• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğim yavaş yavaş bitiyor mu

hayatim321

Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2013
344
8
16
35
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,

yine ben...Hemen konuya giriyorum.
Cumartesi eşim beni okuldan geldi aldı beraber alışverişe gittik ona bişiler baktık. Bana da pazar günü bakacaktık çünkü benim mağazalarım orada yoktu neyse. Alışveriş yaptık sonra yemek alışverişine gittik yolda arabada tam nedeni hatırlayamadığım bir tartışma oldu. Bende içimden yine mi Allah'ım dedim. Ortam gerildi. Neyse alışverişi yaptık bindik arabaya eve gittik. Kestane almıştık onu yaptık yiyoruz bişi sordum bağırarak cevap verdi bende elimde kolunu dürttüm yeter artık ya bağıma bana dedim. 1-2 tane daha yedim ve koltuğa uzandım. Sonra bana şakalar yapmaya başladı geldi sarıldı falan. Ama belliydi havada var bişi yani bir gerginlik var nitekim yine ufak bişi oldu nese. Pazar sabahı eşimin işi vardı erken çıktı 12 gibi geldi ekmek aldı bende kahvaltı hazırlamıştım. Bu geldi ekmeği verdi ve bilmemne ağbinin annesi ölmüş cenaze var gitmek isterdim dedi. Nerde dedim karşıda dedim. Ee gidecek misin dedim. Sinirlenerek ne gitmesi nasıl gideyim ki dedi. (eşim pazar günleri de çalışabiliyor ama belli olmuyor tak bir telefon gelebilir). Her an telefon gelebilir dedi. Ya ne bağrıyorsun bana sürekli dedim. Ama sinirim bozuldu, Sonra işte ben senle istediğim gibi tartışamıyorum bile ya dedi sinirim bozuldu ağlamaya başladım. Yeter artık dedim. Gittim salona defterlerimi yere fırlattım, gittim kapıları vura vura yatak odasına. Biraz uzandım ağladım. Gittim sakinleştirici şurubumdan içtim Giyindim ve ben çıkıoyrum dedim. Bişi demedi. Uzanıyordu öle göstermelik. Çıktım alışverişe gittim. 16 gibi aradım annemlere gittim o da geldi işimiz vardı gidecektik zaten annemlere ama az kaldık yani 15 dk falan. Sonra eve giderken arabada yine tartışma. Naptın dedim cenazeye gittim dedi. Vayy demek gidebildin dedim o zaman banaa niye bağırdın ki? Sen gittin bende sonra gittim dedi. Ben nefes almak için gittim dedim. Ben çok sıkıldım dedi nerdeydin naptın gibi sorulardan dedi ben senle yaşamaktan sıkıldım dedim. Sana sevgimde kalmadı ohhh dedim. Hırsımı almak için. Eve gittik yattı uyudu, sessiz sakin bir gece geçirdim.
Ben buraya çok konu açtım yani olmuyor işte biz yürütemiyoruz ki sizde görüyorsunuz. Bu kadar olur mu? 3 haftasonudur kavgalıyız. Pazartesi işe zinde bir şekilde gidemiyorum, hep moral bozukluğu hep. Böyle bir evlilik var mı? Bu kadar tartışan var mı Allah için soruyorum.

Kusura bakmayın ama ben neden kavga ettiğinizi bile anlamadım. Hep siz bağırıp , küsüp sorun çıkarıyor gibisiniz

Merhaba arkadaşlar,

Cumartesi eşim beni okuldan geldi aldı beraber alışverişe gittik ona bişiler baktık. Bana da pazar günü bakacaktık çünkü benim mağazalarım orada yoktu neyse. Alışveriş yaptık sonra yemek alışverişine gittik yolda arabada tam nedeni hatırlayamadığım bir tartışma oldu. Bende içimden yine mi Allah'ım dedim. Ortam gerildi. Neyse alışverişi yaptık bindik arabaya eve gittik. Kestane almıştık onu yaptık yiyoruz bişi sordum bağırarak cevap verdi bende elimde kolunu dürttüm yeter artık ya bağıma bana dedim. 1-2 tane daha yedim ve koltuğa uzandım. Sonra bana şakalar yapmaya başladı geldi sarıldı falan. Ama belliydi havada var bişi yani bir gerginlik var nitekim yine ufak bişi oldu nese. Pazar sabahı eşimin işi vardı erken çıktı 12 gibi geldi ekmek aldı bende kahvaltı hazırlamıştım. Bu geldi ekmeği verdi ve bilmemne ağbinin annesi ölmüş cenaze var gitmek isterdim dedi. Nerde dedim karşıda dedim. Ee gidecek misin dedim. Sinirlenerek ne gitmesi nasıl gideyim ki dedi. (eşim pazar günleri de çalışabiliyor ama belli olmuyor tak bir telefon gelebilir). Her an telefon gelebilir dedi. Ya ne bağrıyorsun bana sürekli dedim. Ama sinirim bozuldu, Sonra işte ben senle istediğim gibi tartışamıyorum bile ya dedi sinirim bozuldu ağlamaya başladım. Yeter artık dedim. Gittim salona defterlerimi yere fırlattım, gittim kapıları vura vura yatak odasına. Biraz uzandım ağladım. Gittim sakinleştirici şurubumdan içtim Giyindim ve ben çıkıoyrum dedim. Bişi demedi. Uzanıyordu öle göstermelik. Çıktım alışverişe gittim. 16 gibi aradım annemlere gittim o da geldi işimiz vardı gidecektik zaten annemlere ama az kaldık yani 15 dk falan. Sonra eve giderken arabada yine tartışma. Naptın dedim cenazeye gittim dedi. Vayy demek gidebildin dedim o zaman banaa niye bağırdın ki? Sen gittin bende sonra gittim dedi. Ben nefes almak için gittim dedim. Ben çok sıkıldım dedi nerdeydin naptın gibi sorulardan dedi ben senle yaşamaktan sıkıldım dedim. Sana sevgimde kalmadı ohhh dedim. Hırsımı almak için. Eve gittik yattı uyudu, sessiz sakin bir gece geçirdim.
Ben buraya çok konu açtım yani olmuyor işte biz yürütemiyoruz ki sizde görüyorsunuz. Bu kadar olur mu? 3 haftasonudur kavgalıyız. Pazartesi işe zinde bir şekilde gidemiyorum, hep moral bozukluğu hep. Böyle bir evlilik var mı? Bu kadar tartışan var mı Allah için soruyorum.

Böyle karşılıklı birbirinizi yerseniz yürütemezsiniz tabi. Ortada elle tutulur tek bir neden yok. Biri cenazeye gidecek öteki sinir krizi geciriyor. Ruhum daraldı okurken.

Bunları aile terapisiyle aşabilirsiniz. Ortada evlilik bitirecek bir sorun yok ki... O size sesini yükselttiyse siz de "sevgim kalmadı" demişsiniz. Boşanma davanız olsa tartışma sırasında sesin yükselmesi çok önemli olmaz ama "sevgim kalmadı" demek başlı başına boşanma sebebidir. Bu sebepleri kendiniz yaratmayın, yapıcı olun. Bu şekilde devam ederseniz eninde sonunda evliliğiniz biter ama bunu durdurmak sizin elinizde.

Kusura bakmayın ama ben neden kavga ettiğinizi bile anlamadım. Hep siz bağırıp , küsüp sorun çıkarıyor gibisiniz

Bana sadece bağırmanın bir iletişim çeşidi olduğunu düşünen kocasına katlanamıyor gibi geldi. İnsan gibi derdini anlatmayı becerse arkadaş da trip atmaz sanırım. İş yüzünden cenazeye gidemezken eşine bağıran bir adam var karşımızda.

O bana bağırıyor sürekli. Bende sinirleniyorum bu duruma

Bende farkında olmadan bağırarak konuşuyorum bazen. Karşımdakine kızgın olmuyorum ama bu yüzden kızgın gibi duruyorum. Belki eşinizde böyledir sonuçta sizi kırdığını anlayıp gelip sarılıyormuş vs. Bunu konuştunuz mu hiç ? Yani sakince bana bağırman hoşuma gitmiyor üzülüyorum vs dediniz mi ? Yoksa hep küsüp defterleri fırlatarak mı üzüntünüzü belli ettiniz ?

evlilik bitecek bir mesele değil sadece aranızda iletişim bozukluğu ve birbirinize tahammül edememe var bnce bi romantik bi ortam
hazırlayın ve bunları aşmaya çalışın ve rutin yaşamdan kaçının onun ve senin istediğin şeyleri yapın. erkekler çocuk gibidir birlikte bovling yapmaya sinemaya yürüyüşe farklı aktivitelere katılmanızı öneririm . eşinize ilgiyi de ihmal etmeyin onlar annelernden nasıl gördüyse eşlerindende bekler .

Benim de sesim hep yüksek perdeden cıkar. Asla karşımdakine bağırmam ama maalesef kücük harflerle de konuşamam. E insanız söylendiğimiz, kızdığımız zamanlar da oluyor ama trip atmak, sinir krizleri, kapı yumruklamak fln bana cok itici geliyor.

Bana sadece bağırmanın bir iletişim çeşidi olduğunu düşünen kocasına katlanamıyor gibi geldi. İnsan gibi derdini anlatmayı becerse arkadaş da trip atmaz sanırım. İş yüzünden cenazeye gidemezken eşine bağıran bir adam var karşımızda.

Eşimle sürekli bir tartışma halindeyiz, son zamanlarda bana daha çok bağırır oldu bende öyle sessizce oturacak bir tip değilim. Bende bayramlık ağzımı açınca ağır konuşurum, beni deli ediyor, beni sinir hastası etti bunları düşünerek onun canını acıtmak istiyorum. Bana bunları yaşattığı için.

Ya nedir bu kadınların şımarıklığı böyle Allah'ım? Evliliğiniz yavaş yavaş niye bitiyor ben anlayamadım? Koca 24 saat dibimizde olsun,it gibi sürünsün biz kapris yaptıkça öyle mi? Kendinize gelin yahu! İnsanlar ne sıkıntılar yaşıyor..Geçmişte kendi yaşadıklarımı düşünüyorum,etrafımdaki korkunç boşanma hikayelerini dinliyorum sonra buradaki zırvaları okuyorum çıldırıyorum. Şükretmeyi öğrenin biraz..

Bende farkında olmadan bağırarak konuşuyorum bazen. Karşımdakine kızgın olmuyorum ama bu yüzden kızgın gibi duruyorum. Belki eşinizde böyledir sonuçta sizi kırdığını anlayıp gelip sarılıyormuş vs. Bunu konuştunuz mu hiç ? Yani sakince bana bağırman hoşuma gitmiyor üzülüyorum vs dediniz mi ? Yoksa hep küsüp defterleri fırlatarak mı üzüntünüzü belli ettiniz ?

O kadar çok konuştuk ki biz bunları. Ben böyleyim senin için değişememki diyor mesela. Ama bende böyle sinire alışık değilim. Yani konuşmak da işe yaramıyor. Gerçi eşime sorsanız suçlu benim ama bende tam tersini düşünüyorum. İçinden çıkamıyoruz. .

O kadar çok konuştuk ki biz bunları. Ben böyleyim senin için değişememki diyor mesela. Ama bende böyle sinire alışık değilim. Yani konuşmak da işe yaramıyor. Gerçi eşime sorsanız suçlu benim ama bende tam tersini düşünüyorum. İçinden çıkamıyoruz. .

sakinleştirici ilacı senin degil
eşinin kullanması lazım bence:ssz:

orada belli bir sorun yok.
bence iletişim probleminiz var.. birbirinizi tam olarak anlayamıyorsunuz..
bağırma olayını da sakin bir zamanda ciddi bir şekilde konuşmalısınız..
kimse size bağıramaz. eşiniz dahi olsa..

Ne var ki bunda ağlanacak onu anlamadım...
Bir kere boşanmayı düşünen insan sizinle alışveriş yapmaz...
Küçücük konuları büyütüp ağlamaya devam ederseniz merak etmeyin bu açtığınız konu başınıza gelebilir...

geçmişten kalan üzeri örtülmüş kızgınlıklarınız olabilir karşılıklı.

bence kısa bir süreliğine ayrı kalın, annenizi görmeye gidin ya da o gitsin. dönüşte sakin kafayla oturun ciddi ciddi problemin ne olduğunu bulmaya çalışın.

Merhaba arkadaşlar,

Evliliğinizin dibine dinamit koyuyorsunuz. Ayrıca en ufak atışmada sakinleştirici şurup içmek nedir? Normal hayatta da bu kadar agresif misiniz? Uzman yardımı alın, evlilik terapisti seçeneğini de deneyebilirsiniz.

Ne var ki bunda ağlanacak onu anlamadım...
Bir kere boşanmayı düşünen insan sizinle alışveriş yapmaz...
Küçücük konuları büyütüp ağlamaya devam ederseniz merak etmeyin bu açtığınız konu başınıza gelebilir...

İnsan içinde sürekli biriktirirse patlar o zamanda sinirden ağlar. Ben eşim benden ayrılacak demedim ki. Ayrılmayı ben düşünüyorum zaman zaman. Eşim için böyle bir şey söz konusu bile değil.

Evliliğiniz bitmez gibi görünüyor da..
Saygınız bitiyor.
Asıl tehlike de bu işte.
Sınır nedir bilmiyorsunuz ikiniz de gibi geldi bana.
Evlilikte saygı ve hoşgörü çok çok önemli.
Karşınızdakinde yoksa siz sabırla ısrarla devam edin.
Düzelme ihtimali genelde yüksek.
Herhangi bir kişilik bozukluğu ya da ruhsal sorunları yoksa..

Back
X