- Konu Sahibi Kedi kadin
-
AMin inşallahÇok sevindim her şeyin yoluna girmesine. Demek ki bir şeyleri dank ettirmek gerekiyormuş. Bu arada bebeğiniz hayırlı olsun umarım sağlıkla tek sancıda kucağınıza alırsınız:)
HeO zaman aranızda kültür çatışması da var. Ama oğlunu tutmak yerine dediğim gibi oğlunun yanında eşini rencide etmemelisin. Belki de anne-oğul ilişkisini kıskanıyordur. Bu yüzden arada tampon görevini senin yapman lazım
Ama oğluma sataştığı için gücüme çok gitti, hani niye küçük çocukla inatlaşıyor ki, koskoca adam. Onu bırak babasının değil mi? Ve eşim benden 11 yaş büyük ama hiç yaşının adamı değil. Onun bana yanlışı doğruyu öğreteceğine ben öğretiyorum dahamuhattab olma demeniz de çok yanlış... araya grip ikisini de sakinleştirmek yerine dahada kışkırtmışsınız ....ama sizin bu evliliği bitirmeniz gerekiyor yoksa çok daha kırılır ve üzülürsünüz
bence sizin söylediğiniz kelimede bir tuhaflık görmedim ben. muhatap olma derken, lafı uzatma, karşılık verme, cevap verme anlamında oğlunuza söylediğiniz bir şey aslında. ayrıca oğlunuz daha küçük 11 yaşında, ve ne gibi bir tartışma olabilir ki bu yaşta konu ne olabilir baba oğul arasında. o yaştaki bir çocuğun ilgileneceği tek şey dersleri olmalı. eşiniz bence bunu bahane etti. bilerek üstünüze geliyor şimdi, ikinizi de psikolojik baskı oluşturmaya çalışıyor.Merhaba kızlar, bu aralar çook mutsuzum. Eşim olacak adamla kaç gündür iki düşman gibiyiz evin içinde. Ne yapacağımı bilemiyorum, dayanacak takatim kalmadı artık, çıkış yol bulmaya çalışıyorum ama bir türlü bulamıyorum. Sorun ise, oğlum ile bi sorun yaşadılar ve ben de oğluma ; boş ver muhattap olma dedim diye hem benimle hem oğlumla tartışmaya başladı bütün kinini kustu resmen ve hala da kin güdüyor bana karşı. Dün akşam tekrar o konu yüzünden atıştılar ve eşim ( eşim demeye dilim varmıyor artık) oğluma p...nk dedi ama ben o esnada yanlarında değildim, oğlum sonra anlattı bana ve ben artık dayanamıyorum ne yapmalıyım sizce? Bu arada oğlum daha 11 yaşında
Konu önemli değil onun için, her konuda tartışır ki benim 6 yaşındaki kızımla bile tartışır. Yani yeri gelir onlara tapar çok sever ama bi konu hakkında fikir uyuşmazlığı oldu mu durmaz tartışırbence sizin söylediğiniz kelimede bir tuhaflık görmedim ben. muhatap olma derken, lafı uzatma, karşılık verme, cevap verme anlamında oğlunuza söylediğiniz bir şey aslında. ayrıca oğlunuz daha küçük 11 yaşında, ve ne gibi bir tartışma olabilir ki bu yaşta konu ne olabilir baba oğul arasında. o yaştaki bir çocuğun ilgileneceği tek şey dersleri olmalı. eşiniz bence bunu bahane etti. bilerek üstünüze geliyor şimdi, ikinizi de psikolojik baskı oluşturmaya çalışıyor.
evde o yokmuş gibi davranın. hiç takmayın gerçekten muhatap dahi olmayın. nasıl davranması gerektiğini bilecek.
Inanın bunu çok denedim ama eşim baba gibi davranacağı yerde çocukla inatlaşıp çatışıyor, ben de artık hiç karışmamaya karar verdim. Boşanmayı istiyorum ama ya çocuklarımı alamazsam diye de korkuyorum.Merhaba. Eşinizin yaptıklarını savunmuyorum ama anlam vermeye çalısınca sanki baba oğul ilişkisi kurulamamış gibi görünüyor. Onlar bu ilişkiyi kuramadıysa belki siz destek olabilirsiniz. Siİn ilişkinizi de muhtemelen kıskanıyor olabilir. Erkekler çocuk gibiler sonuçta
. kendi eşimde çocuk gibidir. Çocukla eş arasındaki dengeyi sizin kurmanız gerekiyor. Çocuga muhattap olma demek az buz bir mesele değil ciddi bir yanlıştır. Babaya karsı soğutmadır. Bunu yapmayın.
Sıkı fıkı bir baba oğul ilişkisi kurulursa siz ve herkes mutlu olacaktır. Baştan bişeyler yanlış gitmiş baba oğul birbirine ısınamamış ya da kinlenmiş düzslir mi bilmiyorum. Denemekte fayda var. Olmuyorsa malesef bu işin sonu malesef boşanmaya gidebilir.
Inanın bunu çok denedim ama eşim baba gibi davranacağı yerde çocukla inatlaşıp çatışıyor, ben de artık hiç karışmamaya karar verdim. Boşanmayı istiyorum ama ya çocuklarımı alamazsam diye de korkuyorum.Merhaba. Eşinizin yaptıklarını savunmuyorum ama anlam vermeye çalısınca sanki baba oğul ilişkisi kurulamamış gibi görünüyor. Onlar bu ilişkiyi kuramadıysa belki siz destek olabilirsiniz. Siİn ilişkinizi de muhtemelen kıskanıyor olabilir. Erkekler çocuk gibiler sonuçta
. kendi eşimde çocuk gibidir. Çocukla eş arasındaki dengeyi sizin kurmanız gerekiyor. Çocuga muhattap olma demek az buz bir mesele değil ciddi bir yanlıştır. Babaya karsı soğutmadır. Bunu yapmayın.
Sıkı fıkı bir baba oğul ilişkisi kurulursa siz ve herkes mutlu olacaktır. Baştan bişeyler yanlış gitmiş baba oğul birbirine ısınamamış ya da kinlenmiş düzslir mi bilmiyorum. Denemekte fayda var. Olmuyorsa malesef bu işin sonu malesef boşanmaya gidebilir.
oğlunla eşin tartışırken, boşver muattab olma kelimen çok yanlış...baba oğul tartışırken senin hakemlik yapmanda yanlış...Merhaba kızlar, bu aralar çook mutsuzum. Eşim olacak adamla kaç gündür iki düşman gibiyiz evin içinde. Ne yapacağımı bilemiyorum, dayanacak takatim kalmadı artık, çıkış yol bulmaya çalışıyorum ama bir türlü bulamıyorum. Sorun ise, oğlum ile bi sorun yaşadılar ve ben de oğluma ; boş ver muhattap olma dedim diye hem benimle hem oğlumla tartışmaya başladı bütün kinini kustu resmen ve hala da kin güdüyor bana karşı. Dün akşam tekrar o konu yüzünden atıştılar ve eşim ( eşim demeye dilim varmıyor artık) oğluma p...nk dedi ama ben o esnada yanlarında değildim, oğlum sonra anlattı bana ve ben artık dayanamıyorum ne yapmalıyım sizce? Bu arada oğlum daha 11 yaşında
Amin canım çok teşekkürler. Ben elimden geldiğince ne oğlumu ne kızımı ezdirmelerine izin vermeyeceğim. Hem çocuklar ne kadar büyük hatalar yapar ki, adı üstünde çocuk.Merhaba.
Erkek çocukları olan çoğu ailede,kendi abim de dahil ergenlik döneminde babayla çatışma çok oluyor.Karşıdaki baba kişisi de yaşının adamı değilse evde sürekli huzursuzluk oluyor ve genelde en çok yıpranan arada kalan da annedir..
Ben eşinizin kendi yetişme tarzına bağlı olarak böyle terbiyesiz olabileceğini düşündüm.Oğlunuz ve sizin için de çok üzüldüm.Çünkü bende o ortamda büyüdüm.
Annemin saçlarının beyazlaması, dişlerinin stresten dökülmesi abimin ergenlik dönemine denk gelir.Fakat bence bazı hataları olsa da abim aslında yaşının getirdiği deneyimleri yaşadı.Ergen olan babamdı.Ve maalesef babaların ergenlikleri bitmiyor.
Garip ama bana hep abimi kıskanır gibi gelirdi.Çünkü biz maddi açıdan,sağlık açısından falan çok imtihanlar yaşamış bir aile olmamıza rağmen abim çocukluğundan beri babama destek oldu,etrafa karşı çok da saygılı ve merhametlidir.Canım abim.Herkes gıpta ederdi de bir babasına yaranamadı..
Annem ve abim bu kavgalar esnasında genelde susardı,hiç unutamıyorum bir gece abim lise 1, saçlarını joleyle dikmiş,babam da yorgun ve borç batağında sırf kendi sinirinden abimin üstüne yürüdü,şaka gibi değil mi?
Sonra herkes sustu ama ben susmadım.O huzursuz aile ortamından o kadar bıktım ki babama birkaç ağır laf ettim,defol dedim(bunu demek hiç istemezdim)
Babamın da tek hassas noktası benim, değişik biçimde ona karşı en soğuk olan benim ama benden çekiniyor.Sanırım abim yada annem gibi sürekli onu idare etmeyeceğimi,ipleri koparsam yüzüne bakmayacağımı biliyor.
Size tavsiyem eğer oğlunuzda çok büyük yanlışlar yoksa onu kesinlikle ne kocana,ne akraba denen elaleme ezdirme.
Erkek çocuk doğru bir şey yapsa babalar oğlum diye kasılır,yanlış bir şey yapınca hemen annelerinin oğlu oluverir.
Otur konuş eşinle bak Ramazan ayındayız,bu çocuk bize Allah'ın emaneti,bugün bizim onun için yaptığımız her iyilik ve kötülük bize ilerde geri dönecek,o şu an delikanlı hataları olabilir sen onu doğruya yönlendir ki dışarıdaki başka insanlarda aramasın babasından alacağı sevgiyi,onun elinden tut gibi..
Eşiniz inşallah anlar.Fakat böyle devam edecekse de bu yuvanın çocuklar için bile katlanacak bir tarafı kalmadığını farkedip ayarı verin eşinize.Ve bence çalışın.
Bilmiyorum bu adamlar kolayca değişmez ki oğlunuz daha ergenliğim başında,iki sene sonra falan evden kovmalar başlıyor.Velev ki öyle bir sıkıntı yaşandı adama sen defol deyip, çocuklarına sahip çıkabileceğin imkanların olmalı..
Rabbim kolaylık versin inşallah.
He
Ama oğluma sataştığı için gücüme çok gitti, hani niye küçük çocukla inatlaşıyor ki, koskoca adam. Onu bırak babasının değil mi? Ve eşim benden 11 yaş büyük ama hiç yaşının adamı değil. Onun bana yanlışı doğruyu öğreteceğine ben öğretiyorum daha
Konu önemli değil onun için, her konuda tartışır ki benim 6 yaşındaki kızımla bile tartışır. Yani yeri gelir onlara tapar çok sever ama bi konu hakkında fikir uyuşmazlığı oldu mu durmaz tartışır
Ama çok saçma bi neden den dolayı olduğu zaman muhattap olma derim. Tartışmaları da, eşim sevdiği bi filmden bahsediyordu ve oğlum da o filme, çizgi film dediği için hemen saldırganlaşmaya başladı, nasıl çizgi film dersin gibi şeyler dedi ve olayı büyükttü. Sizce bu adam, mantıklı ve olgun bi baba mı?yani eşiniz oğlunuzun babası
ben "oğlum oğlum" dediğiniz için oğlunuzun babasının başkası olduğunu düşündüm
ilişkiniz yıpranmış, ergenlik başındaki oğlunuzla eşinizin ilişkisinde de sıkıntı var gibi ama bu ilişkiye devam edecekseniz oturup ayrıntılı konuşun
çocuğu da çok sahiplenmeyin babası ile ilişkisini, sorununu kendisi çözsün
ama o benim çocuğuma kızdı vs psikolojisinden kurtulun çocuk sizin eseriniz, size ait bir nesne değil o bir birey ve babası ile durumunu da kendisi ayarlamalı
Ama çok saçma bi neden den dolayı olduğu zaman muhattap olma derim. Tartışmaları da, eşim sevdiği bi filmden bahsediyordu ve oğlum da o filme, çizgi film dediği için hemen saldırganlaşmaya başladı, nasıl çizgi film dersin gibi şeyler dedi ve olayı büyükttü. Sizce bu adam, mantıklı ve olgun bi baba mı?
Çocuğu sahiplendiğim falan yok, oğlum diye yazdım ki konu anlaşılsın diye.adam mantıklı olgun iyi olmayabilir ama sizin değil çocuğun babası
bırakın o değerlendirsin onunla tartışsın
çocukları sahiplenmeyin
Çocukla çocuk olmak değil bu.. çocuğun çocuk olduğunu unutmak.p...enk ne demek anlamını bilmiyor olamazEvet evliliğimizde sorunlar var,kaç defa boşanma aşamasına geldik ama ailesi araya girip barıştırdılar. Benim gücüme giden, oğlumla böyle davranması, çocukla çocuk olması
İşte böyle biriyle yaşıyoruz. Hayat mücadelesi yetmiyormuş gibi bir de bununla mücadele ediyorumÇocukla çocuk olmak değil bu.. çocuğun çocuk olduğunu unutmak.p...enk ne demek anlamını bilmiyor olamaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?