Evliliğimi kendim mahvediyorum..

Kızkardeşim yazdı sandım ilk başta konuyu ama o boşandı
Eşi çok seviyordu ve herşeyine müsamaha gösterdi kardeşimde eşine vururdu ve Ada'm uzman çavuşdu
Derken kardeşimin boşanacağım senden blöflerinden birinde adam blöfü yemedi boşandılar
Kardeşim bir ay yatarak psikiyatride tedavi gördü önce sigara sonra içkiye başladı toplam 6 defa intihara kalkıştı kollarında derin kesikler var kan görünce rahatlıyorum diyordu eşini unutamadı yeniden birleşmek istedi ama Ada'm asla yanaşmadı 6 yalında birde kızı var boşandıklarında kızı bebekdi
Hiç birimiz birşey yapamıyoruz intihar edeceği korkusu ile kimse ona ses çıkartamıyor daha yazamadığım öyle çok şey var ki
Dinlemeyeceksiniz biliyorum kardeşimde dinlemezdi çünkü ama inanın kimseye değil kendinize yapıyorsunuz
Kardeşim yaşayan bir ölü gibi...
Devam edin

İnanın aslında beni bırakma ihtimali bile çok korkutuyor, kızdığı zaman bile beni bırakıp gidecek misin diye soruyorum
tatlım korkuların, yüzleşemediğin bilinç altında sorunların falan olabilir mi? Deli gibi kaybetmekten korktuğun birine neden hayatı zindan ediyorsun? Ben şahsen söylüyorum aşkından ölsem, bana sürekli sorun çıkaran sürekli huzursuzluk yaratan biriyle o la mam. Sinirliyim söylemlerini bir yere bırakalım, Rabbim herkese vermiş o sinir denen şeyi.Bağrınıp çağrınıp ben çok sinirli biriyim deyip anlayış beklemek olmaz.Herkeste var sinir, herkeste var ağız.İstersen bi doktorunu değiştir, üzerine iyice bir yoğunlaş.

esıne uzuldum... nereye kadar sabredebılır kı sana... okurken bıle kızdım sıze kuusura bakmayın...

Tedavi gördüğünüz halde bir fayda sağlayamıyorsanız, farklı çözümler bulmaya çalışın. Eşinize şiddet uygulamanızın affedilir bir yanı yok. Sakin olmalı ve sakin bir yaşamı tercih etmelisiniz. Dinlendirici müzikler dinlemeli ve yogaya başlamalısın. Sürekli pozitif düşünmelisin. Gerekirse arkadaşlarını, işini, çevreni değiştirmelisin..
Spor ada başlarsan iyi olur, enerjini atarsın.. Eve bir kedi alabilirsin, bakabilirim diyorsan. Kedi ile ilgilenmek, onunla oynamak sana iyi gelebilir. Kendini en iyi sen tanırsın ve kendini değiştirmelisin..

Hiçbir psikolojik rahatsızlık sadece doktorlara para dökmekle bitmiyor. Önce kendiniz istemeli ve iç sesinizi yönetmeyi öğrenmelisiniz. Oto kontrol sizin elinizde.
Kendinizi telkin edin. O iyi adamı da tekrar kazanın. Pes etmeyin. Sadece sinir geliceğini anladığınız anda koyvermeyin, siz onu yönetin.
Sizi en çok sakinleştiren meşgaleyi bulmaya çalışın evde. (Benimki temizlik :) ) Sinirlendiğiniz anda ona yönelin. Hemen tepki vermeyin. Vericeğiniz tepkiye kadar bikaç saniye geçmesini bekleyin. Bu yöntem %100 tepki yumuşatıcı bir yöntemdir.
Zamanla eskiye göre farklılaşacaksınız, bir tek eşiniz değil hayatınızda birçok şey sizinle beraber iyi yönde değişmeye başlayacak görüceksiniz.
Umarım bunların yardımı olur mutlu günler

keske esınızlede boyle samımı konusabılseydınız boyle olmaazdınız
vurmak bagırmak nedır cıdden anlamıyorum...

eşinizi sevmiyorsunuz ve kaybetme korkunuz yok.bir de eşiniz kendisini törpülemekle hata etmiş çünkü bu hareketi sizi iyice şımartmış.özetle boşanın evlilik emek ister sevgi saygı ister

Iyi de bunu bu kadar net ifade eden bunu çözer de

Ben de sinirliyim eşim bana şiddet uyguluyorsun ne bağırıyorsun dedi geçen gün

Zira o insana cevap vermez çata çat kavga etmez susar vs. Ben de açıkça kavga edilsin bitsin isterim vs

Eşime vurmadım ama yerleri yumrukladığımı bilirim bir kere eşim şok olmuştu içinden ne çıktı senin diye

Bir daha olmadı ama eşim de daha ılımlı davrandı o konuda

Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için

İnandırıcı gelmeyecek biliyorum ama inanın çabalıyorum ama ne oluyorsa tartışma esnasında oluyor, aptal gibi davranıyorum, eşim de öyle bağırmaz kolay kolay anca sabrını çok zorlarsam bağırır, ben de aksine onun sakinliğinde bağırıyorum.

Çok üzüldüm kardeşinize gerçi ben böyle devam edersem sonum çok da farklı olmayacak gibi

Eşinizin yakında sabrı taşar ve size sizin gibi karşılık vermeye başlar.
Sonra tedaviyle düzelmeyen huyunuz düzeliverir.
Şımarıkça buldum.

Sen şükret o adam erkek haliyle sana karşılık vermiyor..
Erkekler bu ya vurulur mu Allah aşkına? Bir gün kendine hakim olamayıp o da sana vursa ne yapacaksın?
Üstelik bir erkeğin şiddeti seninkine benzemez, öyle sakin yapılı bir insan bulmuşsun, kendine hakim ol. Elinden kaçırma derim..

Çok haklısınız inanın vurduktan sonra o kadar pişman oluyorum ve o kadar utanıyorum ki..
kendime hakim olamıyorum diyorsanız çözüm kabul etmiyorsunuz demektir. olamıyorum diyorsanız çözüm istemeyin. çünkü siz şımarmışsınız. ve bu şımarıklığınıza ad takmak isityorsunuz.kendim yapıyorum diyemiyorsunuz kendinize. iletilerinizi okuyorum gayet aklı başında konuşuyorsunuz. benim bi arkadaşım var. eşiyle evlenmeden önce uzun zaman birlikteydiler. nerede olursa olsun hep kavga çıkaracak birşey bulurdu kız. o zaman bekardım erkek arkadaşımla tanıştıracaktım ikisini. orda bile surat asıp oturmuşlardı. onun da belirgin bir sorunu yok sadece şımarık. kusura bakmayın ama siz de biraz öylesiniz.(en azından eşinize karşı)
yada daha iyi bir eş hakettiğinizi düşünüyor olabilir misiniz? belki umduğunuzu bulamadınız? bilemiyorum sadece tahmin.

Sakinleştirici ilaç da kullanıyorum, ama yok normalde zaten bir şey yok ama tartışma esnasında kendimden geçiyorum resmen eşimin sakin olması benim daha çok üstüne gitmeme sebep oluyor.

Günün birinde bıçak kemiğe dayanır da eşiniz de kendisini kaybedip size bir tane vurursa o bir vuruş bile sizin birkaç darbenize denk olur, fiziksel olarak durumlar ortada.

Kişinin nazı sevdiklerine geçermiş ama sizinkisi başka bir şey.

S
iz bu satırları kavga esnasında şiddet gören taraf olarak yazsaydınız eşinizin ne ahlaksızlığı, ne terbiyesizliği, ne hayvanlığı kalırdı. Size de "bir vuran hep vurur, boşan" denirdi.

Çok haklısınız inanın vurduktan sonra o kadar pişman oluyorum ve o kadar utanıyorum ki..

Bu cümleleri eşinden şiddet gören ama boşanmayan bayanların bahanesi olarak okumuştum hep burada, ilk kez şiddete başvuranın kendisinden pişman olduğunu okudum. Ama pişman olan bir daha yapmaz benim bildiğim, siz maşallah "öfke kontrolüm yok" lafının ardına saklanıp dalıyorsunuz adama.

Utancınız da bir sonraki kavgaya kadar.

Eşinizin yerinde olsam size katlanmazdım. Her soruna eyvallah ama bile isteye şiddet uygulayan birinin beni sevdiğine veya bana saygısı olduğuna inanmam.

Eşinize sabır diliyorum.

Öfke kontrolü kısa sürede çözülebilen bir şey değil. Durum psikolojik olmanın haricinde bilmediğin bir sağlık sorunun olabilir. Hipoglisemi, tiroid problemleri de öfke patlamaları yaratabilen hastalıklar.
Bir dahiliye uzmanına görünüp tam kan sayımı yaptırmanı tavsiye ederim.Tedavini de aksatma...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…