyorum" diyor,sağlığını kaybeden bizim çocuğumuz,yıkılan bizim yuvamız bu nasıl arada kalmak? ,eşim ailesi dışında evinden işine işinden evine giden bir adam üstelik çocuğumun babası,beni sevmiyor,düşman gibi görüyor artık ama çocuğum için bunlara katlanmaya değer mi? ben mi çok büyütüyorum , eşim bundan sonra bize sahip çıkar mı,ya da en azından o boşanalım diyene kadar beklemeli miyim,ben aslında ruh sağlığımı çoktan kaybetmiş ezik ve korkak bir insan mıyım inanın hala bilmiyorum.

Son düzenleme:
yazılanların hepsini okudum inanın kanım dondu, içim ezildi...bu nasıl bir insanlık, hiç mi Allah korkusu yok bu insanlarda...Allahım karşımıza değer bilen, iyi insanlar çıkarsın.. Allah yardımcınız olsun tüm okuduklarımda sevindiğim tek ve en büyük şey öğretmen olmanız inşallah bundan sonra herşey gönlünüzce olur...

Bakalım doğru anlamış mıyım.. Eşiniz hamileyken size şiddet uyguladı, çocuğun sakat doğumuna yolaçtı. Ailesi tarafından küfürlere hakaretlere maruz kaldınız, birşey yapmadı ve siz hala evliliği yürütmeyi düşünüyorsunuz. :1shok: Babasız büyümesin diyorsunuz, o baba ailesinin en ufak kışkırtmasıyla o çocuğu dövdüğünde ne yapacaksınız?

Böyle bir evliliği sırf çocuk için sürdürürseniz çocuğa da bilmeden büyük kötülük yapmış olursunuz. Bunu en iyi bilenlerden biriyim çünkü annem ve babamın çok kötü bir evlilikleri vardı ve bir çocuk olarak ben bundan çok zarar gördüm. Her gece kavga, bağırtı, küfür.. Okula bile uykusuz gidiyordum bu kavgalar yüzüden, o zamanlar ilkokuldaydım. Boşandıklarında benden fazla sevinen kimse olmamıştır herhalde. Ama o zamanlar çevresi anneme çocuğun var boşanma dedi, annem de sırf bunun için yıllarca bu evliliği sürdürdü, bilmeden beni korumaya çalışırken bana daha çok zarar verdi. Boşandıktan sonra babam fazla hayatımda olmadı ama eksikliğini de duymadım. En azından gece saat 1'de binbir küfür hakaretle ortalığı dağıtan babam olmasından daha iyidir.

Neyseki babam bize hiç fiziksel şiddet uygulamadı, sizin eşinizde o potansiyel de var. Tabi ki karar sizin ama bu şartlarda bu evliliğe devam etmek istiyorsanız bence şikayet etmeyin.

Son düzenleme:
Allah'ım ağzım açık okudum ve çok ama çok üzüldüm..Sen ne yapıyorsun hala o evde Bırak Allah aşkına eşinin ezikliğini bilmem neyini eğer o da birazcık insan olsaydı onlardan farklı olsaydı seni ve bebeğini alır yeni bir hayat kurardı..Bu ne demek ya bebeğine zarar vermiş nasıl hesap verecekler hepsi eşin denen ezik dahil..Çok sinirlendim ve üzüldüm kusurabakma..Hemen dava aç hemen Kendine ve bebeğine yeni bir hayat kur ikinizde sağlıklı ve huzurlu bir hayata kavuşun..Ailenle konuş boşanmak isteğini herşeyi anlat onlardan destek alarak toparlan onlarda destek vermiyorsa kızına sarılarak hayata tutun kızın için o masum melek için..Korkma hayatta yalnız kalmaktan böyle şeyler yaşayacağına yalnız kal daha iyi belki birgün karşına düzgün ahlaklı saygılı bir beyefendi çıkar ne bilebilirsin bunlar için tabi çok erken..Korkma hiçbirşeyden cesaretli ol umarım hayat en güzel şekilde devam eder senin ve kızın için..Dava için herşeyi incele herşeyi kalemine göre uygun yap o insanlar sana iftira bile atabilir dikkat et canım herşeyi düşünerek hareket et... neler olup bittiğini paylaşırsan sevinirim..Allah yolunu açık etsin...Rabbim yardımcı olsun bebeğin ve senin için...

Bu arada sen ezik değilsin hiçbir kadın ezik değildir sadece bebeğinin babasız kalmasını istememişsin Kızınla eşin tabiki görüşür ama eşinin ailesinden bebeğini uzak tutmayı sağlamalısın varmıdır acaba bunun hukuksal bir yönü filan sorup soruştursan Davayı açtığında bunuda eklesen ne bileyim kızın için çok üzülüyorum...Unutma Tanrı seni tüm kadınları özel yarattı bir kadın istediği herşeyi yapabilir yeter ki bilinçli ve cesareli olsun..Bir psikolog tan da yardım al daha sonra Herşey Gönlünce Olsun...:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

canım yasal düzenlemeler için araştırmalara başladım,burda da anlatmıştım,bu arada iki gün önce eşim çocuğa bakarken açık bırakıp uyuyakaldığımda bu forumda yazılanları okumuş, bilmediği hiçbirşey yok hatta sevindim bile çünkü yabancı gözüyle yapılan yorumlar benim neler hissediyor olabileceğimi anlamasını sağlar sanmıştım ama yanılmışım,daha çok sinirlendi,boşanmamız durumunda ailesiyle bebeğimi görüştürmek istemediğimi yazmam ,özellikle kızmasına neden oldu kısacası herşey daha kötüye gidiyor,konuşacak kimsem olsaydı,daha doğrusu başta eşimle konuşabiliyor olsaydım, gururum,kişiliğim konu komşuya dosta arkadaşa yaşadıklarımı anlatmaya,ağlamaya müsaade etseydi zaten buraya yazmazdım ama şu anda dertleştiğim , akıl danışabileceğim tek yer burası,yorumlarınız benim için çok değerli çünkü artık sağlıklı düşünemiyorum,umarım herşey temenniniz gibi yoluna girer ve kızım bundan sonra mutlu olur,teşekkürler

canım ya gerçekten çok üzüldüm benimde evliliğimde sorunlarım var kafam çok karışık bende ayrılmayı düşünüyorum ama benim olayım seninken çok farklı allah yardımcın olsun .

çok üzüldüm. hamileyken bir insan nasıl şiddet görür.eşine inanamıyorum.kızına zarar verir.
bunun hesabını nasıl verecekler allaha.
allah kolaylık sabır ve güç versin sana.
bu evlilik sence nasıl düzelir.
eşin düzelmeyecek sen nereye kadar sabredeceksin.
mesleğin var ayaklarının üstünde durabiliyorsun.
allah yardımcın olsun
dualarım seninle....

Canım,

eğer şiddet var ise biliyorum çok zor ve bebeğin de çok küçük ama bitir derim. Çalışıyor musun onu bilemiyorum ama eğer kendi ayaklarının üzerinde durabiliyorsan bitir derim. Kendi ruh ve akıl sağlığın yerinde olmalı ki bebeğini de istediğin gibi yetiştirebilesin...

canım yaşadıklarına inan çok üzüldüm yalnız değilksin bunu bil arkanda birsürü kadın var eğer insanlarda birazcık insanlık kalmışsa sana yardım etmeliyiz hem cinsşmize hem o bebeğe burda bi iinsan intiharı düşünüyo 2 hayat yok oluyo arkadailar bayanlar zsize sesleniyorum gelin bir araya gelip bu hayatın kurtulması için maddi manevi destek olalım lütfen bizde anneyiz bizimde ewlattlarımız var lütfen destek olalım lütfen canım kardeşim çok iyi anlıyorum seni ve bebğin sakat doğmuş eşini anlayamıyorum sewmesede çeker gider ama bu olanlara neden göz yummuş ah o ailesi yaptıkları yanlarına karmı kalacak ki neden bu kötülük herkes ettiğini çekeceğinden şüphesi olmasın canım bunu unutma bende hamileyim eşim asker ailesiyle kalıyorum ve çok zor günler yaşadım ama aebeğime bişey olmasın diye ağlamıyorum bile üzmmeemeye çalışıyorum kendimi sende bebeğin için lütfen mutlu olmaya çalış özel msn adresin varsa canım bana mesaj at maddi manevi destekçinim unutma senin için çok dua edicem ve bebeğin için allaha emenet ol.

naz arkadaşım biraz geç de olsa yorumun ve desteğin için teşekkürümü kabul et,konuyu açalı aylar olmuş ama hayatımda değişen hiçbirşey yok ve burda sizden aldığım desteği inan hiçbiryerden almıyorum bana zaten manevi olarak çok yardımcı oluyorsunuz,maddi desteğe ise çok şükür ihtiyacım yok zaten artık dünyaları versem bile bebeğimin sağlığı geri gelmez ama benim için yaptığın çağrı bile bana tarifsiz mutluluk verdi umarım sen de iyisindir,eşine ve bebeğine sağlıkla kavuşmuşsundur ve umarım güzel yüreğine yakışır mutlu bir yaşam sürersin,tekrar sağol

canim yasadiklarini okuyunca benimde kanim dondu..
degisen birsey yok demissin..peki nasil dayaniyorsun hala??
inan ne kadar beklersen o kadar zaman kaybetmis olursun biran once hayatini kurmaya bak biryerden basla gerisi gelsin..
senin icin dua ediyorum ins kisa zamanda huzura mutluluga kavusursun..:1hug:

Yaşadığın çevreyi değiştirsen.
Tayin isteyip uzaklaşsanız.
Biraz eşinle yanlız kalsanız
Acaba birşeyler değişir mi
Umarım eşin aklını başına toplar.
Hayatta sana muhtaç bir kızın var.
Onun için güçlü olmalı,ayaklarının üstünde durmalısın

okudum ve ınan şok oldum....bılıyorum söz konusu cocuk olunca insanın elı kolu baglanıyor ama bırde söyle dusun ,ilerde emınım anlayacak senı kızın...bu arada senın kendı aılenle ılıskılerın nasıl...destek olmuyorlarmı sana....

canım kendi ailenden hiç bahsetmemişsin sana yardım edecek kimsen yokmu?ailenin yardımını alamazmısın.sana arka çıkacak kim varsa yardım iste ve o adamdan kurtul.hayatını yeniden kurabilirsin.zararın neresinden dönsen kardır.allah yardımcın olsun.

Öğretmensin, istediğin gibi kendi ayaklarının üzerinde durabilirsin....
Bence bu adam senin kendi özgüvenini kaybettirmiş, cesaretsiz korkak biri olmuşsun....
Daha hala boşanmayıp bu saçma ve sana ve kızına zarar veren evliliği devam ettirerek ne olacağını sanıyorsun... Kıznın bedensel engelinin sebebi olan adam ve ailesi psikolojik hastalıklara da sebep olsun diye mi bekliyordun...
Aç davanı, boşan... Bu kadar küçük ve engelli bir bebeği zaten babaya vermeleri imkansız....
Ne kendine ne de bebeğine daha fazla eziyet çektirme ve boşan....

yüce Rabbim cehennemi boşuna yaratmamış... hepsini Allah a havale edin ve kendinize yavrunuzla yeni bir sayfa açın.bence eşinde uslanmaz ailesi de. işinizde var muhtaç değilsiniz. bu yaşadıkların bir imtihan,isyan etme Allah a sığın,Ondan yardım iste kendin ve evladın için. ben baya geç kaldım bunları söylemekde aradan aylar geçmiş. şu an durumlar nasıl, ne yaptınız?

bende cok seyler yasadimki suan yazmaya kalksam yaz yaz bitmez benimde evliligim coktan bitti ama iki cocugum var ikimizde istemiyoruz ama iki kizimin hatirina ayni evi paylasiyoruz ayni sofrayi birde oda cocuklarin hatirina baska bir paylasimimiz yok ayri odalarda kaliyoruz kari-kocalik coktan bitti yani benimde iki hamileligimde yasamadigim kalmadi hem esimden hem kayinvalidemden cok sükür cocuklarim saglikli ama benim pek saglikli oldugum söylenemez kackere intihari bende düsündüm ama eger ben hayatimi sonlandirirsam cocuklarima kim bakacak cok caresizim benim anamdan babamdan kardesimdende fayda yok yurtdisinda yalnizim suan kapiya koysa burada gidecek hicbir kapim yok yalnizim kizlarimda daha cok kücük biri üc yasinda biri onbes aylik hersey evlat icin cekiliyor allah herkesin hakkinda hayírlisini versin

çok üzüldüm hasret hanım ama gördüğünüz gibi üniv. mezunu öğretmende çekiyor,ev hanımıda. ailesi olanda çekiyor olmayanda. istersen 10 üniversite bitir karşındaki adam gibi adam değilse değer vermiyor sana. düşünüyorum nasıl yaşanıyor aynı ev içinde yabancı olarak,hiç mi düzelmiyor? keşke ikinci çocuk olmasaymış...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…