Bilmiyorum canim ya evlilik beni cok degistirdi. Asiri derecede tahammulsuz biri oldum. Dusunuyorum da eski iliskimi, cok fazla anlayisli davranmisim. Onunla evlenseydim, cok daha kavgali bir evliligim olurdu heralde. Belkide bosanirdim. Bugun ciksa karsima, zaten biz yapamazmisiz, boyle sonlanmasi benim iyiligime olmus derim. Yani esimle soyle bir fark var aramizda. Ben eski iliskimde, birlikte vakit gecirdim, onu tanidim. Su an ona gore degerlendiriyorum eski iliskimi ve olmazmis zaten deyip kafamda bitirmisim. Icimde ukte kalan bisey yok. O ise hic birsey yasamamis onunla, platonik gizli bir sevgi. Yasanan hicbirsey yok. Sanirim bu yuzden kafasindan silip atamiyor. Onunla nasil olurdu diye dusunup duruyorsa, hala onu istiyorsa, onunla hicbirsey yasayamadigi, onu hic tanima firsati bulamadigi icin. Tanisaydi, belki de hic sevemeyecegi karakterde bi kadindi onu farkederdi.Bunun kararını vermek için erken bence.
Olabilir ben de yaşadım diyorum. Ama geçti gitti.
Eşine sürekli beni sevmiyorsun, seviyorum demiyorsun gibi konuşmalar baskı gibi gelmiştir.
Kendini iyice kapatmıştır iletişime.
Yani küs durmama da izin vermez diyorsun. Sevmeyen adamın umrunda olmaz küsmen inan.
Seni sevmediğini anlamak için özel çaba sarfetmiş gibisin.
Belli tavırlarında sevgisi gizlidir bunları görmek için çabaladın mı?
Senin mutsuzluğuna rağmen eski sevgilin aklına gelmiyor ama pek çok insan mutsuzken
bunları düşünür emin ol.
Onu her anlamda kendin gibi olmadığı için yargılamayı bırakmalısın bence.
Onun sevgisini gosterme yontemi şu:Bazısıda seviyorum der dayak atar
davranışları önemli onları anlat bize nasıl davraşları?
Bilmiyorum canim ya evlilik beni cok degistirdi. Asiri derecede tahammulsuz biri oldum. Dusunuyorum da eski iliskimi, cok fazla anlayisli davranmisim. Onunla evlenseydim, cok daha kavgali bir evliligim olurdu heralde. Belkide bosanirdim. Bugun ciksa karsima, zaten biz yapamazmisiz, boyle sonlanmasi benim iyiligime olmus derim. Yani esimle soyle bir fark var aramizda. Ben eski iliskimde, birlikte vakit gecirdim, onu tanidim. Su an ona gore degerlendiriyorum eski iliskimi ve olmazmis zaten deyip kafamda bitirmisim. Icimde ukte kalan bisey yok. O ise hic birsey yasamamis onunla, platonik gizli bir sevgi. Yasanan hicbirsey yok. Sanirim bu yuzden kafasindan silip atamiyor. Onunla nasil olurdu diye dusunup duruyorsa, hala onu istiyorsa, onunla hicbirsey yasayamadigi, onu hic tanima firsati bulamadigi icin. Tanisaydi, belki de hic sevemeyecegi karakterde bi kadindi onu farkederdi.
Onun sevgisini gosterme yontemi şu:
Bensi hicbir aktivite yapmaz. Disari cikacaksa mutlaka benimde gelmemis ister, ben olmayinca keyif almadigini soyler, hatta cogunlukla ben istemesemde zoraki goturur beni gittigi yere. Ona gore bu sevgi gostergesi. Seni sevmesem, senle birlikte birsey yapmak istemem, kendi basima ya da arkadaslarimla takilirim diyor. Belarken erkek arkadaslariyla cok fazla zaman geciren biriydi. Evlendikten sonra coguyla iliskisini kesti. Gorustukleriyle de ailecek gorusuruz. Yani yine benle birlikte gider.
Ben kavgaci biriyim. O hep alttan alir. Ama ben sevdiginden degil de sirf huzursuzluk cikmasin diye boyle davrandigini dusunuyorum. Hic sevmiyor kavga gurultu. Evlilikte onun olmazsa olmazi huzur, benimki ask. Tabi o bir evlilik gecirdigi icin, adam ikinci bahar moduna girmis, artik sadece huzur istiyor. Bense ona sundugum askin karsiligini gormek istiyorum. Sorun tamda burda.
Okudum canim. Kismen benzerlik var. Bende bakiyorum face gecmisine. Hic bakmamis, hic iletisim kurmaya calismamis. Sadece unutamadigini, birseyleri kafasinda yasadigini dusunuyorum ben.Yemin ederim ayni benim esimi anlatiyosun. Ve seninle ayni seyleri hissediyorum. Kendi dusuncelerimi okur gibi oldum. Ve sana aciyorum lafini ben de esime soyledim. Son konumu oku istersen. Olaylar farkli ama eslerin tepkileri ve kadinlarin yani bizim hissettiklerimiz ayni. Ben de daha bi cozum bulabilmis diilim.
Evet erkekler gercekten birine takilip kalan aptal varliklar. Bende buldugu seyin adi kesinlikle ask degil. Simdi onun icinde vazgecilecek biri degilim ama sebebi ask degil. Belki kimsede goremedigi sevgi, ilgi. Isterdim ki vazgecemedigi sey bana hissettigi duygular olsun, bende bulduklari, baskasinda bulamaz diye korktugu seyler degil.
Adam seni kiskaniyor kus kalamiyir. Sebde sevdigini siykemiyirsun fakan inada bindirmissin. Belki oda nirmal bir evlilik istiyirudr kavgasiz suphesiz. Gozu doluyor ilabilir evet.. benimde bazen diluyir ama sevgikim icin degil. Ah be eskiden bizde esimel biyleydik ne guzel askmis ancak fikmlerde okur diye:) sen cok abartiyorsun cok ustune duauyorsun cok dile getiriyorsun. Secmeyen insan katsinin kendisine kusmesini bi gram inemsemez varismak istemez. Grcer gider arkadaslarina tv izler yoksun gibi davranir.ama biyke kavgalar devam ederse bigun biyle olacak umuraamicak iller tam kopacak dememdi demeTek basina plan yapmam kesinlikle buyuk kavga sebebi. Gunlerce konusmaz sonra da. Beni sinir etmek icin elinden geleni yapar. Evi bana cehennem haline getirir resmen. Ben kusecek olsam, sakiz gibi yapisir, taa konusana kadar birakmaz. Zorla beni gidiklar. Ya ustune bir kavga daha ederim, ya da artik biraksin diye mecburen barisirim. Bi uzak durup kafami dinlemeye hakkim yok anlayacagin.
Kadinlar ve erkekler birbirinden ne kadar da farkli. Ben lisedeyken hocamdan hoslaniyordum. Ne kadar coxukca birsey. Simdi aklima geldikce guluyorum. Bi erkegin lisede gordugu bi kiza bu kadar takilip kalmasina anlam veremiyorum gercekten. Insanin aptal olmasi gerekir diyorum. Aradan yillar gecmis gitmis, ben hatirladikca guluyorum, o hatirladikca gozleri doluyorsa, hangimizde anormallik var.Anlıyorum, aynı derece yaşamak istiyorsunuz duyguları, aynı şeyleri düşünmek, hissetmek, aşk..
Hoş değil tabi bunlar.. Takılı kalınmamalı böyle şeylere.
Seni seviyorum demesin hadi ama hissettirmiyor da demek ki? Birbirinizi pek tanıyamamış olmanız da etkili görünüşe göre.
Normal diyenler var ama siz de hissediyorum anlıyorum durumu diyorsunuz, yapınız uymuyor, zorlanıyorsunuz demek ki..
Ayrıca insani olarak ilgili davranabilir bence karakteri böyleyse, demişsiniz zaten ikinci bahar, huzur isteme durumu var, bir değeriniz var sevgisi var ama sizin istediğiniz derecede değil gibi. Son yorumda dediğiniz gibi kafasında yaşıyor o acıyı ara ara sanırım, o zaman yaşadığı duyguları başka geliyor. Bir de ben ilişkileri olmuş sanmıştım, yarım kalmışlık bunu yaşatabiliyor maalesef ama evlenmişsin artık bir hayatın var geçmişi unutması gerek bir şekilde..
Kadinlar ve erkekler birbirinden ne kadar da farkli. Ben lisedeyken hocamdan hoslaniyordum. Ne kadar coxukca birsey. Simdi aklima geldikce guluyorum. Bi erkegin lisede gordugu bi kiza bu kadar takilip kalmasina anlam veremiyorum gercekten. Insanin aptal olmasi gerekir diyorum. Aradan yillar gecmis gitmis, ben hatirladikca guluyorum, o hatirladikca gozleri doluyorsa, hangimizde anormallik var.
Kadinlar ve erkekler birbirinden ne kadar da farkli. Ben lisedeyken hocamdan hoslaniyordum. Ne kadar coxukca birsey. Simdi aklima geldikce guluyorum. Bi erkegin lisede gordugu bi kiza bu kadar takilip kalmasina anlam veremiyorum gercekten. Insanin aptal olmasi gerekir diyorum. Aradan yillar gecmis gitmis, ben hatirladikca guluyorum, o hatirladikca gozleri doluyorsa, hangimizde anormallik var.
Ben de bir çok kişiden hoşlandım o zamanlar, kısa bir kaç ilişkim oldu, o zamana göre çok heyecanlanıyor seviyordum. Bir de lise 3 yazında başlayıp üniversite başına kadar olan, şu ana kadarda adına aşk diyebileceğim ilk ve tek ilişkim oldu ki o da şuan sadece ders tadında, kişisel olarak kendisi umurumda değil. İlk aşkım da orta sonda olmuştu kendimi zorlayarak hatırlayabilirim o duyguları da, boş çocukça bir şeydi, tam bir ilişki bile denemez. Gerçekten erkeklerin çoğu ilk yaşadıkları aşkta takılı kalıyorlar, "o asıl aşktı sonrası değil" havasındalar, bana da garip ve abartılı geliyor.
Off iste ben hic o yapida bi kadin degilim. Onu oyle gorunce icimden gecen sey kufur etmek. Sense gormezden gel, ortaya baska konu at, kafasini dagit diyorsun. Bunun icin once kendimi degistirmem gerekiyor. Bunu yapabilir miyim bilmiyorum ama o kufuru kendime edip, dedigini deniycem.Simyacı , siz baskı yaptıkça her ayrılık şarkısında gözleri dolacak. Psikoljide bu böyledir. Sonucunu düşünmeden ya üsteler beyin inadına ya da çocuk edasıyla dikkat çekmek ister.
O an ilgilenmeyin, bir iki görmeyin, tatlılıkla başka konu atın ortaya bakın bir daha tekrarlanıyor mu?
..
İnsan sevildiğini duymak ister fakat gerçekten sevgi anlayışları farklı oluyor insanların. Bende hiç diyemem mesela.
Siz ayrıca sevildiğimi de hissetmiyorum diyorsunuz , bilemedim.
Son cümlede eşinizin haklılık payı var. Gerçekten biz kadınlar çok derin duşunuyor ve çok kurcalıyoruz. Erkekler düşündüğü çoğu şeyi söylemezken kadınlar aklına geleni söylüyor.
Benim analizlerime en yakin yorumlar sizden geldi. Ben hep o kiza bagliyorum olayi ama adam ters kose yapip bi gun baska bir olayla karsima gelirse fena cuvallarim.Ama asılında yarım kalmışlık karşılıklı bir şeyler varken ilişki yaşanamaması halinde olur, etkileyen, düşündüren, acaba dedirten odur aslında..
Tabi yine de yıllar geçtikten sonra ağlatacak derecede kalması garip duruyor, bu yüzdense gerçekten.. (Yani inkar ettiği için kesin demek istemedim.)
Off iste ben hic o yapida bi kadin degilim. Onu oyle gorunce icimden gecen sey kufur etmek. Sense gormezden gel, ortaya baska konu at, kafasini dagit diyorsun. Bunun icin once kendimi degistirmem gerekiyor. Bunu yapabilir miyim bilmiyorum ama o kufuru kendime edip, dedigini deniycem.
Benim analizlerime en yakin yorumlar sizden geldi. Ben hep o kiza bagliyorum olayi ama adam ters kose yapip bi gun baska bir olayla karsima gelirse fena cuvallarim.
Savcılık izni olmadan hat dökümü oluyor muymuş..Hattın dokumunden herseyi ogrenebiliriz bu kadar basit.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?