Evliliğimin 2. Haftasında Başıma Gelenler

Vallahi ben ömrü hayatımda ne olursa olsun hep kadın haklıdır gozuyle bakardım olaylara ama ilk defa bir erkeğin sonuna kadar haklı ve mağdur oldugunu dusunuyorum.

Ksr bakmayın ama ben eşinizin yerinde olsaydım evi terk eder sizi de boşardım..
Ya tamam geç kalması bir sorumsuzluk ama ,
Sokağa çıkıp bağırmanız '' seni boşamazsam şerefsizim '' demeniz ..
Açıklama yapmasına dahi izin vermeden kavga çıkarmanız,
Arabada şiddet uygulamanızı ve sokaklarda bağrışmanızı saymıyorum bile..
Bunlar ne olursa olsun bir kadına yakışmayan davranışlar üstelik daha yeni evliymişsiniz..

Bugun bu kadar basit bir mevzuda bu kadar nahoş bir tepki verebiliyorsanız eşinize ciddi bir sorunda neler yasarsınız tahmın bıle edemıyorum.. Çok şaşırdım açıkcası bende ani tepkiler veren saman alevi gb biriyimdir anlarım sizi diyecek oluyorum ama anlıyamıyorum tepkiniz çok ağır olmuş siz de sonradan fark edip özür dilemişsiniz ama belli bir süre mesafenizi ve suskunlugunuzu korumanızı onerırım.

Bir de yorumlara çok şaşırdım neredeyse oh iyiki kavga çıkarmışsın affetme surundur adamı dıyenler cıkcak..
Eğer bir erkek aynı tavrı sergıleseydı burda hepımız onu tasa tutardık heralde.
Neyse İnşallah yasadıgınız bu kotu kavga hayatınızda ılk ve son olur ve mutlu huzurlu saygılı bır evlılık yasarsınız.

tabiki haklıyken susmak çözüm değil ama eşin öfkeliyken sen sakin olucaksın o alevse o an sen su ol..zaten sakinleşince sende kırgınlığını kızgınlığını sölersin..arada ki saygıyı kaybetmemek adına yapmak lazım:19:

Tamam o zaman

Bir de sebep ne olursa olsun 3.kişiler varken kavga edilmemeli
Surat mı asıyosun as, eve gidince konuşursun
Ailenin veya arkadaşlarının yanında her iki tarafta haklı çıkmak adına daha fazla gaza gelir

Tamam o zaman

Bir de sebep ne olursa olsun 3.kişiler varken kavga edilmemeli
Surat mı asıyosun as, eve gidince konuşursun
Ailenin veya arkadaşlarının yanında her iki tarafta haklı çıkmak adına daha fazla gaza gelir

evet 3. kişilerin yanında bırakın kavgayı öyle çok canım cicim bile olmayın nazara geliyor insan

iki haftalık bir evlilikte bunları yaşarsanız ilerisini düşünemiyorum:20: tamam eşin haksız ama o kadar yanlış davranmışsınki sen suçlu duruma düşmüşsün canım ben 24 yıllık evliyim daha bir kere bile kimse kavgamıza şahit olmamıştır çok kavgalarımız oldu ama hep 4 duvar arasında böyle sokakta bağırıp çağırmak doğru değil ailenide çok üzmüştür bu durum inş. bir daha yaşanmaz. peki son durum ne barıştınızmı :????

2 saat geç kalmışsa ne olmuş dünya mı battı ? bence eşiniz sonuna kadar haklıı ....

Bence eşini karşına alıp neden geç kaldığını sormalıydın canım, annenlerin evinin önünde tekme tokat saldırman, bağırman çağırman söylediğin laflar hiç hoş olmamış. Sonuçta kocan saygı göstermen lazım hele ki annenlerin evinin önünde..
Kendini eşinin yerine koy ya aynı şekilde sen geç kalsaydın eşin anlamadan dinlemeden ailesinin önünde sana vursaydı. Direkt boşardın..
Eşinde şuan ayrılsa haklı bence adamın gururunu kırmışsın..
Yenilir yutulur şeyler değil, zaman tanı biraz her şey olacağına varır..

İlk kez bir erkeği sonuna kadar haklı buluyorum ayrıca, iyi evden taşınmamış.. :31:

Haksizsiniz. Hakliyken haksiz duruma dusmussunuz.
Arkadaslara katiliyorum. Hadi bosanmazsam serefsizim, bosayacayam da bosayacam dediniz. E hadi bosayin bakalim o zaman, dedikleriniz oldu. Ne oldu, bosayamazsiniz degil mi? O zaman yapamayacaginiz seyleri tehdit olarak kullanmayacaksiniz. daha 2 haftada yuzgoz oldunuz ve inandiriciliginizi yitirdiniz bile. Artik bosancam dediginizde adam sizi hic kaale almayacak, cunku sadece konusuyorsunuz. Birgun hadi be, esas ben bosuyorum diyip bosayacak. Bir iliskide ayrilcam, bosancam gibi kelimeler cok kullaniliyorsa, o bosanmanin golgesi duser bile evlilige.

Olan sey su. Araniz iyiyken canimlar cicimler, askimlar vardi. Ama sinirlenince butun maskeniz dustu, ikinizin de karakteri ortaya cikti. Iyiyken iyi olmak kolaydir, esas karakter kavgada belli olur derler. Ben sanmiyorum ki sizin evliliginiz uzun omurlu olsun. 2 haftada renginizi belli etmissiniz, saygiyi yitirmissiniz. Ustune ustluk "bosancam"lar simdiden havada ucusuyor. Hadi gecmis olsun. Artik gittigi yere kadar.

eşinizin geç kalması olayına hiç girmeyeceğim zira konu bu değil...

adam sizden o kadar laf ve dayak yiyip mahalleye rezil kepaze olduktan sonra babanıza o anki ruh haliyle olabilecek en sade ve tarafsız açıklamayı yaptığı halde asıl sizin "baba bilmediğin şeyler var" diye eşinizi satıp sonra da ona "beni nasıl da sattın" demeniz??

edep yahu!

Öncelikle üzülmeyin, evliliğin ilk haftalarında her iki tarafın yada taraflardan birinin agresif olma durumu vardır mutlaka. Nedense birinden biri sözü geçsin ister ya da bir güvensizlik, acaba herşey değişiyor mu? kaygısı vs. gibi enterasan duygular içine giriveririz. Erkeklerde de durum böyledirğ üstüne üstlük bizden farklı olarak "sorumluluk" duygusunu ne yazık ki pek çoğu hemen alamaz. Oysa kadın nişanlılığından itibaren bu rolü giymeye başlar.. Hatta evcilikten beridir hazırız, değil mi?

Fevriliğinizin o an ki şartlar altında neden o kadar tırmandığını anlayabilmiş değilim. Elbette ki bu hata, çok büyük hata... Bunun üzerine ben de bir şeyler yazmak istemiyorum.

Böyle durumlarda, özellikle yeni evliyken biraz beklemek lazım. Belki istisnai bir durum yüzünden bir kereliğine geç kalmış olabilir. Herşey daha çok taze... Yerinizde olsaydım eğer bu hareketin bir şekilde ve farklı bahanelerle tekrar edip etmeyeceğine bakardım. Sabır her kapının anahtarıdır, fevri davranmamak lazım. Tekrar ediyorsa, herhangi bir sebeple, aynısını veya benzerini tekrar tekrar, üst üste kendisine ve ailesine yapardım mutlaka. Anlayana kadar. Çalıştığınızı düşünüyorum bu nedenle siz de gecikmeye başlayabilir, birilerinin kayınpederine veya kayınvalidesine yardımcı olabilirdiniz... Ancak o zaman belki empati yoluyla sizi anlayabilirdi...

Şu an sizi tam olarak anlayabildiğini düşünmüyorum eşinizin ve açıkçası bu durumda haklı olan o.. Çok istisnai bir durum oluşmuş olabilir ve bir kereliğine yaşanmış olabilir bu gecikme.. Yani yaptığınız hareketleri hiç haketmemiş olabilir...

Bu fevriyetinize bir çözüm bulmalısınız. Erkeklerde ki sorumsuzluk kadar tehlikeli bir şey evlilikte...

Her şey daha çok taze, köprüler yeniden kurulabilir. O vakit lütfen fevriyet yerine sabırla gözlemleme yolunu tercih edin.. Genellikle evliliklerin ilk bir veya bazen bir kaç senesi "tahterevalli" gibidir. Biri diğerini bastırıp üste çıkmak için var gücüyle tepinir=) Dengede durmak için sizin sabrınıza ihtiyaç var... Olgun düşünmeye ve sabırlı olmaya bakın derim naçizane,

Selamlar,

hiç canını sıkma evlisin ve her evlilikte tartışmalar,kavgalar olabiliyor.Düzelir yine ama öfkeli anlarında biraz daha kendini kontrol etmeye çalış kötü sonuçlara sebep olabilir..

onceki yargisiz infaz ve sadiri olayina girmiyorum pi$mansin zaten

ama e$iyin babana soyledigi açiklamada ben bi satma goremedim
yalan mi soylediki, olani soylemi$ adam hemde abartmadan
babana bilmdiign $ey var diye kasteddign olay neydi ben de onu merak ettim ..

biraz uzak dur, onun istedigi gibi olsun hersey
sonra o sana sari i$ik yakinca yakla$irsin ye$il i$ik yanana kadar bekelrfisn artik
biraz sabirli olman lazim
bu geç kalma olayida her erkekde oluyor galiba , bunada ali$man lazim ..

en başta sinirlenmekte çok ama çok haklısınız, sizi ailenize karşı kötü bir durumda bırakmış, ailenize göstermesi gereken saygıyı arkadaşının ailesine göstererek onu eve falan bırakmış sizin ailenizi onu beklemek zorunda bırakarak hemde.. ama devamında da siz haksızsınız tabii ki, sinirinizi ailenizin yanında ya da sokaklarda çıkarmamalıydınız eşinizden, evinize kadar bekleyip kavganızı dört duvarınızın içinde etmeliydiniz ki babanıza "biz bir aileyiz kendi içimizde halledebiliriz" diyebilin. ama siz sokaklarda; ailenizin ve başkalarının önünde kavga çıkartarak, eşinize saldırarak bu hakkınızı kaybetmişsiniz.. senden boşanıcam demekteki haksızlığınıza hiç değinmiyorum bile ama son yanlışınızı da gece bu kadar fevri davranıp ertesi gün 360 derece dönerek ılımlı davranmaya çalışarak yapmışsınız.. belki hala tepkili olsaydınız eşiniz barışmaya çalışacaktı, şu an nasıl olsa pişman oldunuz barışmaya çalışıyorsunuz diye o kendini naza çekiyor belli ki..daha tutarlı olmalısınız bence, gece ve sabah arasında çok fazla tutarsızlık var..benden tavsiye daha fazla adım atmayın ve ondan bekleyin.. çünkü siz pişmanlığınızı belli etmiş ve özrünüzü dilemişsiniz sıra onda..

Kusura bakmayında ADAM HAKLI hanımlar!

Böyle birşey yaşasam asla sinirimi ailemin evinde belli etmem veya sokakda , illa aldatmışmıdır yani ? başına bişiyde gelebilir ! kandırılabilir zorlanabilir mahvup kalmış olabilir bu hayatta herşey olabilir illa hemen aldatmışmı olabilir!!!!!! ki siz henüz yeni evlisiniz!!!

Seni çok merak ettim kocacım. diyebilirdin hiç sinirlenmeden ! Eve geçtiğinizde hallice konuşur halledebilirdiniz. Biraz saygı yahu hiddet hiddet.

Erkekler sevmezler öyle hiddetli durumları böyle soft olcan... Bence kocacığının gönlünü al özürdile.

çok hatalısın.daha ıkı haftalık evlısın tamam merak eder kıskanırsın anlarım ama neden bu kadar buyuk tepkı verıyosun ve ben böyle adam ıstemıyorum boşanmak ıstıyorum bosanmazsam serefsızım gıbı cumleler kuruyosun daha 2 haftalık evlılıkte adam haklı.sımdıden boşanmayı dusunuyo benımle evlendıgıne pişman beni sevmiyo diye düşünmüştür belkide.ben olsam düşünürdüm.tartısabılırsın kızabılırsın ama neden sorunu halletmeye calısmak yerıne boşanmak lafı.belkı tatlı dılle sorsan anlatcaktı sana detayıyla neden gec kaldıgını öfkenı kontrol edememıssın.hemen haklıyım ne ıstersem yaparım sende mecbursun gibi bi duruma sokmussun adamı.sımdıde pişmansın.kırdın tabıkı adam sana hemencık senın ıstedıgın gıbı davranmaz.burnun sürtsünki bi daha aynsını yapma diye ders vermeye calısıyo belkide.sevıyosan onu sevdıgını göster bi daha ani cıkıslar yapma su bıkaç gunde sana kızsa bıle ıyı davran cunku suclusun.

Ben sizi hatali buldum cunku insan once bir dinler neden gec kaldigini.... Daha 2 haftalik evlisiniz v ailenizin yaninda tartisiyorsunuz.... Bu konuyu basbasa yanlızken halletseydınız daha mantıklı degılmiydi 3.kisiler duymadan... Valla helal olsun esinize cok sabirliymis...

ah be güzelim kim sana dediyse ve ya nerden aklına girdiyse baştan ipleri sıkı tutacan saçmalığı, bir an önce uzaklaş bu fikirden... senin kendinin bile anlayamadığı çıkışın öfkenin sebebi bu.... bilinçaltına yerleşen bu tarz yanlışlar...
evlilik güç ve egemenlik arenası değil sevgi ve saygının harmanlandığı bir tarladır... her ne olursa olsun ne yaşanırsa yaşansın önce eşini dinlemeyi öğren.... bırak konuşsun anlatsın sonra tatlı dille sana uymayan kısımları anlat tartış ama hiçbir zaman öfke kusma
kendini ezdir demiyorum tabi ki sadece karşındaki insanı dinleyerek o insana saygı duyduğunu göster ve diğer arkadaşların da dediği gibi sorununu asla başka insanların önünde veya sokakta tartışma... bugün sen bağırır eşya fırlatır eşini rencide edersin yarın bir gün de eşin aynısını sana yapar....
unutma değer ver ki değerin büyüsün artsın
daha yazacak söyleyecek çok şey var da ben bittim:)
umuyorum ki barışıp bu tatsız hadiseyi aşarsınız
özür dilemekten utanma ve çeşitli yollarla dilemeye devam et
onun istediği sana söylediği gibi soğuk durman değil ona yaklaşman ama hatanı gördüğünü gerçekten belirterek
ona yaklaşmaya çalıştığında sana söyleyeceği ters şeyler olacaktır sakın tekrar karşılık verme
haksız olduğunu bildiğini ve bundan dolayı çok üzüldüğünü böyle bir şeyin bir daha tekrarlamaması için elinden geleni yapacağını söyle işte ne bilim...
barıştıktan sonra da tatlı dille konuyu enine boyuna konuşup bir daha açmamak üzere kapatın
ve evet o da bazı konularda haksız ama sen adamı haksızlık konusunda cidden tek geçmişsin ...

Evlilik dediğin biraz hoşgörü anlayıştır.... Evime yeni taşındım.. Esimin arkadaşı bugün yemeğe davet etmişti ilk defa gittiğim yer eşimin bir konuşmasına gercekten çok bozuldum sesimi çıkarmadım ama suratım düştü... Sonra eşim farketti ne oldu hatasını sessizce söyledim özür diledi... Eve geldik ordaki uzuntumu hatasini soyledim istesem seni arkadasinin yaninda cok kotu bozabilirdim ama yapmadim ordaki konustugu konunun hatasini hepsini soyledim oda hatasini anladi yuzunu egerek odasina gitti... Simdi arkadasinin yaninda hatasini yuzunu vurup birbirimizemi girseydik...

Back
X