Evliligim icin cok aci cekiyorum.

evli değilim , hiç evlenmedim ama dışardan gözlemlediğim bu biraz süper ego sorunu. özellikle kayınvalide gelin çatışması söz konusu olduğunda, dediğinize de katılıyorum insan çocuğunu kendi egolarından sıyrılabilecek kadar çok severse evliliğine müdehale etmez..

eda hanımın durumunda da para ilişkisi araya giriyor. ama baba 70 yaşında ve 30 yaşında bir kadınla evlenmemiş. aynı yata aynı statüde iki insan sevdikleri için bir aradalar. bundan gocunmak gerçekten özgüvensizlik gerektirir. sizin dediğiniz gibi yani kıskanma durumu çok fazla.

ama dediğim gibi 50 yaşında bir insandan bahsediyoruz bu kadar kişiliksiz olması irrite edici. seven insan herşeye katlanır sabreder bu bir gerçek ama değer mi onu hiç bilemiyorum. acıdan beslenmek bazılarımızın sorunu...

Ofisimi tasimam onu kirdi sanirim..
Cunku biz evlendigimiz gunden beri bir gun bile ayri kalmamistik..

Soyledim onu sevdigimi, biliyor.. Hatta seninle yaslanmak istiyorumda dedim bundan 2 ay once.
Bana cevap olarak" ne dedigini anliyorum dedi" bende demedi..

Insallah kardesim insallah. Amin..Hepimizin allah gonlune gore versin..Cok sagolun..

aslında kendiniz bu durumu atlatmışsınız bence çok da ilerlemişsiniz. Hayatınıza (alışmış olduqunuz adamla evlenmeden önce) kaldığınız yerden devam edin bence.. Yeni bir hayat yeni bir iş yeni bir kişi de olabilir.. Kendinizi asla üzmeyin çünkü siz değil o adam kaybediyor aslında.. Hayatınızı adamaya hazır bi şekilde bekliyorsunuz arkadaşın da dediği gibi sizi haketmeyen biri için asla üzülmeye değmez hayatım.. Herşey senin için

dediginiz gibi ayni yasta ayni statude iki kisi idik. ikimizde cocuklu ve basindan bir evlilik gecmis ayni yasta iki kisi idik.bizi evden atmak icin cocuklar elinden geleni yaptilar. tek amac bizi ayirmakti.. kucuktuler yapamadilar. buyudukce devam ettiler..

evet 50 yasinda ve herkes tarafindan manipulate ediliyor.

acidan beslenmek dediniz ya.. bizim icinmi soylediniz bunu?

Ben iş konusunda baya kırıldığını düşünüyorum. Ama bu onun için aileniz için değil mi? Ah bu erkekler neden çocuk gibiler ya..
Bitanem kendini üzme çünkü üzülmeni gerektirecek bişey yok ortada bence içinden geçenleri herşeyi iyi kötü ne varsa anlat ona çocukları konusunda da konuşabilirsin.. Anladığım kadarıyla sen gerçekten fedakarlık yapmışsın.. Üzülme herşey düzelicek canım kardeşim benim..

evet atlattim..benim icin ofisimi bile tasimak buyuk bir adimdi. onu yaptim. tam 1 yil aramadim.. buda benim icin buyuk bir adimdi..
ve esim beni aramasa idi asla onu aramayacaktim.

sizinde dediginiz gibi aslinda kaybeden esim olacak.
bazen diyorum, acaba beni hayatinda istemesinin sebebi benim hic kimse ile olmami istemedigi icinmi nedir..

cok sagolun arkadasim.. allahim size hep guzel gunler gostersin..

anlattim canim. soyledim icimdekileri.. yumusadi.. ama sonra yine degisti...

sagol kardesim gercekten sagol.. desteginiz icin hepiniz cok sagolun..allah seninde hep yuzunu guldursun.. huzur versin..

insallah duzelir canim.. belkide esimin kafasina bir tas falan duser o da anlar:))

hepimiz için söylüyorum ablacım ben de öyleyim şuan da mesela acı verene yaklaşıyoruz hepimiz, o yüzden anlıyorum...
ama siz neleri aşmışsınız bu acıdan beslenmeye prim vermeyecek olgunluğa gelmişsinizdir diye düşünüyorum...yalnızlıktan mı korkuyorsunuz?

o daş düşsünde sonra aa ben ne yaptım diyip dört dönsün he mi :)

Duaların için çok saol Allah seninde yar ve yardımcın olsun.. Ettiğin bütün dualar 2 katıyla sana dönsün kardeşim.. :)

anladim canim.. yalnizliktanmi korkuyorum diye bende dusundum.sanirim degil.

sanirim ikinci kez evliligim yikilmasi daha cok yipratiyor beni..
belkide dedigin gibi bu bir ego catismasi..

ama icimdede esime olan bir sevgi var.onu seviyorum..

o daş düşsünde sonra aa ben ne yaptım diyip dört dönsün he mi :)

Duaların için çok saol Allah seninde yar ve yardımcın olsun.. Ettiğin bütün dualar 2 katıyla sana dönsün kardeşim.. :)

dussun valla:)))

sagol canim.. amin.. cumlemize insallah..
tum kadinlarin allah yardimcisi olsun..
allah hepimize guzel gunler gostersin..

bende evliliğim giden güvenim giden sevgim ve daha birçok güzel duygularım acı bir şekilde gittiği için acı çekiyorum
hayat işte..

ne kadar karmaşık bir adam.
ne kadar karmaşık bir şekle sokmuş ilişkinizi.
yaş bunalımında mı acaba.
sanırım yaşlanmaktan korkmaya başladı.
yaşlılıkta yalnız kalmaktan.
bence çocuklarına da fazla güvenmiyor.
tek güvendiği sensin.
hem güveniyor, hem seviyor hem sevildiğini hissediyor seninle.
bunlar çok önemli. hele 50 yaşından sonra.
ama önemli de olsa bunlar ona yetmiyor, yaşlanma korkusunu bastırmıyor.
kendini 30 yaşında görmesi, buna ihtiyacı olduğu için.
yaşlanmadığını kendine ispatlamak için başka şeyler de yapabilir.

yanlış anlama. zaten yaşlı değil. (ben de 42 yaşındayım. )
ama o öyle hissediyor demek ki.
galiba en iyisi ona ihtiyacı olan şeyi vermek.
planlarını uygulasın. avrupa tatiline gitsin. gezsin.
genç sevgili arasın.
yaptığı şeylerin vazgeçtiklerinden daha değerli olmadığını görmesi gerek.
bunu ancak kendisi görürse yeniden başlarsınız.
görmezse zaten sana sadece zarar veriri. hiç olmasın hayatında daha iyi.
bazıları görür bazılar görmez. belki gerçekten ihtiyacı olan hayat şeklini bulur.
belki boş şeyler peşinde olduğunu anlar.

asıl sorun çocukları ve annesiyle senin aranda sıkışmış olması.
onlar adamı serbest bırakmadan o kendini kurtaramayacak ve bu çalkantılar içinde yaşayıp gidecek.

bi de benim anlamadığım,
14 senelik evlilik,
neden açık konuşamıyorsunuz.
anlattıklarından sanki yeni tanıştığın biriyle ilişkinin seyrini yorumluyor gibiyiz.
'sen ne istiyorsun bu yaştan sonra.. ben yoruldum bu belirsizlikten' desen.
yada 'kafayı mı yedin ne yaptığını bilmiyorsun ne bu halin kendine gelsene' falan diyebilirsin.
ben derdim.
'beni istiyorsan gel istemiyorsan çıkma bidaha ortaya ne bu dalga mı geçiyorsun' da derdim
bence üslubunu değiştir artık.
nereye varacak bu konu çok merak ediyorum.
inşallah mutlu son olur canım..

yok yanlis anlamiyorum..50 yasini bitirecek 3 ay sonra.Ve genc te degil artik. Bende oyle..
cocuklarina guvenmedigini cok iyi biliyorum. ayrica cocuklarida o'na guvenmiyor..
aralarinda bir olay gecmiste bana eda dedi, cocugum bana guvenmedi cok uzuldum dedi...

cocuklarindan biride buna haber vermeden nisanlanmis. cok bozulmus esim..
evlenirde bana haber bile vermez dedi..

hic karismiyorum ben. ne yaparlarsa yapsin..
zamaninda cocuklarinin iyiligi icin cok sey soyledim.
ama beni kotu bildi. oysaki ben kendi cocuklarima nasil davraniyorsam onlar icinde dogrusunun o olduguna inandigim icin soylemistim..
ben kotu bir kadinim onlarin gozunde..

esim hala ayni seyi yapiyor.. oglu kendini bogazina kadar borc icine sokuyor.. esim bunu bana gulerek anlatiyor ve panik yapmismista o yuzden borca sokmusmus kendisini.

sonrada ogluna kiziyor o'na olan borcunu odemedi diye..

yani nasil desem bilmiyorum ama ben hayatimda esimin cocuklari gibi cocuk gormedim..

kucukkende bir acaiptiler buyuduler hala acaipler..

tedavide gorduler ama ise yaramadi.. 2 sene psikologa tasindi bu cocuklar...hemde en iyi cocuk psikologlarindan birine.. her hafta hemde..

ki bu psikolog cok olumlu sonuclar alan biri idi..
o da basaramadi bu cocuklarla..

rougescim, ben ona istedigini yap, gez toz diye birakirsam o zaman kendi hayatimi ipoteklemis olurum..
mantikli olarak dusundugumde bu olur..
ve ben o gezerken kendimi ona baglayamam..
bunlarin farkindayim..

asil sorunun ailesi ve cocuklari oldugunuda biliyorum..

bir gun gelecek elbette o kisir donguden cikacak.. gercekleri gorecek..

yaptigi hatayida gorecek ama su an maddi geliri yerinde diye kimseye mudanam yok havasinda..

beraber oldugumuzda bana ait hic bir basariyi ( is hayatimda) dinlemiyor.
anlatmaya basladigim anda beni susturuyor ve basliyor kendi isini anlatmaya ve ne kadar harika oldugunu soylemeye...

devamli bir rekabet yaratmaya calisiyor..
benim evimle, benim arabamla, benim cocuklarimla benim isimle..

oysaki ben o'na hic boyle bir sey yapmadigim gibi hep onu dinliyorum, sorunlarini dinliyorum..
empati kuruyorum..
o ise sanki dunyada tek o varmis gibi davraniyor..

neden konusmuyoruz?

konustuk ya iste..
bana soyledi hayatimda kal ama eskisi gibi olmaz dedi..
sonra fikir degisti..

bende gecen gun devamli degisiyorsun dedigimde dogru degisiyorum ama temel yapim ayni dedi..
artik ne demekse..

canim sagol cok sagol arkadasim.. vakit ayirip yazdigin icin.. konumu takip ettigin icin..
inan bende merak ediyorum ne olacagini..

belkide ben ona " beni istiyorsan gel istemiyorsan cikma ortaya demeye korkuyorum. daha dogrusu onun bana tamam cikmam demesinden korkuyor olabilirim..

kimbilir..

benimde kafam karisik rouges ama insallah cozucem bu durumu canim..
su an sancili bir donemdeyim..

insallah hayirlisi olur hersey icin..

yeniden cok tesekkur ederim canim.

rougescim bir dedin ya uslubunu degis artik diye..

nasil bir uslup olmali bu?

yani ona ya benimlesindir yada degilsindir. kararini vermi diyeyim.o anlamdami dedin?

Bence eşiniz de sizi kıskanıyor, sizin işiniz hakkında konuşmak istememesi bunu gösteriyor. Bu lafı sevmem ama sizin için çok uygun bence eşiniz sizi taşıyamıyor.
Sizin gücünüz, başarılarınız karşısında eziliyor, bu ezikliği de çocuklarım seni istemiyor diye bertaraf etmeye çalışıyor.
Evliliğiniz boyunca hatalarınız neydi bilmiyorum, var diyorsunuz siz daha iyi analiz edersiniz ama bence sizin hatalarınız evliliği bu duruma getirmedi.
Çocuklar 20 li yaşlarında şuanda evlendiğinizde 6-7 yaşında olmalılar, üzerinden 14 yıl geçmiş daha ne kabul etmiyorlar anlamıyorum.
Kendi çocuklarınızı kayırmış olabilirsiniz, onlara kötü bir üvey anne olabilirsiniz, neler yaşadığınızı bilemem yargılamak için söylemiyorum,
farzedelim ki öyleydi artık büyümüşler babaları sizi seviyor sizinle mutlu siz de onu seviyorsunuz karışmaya hakları yok.
Ayrıca artık bu yaşımda öğrendim ki kötü insanlara ne yaparsanız yapın yaranamazsınız, bir insan kötüyse siz melek te olsanız anlaşamazsınız.
Bu arada eşinizin ayakta zor durduğunu söylemiştiniz bence bir doktora götürün, hasta olabilir, çocukları iyi olsa zaten ilgilenirlerdi bari siz ilgilenin.
Ayrıca hastalığında yanında olursanız sizin değerinizi daha çok anlar.

labaellevie arkadasim, sagolasin yorumun icin,

Benim yanimda iken esim eziliyor ama ben hep esimi onore edecek sekilde davrandim yillarca..

Herkes bana eda cekme su adami..Seni hak etmiyor dediginde bile hayir o benim hayat arkadasim dedim..
Kocam bana " ben sana bakamam sen kendine bak dediginde ben 'sana her sartta bakarim dedim.
Sanki ben erkek o kadinmis gibi..
Simdi bir toplulukta beraber olsak benim cocuklarimla onun cocuklari arasindaki farki goruyor ve o zaman bizi istemiyor dolayisi ilede beni.

Oyle garipdirki, benim evim stilinde ev dosuyor.. Bende ne varsa ondada var nerdeyse..

Ben onun hayat arkadasiyim,rakibi degilki...

Evet diyelimki ben cok kotu bir uvey anne oldum.

Cocuklarimi kayirmak zorunda oldugum durumlar vardi. Ornegin cocuklardan birinin cekic, makas gibi aletlerle ( ve bu cocuk 8 yasinda idi) cocuklara saldirmasi yuzundendi..
Bos yere degildi..
Mecburdum, eger bu kayirma ise..

Benim kendimde buldugum tek hata su ve hala hatali buluyorum kendimi.. Daha uzun sure bu cocuklari tedaviye goturmeliydim..

Veya bir hastaneye yatirmaliydim vs..
Yinede allah sahidimdirki bilemedim.. Anlayamadim.. Cahilmisim demekki...

Bu yuzden evet hataliyim..

Bunu esimede soyledim. Bu benim hatamdi dedim.. Ben daha iyisini yapmaliydim dedim..Yinede herseyin sorumlusu ben degilim.. Bu mumkun degil.

Bu aileye bir gunah kecisi lazim.O da benim iste..
Bulmuslar beni.. Ve beni kotu kadin olarak ilan etmisler..

Babalarinin sucu varmis ama en buyuk suclu benmisim..

Yani biletim coktan kesilmis benim...

Ve onlara yaranmamda mumkun olmaz. Cocuklari beni gorurler yuzume bakmazlar. Ama yolda gorurler araba ile bir yere gideceklerdir. Bana "anne " derler arabama binerlerki istedikleri yere gotureyim. Bende gotururum hic yuksunmem.. Ama ertesi gunu beni yine tanimazlar..

Neyse...

Biktim aslinda...

Esimin hastaligina gelince , esim o nu tanidigim gunden beri hastadir..
Simdi hasta olur, basi tutar. 5 dk sonra o bas agrisini falan unutur, dunyanin en saglikli insani olur.. Nasil olur bilemem..

Ben artik hic bir seyi anlamiyorum..

Ama her hastalandiginda baktim.. Ben esime bebek gibi baktim yillarca. Allah yukarda..

Tertemiz baktim.. Utusunden, camasirina, yemegine.. Bir gun sektirmedim..

Yinede yaranamadim.. Vefa kelimesinin esim icin pek bir anlami yok sanki..

Artik yoruldum ben.(

Son düzenleme:
Su an aslinda tam onun istedigi sekilde bir beraberlik yasiyoruz.

O'na karismiyorum. Nerdesin, kimlesin demiyorum..

Arada ariyorum. Ve sadece tamir vs icin.

Ona sarilmiyorum.

Ondan hic bir beklentim yok. Duygusal, maddi..

Verdigi kirintilarla idare ediyorum..

Ben nereye gidiyorum???????? ((((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…