- Konu Sahibi jane eyre_
-
tatlım korkuların, yüzleşemediğin bilinç altında sorunların falan olabilir mi? Deli gibi kaybetmekten korktuğun birine neden hayatı zindan ediyorsun? Ben şahsen söylüyorum aşkından ölsem, bana sürekli sorun çıkaran sürekli huzursuzluk yaratan biriyle o la mam. Sinirliyim söylemlerini bir yere bırakalım, Rabbim herkese vermiş o sinir denen şeyi.Bağrınıp çağrınıp ben çok sinirli biriyim deyip anlayış beklemek olmaz.Herkeste var sinir, herkeste var ağız.İstersen bi doktorunu değiştir, üzerine iyice bir yoğunlaş.İnanın aslında beni bırakma ihtimali bile çok korkutuyor, kızdığı zaman bile beni bırakıp gidecek misin diye soruyorum
Merhaba,eşimle tanıştıktan 2.5 sene sonra evlendik, 8 aydır da evliyiz.Nişanlılık ve evlilik dönemimizde tartışmalar elbette oldu,nişanlılık döneminde beni üzdüğü zamanlar oldu ama hakkını yiyemem eşim evlendikten sonra kendini çok fazla törpüledi.Sorun şu ki ben yapı itibariyle sinirli biriyim, eşim benim ilk sevgilim tabi bu gerekçe değil belki ama ben çok saçma sapan davranışlarda bulundum ne bilim ilgili olmasına rağmen yetmedi, ufak şeylerde sorun çıkardım tartışmalar vs derken hemen her şeyde patlamaya ve öfkemi kontrol edememeye başladım.Bu sebepten yaklaşık bir yıldır tedavi görüyorum.Söylediğim gibi çok çabuk tartışma yaratabilen birisiyim ve bu ara çok utanarak söylüyorum ama eğer tartışma büyürse eşim ne kadar sakin olursa olsun ben ona vurmaya başladım, çok sinirlendiğinde bile biraz sakinleşmem lazım diyor hava alayım diyor ama önüne geçiyorum bırakmıyorum vuruyorum bağırıyorum vs. En sonunda dün beni ittirerek artık huzur istiyorum ne istiyorsun sen diye bağırdı.Adama bir şey de söyleyemiyorum, evet çok seviyorum ama kendime ve en çok da ona zarar vermeye başladım.Tedavi görmeme rağmen değişen bir şey yok, maalesef ayrılırsak ikimiz için de daha iyi olacağını düşünmeye başladım.
Hiçbir psikolojik rahatsızlık sadece doktorlara para dökmekle bitmiyor. Önce kendiniz istemeli ve iç sesinizi yönetmeyi öğrenmelisiniz. Oto kontrol sizin elinizde.Merhaba,eşimle tanıştıktan 2.5 sene sonra evlendik, 8 aydır da evliyiz.Nişanlılık ve evlilik dönemimizde tartışmalar elbette oldu,nişanlılık döneminde beni üzdüğü zamanlar oldu ama hakkını yiyemem eşim evlendikten sonra kendini çok fazla törpüledi.Sorun şu ki ben yapı itibariyle sinirli biriyim, eşim benim ilk sevgilim tabi bu gerekçe değil belki ama ben çok saçma sapan davranışlarda bulundum ne bilim ilgili olmasına rağmen yetmedi, ufak şeylerde sorun çıkardım tartışmalar vs derken hemen her şeyde patlamaya ve öfkemi kontrol edememeye başladım.Bu sebepten yaklaşık bir yıldır tedavi görüyorum.Söylediğim gibi çok çabuk tartışma yaratabilen birisiyim ve bu ara çok utanarak söylüyorum ama eğer tartışma büyürse eşim ne kadar sakin olursa olsun ben ona vurmaya başladım, çok sinirlendiğinde bile biraz sakinleşmem lazım diyor hava alayım diyor ama önüne geçiyorum bırakmıyorum vuruyorum bağırıyorum vs. En sonunda dün beni ittirerek artık huzur istiyorum ne istiyorsun sen diye bağırdı.Adama bir şey de söyleyemiyorum, evet çok seviyorum ama kendime ve en çok da ona zarar vermeye başladım.Tedavi görmeme rağmen değişen bir şey yok, maalesef ayrılırsak ikimiz için de daha iyi olacağını düşünmeye başladım.
eşinizi sevmiyorsunuz ve kaybetme korkunuz yok.bir de eşiniz kendisini törpülemekle hata etmiş çünkü bu hareketi sizi iyice şımartmış.özetle boşanın evlilik emek ister sevgi saygı isterMerhaba,eşimle tanıştıktan 2.5 sene sonra evlendik, 8 aydır da evliyiz.Nişanlılık ve evlilik dönemimizde tartışmalar elbette oldu,nişanlılık döneminde beni üzdüğü zamanlar oldu ama hakkını yiyemem eşim evlendikten sonra kendini çok fazla törpüledi.Sorun şu ki ben yapı itibariyle sinirli biriyim, eşim benim ilk sevgilim tabi bu gerekçe değil belki ama ben çok saçma sapan davranışlarda bulundum ne bilim ilgili olmasına rağmen yetmedi, ufak şeylerde sorun çıkardım tartışmalar vs derken hemen her şeyde patlamaya ve öfkemi kontrol edememeye başladım.Bu sebepten yaklaşık bir yıldır tedavi görüyorum.Söylediğim gibi çok çabuk tartışma yaratabilen birisiyim ve bu ara çok utanarak söylüyorum ama eğer tartışma büyürse eşim ne kadar sakin olursa olsun ben ona vurmaya başladım, çok sinirlendiğinde bile biraz sakinleşmem lazım diyor hava alayım diyor ama önüne geçiyorum bırakmıyorum vuruyorum bağırıyorum vs. En sonunda dün beni ittirerek artık huzur istiyorum ne istiyorsun sen diye bağırdı.Adama bir şey de söyleyemiyorum, evet çok seviyorum ama kendime ve en çok da ona zarar vermeye başladım.Tedavi görmeme rağmen değişen bir şey yok, maalesef ayrılırsak ikimiz için de daha iyi olacağını düşünmeye başladım.
Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz içinHiçbir psikolojik rahatsızlık sadece doktorlara para dökmekle bitmiyor. Önce kendiniz istemeli ve iç sesinizi yönetmeyi öğrenmelisiniz. Oto kontrol sizin elinizde.
Kendinizi telkin edin. O iyi adamı da tekrar kazanın. Pes etmeyin. Sadece sinir geliceğini anladığınız anda koyvermeyin, siz onu yönetin.
Sizi en çok sakinleştiren meşgaleyi bulmaya çalışın evde. (Benimki temizlik :) ) Sinirlendiğiniz anda ona yönelin. Hemen tepki vermeyin. Vericeğiniz tepkiye kadar bikaç saniye geçmesini bekleyin. Bu yöntem %100 tepki yumuşatıcı bir yöntemdir.
Zamanla eskiye göre farklılaşacaksınız, bir tek eşiniz değil hayatınızda birçok şey sizinle beraber iyi yönde değişmeye başlayacak görüceksiniz.
Umarım bunların yardımı olur mutlu günler
İnandırıcı gelmeyecek biliyorum ama inanın çabalıyorum ama ne oluyorsa tartışma esnasında oluyor, aptal gibi davranıyorum, eşim de öyle bağırmaz kolay kolay anca sabrını çok zorlarsam bağırır, ben de aksine onun sakinliğinde bağırıyorum.Iyi de bunu bu kadar net ifade eden bunu çözer de
Ben de sinirliyim eşim bana şiddet uyguluyorsun ne bağırıyorsun dedi geçen gün
Zira o insana cevap vermez çata çat kavga etmez susar vs. Ben de açıkça kavga edilsin bitsin isterim vs
Eşime vurmadım ama yerleri yumrukladığımı bilirim bir kere eşim şok olmuştu içinden ne çıktı senin diye
Bir daha olmadı ama eşim de daha ılımlı davrandı o konuda
Çok üzüldüm kardeşinize gerçi ben böyle devam edersem sonum çok da farklı olmayacak gibiKızkardeşim yazdı sandım ilk başta konuyu ama o boşandı
Eşi çok seviyordu ve herşeyine müsamaha gösterdi kardeşimde eşine vururdu ve Ada'm uzman çavuşdu
Derken kardeşimin boşanacağım senden blöflerinden birinde adam blöfü yemedi boşandılar
Kardeşim bir ay yatarak psikiyatride tedavi gördü önce sigara sonra içkiye başladı toplam 6 defa intihara kalkıştı kollarında derin kesikler var kan görünce rahatlıyorum diyordu eşini unutamadı yeniden birleşmek istedi ama Ada'm asla yanaşmadı 6 yalında birde kızı var boşandıklarında kızı bebekdi
Hiç birimiz birşey yapamıyoruz intihar edeceği korkusu ile kimse ona ses çıkartamıyor daha yazamadığım öyle çok şey var ki
Dinlemeyeceksiniz biliyorum kardeşimde dinlemezdi çünkü ama inanın kimseye değil kendinize yapıyorsunuz
Kardeşim yaşayan bir ölü gibi...
Devam edin
kendime hakim olamıyorum diyorsanız çözüm kabul etmiyorsunuz demektir. olamıyorum diyorsanız çözüm istemeyin. çünkü siz şımarmışsınız. ve bu şımarıklığınıza ad takmak isityorsunuz.kendim yapıyorum diyemiyorsunuz kendinize. iletilerinizi okuyorum gayet aklı başında konuşuyorsunuz. benim bi arkadaşım var. eşiyle evlenmeden önce uzun zaman birlikteydiler. nerede olursa olsun hep kavga çıkaracak birşey bulurdu kız. o zaman bekardım erkek arkadaşımla tanıştıracaktım ikisini. orda bile surat asıp oturmuşlardı. onun da belirgin bir sorunu yok sadece şımarık. kusura bakmayın ama siz de biraz öylesiniz.(en azından eşinize karşı)Çok haklısınız inanın vurduktan sonra o kadar pişman oluyorum ve o kadar utanıyorum ki..
Sakinleştirici ilaç da kullanıyorum, ama yok normalde zaten bir şey yok ama tartışma esnasında kendimden geçiyorum resmen eşimin sakin olması benim daha çok üstüne gitmeme sebep oluyor.
Çok haklısınız inanın vurduktan sonra o kadar pişman oluyorum ve o kadar utanıyorum ki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?