Evliligimdeki belirsizlik beni deli ediyor.

• Konu Sahibi Konu Sahibi COLIN
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Tek basina plan yapmam kesinlikle buyuk kavga sebebi. Gunlerce konusmaz sonra da. Beni sinir etmek icin elinden geleni yapar. Evi bana cehennem haline getirir resmen. Ben kusecek olsam, sakiz gibi yapisir, taa konusana kadar birakmaz. Zorla beni gidiklar. Ya ustune bir kavga daha ederim, ya da artik biraksin diye mecburen barisirim. Bi uzak durup kafami dinlemeye hakkim yok anlayacagin.

Nasıl sendeymiş ilaç been de merak ettim..

Ama bak küs durmak istememesi, sakız gibi yapışması üstüne düştüğünün göstergesi.
Küsünce bir şey olmamış gibi aynı evde yabancı olan, günlerce küslüğü uzatan adamlar var.

Şahsen senin eşinin gıdıklayarak seni konuşturma çabası benim için sevgi ve ilgi göstergesidir.

Bence açık açık düşüncelerini anlat. Beni sevmiyorsun diye değil de artık ben de senin gibi ruhsuz,
duygularımı belli etmeyen biri olacağım boşa küsme, alınma.

Sen düzelene kadar ilişkimiz böyle olacak.
Baktım ki düzelmiyorsun sessiz sessiz gideceğim dönmemek üzere.

Şuandan itibaren nasıl istiyorsan öyle davran de.

Ciddi ol.

Acınacak haldesin, sen de öyle, benim gibi koca ile evlendiğin için gibi sivri, ters cümleler yerine.
Kendi duygularını ve düşüncelerini, yakın olduğun kararları ifade et.

Benim gecmisiyle ilgili bildiklerim boyle dusunmeme sebep oluyor. Sadece filmden etkilenecegi icin gozleri dolacak kadar duygusal biri hic degil zaten. Loch Ness Canavari nin de dedigi gibi, evli bir kadina bosan evlenelim diyecek kadar kafayi takmis biri. Bu durumda gozleri doldugunda, ah filme uzuldu heralde diye dusunemiyorum.
Kardes evli kadina "bosan,evlenelim" diyen biriyle neden evlendin?
Tamamiyle benim hatam.

Oy o kısmı görmedim ki ben. O zaman durum vahim olabilir. Ha yine de seni sevmediğini düşünmüyorum. Sadece yaralarını saramamış bir adam var karşında bence.

Bunu denedim gercekten. Ama basaramiyorum, devamini getiremiyorum. Ya o benimle ilgilenmiyorsun diye sitem ediyor, ya da ben onu fazlaca sevdigimden, bi sekilde uzak duramiyorum. Iki uc gun sonra, kendimi onu opup koklarken buluyorum.

Aklina gelen biri olabilir hüzünlü bitmis bir ask hikayesi var sanki anlatilanlardan bu belli ,
cözüm ne olur sürekli üstüne gitmek ters teper. O insan her kim ise onu ögrenip hesap sormakta esinizi o insana yönlendirmek olur
Sizinle evli ve bunu sürdürdügüne göre secimini coktan yapmis belki gercekten sevgisinide gösteremeyen bir adamdir toprak grubu bir burca mensupsa gercekten yapilari böyle oluyor

Bunu denedim gercekten. Ama basaramiyorum, devamini getiremiyorum. Ya o benimle ilgilenmiyorsun diye sitem ediyor, ya da ben onu fazlaca sevdigimden, bi sekilde uzak duramiyorum. Iki uc gun sonra, kendimi onu opup koklarken buluyorum.

Ama böyle olmaz ki..
İki üç gün sonra öpüp koklasan ne olur?
İki üç gün sonra acınacak haldesin gibi bir cümleyle vuruyorsun.

Aslında haklı olduğun bir konuda kendini ifade ediş şekillerin yanlış.

Zaten kıt beyinli erkek milletinden bu tutarsızlıklar karşısında seni doğru anlamasını ve
kendini düzeltmesini bekleme..

Sana benimle ilgilenmiyorsun diye sitem ettiğinde.
Öyle mi? Farkında değilim. Sana mı benzedim ne?
Boşver iyi tarafından bak, artık birbirine zıt bir çift değiliz gibi bir cevap ver.
Gülümse ve gerçekten rahat olduğunu göster.

Düşündür onu.

Sen taktıkça o rahat. Sen rahat olduğunda o gerçekten takmaya başlayacak.

Ama en azından 2 hafta gibi bir süre kararlılıkla sürdürmelisin tutumunu.

Bunu deniycem diyemiyorum cunku galiba bir sure sonra ben kendiliginden boyle biri olacagim. Cunku artik sogumaya basladim. Ve icimde biriken bir de ofke var. Sevilmemeyi kabullenemeyen bir kadinin, artik dogru insan olmaktan vazgecen ruh hali var. Her zaman her yerde olmasi gerektigi gibi biri olmaktan vazgectim.

Hisleriniz sizi yaniltmaz ama yine de iciniz rahatlayacaksa kendimi ornek verebilirim.
Benim da hayatima giren hic kimse agzimda sevgi sozcukleri pek duymamistir. Buna suan kumrunun esini sevdigi gibi sevdigim esim de dahildir.
Ve hatta isimlerini soylememisimdir.
"Heyy, hooo, hissttt, pisstt, huu, alooo, baksana"
Böyleyim ben, tek oldugumu da düşünmüyorum.

Esin seni sevmese seninle evlenmezdi. Ama sen onu bu kadar bunaltirsan gercekten evlilik biter. Bitmesi uygunsa bu minvalde devam et

Ben eşin seni sevmiyor diyemiyorum.

Olabilir. Yaşayamadığı yarım kalmış bir aşk aklına düştüğünde duygusallaşabilir.
Acı bir kadın için evet ama çok tuhaf değil.

Şahsen evliliğimde sorunlar, sıkıntılar yaşadığım bir vakit ben de yarım kalan bir aşkımı hatırlar.
Keşke onunla bir şansımız olsaydı acaba nasıl olurdu diye düşünürdüm.

Eşimi sevmiyorum değildi. Seviyordum ama hayal kırıklığı yaşamıştım ve aramızdaki sorunlar, iletişimsizlik
bana geçmişi hatırlatıyordu, duygusallaşıyordum.

Ne zamanki sorunlarımızı çözdük, iyiyiz.
Geçmişe dair kimseyi hatırlamaz oldum inan aklımdan geçmiyor.

Aranızdaki iletişimsizlik sizde de aynı durumu doğurmuş olabilir.

Bence kendine yapıştırdığın sevilmeyen kadın rolünü bir kenara bırak ve dediğim gibi olmayı bir dene.

Seviyorsan, evliliğin bittiğinde içinde keşkeler kalmaması adına yap bunu.

Önce kendinizi doğru ifade edin, sonra birbirinizi doğru anlayın.
Ve sorunun devam ettiğinde sevilmeyen kadın rolüne yapışıp eşinden soğumayı bekleyebilirsin.

Bittiğinde keşken, acaban olmayacaktır en azından..

unutamadığı bir aşkı mı var acaba? diyesim geliyor... çünkü bir erkek duygusal bir şarkıda gözleri dolacak derecede hüzünleniyorsa altında bir masumiyet arayamayacağım.... eskiye dayalı bir şey olmalı...
ama size tavsiyem geçmişi deşeleyerek elinize ne geçicek?? neden kendinize bu eziyeti yapıyorsunuz?
bırakın geçmişte olan geçmişte kalsın...siz bundan sonrasına bakın...
ola ki size evet birini çok sevdim unutamadım vs vs gibi anlatsa ne olacak? boşanacakmısınız??
birçok insan evlenmeden önce birşeyler yaşar, her kadın eşinin geçmişini deşeleyip de huzursuzluk çıkarırsa emin ol dünyada evlilik kalmaz... geçmişi kapatın ve eşinizi sevmeye çalışın... sevgi zamanla oluşur... kendinizi sevdirmeye çalışın..
bir tebessüm bile çok şeyi değiştirir... ayrı yatakta yatarak, sana acıyorum vs gibi laflar ederek kendi ipinizi çekiyorsunuz..
kime ne faydası var bu lafların...

Bende oyle dusunuyorum zaten. Bosan evlenelim demis ustelik. Kadin da hayir demis.

Ben bunları duysam güvenim sıfır olur heralde, çok çok yanlış.
Resmen yuva bozmak istemiş, kendi yuvasını nasıl koruyacak bilemedim, şüphelerim olurdu.
Hadi pişman olsa anlarım da, öyle bir söylemi hal ve hareketi de yok sanırım?
Bu erkekler ilk aşkta takılı kalıyor çoğunlukla ve çok sinir oluyorum. Ben bir kere aşık oldum deyip takıntı haline getirip sonrası için haksızlık yapıyorlar, sıkıntı yaratıyorlar.
Bunun ortası yok mu acaba? Ya odunluk ya da fazla duygusallık
Sizi seviyor olabilir ama o derece olmayabilir, ona olduğu kadar ve sizin onu sevdiğiniz kadar olmayabilir..
Şarkılarda da anımsayıp o zamanki duyguları acıları tekrar yaşıyor olabilir, hayatında yaşadığı bir acı olarak sadece.
Ha ben bunu da kaldıramam sanırım, her şeyi unutup, kafasında bitirip öyle biriyle olmalı bir insan. Şeffaf olmalı.

ne sanıyormuş evli çocuklu kadın kocasından ayrılıp kendisiyle mi evlenecekmiş? siz bunu ne zaman öğrendiniz? böyle bişey yapan erkek takıntılı ve ahlaksızdır.

Tesekkur ederim. Bende acabam olmasin diye hep zaman veriyorum bu evlilige zaten. Ama ne bilim, benim de ondan once sevdigim biri vardi. Bir daha kimseyi sevemem diyordum hatta. Ama ne zamanki esimle tanistim, iste tamda gecmisimi ve duygularimi silecegim bir silgi gibi dedim. Nitekim oyle de oldu. Onunla tum gecmisim silindi. Su an da mutsuz olmama ragmen bile, acaba eski sevgilimle nasil olurdu diye dusunmuyorum hic. Aklima bile gelmiyor inanki. Onunla boyle olacagini, benim gibi hissedecegini sandim, ya da en azindan oyle olmasini bekledim hep. Ama olmadi. Onun bana hissettirdiklerini ben ona hissettiremedim. Ben ona gecmisini unutturamadim. Ben onun icin dogru kisi degilim yani. Bunlari gordum.

icim rahat bir sekilde bosanirdim. Aci cekerdim ama biterdi illaki.

Evet erkekler gercekten birine takilip kalan aptal varliklar. Bende buldugu seyin adi kesinlikle ask degil. Simdi onun icinde vazgecilecek biri degilim ama sebebi ask degil. Belki kimsede goremedigi sevgi, ilgi. Isterdim ki vazgecemedigi sey bana hissettigi duygular olsun, bende bulduklari, baskasinda bulamaz diye korktugu seyler degil.

Son düzenleme:

Bunun kararını vermek için erken bence.
Olabilir ben de yaşadım diyorum. Ama geçti gitti.

Eşine sürekli beni sevmiyorsun, seviyorum demiyorsun gibi konuşmalar baskı gibi gelmiştir.
Kendini iyice kapatmıştır iletişime.

Yani küs durmama da izin vermez diyorsun. Sevmeyen adamın umrunda olmaz küsmen inan.

Seni sevmediğini anlamak için özel çaba sarfetmiş gibisin.
Belli tavırlarında sevgisi gizlidir bunları görmek için çabaladın mı?

Senin mutsuzluğuna rağmen eski sevgilin aklına gelmiyor ama pek çok insan mutsuzken
bunları düşünür emin ol.

Onu her anlamda kendin gibi olmadığı için yargılamayı bırakmalısın bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…