Evliliğim!.. Ne yapmalıyım akıl istiyorum?..

glsmhmt

Guru
Kayıtlı Üye
28 Mart 2013
1.712
1.895
333
Arkadaşlar yıllarca süren sevgili hayatının ardından evlendim. 5 yıl bitti bir oğlum var 3 yaşında...
Evlenmeden önce herşeye karışır müdahale ederdi.. kıskanmalar sosyal hayat kısıtlaması v.s neyse evlendk kıskanmalar ve kısıtlamalar azaldı.. yerine sanki ben sadece onun ailesiyle iyi geçinmek için evlenmişim halleri geldi ne yaparsan önce ailesi memnun olacak gel deseler gidecem git deseler yine gidecem öyle hallerrr tabi ben bunları yapamadım neden mi ? Çünkü benim bir ailem olmadı ben orda burda yurtta dede yanımda büyümüş kalabalık aile ortamı görmemiş anne ile baba ile aradaki bağların nasıl olması gerektiğini bilmiyorum ben böyle biriyim ayrıca yapmacık konuşmalar yalakalıklarda bana göre olmadı hiç bir zaman... çoğu kez şiddet gördüm çoğu kez hakarete uğradım başlarda ses çıkartamıyordum ama bugünüme bakınca bir lafa bin laf veriyorum çünkü baktım ki beni benden başka savunan yok... bundan tam 8-9 ay öncesi eşimle bir tartışmamız oldu sebebi saçma ama azıcık alkol alınca saçmalamakta üstüne olmayan bir tip olduğu için abarttık beraber neyse ben o kadar dolmuşum ki çocuğu filan bırak çık git sen.... sonra mı sabaha kadar beni bir Allah’ın kulu aramadı da sormadıda anneme anlatsam kendi annem hayatımdaki en galesiz insan.. bir akrabamıza gittim kimse aramadı sormadı ben oğlumdan hiç bir gün ayrı uyumamıştım o güne kadar o gün sabahı zor ettim kalktım sabahın köründen gittim bu arada kayınvalidemle aynı bina da oturuyorduk bastım zile açan olmadı neymiş nerde kaldıysam oraya gidecekmişim eşimin babası beni vuracakmış bir sürü boş laf ... neyse kapı açıldı eşim diyormuş bundan sonra biz olamayız zaten olacak olan kim dedim aldım çocuğu gerizekalı beni eşyalarımla yine başka bi akrabanın evine bıraktı ordan da kendim gittim bi ev tuttum aldım çocuğumu gittim bir hafta durmadı durdurmadı beni de geldi yalvardı yakardı ordan ayrı bir kira ev tuttu taşıdı evimizi ben görüşmedim kayınvalidemlerle 4 ay sonra biz ev aldık evimizi taşıyacağımız zaman geldiler konuşturdu eşim ve bugünüme geliyorum nasılmıyım?...
İnan’ınla bilmiyorum o bir hafta ne rahattım diyorum yine aynısını yapacak cesaretim yok ama 4 ayda çok rahattım benim ailem olmadı ben aile ortamı ne bilmiyorum ama tabi çocuğuma aile sıcaklığını veriyorum... Eşim yine aynı hep onlar... gitmek istemiyorum gidelim diyor ... onlarda bu kadar olan olaylardan sonra hiç birşey olmamış gibi davranmalarına sinir oluyorum eşimle sıcak bir bağım yok... bir kere oturuyorduk muhabbet içinde birisinin düğünü olacakmış toplasan 300 tane davetlisi anca olacakmış denildiğinde eşim dediği 300 yine iyi ...... yani benimmm o kadar sülalesi yok dedi kendi ailesinin yanında o kadar çok içerledim ki anlatamam bana bunu söyleyen hayat arkadaşım iyice soğudum şimdi küçük bir oğlum var ayrılmak istiyorum gitmez evden hayatta bende gitsem nereye gidicem ne yapılan bilmiyorum ama yalnız oğlumla gaygısız tasasız bir hayat istiyorum nasıl yapacağımı bilmiyorum....

Gerçekten bundan sonra rahat bir hayat istiyorsan o adamı bırakacaksın ve dirayetli olup geri dönmeyeceksin. Bunu yapamıyorsan boşuna kendine niye mutsuzum diye sorma.

Gerçekten bundan sonra rahat bir hayat istiyorsan o adamı bırakacaksın ve dirayetli olup geri dönmeyeceksin. Bunu yapamıyorsan boşuna kendine niye mutsuzum diye sorma.
Ben bırakacağım zaten ama nasıl gitmiyor bende gidemem çünkü devlet memuruyum şuan il de kurumda değiştiremem o gitmeli evden bunu yapamıyorum herseye söylüyorum istemediğimi git diyorum gitmiyor

Uzaklaştırma kararı çıkar davayı açıp. O zaman mecbur gidecek
Bunu yaparken. Benim ve oğlumun yaşayacaklarını düşünüyorum ki oğluma kayınvalidem bakıyor çocuğumu elimden alırlar diye korkuyorum birde uzaklaştırma kararı yerine kolay yoldan bir uzaklaşmasını istiyorum çünkü başıma bir şey geldiğinde alo diyebilecek kimsem yok

Oğlun 3 yaşında krese gidebilir. Esyali bir apart tut. Cocugu krese ver. Davani ac. Cocuk icin aldigin nafakayi krese verirsin. Esyalari paylasmak istedigini de mahkemede soylersin olur biter. Tabi ayrilmak.istiyorum dedigin icin soyledim bunlari

Bunu yaparken. Benim ve oğlumun yaşayacaklarını düşünüyorum ki oğluma kayınvalidem bakıyor çocuğumu elimden alırlar diye korkuyorum birde uzaklaştırma kararı yerine kolay yoldan bir uzaklaşmasını istiyorum çünkü başıma bir şey geldiğinde alo diyebilecek kimsem yok
Devlet memuru aklı başında anneden oğlunu hangi hakim alır ki...

kolay yoldan bir uzaklaşmasını istiyorum demissiniz de bu nasıl olacak bir tek siz bilirsiniz. git diyorum gitmiyor, gelmiyor, yapmıyor, etmiyor. böyle nereye varmayı düşünüyorsunuz?

Bir kez cesaret etmişsiniz zaten ayrılmaya şimdi neden yapmadığınızı anlayamadım.
Devlet memurusunuz, çocuğunuzu kreşe ya da bakıcıya teslim edip evinizi tutup davanızı açabilirsiniz.

Boşanmak istiyorsanız, gidip bir avukatla görüşün. Evi boşanma gerçekleşene kadar size ve çocuğunuza tahsis ederler diye düşünüyorum. Ayrıca evliyken edinilen mallar yarı yarıya bölüşülür. İşinizde varmış gül gibi geçinirsiniz çocuğunuzla ama avukat şart.

Devlet memurları boşandığında ailesinin olduğu ile tayinle gitme hakkı var öyle bir şey yapabilirsiniz

Seni çok iyi anlıyorum. Ama her şeyi bitirmeden önce aile terapisine gidin. Çözüldü çözüldü. Çözülmedi zaten terapist bosanmaniz gerektiğini ikinize de söyler.

Aramıza hoşgeldin ♥
Uzaklaştırma kararı çıkar davayı açıp. O zaman mecbur gidecek
Oğlun 3 yaşında krese gidebilir. Esyali bir apart tut. Cocugu krese ver. Davani ac. Cocuk icin aldigin nafakayi krese verirsin. Esyalari paylasmak istedigini de mahkemede soylersin olur biter. Tabi ayrilmak.istiyorum dedigin icin soyledim bunlari
Devlet memuru aklı başında anneden oğlunu hangi hakim alır ki...
kolay yoldan bir uzaklaşmasını istiyorum demissiniz de bu nasıl olacak bir tek siz bilirsiniz. git diyorum gitmiyor, gelmiyor, yapmıyor, etmiyor. böyle nereye varmayı düşünüyorsunuz?

Bir kez cesaret etmişsiniz zaten ayrılmaya şimdi neden yapmadığınızı anlayamadım.
Devlet memurusunuz, çocuğunuzu kreşe ya da bakıcıya teslim edip evinizi tutup davanızı açabilirsiniz.
Boşanmak istiyorsanız, gidip bir avukatla görüşün. Evi boşanma gerçekleşene kadar size ve çocuğunuza tahsis ederler diye düşünüyorum. Ayrıca evliyken edinilen mallar yarı yarıya bölüşülür. İşinizde varmış gül gibi geçinirsiniz çocuğunuzla ama avukat şart.
Devlet memurları boşandığında ailesinin olduğu ile tayinle gitme hakkı var öyle bir şey yapabilirsiniz
Seni çok iyi anlıyorum. Ama her şeyi bitirmeden önce aile terapisine gidin. Çözüldü çözüldü. Çözülmedi zaten terapist bosanmaniz gerektiğini ikinize de söyler.
Şimdi ben bunu daha önce yaptım şimdi niye yapamıyorum maddi anlamda korkum var çünkü ev aldık eşim ev bende ihtiyaç kredisi çektim elime kalan para 1200 lira filan eşimin maaşının hepsi krediye gidiyor şimdi ayrılmaya kalksam avukat para ev tutcam para kreş para bakıcı para bu yüzden yapamıyorum eğer eşim beni bırakır giderse ev derdim olmayacak düzen derdim olmayacak ama giderse de borcu ödemeye devam ederim bilmiyorum çünkü hiç nakiti kalmıyor ben nafakada istemesem oda beş parasız kalıcak evi satarsa ben yine aynı borçla kalırım diye korkuyorum ilkini yaptığımda maddi sorunum yoktu terapist konusuna gelince hiç eşime göre şeyler değil ama ben ne kdar düzelmede istemiyorum çünkü o bana iyi davrandığında ben tersliyorum istemsiz olarak

Şimdi ben bunu daha önce yaptım şimdi niye yapamıyorum maddi anlamda korkum var çünkü ev aldık eşim ev bende ihtiyaç kredisi çektim elime kalan para 1200 lira filan eşimin maaşının hepsi krediye gidiyor şimdi ayrılmaya kalksam avukat para ev tutcam para kreş para bakıcı para bu yüzden yapamıyorum eğer eşim beni bırakır giderse ev derdim olmayacak düzen derdim olmayacak ama giderse de borcu ödemeye devam ederim bilmiyorum çünkü hiç nakiti kalmıyor ben nafakada istemesem oda beş parasız kalıcak evi satarsa ben yine aynı borçla kalırım diye korkuyorum ilkini yaptığımda maddi sorunum yoktu terapist konusuna gelince hiç eşime göre şeyler değil ama ben ne kdar düzelmede istemiyorum çünkü o bana iyi davrandığında ben tersliyorum istemsiz olarak
Şiddet vs yoksa, ev borcu bitene kadar sabredeceksiniz o zaman. Ayrıca ödediğiniz parayı ev için ödediğinizi de kanıtlamaya çalışın bu süre içinde.

Bundan farklı olarak birde dediğim gibi gitmiyor ne kavgalar ne laflar dönüyor ama gitmiyor

Bundan farklı olarak birde dediğim gibi gitmiyor ne kavgalar ne laflar dönüyor ama gitmiyor

Ne kadar zaman daha sürecek krediniz? Evin borcu bitene kadar sabredin o halde, kanıt toplayın bol bol. Size hakaret ederse, psikolojik şiddet vs varsa mesajlarla filan kanıtlayabilirsiniz.

Ayrıca evlilik birliğinde alınan mülkler iki tarafa da bolusturulur bosanma durumunda. 5 kurussuz açıkta kalmazsiniz

Şiddet vs yoksa, ev borcu bitene kadar sabredeceksiniz o zaman. Ayrıca ödediğiniz parayı ev için ödediğinizi de kanıtlamaya çalışın bu süre içinde.
10 yıl borcumuz oda olacak gibi değil işte dikta koysam almıyor boşa koysam dolmuyor ne yapacağım diye düşünmekten bıktım rahat bir hayat istiyorum allah şükür oğlumunda benimde sağlığım yerinde ama bu hayat istediğim hayat değil

İpler bir defa koptumu,toparlamak çok zor oluyor ,zamanında gitmişsin ,kendine bir düzen kurmuşsun ,yalvardı yakardı diye affetmişsin,geri dönünce bir de ev almışsınız kredi borcu ,adam ödüyor tabi gitmez o evden ,10 yılda az değil o borç bitecekte ,ohoo ,dayanacak gücün yoksa ,eşyalı ev tutacaksın kendine ,boşanma davanı açacaksın ,fakat çok iyi düşün geri adım atmayacaksan ,kendine güveniyorsan ,yola çık ,yoksa git gel ,terket ,affet ,laçkalaşmaya gerek yok

İpler bir defa koptumu,toparlamak çok zor oluyor ,zamanında gitmişsin ,kendine bir düzen kurmuşsun ,yalvardı yakardı diye affetmişsin,geri dönünce bir de ev almışsınız kredi borcu ,adam ödüyor tabi gitmez o evden ,10 yılda az değil o borç bitecekte ,ohoo ,dayanacak gücün yoksa ,eşyalı ev tutacaksın kendine ,boşanma davanı açacaksın ,fakat çok iyi düşün geri adım atmayacaksan ,kendine güveniyorsan ,yola çık ,yoksa git gel ,terket ,affet ,laçkalaşmaya gerek yok
Ben geri gelmeyecektim zaten işte çocuk var dedi ağladı yalvardı seni çok seviyorum falan filan derken kendisi zorladı bende bi an boşluğa geldim salak gibi aslında dedim ya o dört ay geriye iyiydi sonradan bozuldu herşey ailesiyle tekrar görüşmeye başlayınca bozuldu şimdi bitse bir DHA aynı hatayı yapmam ama şuan çekip gidecek cesaretim var gücüm yok ona dedim sen git boşanalım dedim ben hiç biryere gitmiyorum sende otur oturduğun yerde seni seviyorum falan filan diyor ama ben istemiyorum çünkü o ağzıyla kuşta tutsa yaranamıyor bana ve dersini anlatacak tek bir Allah’ın kulu yok gidecek yerimde yok allahım yardım et...

Back
X