Evliliğimi bitirme kararımı nasıl kendilerine izah ederim, yardımcı olur musunuz?

Günaydın hanımlar,
Eş kişisi tarafından biriyle denk gelir diye üyeliğimi kapatıp tekrar başka hesapla geldim.

Kv ve eşimle yaşadığım sorunlarla gelmiştim size eşimin dengeyi kuramaması ve Kv bitmek bilmeyen kulağıma ısrarla gelen dedikoduları yüzünden. Kulağıma annemle ilgili söyledikleri de gelince kurtar kendini kızım dedim ve boşanma kararı aldım.

Şu an baba evimdeyim, bir kaç güne döneceğim. Kv ile yüzleşip boşanma kararı aldığımı söyleyeceğim orada tek başıma olacağım (babama bu kararımı paylaşmadım paylaşmam gerekiyor mu bilmiyorum)
Dimdik bir şekilde nasıl karşılarında duracağım bilmiyorum kendimi çok güçsüz hissediyorum gözümü kapatıp açıp kendimi tekrar annemin babamın yanında görmek istiyorum ama sancılı geçecek onu da biliyorum
Lütfen bana akıl verin kendimi güçsüz yorgun hissediyorum.
Boşanmayı kv ye neden tebliğ ediyorsunyz ki. Boşanma es kişisi ile konuşulur.
Ailene neden söylemedin. Biraz kafalar karısık gibi sanki.

Boşanmayı kv ye neden tebliğ ediyorsunyz ki. Boşanma es kişisi ile konuşulur.
Ailene neden söylemedin. Biraz kafalar karısık gibi sanki.
Babam şehir dışında iş için, annemde anladı ama söylemedim tam hani dedim ayar vereyim onlara geleyim anlatırım kafama bak senin ayar vermek neyine😊

Belli ki bunlar cahil insanlar (gelini yokken o eve giren, yatak odasıba giren, carsafları değişen ve bunu ele anlatan insan cahil ve kötüdür) hiç muhatap olma. Boşanıp boşanmamanıza hiç yorumum yok. Konunuz belki düzelecek gibidir ama kv ile yüzleşmeyin.
Bir benzerini ben yasamıstım 1 aylık bile değildi evliliğim. Eşime annenden anahtatı alacaksın dedim. Aldi. Yerini bilmeyen, elinde anahtar var diye durması gerektiği yerde durmayan insana gerekirse daha fazla sınır koyacaksın. Bu kadar basit.

Sabahtan beri sizlerle konuşuyorum sinirimden gözlerim doluyor koskoca şehre sığamıyorum hak etmediğim şeyleri yaşaya yaşaya beni hasta ettiler doktor ilaç verdi, ben etrafa neşe saçan annesini babasını bir bardak çayla mutlu eden karakteri olan biriydim şimdi gören çökmüşsün diyor hak edecek ne yaptım onu öğrenmek istiyordum sadece çünkü bu savaş benimle diğer herkes kendi evinde kendi yolunda
Hâlâ ayni seyi söylüyorsun, yine söylüyorum, haketmekle ilgisi yok, bazi insanlar boyledir, hasta ruhludur ve ne yaparsan yap huzurlu bi ilişki kuramazsin, sen iyi ol kötü ol farketmez, sonuç bu olacaktı eninde sonunda, kendi sorunlu kisilikleri, kendi pislikleri.
Sen onları konusarak veya iyilikle yola getiremezsin, yapman gereken kendini en az hasarla kurtarmak. Devam edersen sen de hasta olursun, biterse bi süre sonra eski neşeli haline dönersin, merak etme.
Şu an duygusal olabilirsin ama dramatik hareketlere gerek yok, daha da çileden çıkmak istemiyosan ve kararlıysan muhatap olmadan davanı aç, sonrasında da manipülasyonlara kanma, iletişime girme.

Babanızla durumu konuşun. Boşanma davası açınca zaten haber karşı tarafa da gider. Onlar kapınıza gelsinler. İçinizdeki o zaman kadına saydırıp rahatlayın eğer çok doluysanız.

Eğer evinizden alacağınız evlilik öncesine ait eşyalar var ise onları babanızla almaya gidin. O kadınla orada yüzleşin. İçinizin yağları erir en azından.

Yazınız için teşekkür ederim, çok eleştiri yaptım kendi adıma sevdiğimden mi neyden bilmiyorum hep susup sessiz kalıp halının altına ittim olanları, aynı şekilde annemde hep sustu aman kızımım huzuru olsun diye soruyorum kendime neden? Diye kaybedecek neyim var ki para mı yere batsın para neyden korktum neden bu kadar sindirildim bilmiyorum kendimi suçluyorum evet diyorum sen salaksın kızım! Eğer o gün çarşaflarım değiştirilmiş görünce ortalığı ayağa kaldırsaydım çizgim bilinirdi en kötü daha kısa sürerdi bu evlilik şimdi hayatıma bakmıştım bile. Benim halı altına süpürdüklerim ana/ oğul onların gazlanma sebebi oldu
Aslında eşiniz kayınvalidenizden daha tehlikeli. Sizi sırtınızdan vuran, evin içindekini dışarıya götüren, yine dışarıdan gelen tehlikeyi savuşturmayıp yaralanmanıza sebep olan hep eşiniz. Kayınvalideye hırslanmış bilenmişsiniz ama kadın kendine verilen imkanla at koşturmuş. Diğer çocuklarının evliliğine karışamıyormuş niye acaba?
Yatın kalkın bu adamdan çocuğunuz olmadığına şükredin. Aslında kazançlısınız, yepyeni bir sayfa açıp bekarlık günlerinize döneceksiniz. Avukat tutun kesinlikle ve konuşmayın bunlarla.

Yazınız için teşekkür ederim, çok eleştiri yaptım kendi adıma sevdiğimden mi neyden bilmiyorum hep susup sessiz kalıp halının altına ittim olanları, aynı şekilde annemde hep sustu aman kızımım huzuru olsun diye soruyorum kendime neden? Diye kaybedecek neyim var ki para mı yere batsın para neyden korktum neden bu kadar sindirildim bilmiyorum kendimi suçluyorum evet diyorum sen salaksın kızım! Eğer o gün çarşaflarım değiştirilmiş görünce ortalığı ayağa kaldırsaydım çizgim bilinirdi en kötü daha kısa sürerdi bu evlilik şimdi hayatıma bakmıştım bile. Benim halı altına süpürdüklerim ana/ oğul onların gazlanma sebebi oldu
İste herşeye hemen o an tepki vermek lazım, benim gördüğüm anında tepki verenlere kimse yanaşamıyor korkuyorlar, sizin gibi idare eden kadınları ise çantada keklik görüyorlar, lütfen bundan sonra kimseyi idare etmeyin alttan almayın, çocuğunuzun olmaması çok büyük bir artı sizin için...

Aslında eşiniz kayınvalidenizden daha tehlikeli. Sizi sırtınızdan vuran, evin içindekini dışarıya götüren, yine dışarıdan gelen tehlikeyi savuşturmayıp yaralanmanıza sebep olan hep eşiniz. Kayınvalideye hırslanmış bilenmişsiniz ama kadın kendine verilen imkanla at koşturmuş. Diğer çocuklarının evliliğine karışamıyormuş niye acaba?
Yatın kalkın bu adamdan çocuğunuz olmadığına şükredin. Aslında kazançlısınız, yepyeni bir sayfa açıp bekarlık günlerinize döneceksiniz. Avukat tutun kesinlikle ve konuşmayın bunlarla.
Haklısınız hele gitsin diğer elitlerime bir şey söylesin asla ama asla evliliğimin ilk zamanlarında eltilerden birinin bir hareketi canımı sıktı Kv söyledim uyar diye ayyylar yıllar geçti söylemedi neden acaba😊 diğer oğullarım dışarıdayken bu oğlum(eşim) hep benimle evdeydi dediğinde anlamalıydım eteklerinden hiç ayrılmamış, ayrılsa imkanı varken illa bir sorun olur diyip evden ayırırdı adam olsaydı eş olsaydı

İste herşeye hemen o an tepki vermek lazım, benim gördüğüm anında tepki verenlere kimse yanaşamıyor korkuyorlar, sizin gibi idare eden kadınları ise çantada keklik görüyorlar, lütfen bundan sonra kimseyi idare etmeyin alttan almayın, çocuğunuzun olmaması çok büyük bir artı sizin için...
Maalesef karakterimden eser bırakmadılar aman ses etmeyeyim yeni gelin arıza çıkarıyorlar demesinler diye sus ve bu hale gel bunlar hep benim suçum maalesef

Bence esinize bile siz soylemeyin babaniz soylesin madem. Simdi arayacaksiniz sen soyleydin sen boyleydin anan sunu demisti bunu yapmisti amacindan sapacak mevzu uzayacak sakiz gibi sinirlerinizi bozmaya ne gerek var. Anlayacak olsa bu zamana kadar anlardi zaten hatalarini... Ac davani baban da gerekiyorsa kizim bundan sonra benim yanimda ayrilmak istiyor bu evlilik bitti haberiniz olsun desin tamam cetrefillendirmeye gerek yok

Bence esinize bile siz soylemeyin babaniz soylesin madem. Simdi arayacaksiniz sen soyleydin sen boyleydin anan sunu demisti bunu yapmisti amacindan sapacak mevzu uzayacak sakiz gibi sinirlerinizi bozmaya ne gerek var. Anlayacak olsa bu zamana kadar anlardi zaten hatalarini... Ac davani baban da gerekiyorsa kizim bundan sonra benim yanimda ayrilmak istiyor bu evlilik bitti haberiniz olsun desin tamam cetrefillendirmeye gerek yok
Bende öyle düşünüyorum Tuğçe hn, geldiğimizden beri eş kişisiyle doğru düzgün konuştuğumuz yok birşeylerden şüpheleniyor ama emin değil boşanma kararı ona da sürpriz olacak, hastaneye gittim psikiyatriye doktor ilaç verdi neden ki diyor neden olabilir arkadaşım çöktüm resmen. Babamdan isteyeceğim bunu her zaman bana kefil oldu bu sefer bunu yapması gerekiyor

Bende öyle düşünüyorum Tuğçe hn, geldiğimizden beri eş kişisiyle doğru düzgün konuştuğumuz yok birşeylerden şüpheleniyor ama emin değil boşanma kararı ona da sürpriz olacak, hastaneye gittim psikiyatriye doktor ilaç verdi neden ki diyor neden olabilir arkadaşım çöktüm resmen. Babamdan isteyeceğim bunu her zaman bana kefil oldu bu sefer bunu yapması gerekiyor
Bence de kendi psikolojiniz icin olaylara dahil olmayin fazla. Evet evlilik sizin evliliginiz ama ne kadar karismazsaniz o kadar az yipranirsiniz

Maalesef karakterimden eser bırakmadılar aman ses etmeyeyim yeni gelin arıza çıkarıyorlar demesinler diye sus ve bu hale gel bunlar hep benim suçum maalesef
Yeni gelinlerin en büyük problemi susmak ve taviz vermek , sebebi ise aman kocamdan yuvamdan olmayayım, yeni evliyken ben de biraz taviz verdim bence ama çabuk farkedip hemen ipleri elime alabildim ve herkese hop dedim , kimse için kendimi üzemem, eğer ortada korunması ve yürümesi gereken bir evlilik varsa tek bekçisi ben olamam , bizim ülkemizdeki tüm kadınların, kızların , kız çocuklarının değersizlik duygusu ile ilgili bilinçlendirilmesi lazım, bu toplumda kadınlar o kadar susturularak , bastırılarak büyütülüyor ki koca evine gidince sudan cıkmış balığa dönüyorlar,neye susup neye konuşması gerektiğini bilemiyorlar, kocalarından değer görmek için bir-çok şeyini feda ediyorlar, halbuki gereksiz fedakarlık ihanet getirir birçoğu bunu boşanma arifesinde anlıyor ne yazık ki...

Annesi ve eşinin yerinin ayrı olduğunu bilmemesi annen insanlara namahremimizi anlattı dediğimde “yine garip anam suçlu oldu” demesi size tüm çektiklerimi özet olarak sunmuş sayar mı?
Aslında annen mahremimizi anlatıyor demeyecektiniz, annen pipinin yapamadıklarını anlatıyor ulu orta diyecektiniz. Laf kendine gelince yerin dibine girer. O adama mahrem az kalmış

Tüm konuyu okudum. Önceki konunuzu okumamıştım ama burada verdiğiniz özetten yola çıkacak olursam, içinize oturmuş şeyler var ve hırslandırmış bunlar sizi. İlla karşıma alıcam saydırıcam diyorsunuz ama, karşınızda utanacak veya "aa sahiden bak" diyecek bir bilinç yok. Sizin 10 katı hızınızla carcarcar laf yetiştirecek, ve yine sizin siniriniz bozulduğuyla kalacak.

Zaten laf sokmanız gereken de kv değil, eşiniz. "Anne karışma o benim karım" diyebilmiş olsaydı, anneciğinin karşısında biraz t*ş*k sahibi olabilseydi bunca şey yaşanmazdı.

Bence bütün bu hırsları bırakın, tertemiz bir sayfa açmak üzere babanıza açılın. Babanız arasın, o herife "Davayı açıyoruz, bundan sonra muhatabın benim, kızımla görüşmeni istemiyorum" desin. Sizin bir daha sesinizi dahi duyamasın bu sünepe.

Back
X