Evliligim icin cok aci cekiyorum.

arkadaşım ben de eşinle geçirdiğin yıllar
içinde senin için neler yapyığını anlattığın
bölümlerde şöyle iyi bir kocaymış dedirtebilecek
bir şey görmedim neden bu kadar vazgeçilemeyecek biri
olduğunu da anlayamadım 2 kocanızın da sizden ayrılması sizde bir
kendine güven sorunu yaratmış sanırım. Bundan da çıkarılması gereken
ders bence ne kadar fedakar ve iyi bir eş de olsanız bunun karşınızdaki kişi için
hiçbirşey ifade etmediği demek ki bu kadar verici olmanız yanlışmış
kimseyi memnun edememişsiniz o zaman bu erkekler ne istiyorlar diyorsunuz
bu konuda düşünmek gerek
Siz ne kadar devam etmek isteseniz de bunu karşınızdaki kişinin de istemesi
gerkiyor aksi halde boşa uğraşırsınız .

anladim canim...

sanirim tek sey esime olan sevgimdi beni tutan..

anladim canim...

sanirim tek sey esime olan sevgimdi beni tutan..

bende bakinca goremiyorum zaten..evet guven sorunu yaratti.dogru...
ve sadece benim istememlede olmaz bununda farkindayim..

ben aramadigim surece o da beni aramaz sanirim..

bu hafta veya onumuzdeki hafta ugrayacagim sadece.dun konustum telde..
yine bir soguktu.. belki bu aksam yada yarin aksam ugrarim dedim.. ne zaman musaitsin dedim.. ne zaman istersen, farketmez dedi..

sonra gidemedim aradim sonra ugrayacagimi soyledim.tamam dedi..

onda birseyim var.almam gerek. o'nuda alacagim.. sonrada aramazsam zaten beni aramaz...

keyfi gicir nasilsa.. benimle gecen 14 yil buyutecek bir sey degilmis.20 yilda olabilirmis. Insanlarin duygulari degisirmis. Oyle demisti degismeden once..
Sonra degisti. Karisi oldum.. Sonra yine degisti..

Bu degisimleri ise yeni bir sey degil tabii. Tum evliligimiz boyunca bu tur degisimleri vardi.. Mesela ikimiz mutlu iken hersey yolunda iken aniden yerinden kalkar, acaip bir moda girer sordugumda cok sorunlarim var derdi ve ne oldugunu soylemezdi..

buraya yazdikca guc buluyorum ve acim hafifliyor..

çok zor bir durum,konunuzu okudum ve son yazdıklarınızı ama yorumların tamamını okumadım,severken karşılık görememek,soğuk davranması değişmesi çok üzücü kendini çıkmazda hissediyor insan..birşeyler için çabaladıkça yine üzülen karşılık göremeyen siz oluyorsunuz anladığım kadarıyla,sevginizi kaybeden üzülsün siz degil...

belkide tum sorun benim..

bana beni bosamak istediginde o'na tamam diyecektim ve bir daha o'nu gormeyecektim..
boylece o'da beni hala incitememis olurdu..
bende ne kadar acisada katlanacaktim. bir gun gelip acim hafiflerdi..

keske bu kadar kolay olsaydi..

evet belkide..zamanında kesip atsanız bu kadar üzülmiyecektiniz,olmuyor işte yapamıyor insan gücünü kaybediyor sevdiği söz konusunu olunca,geriye yine keşkelerle belkilerle üzülmekten başka birşey kalmıyor..üstüne gitmeyin artık,zaman herşeyin ilacı..inandırıcı gibi gelmiyor ama bir bakmışsınız herşey değişmiz(eşinizle ilgili söylemiyorum)o günlerde geliyor sadece sabır...

artik ustune hic gitmiyorum.hatta ustunede dusmuyorum..

pohpohlamiyorumda.

degismesinden once hayatimda kal dedi bende kabul etmistim...

simdi ise beni bosayacak bir adamla bana hayatimda kal dedi diye onunla kalan bu yuzdende arada sirada arayan bir kadinim..

ne sacma is yapiyorum degilmi?

oysaki o'na hadi bana eyvallah demem gerek...

ama böylede olmazki,sizi üzmekten başka birşey yapmıyor..nasıl yani oyunmu bu iş boşanalım ama hayatımda kal,yinede en iyisini siz bilirsiniz...

ama böylede olmazki,sizi üzmekten başka birşey yapmıyor..nasıl yani oyunmu bu iş boşanalım ama hayatımda kal,yinede en iyisini siz bilirsiniz...

bende anlamis degilim aslinda..

esim soyle diyor:

hayatimdan cikma , hayatimda kal ama kari koca olmamiz cok zor..

bosanacagiz ama su an giderlerim var, cocuklarima para harciyorum... o yuzden bir kac ay daha bosanamayiz.

ama sen istersen beni bosayabilirsin..

iste bunlari bana 1 sene sonra aradan sonra soyledi...

Sonra degisti, askim vs oldu..
Sonra yine degisti.. Soguklasti..

Belkide hayatimdan cikma derken, benimle arkadas kalmak istedigi icindir..
Belkide icinde biraz vicdan var , ben bu kadini cok uzdum, bosansakta arkadas kalabiliriz ve bende yardima ihtiyaci olursa o'na bir arkadas gibi yardim ederim diyede dusunuyor olabilir..

Bilmiyorum...

bir sey aklima geldi.. paylasmak istedim..

esime aman cocuklarinla yasa onlari birakma dedim hep. yani onunla ayni evde yasama istegimi hic belirtmedim..

ama elbetteki bana karsi davranislarinin bunda etkisi oldu..

acaba gel birlikte yasayalimmi desem ne derdi? aklima geldi.. sorsammi acaba? ne dersiniz arkadaslar?

Ne yap yap "severek ayrılma" . Sevgiyi 2. defa bulmak çok zor. Eşin de seni istiyor ama erkek ya, ilk gelen olmak istemiyor.

Ne yap yap "severek ayrılma" . Sevgiyi 2. defa bulmak çok zor. Eşin de seni istiyor ama erkek ya, ilk gelen olmak istemiyor.

Ama bana o kadar cok sey soyledikten sonra beni istedigine nasil karar verdiniz. Ne olur yazin bana..

Bunu nasil anladiniz? Benim goremedigim bir seyi gordunuz belliki..

Sagolun..

konunuzu bir ara okumuştum da bugün tekrardan baştan okudum. ilk 7 sayfada yazdıklarınızı ve son yazdıklarınızı okudum.

şu an hala kafanız karışık. bu yüzden zorlanıyorsunuz. anladığım kadarıyla evliliğinizdeki asıl sorun eşinizin çocukları. yukardaki bir mesajda da yazmışsınız, hiç ayrı yaşayalım demedim diye. peki niye demediniz? madem çocukları boyunuz kadar ve artık ayrı yaşayabilirler sizde onlardan ayrı bir eve taşınsanız? madem eşiniz sizi seviyor, siz onu seviyorsunuz o zaman çocuklardan ayrı yaşayın. zaten yarın öbür gün bu çocukların hepsi farklı şehirlere yerlere gidecek. artık erkekler bile aileleri ile kalmıyor ki. eşiniz de hep çocuklarla yaşayacağını mı sanıyor. tamam ayrı yaşasanız da onlara maddi olarak bakar eder, ne de olsa babadır ama beraber yaşamak olmuyorsa o zaman ayrı alternatiflere bakın.

size önerim.bunu eşinizle konuşun. deyin ki onca sene çabaladım...ama olmuyor. çocuklarınla beraber yürütemiyoruz ama seni de seviyorum ve bu kadar emek verdiğim evliliğimi ve seni kaybetmek istemiyorum. çocuklardan ayrı bir evde yaşamamız mümkün olur mu? yarın öbür gün zaten çocuklar iş evlilik derken ayrılacaklar..o zaman bize bizden başka kimse kalmayacak. evliliğimize yazık etmeylim. bir şans daha verelim. ama bu defa aynı yolları, denenmişlleri denemeyelim. yeni bir yoldan başlayalım...vs şeklinde sözlerle durumu anlatmaya çalışır ve fikrini alırsınız.

eşinizin sizden ayrıldıktan sonra yeniden sigaraya başlayıp hastalanmasına üzüldüm. erkekler böyle işte. beraberken asla belli etmezler ama aslında eşlerine evliliklerine çok değer verirler. değer vermese adam böyle yıpranır mıydı. yazık gerçekten. üzüldüm. cahil çocuklar yüzünden evliliğinizin böyle kopma noktasına gelmesi çok acı.

ben daha önceki yorumlarımda fazla değer verdiğinizi yazmıştım. şimdi konunun çoğunu okuyunca anladım ki eşiniz de kıymet bilmiyor değil. adam elinden geleni yapıyor ama arada kalmak artık dayanılmaz hale geldiği için ve bir baba olarak sorumluluğunu (çocuklarını) bırakamadığı için çok sevse de sizi kendinden uzaklaştırıyor.

yeniden deneyin bence. eşinizi yalnız bırakmayın. adam bu şekilde yalnız, hastalıklı şekilde devam ederse uzun yıllar da yaşamaz Alllah korusun. değmez, bunca acıya ergenlerin tripleri yüzünden girmeye değmez. inşallah hayırlı bir şekilde evliliğinizi kurtarırsınız...

Soylemek istiyorum aslinda ama yeniden reddedilmek istemiyorum acikcasi..gururuma dokunuyor.
gercekten cok taviz verdim.

simurg arkadasim, sizce eger beni gercekten istese idi, sevse idi, o zaman ne olursa olsun benide esi olarak hayatinda tutardi oyle degilmi?

sizce cocuklari yuzunden beni silmeyemi calisiyor?

simurg arkadasim, sizce eger beni gercekten istese idi, sevse idi, o zaman ne olursa olsun benide esi olarak hayatinda tutardi oyle degilmi?

sizce cocuklari yuzunden beni silmeyemi calisiyor?

erkeklerin ilişkiye bakış tarzları böyle değil. seviyorsam herşeyi yapmalıyım mantığı genelde kadınlarda olur. erkeklerdeki kompleks düşünüş tarzı buna pek imkan vermiyor. bir yandan hayatında bir kadın olmadan yaşamak anlamsız gelirken öte yandan kadın onu sevip ona uygun davrandığından heyecanını kaybedebiliyor. çocukları için kendini feda ederek kendini gururlu bir baba gibi görürken, çocukların kendi hayatlarına dalıp ondan uzaklaşmasına içerleyebiliyor. oysa normalde de çocukların hayatına pek karışıp onları manevi olarak pek birşey vermez. buna rağmen, saygı görmek, sevilmek herşeye rağmen yaptığı fedakarlıkların görülüp takdir edilmesini ister.... vs bu şekilde pek çok örnek verebilerim size.

aynı düşünüş tarzları ve içindeki çelişkiler kadınlar içinde geçerli oluyor bazen. bunu sorgulamak yerine kendi ayrı kimliğinizi korursanız eşiniz sizin daha çok farkınızda olup size olan ihtiyacını görüp sevgisini gösterebilir. nitekim uzun zaman ayrı kaldığınızda da ''sana derin duygularım var'' demesi sizi öpmesi...sizin kendi ayrı kimliğinizi korumanızın getirdiği mesafe ve heyecan onu ilişkiye yeniden bağlamış... peki bu aynı devam ederse değişir mi...eğer aynı mesafe ve heyecan korunursa bence eşiniz size hep böyle ilgili davranır. sevgisini de hep gösterir.

sizi silmeye çalıştığını sanmıyorum. ama o da belli ki ne yapacağına karar veremiyor. bir sıcak bir soğuk davranması...ve sizin de anlattığınız gibi davranması bu çelişkilerini gösteriyor:

bu tarz bir çelişkiye ayak uydurmayın. ona ''ya kalırsın ya da gidersin'' düşüncesini yerleştirin. görüşün, konuşun ve net olarak ne düşündüğünüzü söyleyip ona göre bir yol alın bence. o tam olarak karar vermeden de siz adım atıp sorumluluğu almayın. önce o karar versin tam olarak ne istediğini söylesin, gerekiyorsa biraz zaman verin. ama hem hayatımda kal hem de gider istediğim zaman gelirim düşüncesinee izin vermeyin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…