Aslında benim bir tespitim vardı oğlunu seven anne gelinini de sever iyi davranır, kızını seven anne damadını da sever iyi davranır diye. Çünkü benim ailem eşime karşı hep iyidir hep el üstünde tutarlar eşimin zerre faydası olmadı benim aileme, benim eşimin ailesine o kadar çok yardımım emeğim geçti ki maddi manevi hiç değer görmedim yine de. O yüzden onların beni sevmeme sebebi ben değilim eşim, onlar eşimi sevmiyor bence. Sizinki de aynı hesap babalarını sevseler sizinle iyi geçinip babalarını mutlu etmeye çalışırlardı, onların derdi para bence ve sanırım sizin çocuklarınızı kıskanıyorlar.
Süper bir yorum olmuş, katılıyorum.
acaba çalışmanızı istemiyor mu sizin ya da iş değiştirmişsiniz ya ondan tavırlı sanırım size karşı..
Bence karşısına geçin açık açık seni seviyorum diyin.. Herşey ondan sonra çözülür eminim kardeşim.. Ne de olsa aradan baya zaman geçmiş ve siz kendinize bi şans verin Hayatı yaşamaya bırakın.. Umarım herşey gönlünüzce olur.. Allah sabır versin..
bunu cok kez duydum arkadasim..hemde bir cok kisiden..
dogru cok seyi astim.. cocuklarim buyudu.. allah bozmasin cok iyi cocuklarim var.cok akli basindalar.cok basarililar..
sevdigim bir isim var..
esime ihtiyacim yok bir anlamda..
ama yinede evliligim bitmesin istiyorum...
yinede dogru soylediginizi biliyorum..
belkide tum hata bende.. ben kararimi veremiyorum..
yani esimin beni hak etmedigini bildigim halde, baska bir hayata gecmek beni korkutuyor..
esime cok alismisim sanirim..
evli değilim , hiç evlenmedim ama dışardan gözlemlediğim bu biraz süper ego sorunu. özellikle kayınvalide gelin çatışması söz konusu olduğunda, dediğinize de katılıyorum insan çocuğunu kendi egolarından sıyrılabilecek kadar çok severse evliliğine müdehale etmez..
eda hanımın durumunda da para ilişkisi araya giriyor. ama baba 70 yaşında ve 30 yaşında bir kadınla evlenmemiş. aynı yata aynı statüde iki insan sevdikleri için bir aradalar. bundan gocunmak gerçekten özgüvensizlik gerektirir. sizin dediğiniz gibi yani kıskanma durumu çok fazla.
ama dediğim gibi 50 yaşında bir insandan bahsediyoruz bu kadar kişiliksiz olması irrite edici. seven insan herşeye katlanır sabreder bu bir gerçek ama değer mi onu hiç bilemiyorum. acıdan beslenmek bazılarımızın sorunu...
Ofisimi tasimam onu kirdi sanirim..
Cunku biz evlendigimiz gunden beri bir gun bile ayri kalmamistik..
Soyledim onu sevdigimi, biliyor.. Hatta seninle yaslanmak istiyorumda dedim bundan 2 ay once.
Bana cevap olarak" ne dedigini anliyorum dedi" bende demedi..
Insallah kardesim insallah. Amin..Hepimizin allah gonlune gore versin..Cok sagolun..
aslında kendiniz bu durumu atlatmışsınız bence çok da ilerlemişsiniz. Hayatınıza (alışmış olduqunuz adamla evlenmeden önce) kaldığınız yerden devam edin bence.. Yeni bir hayat yeni bir iş yeni bir kişi de olabilir.. Kendinizi asla üzmeyin çünkü siz değil o adam kaybediyor aslında.. Hayatınızı adamaya hazır bi şekilde bekliyorsunuz arkadaşın da dediği gibi sizi haketmeyen biri için asla üzülmeye değmez hayatım.. Herşey senin için
Ben iş konusunda baya kırıldığını düşünüyorum. Ama bu onun için aileniz için değil mi? Ah bu erkekler neden çocuk gibiler ya..
Bitanem kendini üzme çünkü üzülmeni gerektirecek bişey yok ortada bence içinden geçenleri herşeyi iyi kötü ne varsa anlat ona çocukları konusunda da konuşabilirsin.. Anladığım kadarıyla sen gerçekten fedakarlık yapmışsın.. Üzülme herşey düzelicek canım kardeşim benim..
dediginiz gibi ayni yasta ayni statude iki kisi idik. ikimizde cocuklu ve basindan bir evlilik gecmis ayni yasta iki kisi idik.bizi evden atmak icin cocuklar elinden geleni yaptilar. tek amac bizi ayirmakti.. kucuktuler yapamadilar. buyudukce devam ettiler..
evet 50 yasinda ve herkes tarafindan manipulate ediliyor.
acidan beslenmek dediniz ya.. bizim icinmi soylediniz bunu?
anlattim canim. soyledim icimdekileri.. yumusadi.. ama sonra yine degisti...
sagol kardesim gercekten sagol.. desteginiz icin hepiniz cok sagolun..allah seninde hep yuzunu guldursun.. huzur versin..
insallah duzelir canim.. belkide esimin kafasina bir tas falan duser o da anlar:))
hepimiz için söylüyorum ablacım ben de öyleyim şuan da mesela acı verene yaklaşıyoruz hepimiz, o yüzden anlıyorum...
ama siz neleri aşmışsınız bu acıdan beslenmeye prim vermeyecek olgunluğa gelmişsinizdir diye düşünüyorum...yalnızlıktan mı korkuyorsunuz?
o daş düşsünde sonra aa ben ne yaptım diyip dört dönsün he mi :)
Duaların için çok saol Allah seninde yar ve yardımcın olsun.. Ettiğin bütün dualar 2 katıyla sana dönsün kardeşim.. :)
bende evliliğim giden güvenim giden sevgim ve daha birçok güzel duygularım acı bir şekilde gittiği için acı çekiyorum
hayat işte..
ne kadar karmaşık bir adam.
ne kadar karmaşık bir şekle sokmuş ilişkinizi.
yaş bunalımında mı acaba.
sanırım yaşlanmaktan korkmaya başladı.
yaşlılıkta yalnız kalmaktan.
bence çocuklarına da fazla güvenmiyor.
tek güvendiği sensin.
hem güveniyor, hem seviyor hem sevildiğini hissediyor seninle.
bunlar çok önemli. hele 50 yaşından sonra.
ama önemli de olsa bunlar ona yetmiyor, yaşlanma korkusunu bastırmıyor.
kendini 30 yaşında görmesi, buna ihtiyacı olduğu için.
yaşlanmadığını kendine ispatlamak için başka şeyler de yapabilir.
yanlış anlama. zaten yaşlı değil. (ben de 42 yaşındayım. )
ama o öyle hissediyor demek ki.
galiba en iyisi ona ihtiyacı olan şeyi vermek.
planlarını uygulasın. avrupa tatiline gitsin. gezsin.
genç sevgili arasın.
yaptığı şeylerin vazgeçtiklerinden daha değerli olmadığını görmesi gerek.
bunu ancak kendisi görürse yeniden başlarsınız.
görmezse zaten sana sadece zarar veriri. hiç olmasın hayatında daha iyi.
bazıları görür bazılar görmez. belki gerçekten ihtiyacı olan hayat şeklini bulur.
belki boş şeyler peşinde olduğunu anlar.
asıl sorun çocukları ve annesiyle senin aranda sıkışmış olması.
onlar adamı serbest bırakmadan o kendini kurtaramayacak ve bu çalkantılar içinde yaşayıp gidecek.
bi de benim anlamadığım,
14 senelik evlilik,
neden açık konuşamıyorsunuz.
anlattıklarından sanki yeni tanıştığın biriyle ilişkinin seyrini yorumluyor gibiyiz.
'sen ne istiyorsun bu yaştan sonra.. ben yoruldum bu belirsizlikten' desen.
yada 'kafayı mı yedin ne yaptığını bilmiyorsun ne bu halin kendine gelsene' falan diyebilirsin.
ben derdim.
'beni istiyorsan gel istemiyorsan çıkma bidaha ortaya ne bu dalga mı geçiyorsun' da derdim
bence üslubunu değiştir artık.
nereye varacak bu konu çok merak ediyorum.
inşallah mutlu son olur canım..
ne kadar karmaşık bir adam.
ne kadar karmaşık bir şekle sokmuş ilişkinizi.
yaş bunalımında mı acaba.
sanırım yaşlanmaktan korkmaya başladı.
yaşlılıkta yalnız kalmaktan.
bence çocuklarına da fazla güvenmiyor.
tek güvendiği sensin.
hem güveniyor, hem seviyor hem sevildiğini hissediyor seninle.
bunlar çok önemli. hele 50 yaşından sonra.
ama önemli de olsa bunlar ona yetmiyor, yaşlanma korkusunu bastırmıyor.
kendini 30 yaşında görmesi, buna ihtiyacı olduğu için.
yaşlanmadığını kendine ispatlamak için başka şeyler de yapabilir.
yanlış anlama. zaten yaşlı değil. (ben de 42 yaşındayım. )
ama o öyle hissediyor demek ki.
galiba en iyisi ona ihtiyacı olan şeyi vermek.
planlarını uygulasın. avrupa tatiline gitsin. gezsin.
genç sevgili arasın.
yaptığı şeylerin vazgeçtiklerinden daha değerli olmadığını görmesi gerek.
bunu ancak kendisi görürse yeniden başlarsınız.
görmezse zaten sana sadece zarar veriri. hiç olmasın hayatında daha iyi.
bazıları görür bazılar görmez. belki gerçekten ihtiyacı olan hayat şeklini bulur.
belki boş şeyler peşinde olduğunu anlar.
asıl sorun çocukları ve annesiyle senin aranda sıkışmış olması.
onlar adamı serbest bırakmadan o kendini kurtaramayacak ve bu çalkantılar içinde yaşayıp gidecek.
bi de benim anlamadığım,
14 senelik evlilik,
neden açık konuşamıyorsunuz.
anlattıklarından sanki yeni tanıştığın biriyle ilişkinin seyrini yorumluyor gibiyiz.
'sen ne istiyorsun bu yaştan sonra.. ben yoruldum bu belirsizlikten' desen.
yada 'kafayı mı yedin ne yaptığını bilmiyorsun ne bu halin kendine gelsene' falan diyebilirsin.
ben derdim.
'beni istiyorsan gel istemiyorsan çıkma bidaha ortaya ne bu dalga mı geçiyorsun' da derdim
bence üslubunu değiştir artık.
nereye varacak bu konu çok merak ediyorum.
inşallah mutlu son olur canım..
Bence eşiniz de sizi kıskanıyor, sizin işiniz hakkında konuşmak istememesi bunu gösteriyor. Bu lafı sevmem ama sizin için çok uygun bence eşiniz sizi taşıyamıyor.
Sizin gücünüz, başarılarınız karşısında eziliyor, bu ezikliği de çocuklarım seni istemiyor diye bertaraf etmeye çalışıyor.
Evliliğiniz boyunca hatalarınız neydi bilmiyorum, var diyorsunuz siz daha iyi analiz edersiniz ama bence sizin hatalarınız evliliği bu duruma getirmedi.
Çocuklar 20 li yaşlarında şuanda evlendiğinizde 6-7 yaşında olmalılar, üzerinden 14 yıl geçmiş daha ne kabul etmiyorlar anlamıyorum.
Kendi çocuklarınızı kayırmış olabilirsiniz, onlara kötü bir üvey anne olabilirsiniz, neler yaşadığınızı bilemem yargılamak için söylemiyorum,
farzedelim ki öyleydi artık büyümüşler babaları sizi seviyor sizinle mutlu siz de onu seviyorsunuz karışmaya hakları yok.
Ayrıca artık bu yaşımda öğrendim ki kötü insanlara ne yaparsanız yapın yaranamazsınız, bir insan kötüyse siz melek te olsanız anlaşamazsınız.
Bu arada eşinizin ayakta zor durduğunu söylemiştiniz bence bir doktora götürün, hasta olabilir, çocukları iyi olsa zaten ilgilenirlerdi bari siz ilgilenin.
Ayrıca hastalığında yanında olursanız sizin değerinizi daha çok anlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?