Ben de kesinlikle muhatap falan olmazdım. Yüzleşince elinize ne geçecek biliyor musunuz? daha çok hırslanıp sinirleneceksiniz. Sizi tahrik edecekler, annesi oğluma şunu yaptın bunu yaptın diyecek; eşiniz de sen anneme şunu yaptın bunu yaptın diyecek. Böyleleriyle yüzleşmek için çelik gibi sağlam sinir lazım. Sizde var mı yok, tam tersi naifsiniz. Ağlayıp daha çok üzüleceksiniz, söylemek istedikleriniz çıkamayacak ağzınızdan, bir de buna hırs yapacaksınız.
Ben her olayda mutlaka öz eleştiri de yaparım. Benden kaynaklanan bir şey olmuş mu, bende de hata var mıydı gibi durup düşünürüm. Siz şimdi bütün suç eşimdeydi dediniz, hayır sizde de vardı hata. Benim eşimin her şeyimizi annesine anlattığını duysam ikinciyi yapamaz. Veya annesi benim hakkımda sağda solda konuşup beni kötülerse ertesi gün eşimi salarım üstüne. Ya git sustur durdur ya da sen de yanında kal derim. Gözüm karadır ve böyle durumlarda kaybetme korkum yoktur. Evlenmeden önce bazı işaretleri veriyorlar aslında, hiç fark etmediniz mi hastalıklı ilişkilerini? Arkaya bile bakmadan kaçılacak tiple evlenmişsiniz. O yüzden kendinizle de yüzleşin. Hayat arkadaşınızı yanlış seçmişsiniz.
Çocuğunuz yok ortak bir şeyiniz yok, ömür boyu görmek görüşmek zorunda kalmayacaksınız. İnanın muhatap olmaz konuşmazsanız daha çabuk başlarsınız iyileşmeye, pislikten arınmaya.
Hiç bir şey istemiyorum demenize katılmıyorum. Alın eşyalarınızı, hele altınlarınız da oradaymış sakın bırakmayın. Bu gibi insanların yüzü kızarmaz tam tersi tepe tepe kullanırlar her şeyi. Hiç bir şey olmasa bile kamyon tutar çöpe attırırım yine de bırakmam onlarda eşyamı. İntikamsa asıl bu intikam olur onlara.