Evliligim icin cok aci cekiyorum.

peki, bu ya kalirsin, ya gidersin dusuncesini nasil yerlestiricem?

cunku su an benim yaptigim tamam sen beni istemiyorsun, bende senin hayatinda kalacagim ama senden bir talebim yok.. arada gorusuruz gibi oluyor...
zaman vermeme gelince bir cok kez zaman verdim esime ben.ama o zamanlar devamli gorusuyorduk..
belki bu kez farkli olabilir..cunku arayan ben olmadim..

o halde konustugumda bana derseki yine eda hayatimda kal ama hepsi bu..
bende o zaman ben tamamen senin hayatindan cikiyorummu diyeyim? yani rest mi cekeyim? bunu yaparken aslinda rest cekmeyi istemiyorum..daha ilimli yolu varmi onuda bilmiyorum...

onerilerinizi bekliyorum..

cok sagolun...

Son düzenleme:
O kadar yil emek verdikten sonra cok zor vazgecmek..

Sadece emek de degil, sevgide var. Esimi gercekten cok seviyorum.Ama cok kirginim..

Ve o'na kirgin oldugumu soyledigimde sanki hic umursamiyormus gibi davranmasinada cok uzuluyorum..

Benim ofisimi ona soylemeden tasimam cok icine oturmus.. Bana " aglamak icin yattigim cok gece oldu" dedi.

Cok uzulmus benim aniden ordan gitmeme..

Ama o'da benim cabalarimi gormuyordu.. O'na kac kez o'nu cok sevdigimi, sadece o'nunla yasam istedigimi kimbilir kac kez soylemistim..

O ise beni ciddiye bile almiyordu..

siz eşinize güveniyor ve gercketen sevdiginize eminseniz mutlulugun peşinden gidin derm ben...

ben esimi seviyorum ama guven duygusu vermiyor bana su an..

benim anladigim esimin bu bekar, sorumluluk almadan yasamaya alismis olmasi..

ve bu hayati benimsemesi.. cok zor kopar gibi geliyor..yinede ben sizler gibi disaridan bakamiyorum pek.

bu yuzden sizler benim goremedigimi goruyorsunuz disaridan..

simurg arkadasinda dedigi gibi benimde kafam karisik..

medusase arkadasim, cok tesekkur ederim size yorumunuz icin..

peki, bu ya kalirsin, ya gidersin dusuncesini nasil yerlestiricem?

net olarak konuşacaksınız. açık ve net. ne istediğinizi söyleyeceksiniz. onu sevdiğinizi, onunla yaşamak istediğinizi ama çocukları ile bu işin yürümediğini. onu seçime zorlamak istemediğinizi fakat sonuçta denenip yürümeyen bir durumu tekrar denemek istemediğinizi bu yüzden eğer çocukları ile ayrı yaşayabileceksiniz ve ona yeniden güvenebileceksiniz denemek istediğinizi yoksa da hayatında tamamen çıkacağını bir arkadaş olarak bile kalamayacağınızı çünkü bu durumun sizi üzdüğünü anlatın...ve karar vermesini isteyin. bana kararını buna göre bildir deyin. ben bunu istiyorum. sen ne istiyorsun ve ne yapabiliriz konusunu konuşun yani. düşünmek isterse zaman verin. şefkatle yaklaşın ama kararınızda kesin oldduğunuzu da hissettirin. daha önce yaptığınız gibi yeniden hayatından çıkıp gidebileceğinizi anlasın...

kızgınlık meselesine gelince. bu konuda üzgün olduğunuzu ve onu kırmak için bunu yapmadığınızı sadece durumun o şekilde geliştiğini, sonra kendisinin bu kadar içerlemesi ve üzülmesiyle yaptığınız durumun ciddiyetine vardığınızı söyleyin. bu konuda yanlış yapmışsınız bence. ne de olsa eşiniz çünkü onu tamamen çiğneyip hiç haber vermeden başka yere taşınmanız haklı olarak kızdırmış onu. eğer bu konuda özür dilememişsiniz bunu yapın bence. o da size güvenmek istiyor çünkü. ve bunu gösterin. size güvenebileceğini gösterin. bir daha aynı şeyleri yapmayacağınızı ve ona değer verdiğinizi gösterin. tabi ilk etapta bunları konuşarak söyleyin. zamanla davranışlarınızla bunu görür zaten...

öfkesinin geçmesi için sizi affetmesi gerek. sizi affetmesi içinde size güvenmesi, samimiyetinize inanması gerekir. zaman isteyen bir durum bu. hemen olmaz. bu konuda biraz sabırlı olun. sadece anlatın ve bekleyin. eğer inanacaksa zaten bu konuyu büyütmez. açıklamanızdan sonra size inanır ve yavaş yavaş kızgınlığı geçer. savunmaya geçmeden anlatın ve sonra dinleyin. bu konuyu böyle çözebilirsiniz...

diğer bir konu onun sizi kırdığını, sizi üzdüğünü, sizin de çaba gösterdiğinizi, ama onun bunu görmediğini...falan...bunları anlatmayın. eşinizi bu şekilde suçlayarak bir yere varamazsınız. haklı olsanız bile suçlayarak konuşmak erkeği daha da uzaklaştırır. bu yüzden hiç suçlamadan, sen bana şunu yaptın bunu yaptın vs tarzı konulara girmeden önce sevgiyle yaklaşın, şefkatinizi belli edin. sonra kızdığı konudaki düşüncelerinizi onu kırdığınız için duyduğunuz üzüntüyü anlatın. daha sonra da herşeye rağmen devam etmek istediğinizi ama bu şekilde bunu yapamayacağınızı, çünkü aynı yola aynı şekilde girmenizin yine aynı sonucu vereceğini..bu yüzden yeni bir yolla başlamak istediğinizi ve onun da bu yönden karar vermesini istediğinizi anlatın... konuyu az ve öz anlatın. fazla da dallandırıp budaklandırmayın. çocuklarını veya kendisini suçlamayın. böyle yaptık, ama yürümedi şimdi ne yapabiliriz sorusuna odaklanın. onun da fikrini sorup buna göre yol alın...

cok guzel, cok yapici, cok mantikli yazmissiniz.size ne kadar tesekkur etsem azdir.. gercekten, tum kalbimle tesekkur ederim..

soylediginizi yapacagim..kendisini bir kac gun icinde gorecegim zaten vaktim oldugunda..

ozellikle ikimizin oldugu bir ortamda onunla konusacagim..

tesekkur ederim..

rica ederim... inşallah hayırlısı ile evliliğinizi kurtarırsınız...

araya zamanda girse ben aramizdaki sevgiyi gorebildim hala.
bana bunu kendide soyledi..
peki siz nasil bir yol izlediniz? siz ayrildim derken baska evde yasadinizmi?

Canım girmeyeli bayaa şeyler yazılmış inan okuyamadım ama sorduğun sorunun cevabını vereyim..

Bizim en büyük sığındığımız liman eşimle ikimizin birbirine sevgisi ve güveni idi..
Ben ailemin yanına gittim bütün herşeyimi alıp çekip gittim 1-2 kez değil tam 3 kez ve artık dönmemek üzere bırakmıştım ama yapamadık..İlkinde döndüm olur böle şeler dediler yeni evlisiniz dediler döndüm..2.sinde ablamın bir lafına kızdım ve eşimide seviyorum die aradım eşimi bana şart koştu(çok kızmıştım)çünkü dönmek isteyen ben oldum ve bana ailemden tüm yaşattıkların için özür dileyeceksin dedi..Sanki tek başıma ben yapmışım gibi bencillik yaptı ama dilemedim biraz havalandı benimki tabi ben gel beni al deyince..
Ve son gidişim..3 hafta olmuştu ikimizde nefes alamıyoruz artık yediğimiz içtiğimiz tad vermiyordu görüşme yok ama kaçak göçek arıyor ev tlf. biliyorum beni merak ettiğini çünkü sesimi dinleyip kapatıyor şarkılar dinletiyor falan neyse..Ben kesin kararlıyım dedim..Vee eşim ailemin karşısına çıktı 3 haftanın sonunda karımı çok seviyorum almaya geldim die ben bir daha o eve dönmem dedim,bir evde oturuyorduk ozaman..Parkta çadır kur kabul eder gelirim şimdi ama o eve gelmem dedim..Ve eşim ağlaya ağlaya geri döndü..Aradan 2 gün geçti yine bana ulaştı arkadaşımdan ev tutmuş eşya almamış beni çağırıyor gel eve bak die..Gittim annemlerden gizli buluştuk evi tuttuk,bir mağazaya girdik aldık bir çekyat takımı sadece..Açar yatarız onda dedik..Aileme dedim ayrı ev tuttu ailem denemeye değer birde böyle bakın dedi..
Eşimde bende çalışmıyoruz ozamanlar düşün..Kira ve taksite giriyoruz neyimize güveniyorsak :)
Neyse derken derken yavaş yavaş herşey oldu sonunda çok şükür..
Ama benim şansım eşimle birbirimizi çoook ama çoook sevmemizdi..Eşimin kimseyi dinlemeyip bana sahip çıkmasıydı ama benimde gelmiyorum die diretmem etkili oldu elbette..Çünkü diğer dönmelerimde hep aynı şeyleri yaşadım artık bitti dediğimde eşim attı bana..Bütün erkekler böyle olmuyor malesef canım ama dediğim gibi eğer gerçek bir aşşşkk vrsa gerçekten betonda bile yatçağını bilse insan peşinden gidiyor..Şuan evliliğimin 3.yılındayız ve hamileyim çok şükür ayrı evdeyim hala ve o günden sonra bir daha ayrılıp bırakıp gitme olmadı ..Yeltendim ama yapmadım..
Bazen sadece sevgiylede olmuyor bir insanda gurur varsa sevgisini hiçe sayacak kadar ne yaparsan yap canım..Hani bana sorarsan bir yol izlemedim ben canım anlattım olanları özetle bazen herşeyi oluruna bıraktığındada rayına giriyor yada bişeyler yapmak gerekiyor ben sadece ellerini bıraktım ve bunu iyice anladığı zaman geldi eşim..Umarım senin eşinde sana sahip çıkar umarım aşarsınız canım..

edacım,
bir yazında 'evliliğinden çok endişe duyuyorsun değil mi' dediğini yazmşsın.
hem de gülerek.
senin bu halin, daha evvelden beri ve halen sergilemekte olduğun tavrın, çok acizce.
senin daha doğrusu biz kadınların fedakarlık diye yaptığımız şeyler onların gözünde acizlik oluyor sanırım.
yapman gereken çok net. sen cesaret edemiyorsun.
ya herro, ya merro diyeceksin.
eğer ayrılırsanız ve bir gün onu bir kadınla görürsen,
inan çocuklardan ayrı bir evde başbaşa yaşıyor olacaklardır.
ve senin için yapmadığı bir çok şeyi yapacaktır diye düşünüyorum.

güçlü ol. çünkü adamın kendine gelmesi için güçlü ve kararlı bir duruşa ihtiyaç var.
alıştığı bir şekil içindesin. ona cazip gelmiyor bu şekil.
erkek içgüdüsel olarak kovalayan taraf olmak ister.
ona bunu yaşat.
açık açık meydan oku. şaşırt. restini çek.
kendini ne kadar kıymete bindirirsen o kadar kıymetli olursun.

bu arada burçlarınız ne merak ettim.

Eda hanım, bana kızmayın ama eşiniz aşırı bencil bir insan. Ablamdan biliyorum kendini dünyanın merkezinde zannediyor, onun hayatı, onun işi, onun çocukları, onun ailesi.
Siz de onun hayatını yaşıyorsunuz. Farkında mısınız sizin de bir hayatınız var, işiniz, aileniz, çocuklarınız. O sizin hayatınızla bu kadar ilgili mi?
İlk okulda bir arkadaşım kim benim için en çok iyilik yaparsa onu arkadaşım olarak seçecem demişti, git işine demiştim.
Eşiniz de sanki sizin önünüze zorluklar, engeller çıkararak kendi değerini arttırmaya çalışıyor bana öyle geldi yanlışsam düzeltin lütfen.
Eşiniz 20 li yaşlarında olsa ilk evliliği olsa belki anlarım ama artık 50 yaşındaki bir erkeğin çocukları ile eşi arasında bir denge kurabilmesi, ne istediğini bilmesi gerekir.
Arada kalan yıpranan siz oluyorsunuz, hayat hızla akıp geçiyor kaç kez evlilik yaptığınız önemli değil, şu dünyadan mutlu huzurlu ayrılmak önemli olan.
Size söz vermeyen, ilk okuldaki çocuklar gibi hayatındaki insanları seçmeye çalışan, bir karar veremeyen bir adamla ömrünüzü geçireceğinize önünüze bakın, işinize çocuklarınıza odaklanın, kaderinizde varsa aşk sizi yeniden bulacaktır, değmeyen insanlar için daha fazla çaba harcamayın lütfen.

Cok sagol canim.Senin icin herseyin yolunda gittigine cok sevindim.. Hayirli dogumlarin olsun insallah..

Insallah asariz.

Sagol canim..Haklisin daha once cizdigim "ben" farkli idi..

Artik eskisi gibi degilim..Eskiden yaptiklarimin hic birini yapmiyorum..

Burclarimiz Aslan ve Boga..

Neden kizayim size? Kizmak ne kelime. Yorumunuz icin tesekkur ederim.

O benim hayatimla ilgilimi? Hayir! Sormuyor bile.. Ben nasilim? Sihhatim iyimi? Veya Herhangi bir guc durumum varmi?
Hic bir sey sormuyor desem yeri..

Ama obur tarafta beni cok dusunuyormus vs.. Lafta varda pratikte bir sey yok..

Ben aramazsam aramiyor bile.Dedigim gibi..

Dogru kararini bir turlu veremiyor. Ve o'nu bekledigimi biliyor.

Dengeli davranislari yok aslinda..Ama yeni bir sey degil bu.. Esim hep boyle idi..

En azindan su an karsima ciksa ve bana Eda artik hayatimdanda cik dese, eskisi gibi kendimi parcalamam. Daha gucleniyorum..

Evliliğinize bir şans daha verseniz ne kaybedersiniz ki?
Her şey yolunda giderse ne ala, olmuyorsa da keşkelerden arınmış,
ayrı yerlerde yolunuza devam edersiniz.
Dilerim her şey güzel olur.

Evliliğinize bir şans daha verseniz ne kaybedersiniz ki?
Her şey yolunda giderse ne ala, olmuyorsa da keşkelerden arınmış,
ayrı yerlerde yolunuza devam edersiniz.
Dilerim her şey güzel olur.

Hic bir sey kaybetmem.Belkide cok sey kazanirim boyle yaparak.

Yani bir karara vararak.Hayatima tam anlamiyla bir yon vererek..Acaba larla yasamayarak..

Insallah hersey guzel olur..Hepimiz icin..

Tesekkur ederim..

Eda naptın son durum ne eşinle? Hala 0-0 mı maç?
işlerin yoğunluğundan giremiyorum fazlaca

Son durumu yaziyorum.

Esimi aradim evde yokmus ama hemen gelecegim dedi.15 dk icinde eve geldi ve beni aradi gel diye.

Gittim. Sac bas bir yerde.. O haliyle nasil olmusta alisverise gitmis anlamadim. neyse...

Nasilsindan sonra basladi oglu kiz arkadasiyla bilmem nereye gitmis. Kizini nisanlisi terk etmis vs vs...Yani tam 1 dakika sonra.Nefes aldirmadan bana:)

Ve kizinin nisanlisini sucladi..Kizinin nisanlisi ile bir yasam kurmak istedigini ve bu yolda caba verdigini ama nisanlisinin bunu gormedigini, sorumsuzca davrandigini
ve o kisinin verilen emege saygisi olmadigini ,kizinin o cocuktan 2 adim onde oldugunu, kizinin istedigi yoldan gitmedigini soyledi, kisaca sikayet etti..

Yani bunu nasil soyledi gercekten bilmiyorum. Hic mi kendi yaptigini gormuyor..

Kendi 50 yasinda 15 senelik bir beraberligi bitirebiliyor. Ama kizina gelince kizinin 6 aylik nisanlisi, 1 yillik flortu kizi ile evlenmek istemeyip ozgur yasamayi secince ki bu cocuk sadece 22 yasinda, o cocuga olan ofkesini bana anlatiyor..

Hayret ettim yani..

Ardindan kendi is sorunlarini anlatti ama acikcasi cok derine inmesine izin vermedim.Cunku artik dinlemek istemedim uzun uzun..

Sonra, baktim sinirli sinirli hareketler yapiyor. Ustune alinma dedi. Devamli sakinlesmeye calisiyorum.Devamli ajite haldeyim dedi..

Ama buda yeni bir sey degil.Tum evliligimizde boyle idi..

Sigarayida birakamadi henuz.

Esimdeki bir degisiklik son 2 aydir ne zaman gorsem hep ikimizin arasinda olan komik veya iyi olan seyleri gundeme getiriyor..Eskiden hic boyle yapmazdi..

Oglunun yeniden onun eve tasinma ihtimalini soyledi. Sonra kizida ve obur ogluda geleceklermis..Ozellikle kizi icin para biriktiyor..Harcayacakmis.

Ayrica oturdugu evdende cikacakmis. Degisiklige ihtiyaci varmis.

O is hayatindada ozel hayatindada herseyin cok muntazam oldugu bir hayat istiyormus

Baska kadin ise hayatina istemiyormus.Cunku kendisi komplikasyon biri imis. Baska karmasikliklarla basa cikamazmis..Yeterince hayati karmasikmis.

O hic sorunsuz bir yasam istiyormus.

Dinledim soylediklerini tam bir seyler eklicektimki tamirci geldi..Ortam uygun olmadi.

Neyse ben eve donerken bana bu kez kendi istegi ile sarildi.Ve hem yanagimdan hem alnimdan hemde dudagima buse koyarak optu..
Ve bana kendine iyi bak askim , iyi gunler dedi..

Farkettigim bir baska degisiklik ise eskiden ben arayinca beni aramazdi bile.. Bekletirdi. Simdi dikkat ediyorum.Sms atsam hemen cevapliyor.Arasam bulamasam, aninda ariyor beni..

Benim anladigim yine esimin degisime ugramasi..

Ama bu demek degilki beni hayatinda istiyor..

Esimin daha duzene koymasi gereken isleri var cocuklari ile. Bu cok asikar.

Yani o'nunla konussam bile bana olumlu cevap verecegini sanmiyorum..Yani su durumda onun cocuklarindan uzaklasmasi mumkun degil bence..

Cunku basi cok karisik..

Yinede beni hayatinda tutmak istedigini biliyorum.Beni silmek istemiyor..
Cunku hala bana karsi bir sevgisi var..Ama beni tamamen hayatina alacak kadar degil gibi gozukuyor su an..

Yorumlarinizi bekliyorum arkadaslar..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…