- 3 Nisan 2016
- 494
- 1.389
- 28
- Konu Sahibi jane eyre_
-
Yok aslında eşim benim ilk aşkım, o karşıma çıkana kadar evlenmeyi bile düşünmüyordum açıkçası.Ama haklısınız iş sona gelmeden kendime hakim olacağım artık.kendime hakim olamıyorum diyorsanız çözüm kabul etmiyorsunuz demektir. olamıyorum diyorsanız çözüm istemeyin. çünkü siz şımarmışsınız. ve bu şımarıklığınıza ad takmak isityorsunuz.kendim yapıyorum diyemiyorsunuz kendinize. iletilerinizi okuyorum gayet aklı başında konuşuyorsunuz. benim bi arkadaşım var. eşiyle evlenmeden önce uzun zaman birlikteydiler. nerede olursa olsun hep kavga çıkaracak birşey bulurdu kız. o zaman bekardım erkek arkadaşımla tanıştıracaktım ikisini. orda bile surat asıp oturmuşlardı. onun da belirgin bir sorunu yok sadece şımarık. kusura bakmayın ama siz de biraz öylesiniz.(en azından eşinize karşı)
yada daha iyi bir eş hakettiğinizi düşünüyor olabilir misiniz? belki umduğunuzu bulamadınız? bilemiyorum sadece tahmin.
Evet belki de o lafın arkasına sığınıyorum.Ama yorumlar kendime getirmeye başladı,m işin çok ciddi olduğunu geç de olsa anlıyorum.Günün birinde bıçak kemiğe dayanır da eşiniz de kendisini kaybedip size bir tane vurursa o bir vuruş bile sizin birkaç darbenize denk olur, fiziksel olarak durumlar ortada.
Kişinin nazı sevdiklerine geçermiş ama sizinkisi başka bir şey.
Siz bu satırları kavga esnasında şiddet gören taraf olarak yazsaydınız eşinizin ne ahlaksızlığı, ne terbiyesizliği, ne hayvanlığı kalırdı. Size de "bir vuran hep vurur, boşan" denirdi.
Bu cümleleri eşinden şiddet gören ama boşanmayan bayanların bahanesi olarak okumuştum hep burada, ilk kez şiddete başvuranın kendisinden pişman olduğunu okudum. Ama pişman olan bir daha yapmaz benim bildiğim, siz maşallah "öfke kontrolüm yok" lafının ardına saklanıp dalıyorsunuz adama.
Utancınız da bir sonraki kavgaya kadar.
Eşinizin yerinde olsam size katlanmazdım. Her soruna eyvallah ama bile isteye şiddet uygulayan birinin beni sevdiğine veya bana saygısı olduğuna inanmam.
Eşinize sabır diliyorum.
27 yaşındayım çalışıyorum da aslında ama işte..bence yaşınızla da alakalı olabilir uğraşınız yoksa hayatın merkezine eşinizi koymuş olabilirsiniz
Yok asla düşünmüyorum.Zira içimde bulunduğum durum ona hiç müsait değil.Çocuk düşünmüyorsunuz değil mi uzun bir süre düşünmeyin, koskoca adama sinirlenip vuruyorsunuz çocuk ciddi sabır gerektiriyor ona da vurursunuz maazallah.
Annem çok sinirli olduğu için ben ve kardeşlerim de maalesef sinirliyiz, şükür eşimin sakin yapısı beni az da olsa törpüledi. Doktorunuzu değiştirmenizi öneririm çünkü tedaviyle ilerleme katetmiş olmanız lazımdı.
Çok mu boşsunuz? İş güç yok mu? Eşinizden başka kafayı takacağınız bişey?Merhaba,eşimle tanıştıktan 2.5 sene sonra evlendik, 8 aydır da evliyiz.Nişanlılık ve evlilik dönemimizde tartışmalar elbette oldu,nişanlılık döneminde beni üzdüğü zamanlar oldu ama hakkını yiyemem eşim evlendikten sonra kendini çok fazla törpüledi.Sorun şu ki ben yapı itibariyle sinirli biriyim, eşim benim ilk sevgilim tabi bu gerekçe değil belki ama ben çok saçma sapan davranışlarda bulundum ne bilim ilgili olmasına rağmen yetmedi, ufak şeylerde sorun çıkardım tartışmalar vs derken hemen her şeyde patlamaya ve öfkemi kontrol edememeye başladım.Bu sebepten yaklaşık bir yıldır tedavi görüyorum.Söylediğim gibi çok çabuk tartışma yaratabilen birisiyim ve bu ara çok utanarak söylüyorum ama eğer tartışma büyürse eşim ne kadar sakin olursa olsun ben ona vurmaya başladım, çok sinirlendiğinde bile biraz sakinleşmem lazım diyor hava alayım diyor ama önüne geçiyorum bırakmıyorum vuruyorum bağırıyorum vs. En sonunda dün beni ittirerek artık huzur istiyorum ne istiyorsun sen diye bağırdı.Adama bir şey de söyleyemiyorum, evet çok seviyorum ama kendime ve en çok da ona zarar vermeye başladım.Tedavi görmeme rağmen değişen bir şey yok, maalesef ayrılırsak ikimiz için de daha iyi olacağını düşünmeye başladım.
Aslında tam tersi eşim evet hemen parlamaz sakindir ama canına tak ettiğinde beni bırakabileceğini çok iyi biliyorum.Bundan sonra çok çok daha dikkatli olacağımBence sende kaybetme korkusu yok.
Hpsi bu yuzden.
Çalışıyorum hatta işim de yoğunÇalışmıyorsunuz galiba, eşinizden başka bir iş hayatınız, sosyal hayatınız olursa rahatlarsınız.
Çünkü hakikaten eşiniz daha fazla dayanmaz bu duruma.
Onca Zaman verilen emek var, iyice düşünün karar verin.
Çalışıyorum hatta işim de yoğun
İnandırıcı gelmeyecek biliyorum ama inanın çabalıyorum ama ne oluyorsa tartışma esnasında oluyor, aptal gibi davranıyorum, eşim de öyle bağırmaz kolay kolay anca sabrını çok zorlarsam bağırır, ben de aksine onun sakinliğinde bağırıyorum.
Aslında tam tersi eşim evet hemen parlamaz sakindir ama canına tak ettiğinde beni bırakabileceğini çok iyi biliyorum.Bundan sonra çok çok daha dikkatli olacağım
Merhaba,eşimle tanıştıktan 2.5 sene sonra evlendik, 8 aydır da evliyiz.Nişanlılık ve evlilik dönemimizde tartışmalar elbette oldu,nişanlılık döneminde beni üzdüğü zamanlar oldu ama hakkını yiyemem eşim evlendikten sonra kendini çok fazla törpüledi.Sorun şu ki ben yapı itibariyle sinirli biriyim, eşim benim ilk sevgilim tabi bu gerekçe değil belki ama ben çok saçma sapan davranışlarda bulundum ne bilim ilgili olmasına rağmen yetmedi, ufak şeylerde sorun çıkardım tartışmalar vs derken hemen her şeyde patlamaya ve öfkemi kontrol edememeye başladım.Bu sebepten yaklaşık bir yıldır tedavi görüyorum.Söylediğim gibi çok çabuk tartışma yaratabilen birisiyim ve bu ara çok utanarak söylüyorum ama eğer tartışma büyürse eşim ne kadar sakin olursa olsun ben ona vurmaya başladım, çok sinirlendiğinde bile biraz sakinleşmem lazım diyor hava alayım diyor ama önüne geçiyorum bırakmıyorum vuruyorum bağırıyorum vs. En sonunda dün beni ittirerek artık huzur istiyorum ne istiyorsun sen diye bağırdı.Adama bir şey de söyleyemiyorum, evet çok seviyorum ama kendime ve en çok da ona zarar vermeye başladım.Tedavi görmeme rağmen değişen bir şey yok, maalesef ayrılırsak ikimiz için de daha iyi olacağını düşünmeye başladım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?