- Konu Sahibi jane eyre_
-
Konuyu kapatMerhaba,eşimle tanıştıktan 2.5 sene sonra evlendik, 8 aydır da evliyiz.Nişanlılık ve evlilik dönemimizde tartışmalar elbette oldu,nişanlılık döneminde beni üzdüğü zamanlar oldu ama hakkını yiyemem eşim evlendikten sonra kendini çok fazla törpüledi.Sorun şu ki ben yapı itibariyle sinirli biriyim, eşim benim ilk sevgilim tabi bu gerekçe değil belki ama ben çok saçma sapan davranışlarda bulundum ne bilim ilgili olmasına rağmen yetmedi, ufak şeylerde sorun çıkardım tartışmalar vs derken hemen her şeyde patlamaya ve öfkemi kontrol edememeye başladım.Bu sebepten yaklaşık bir yıldır tedavi görüyorum.Söylediğim gibi çok çabuk tartışma yaratabilen birisiyim ve bu ara çok utanarak söylüyorum ama eğer tartışma büyürse eşim ne kadar sakin olursa olsun ben ona vurmaya başladım, çok sinirlendiğinde bile biraz sakinleşmem lazım diyor hava alayım diyor ama önüne geçiyorum bırakmıyorum vuruyorum bağırıyorum vs. En sonunda dün beni ittirerek artık huzur istiyorum ne istiyorsun sen diye bağırdı.Adama bir şey de söyleyemiyorum, evet çok seviyorum ama kendime ve en çok da ona zarar vermeye başladım.Tedavi görmeme rağmen değişen bir şey yok, maalesef ayrılırsak ikimiz için de daha iyi olacağını düşünmeye başladım.
Aynen öyle evet, ben konuşuyorum konuşuyorum eşimde tepki yok,bağırıyorum yine sakin abartma,büyütme gibi laflar vs, bunların hiçbiri şiddeti haklı göstermez ama o sakin kaldıkça abartıyorsun dedikçe daha çok deliriyorum.Merhaba, burada kaybetme korkusu olmadığı her muameleye eyvallah dendiği, sabredildiği için şiddetin dozunu daha da abartmışsınız gibi görünüyor. Bunun yanında çata çat kavga edip, karşılığında da cevap almak ikili tartışma yaşamak deşarj olmak istiyor ama eşinizden bu tepkileri göremeyip sükut ve sabır görünce daha çok delleniyorsunuz gibi geldi bana. Bu sanki birazda o anda önemsenmemek gibi geliyor belki de size. Bunun yanında erkeklerin olayları algılama ve önemseme durumları biz hatunlardan çok daha farklı olabiliyor. Genel geçer bir takım şeyler dışında bununda farkında olarak davranılmalı diye düşünüyorum. Aranızda çözmeye çalışıp tahammül gösteremediğiniz şeyleri yazmayı deneyin. Deşarj olamayıp içinizde eşinize büyüttüğünüz öfkenin temeline inilip yok edilmeli. Bunu kendinize sorun, düşünün. Kendiniz işin içinden çıkamıyorsanız ki öyle görünüyor kendiniz bir terapiste gitmek yanında eşinizle bir evlilik terapistine gidin derim. Evlilikleri hemen yıkmak yerine hele de bu tip şartlarda tamir etmeye çalışılmalı diye düşünüyorum. Her şey yoluna girer İnşallah.
Merhaba,eşimle tanıştıktan 2.5 sene sonra evlendik, 8 aydır da evliyiz.Nişanlılık ve evlilik dönemimizde tartışmalar elbette oldu,nişanlılık döneminde beni üzdüğü zamanlar oldu ama hakkını yiyemem eşim evlendikten sonra kendini çok fazla törpüledi.Sorun şu ki ben yapı itibariyle sinirli biriyim, eşim benim ilk sevgilim tabi bu gerekçe değil belki ama ben çok saçma sapan davranışlarda bulundum ne bilim ilgili olmasına rağmen yetmedi, ufak şeylerde sorun çıkardım tartışmalar vs derken hemen her şeyde patlamaya ve öfkemi kontrol edememeye başladım.Bu sebepten yaklaşık bir yıldır tedavi görüyorum.Söylediğim gibi çok çabuk tartışma yaratabilen birisiyim ve bu ara çok utanarak söylüyorum ama eğer tartışma büyürse eşim ne kadar sakin olursa olsun ben ona vurmaya başladım, çok sinirlendiğinde bile biraz sakinleşmem lazım diyor hava alayım diyor ama önüne geçiyorum bırakmıyorum vuruyorum bağırıyorum vs. En sonunda dün beni ittirerek artık huzur istiyorum ne istiyorsun sen diye bağırdı.Adama bir şey de söyleyemiyorum, evet çok seviyorum ama kendime ve en çok da ona zarar vermeye başladım.Tedavi görmeme rağmen değişen bir şey yok, maalesef ayrılırsak ikimiz için de daha iyi olacağını düşünmeye başladım.[/QUO canım bende hemen hemen senin gibiyim dışarıda arkadaşlarıma cevreme karşı inanılmaz sıcak ve samimi biriyim. Eşimle ilk tanistigkmizda ona yaklasimimda aynıydı ve o benim o halime aşık oldu.daha sonra evlendik herseyi sorun etmeye tabiri caizse herseyi kontrolum altında tutmaya çalıştığım için ona karşı davranislarim daha sert olmaya başladı. Bir evlilikte yaa ilişkide en önemli şey gülümsemek ve kendin olmaktır bugün akşam zorlada olsa gülümse eşine karşı inan aradaki farkı göreceksin.
hah işte tam o kısmı eşine ilet,kendisini sakin bi şekilde ifade etsin o kendi derdini anlatamadıkça sen daha çok (tabiri caizse) kudurursun, pasif kalışı belki de yumuşak başlı yapısından kaynaklanıyordur herkes cevval olacak diye bir kaide yok sonuçta hem bilirsinki 5 parmağın 5i 1 değilYani şöyle, ben mesela bağırıyorum bir şey desene diyorum sessiz kalıyor, şöyle şöyle yapıyorsun diyorum hayır yanlış düşünüyorsun senin kuruntuların vs diyor ama yüzeysel yani ve o sakinlik rahatlık hep aynı , bana da bu durum sanki seni sallamıyorum der gibi geliyor bu defa çok daha fazla bağırıyorum.
İnan ki okurken okadar üzüldüm ki anlatamam Allahtan hatalarınızı biliyosuunuz eşiniz ne yapsa gerçekten haklı çok üzüldüm eşinize yazık adama nefes almasına bile izin vermenssiniz eşiniz size vursa dövse kötü koca olarak adlandirirsiniz peki ama sizin yaptığınız nedirMerhaba,eşimle tanıştıktan 2.5 sene sonra evlendik, 8 aydır da evliyiz.Nişanlılık ve evlilik dönemimizde tartışmalar elbette oldu,nişanlılık döneminde beni üzdüğü zamanlar oldu ama hakkını yiyemem eşim evlendikten sonra kendini çok fazla törpüledi.Sorun şu ki ben yapı itibariyle sinirli biriyim, eşim benim ilk sevgilim tabi bu gerekçe değil belki ama ben çok saçma sapan davranışlarda bulundum ne bilim ilgili olmasına rağmen yetmedi, ufak şeylerde sorun çıkardım tartışmalar vs derken hemen her şeyde patlamaya ve öfkemi kontrol edememeye başladım.Bu sebepten yaklaşık bir yıldır tedavi görüyorum.Söylediğim gibi çok çabuk tartışma yaratabilen birisiyim ve bu ara çok utanarak söylüyorum ama eğer tartışma büyürse eşim ne kadar sakin olursa olsun ben ona vurmaya başladım, çok sinirlendiğinde bile biraz sakinleşmem lazım diyor hava alayım diyor ama önüne geçiyorum bırakmıyorum vuruyorum bağırıyorum vs. En sonunda dün beni ittirerek artık huzur istiyorum ne istiyorsun sen diye bağırdı.Adama bir şey de söyleyemiyorum, evet çok seviyorum ama kendime ve en çok da ona zarar vermeye başladım.Tedavi görmeme rağmen değişen bir şey yok, maalesef ayrılırsak ikimiz için de daha iyi olacağını düşünmeye başladım.
Merhaba,eşimle tanıştıktan 2.5 sene sonra evlendik, 8 aydır da evliyiz.Nişanlılık ve evlilik dönemimizde tartışmalar elbette oldu,nişanlılık döneminde beni üzdüğü zamanlar oldu ama hakkını yiyemem eşim evlendikten sonra kendini çok fazla törpüledi.Sorun şu ki ben yapı itibariyle sinirli biriyim, eşim benim ilk sevgilim tabi bu gerekçe değil belki ama ben çok saçma sapan davranışlarda bulundum ne bilim ilgili olmasına rağmen yetmedi, ufak şeylerde sorun çıkardım tartışmalar vs derken hemen her şeyde patlamaya ve öfkemi kontrol edememeye başladım.Bu sebepten yaklaşık bir yıldır tedavi görüyorum.Söylediğim gibi çok çabuk tartışma yaratabilen birisiyim ve bu ara çok utanarak söylüyorum ama eğer tartışma büyürse eşim ne kadar sakin olursa olsun ben ona vurmaya başladım, çok sinirlendiğinde bile biraz sakinleşmem lazım diyor hava alayım diyor ama önüne geçiyorum bırakmıyorum vuruyorum bağırıyorum vs. En sonunda dün beni ittirerek artık huzur istiyorum ne istiyorsun sen diye bağırdı.Adama bir şey de söyleyemiyorum, evet çok seviyorum ama kendime ve en çok da ona zarar vermeye başladım.Tedavi görmeme rağmen değişen bir şey yok, maalesef ayrılırsak ikimiz için de daha iyi olacağını düşünmeye başladım.
Bu yasattıklarından konu sahıbı de memnun degıl. Duanız iki tarafın mutlulugu ıcın olsaydı daha guzrl olmazmıydı?Esine cok uzuldummmm cok hemde..
Keske ayrilsaniz rahat etse adamcagiz yazik ya vuruyormussunuz bide insallah huzura kavusur adam
Ben de oyle tahmin edıykrum. Burdan teshıs koymak gıbı olmasın ama sorun cok yuksek ıhtımal kişilik problemi. Tdsvısı zor fakat anladıgım kadarı ıle eş anlayışlı. Birlikte bir terapıst yardımızla bu krızlerı yonetöeyı ogrenebilir. Sınırda kişilik problemi, yanı borderline denilen berbat bır kısılık problemi. Konu sahıbının tum yassdıkları ve yasadıklarını anlatırken kulladıgı dil bu hastalıga mubtela oldugunun acık gostetgedı. Cok zor. Allah kendısıne ve esıne kolaylık versinSizin sorununuzun temelinde kendilik algınız ve öz saygınızla ilgili bir problem olabilir. Kendinizi yeteri kadar sevmiyor , kabullenmiyor ve bu problemi ayna gibi eşinize yansıtıyor olma ihtimaliniz çok yüksek. Muhtemel bir kişilik bozukluğuyla boğuşuyor olabilirsiniz ve tedavisi zaman isteyen bir durumdur. Antisosyal kişilik bozukluğunun en belirgin özelliği kişilerin hakkına tevavüz etmektir, siz de vurma eyleminizle eşinizin vücut dokunuşmazlığına tecavüz ediyorsunuz. Bunun temelinde çocukken maruz kaldığınız bir şiddet, ebeveyninizin sevgisiz tutumu ve yAhut yaşadığınız travmatik bir olay olabilir. İlaç tedavisi yerine davranışçı bilişsel tedavi ya da hipnoz terapisi öneririm size. Eşinize karşı tutumunuz sorunun basit bir kısmı, buzdağının görünmeyen kısmıyla yüzleşmek ve sıfırlamak zorundasınız.
Ben psikiyatriste gittim, öfke problemim olduğunu söyledi ve ilaç kullanmaya başladım, ama yorumlardan da gördüğüm kadarıyla bire bir terapiye ihtiyacım var.Canım, gıttıgın doktor teshıs olarak ne dedi? Tedavi olarak ne gordun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?