- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.139
- 298
- Konu Sahibi jane eyre_
-
Merhaba,eşimle tanıştıktan 2.5 sene sonra evlendik, 8 aydır da evliyiz.Nişanlılık ve evlilik dönemimizde tartışmalar elbette oldu,nişanlılık döneminde beni üzdüğü zamanlar oldu ama hakkını yiyemem eşim evlendikten sonra kendini çok fazla törpüledi.Sorun şu ki ben yapı itibariyle sinirli biriyim, eşim benim ilk sevgilim tabi bu gerekçe değil belki ama ben çok saçma sapan davranışlarda bulundum ne bilim ilgili olmasına rağmen yetmedi, ufak şeylerde sorun çıkardım tartışmalar vs derken hemen her şeyde patlamaya ve öfkemi kontrol edememeye başladım.Bu sebepten yaklaşık bir yıldır tedavi görüyorum.Söylediğim gibi çok çabuk tartışma yaratabilen birisiyim ve bu ara çok utanarak söylüyorum ama eğer tartışma büyürse eşim ne kadar sakin olursa olsun ben ona vurmaya başladım, çok sinirlendiğinde bile biraz sakinleşmem lazım diyor hava alayım diyor ama önüne geçiyorum bırakmıyorum vuruyorum bağırıyorum vs. En sonunda dün beni ittirerek artık huzur istiyorum ne istiyorsun sen diye bağırdı.Adama bir şey de söyleyemiyorum, evet çok seviyorum ama kendime ve en çok da ona zarar vermeye başladım.Tedavi görmeme rağmen değişen bir şey yok, maalesef ayrılırsak ikimiz için de daha iyi olacağını düşünmeye başladım.
Hayır dediğim gibi sıkıntılarımız oluyordu illa ki ama onunla çok büyük şeyler yaşamadık.Aslında ben hep böyle abartırdım olayları çabuk sinirlenip çabuk sönerim, olaylara çok büyük gereksiz tepkiler veriririm.İnanın ben de bıktım kendimden.Bu arada hormonlarıma bakıldı bir sorun yok.Bakın ilk bir sene bende dediğiniz gibiydim,evliliğin başında travmatik bir olaylamı karşılaştınız,gerçi ben sizin kadar kendimi aşmadım ama......Hormonlarınıza bakıldı mı peki?Belli ki kendinizi zaten normal görmüyorsunuz...Hep bu şekilde tepkiler mi verirdiniz, yoksa evlendikten sonra gelişen bir durummu bu?
Tabi terapi görüyorum.Aslında onun da söylediği farklı değil, açık açık adam sakinleşmek isteyip bırakmazsan bir gün seni tamamen bırakıp gider diye de söyledi.Sakinleştirici ilaç da kullanıyorum, ama yok normalde zaten bir şey yok ama tartışma esnasında kendimden geçiyorum resmen eşimin sakin olması benim daha çok üstüne gitmeme sebep oluyor.Terapi mi görüyorsunuz? İlaç kullanıyor musunuz? Psikologunuz bu durumları biliyor mu? Onun yorumu nedir?
Yok hayır kendi içimde bulunduğum durumun farkındayım, asla çocuk düşünmüyorum.Ben de sinirli bir insanım da birine el kaldırmak, şiddet uygulamak apayrı bir durum. "Öfke kontrolüm yok"un arkasına sığınmayın, şiddet uygulamak sadistliğe kayıyor. Ayrıca arada şiddet varsa, saygı yoktur. Saygı olmayan birliktelikten de kimseye hayır gelmez. Şimdi bu psikolojiyle bir de tutup çocuk yapmazsınız umarım. Çocuk çok sabır gerektiren bir şey çünkü. Bu halinizle yazık olur çocuğa.
Tavsiyem biraz daha sakin kalmaya çalışmanız,daha sosyal olmanız,yoga da dahil kendiniz rahatlatmak için başka uğraşlar bulmanız ve kafanızı boşaltmanız.....Ama doktorunuzu değiştirmeniz konusunda ısrarlıyım hala!Hayır dediğim gibi sıkıntılarımız oluyordu illa ki ama onunla çok büyük şeyler yaşamadık.Aslında ben hep böyle abartırdım olayları çabuk sinirlenip çabuk sönerim, olaylara çok büyük gereksiz tepkiler veriririm.İnanın ben de bıktım kendimden.Bu arada hormonlarıma bakıldı bir sorun yok.
Tabi terapi görüyorum.Aslında onun da söylediği farklı değil, açık açık adam sakinleşmek isteyip bırakmazsan bir gün seni tamamen bırakıp gider diye de söyledi.Sakinleştirici ilaç da kullanıyorum, ama yok normalde zaten bir şey yok ama tartışma esnasında kendimden geçiyorum resmen eşimin sakin olması benim daha çok üstüne gitmeme sebep oluyor.
ee tamam bu adam senle her yere gelmek zorunda değil ki..Aslında büyük bir problem yok inanın haklısınız , daha önce konu açmıştım ablamın eşini sevmediği için görüşmek istemiyor ablama tek başıma gidiyorum vs bunun gibi küçük sebepleri aşamadığım için en ufak bir şeyde patlıyorum
Tabi terapi görüyorum.Aslında onun da söylediği farklı değil, açık açık adam sakinleşmek isteyip bırakmazsan bir gün seni tamamen bırakıp gider diye de söyledi.Sakinleştirici ilaç da kullanıyorum, ama yok normalde zaten bir şey yok ama tartışma esnasında kendimden geçiyorum resmen eşimin sakin olması benim daha çok üstüne gitmeme sebep oluyor.
Evet psikiyatriye gidiyorum.Belki de haklısınız bire bir terapi almam lazım.Ben de inanılmaz sinirli bir insandım. Eşim tartışma anında biraz sakinleşme taraftarıyken ben sinirim geçene kadar tartışma taraftarıydım. Gecenin bi saatine kadar benim yüzümden uyumadığımızı bilirim. Ben de terapiye başladım ve faydasını gördüm. Bi sonuca varamıyorsanız terapistinizi değiştirmeyi falan düşünün derim. Yani bu kadar süredir biraz yol almış olmanız gerekirdi. İlaç kullanıyorsunuz o bakımdan psikatriste gitmiş olmalısınız ama aynı zamanda düzenli psikologa gidip konuşuyormusunuz?
Sorun da aslında şu ki tamam normalde sinirliyim ama bu öfke patlamalarım en çok eşime karşı oluyor maalesef.Hani desem ki sıkıntıdan eşime sarıyorum inanın öyle de değil kendi sosyal hayatlarımız var devamlı iç içe değiliz.Ama tartışma anında kendimden geçiyorum sanki.En kötüsü de İletişim Fakültesi mezunuyum ama daha eşimle iletişim kuramıyorumkısaca hulk gibisiniz, bence eşinizden ayrı bir hayat kurun, kendiniz yalnızken bence daha sabırlı olabilirsiniz.
bir de bu siniri atmak için spora başlayabilirsiniz ya da yoga gibi şeylere yönelebilirsiniz.
ilaçlar sizi daha çok strese sokmaz mı, ben bu doktorları gerçekten anlamıyorum,
bence psikolojik sorunları olan kişiler daha çok doğa ile iç içe olmalılar daha çok gezmeliler, bu şekilde bunu aşabilirsiniz.
çalışıyor musunuz, belki mesleğiniz de size uygun değildir.
iş değiştirmenin iyi geldiği bir çok insan var.
eşim uzun yıllardır çalışıyordu, istifa etti, bir aydır evdeydi, adamın çehresi değişti ya, kendine geldi, çok yoğun ve stresli bir işi vardı çünkü.
İnanın aslında beni bırakma ihtimali bile çok korkutuyor, kızdığı zaman bile beni bırakıp gidecek misin diye soruyorumEşinizi bence elimin altında gibi görüyorsunuz.Çünkü kendinizi biliyor, buraya bu kadar güzel ifade ediyor ama adama gelince değişiyorsunuz gibi bir durum olacağını sanmıyorum.Kimse kimsenin kahrını boş yere çekmez canım, kendine bir an önce çeki düzen vermelisin, artık evlenmek kadar boşanmak ta çok kolay insanlara...
Evet psikiyatriye gidiyorum.Belki de haklısınız bire bir terapi almam lazım.
Çok haklısınız inanın vurduktan sonra o kadar pişman oluyorum ve o kadar utanıyorum ki..Eşe vurmak...
Neyse...
Eşiniz ne kadar dayanacak bakalım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?