Evliligimin birinci ayinda ve soktayim!

yazının tamamını simdi okudum.ve bu evliliğin sonunu cok merak ediyorum.umarım en hayırlısı olur senin için..ve inanıyorum olucakta.bunları unutmak zor.ama yuvayı yık demekte kolay değil.seni sevdiğine inandığın bi eşin var.tabi bu ne kadr eskiye dönmeni sağlar bilemiyorum hiç..aslında hiç bişe diyemiyorum..amaaan moralim cok bozuldu gidim yatim en iyisi.

yazının tamamını okumadım ama ilk sayfalarını okudum ve problemi anladım anlık sinirlerle bitirme hiçbirşeyi iyi düşün kadınlar olarak biz istiyoruz ki sadece bizimle konuşsun başka kadına merhaba kanka nasılsın dese kıskanırız istemeyiz... ben pek büyük bir sorun olarak görmedim bunu bende böyle araştırmalar yapmıştım ama emin olki sen ona biraz zaman ver bişşe belli etme bundan sonrasına bak... benimle irtibata geçersen sana bişe anlatmak istiyorum canım.... sadece sakin ol bir büyüğüne güvendiğin birine danış önce ani harekt etmek sana kaybettirir iyi düşün ama ben sadece bunlar için yuva inanki yıkılmaz sen bundan sonrasına dikkat et ona bişşe deme ki bundan sonra yaparsa yakalarsın... adam okadar saf ki silmiş unutmuş yapan öyle bir temizler ki ruhun duymaz... sen rahat ol lütfen bilmem neden ama içim cızladı aldatılmıyorsun ben böyle hissediyorum..

hayatm konuşarak kararnı kesn bildirmişsn ne kadar rahatsız olduğunu anlatmşsın çok iyide yapmışsın başta nasıl kendini gösterirsen öyle gider ama söylediğin lafların arkasında durarak onu birdefalığıa affet bence herkes bir şansı hak eder çünkü o şimdi kendini haklı çıkarmaya çalışyo o yüzden yatakları felan ayırdı ama sakn sen peşine gitme yoksa haklı yerde haksız durumna düşersn senin ne kadar onurlu ve gururlu olduğunu anlasn ALLAH yardmcın olsun inşallah büyük sorunlar çıkmadan halledersn sorununu mantıklı ol sakın duygularnla hareket etme derm ben

bende hepsini okumasamdan yuzde seksenini okudum senin evden gidememmen halen esini seviyor olman iyi düsun derim... pisman olacgin seyler yapma biliyorum inasanin kabullenmesi zor bir durum yalani ama hangi erkek yalan sölemiyorki.. ya yatak iliskisi olsaydi iyi dusun derim kesinlikle...ALLAH yardimcin olsun...

Kizlar merhaba,

Uzun zamandir giremedim. Calismaya basladim, eskisi kadar vakit bulamiyorum ama gelen mesajlariniz/yorumlariniz icin hepinize cok tesekkür ederim cok sagolun.
Son durum.. Bu olayi unutmaya calissamda zaman zaman aklima geliyor ve esime karsi icten ice cok öfkeleniyorum. Unutamiyorum o olayi. Olayin ardindan yaklasIk 1.5 ay gecti ama hala unutamadigim icin kendime hicte yakistiramadigim birsey yaptim. Esimin benden gizli kullandigi msni actim 2 gün önce. Sanki elime ne gececekti, niye böyle birsey yapmak istedim bilmiyorum. Telefon numarasini istedigi bayan cevrimiciydi, mail adresinden tanidim. Bekledim biraz ve "oo sen yasiyormuydun" diye yazdi. Kizla yazistik havadan sudan (esimin adiyla yazistim) ve evlendigimi söyledim. "Gercekten mi, cok mutlu oldum, kiminle evlendin ne zaman evlendin" tarzinda birseyler yazdi. Dediki "esin yaninda mi, sizi bir yan yana göreyim". Yani bu demek oluyor ki, bunlar sadece yazili degil, kameralida sohbet etmisler. Zaten esimle tanistiktan 1-1.5 yil sonra karsIlIkli cok fazla kamera acmamaya basladik birbirimize. Ilk 1.5 sene esim hergün mutlaka görmek isterdi beni. Sonraki zamanlarda kamera ac demedikce, veya ben "kamera acarmisin seni görmek istiyorum" diye sordukca bazen (cogu zaman) bir bahaneyle gecistirirdi. Bu bahanelerin altinda hep birsey oldugunu hissediyorum. Acaba baskasiyla mi kamerada görüsüyor diye aklimdan o kadar cok gectik ki. Yavas yaziyordu birde. Ama ben sacmaladigimi düsünüyor ve uydurdugu bahanelere inanmak istiyordum. Ama suan benimle kamerali görüsmedigi zamanlarda baskalariyla görüstügüne eminim. Herzaman degil belki ama bazen.
Neyse hadi gecelim bunlari.. Adam yapmis zaten yapacagini, sadece ben suan puzzle yapar gibi herseyi yerine oturtmaya basladim.
Gelelim simdiye.. Hersey normalmis gibi davraniyorum artik.. Ama dedigim gibi zaman zaman aklima geliyor yaptigi seyler. O fark etmiyor, bazen bakiyorum kendisine ve aklimdan benden gizli nasil baskalariyla fingirdedigini düsünüyorum. O an gidip suratina tükürmek istiyorum.. Bazende aciyorum esime. Bir insan nasil bu kadar nefsine, keyfine düskün olur, nasil sadik olmayi basaramaz diye. Aciyorum. Esimin yaptiklarini ve daha fenalarini, hayatlarinin kadini olarak sectikleri bayanlara yasattiklari icin aciz olduklari icin aciyorum.
Esim hala okey oynuyor. Ve bir kac kez yine okeyde yazi yazdigini farkettim ama orali olmadim. Genelde oyundan cikarken yaziyor, yazdiktan sonra bana bakiyor (ben görüp kizacakmisim gibi, suclu gibi), sonra kapatiyor. Kime ne yaziyor bilmiyorum ama sanirim oyun icin tesekkür edip cikiyor. Oyun oynarken yazismiyor cünkü. Ve kötü birsey yazdigini zannetmiyorum. Benim görmemi istememeside, benim ona "kesinlikle oyunda hic kimseye birsey yazmayacaksin" dememden kaynaklaniyor diye düsünüyorum.
Gecen gün bilgisayar basinda güldü yine. "Neye gülüyorsun dedim gittim oturdum yanina. TVde acikti, komedi izliyor. Gülerek "sen ne kadar süpheci oldun, TVdekilere güldüm" dedi. Bilgisayar ekraninda sadece kart oyunu acikti zaten. "Senin sayende böyleyim, senin eserin" dedim bende gülerek. Aynen esimin yaptigi gibi, gülerek..
Bu saatten sonra esim naparsa yapsin ben hic sok olmayacagim arkadaslar. Cok ciddi söylüyorum, afedersiniz esimi yatakta biriyle yakalasam dahi sok olmayacagim. Güvenim bu derece sarsilmis vaziyette. Ben bu olayi unutamayacagimi biliyordum, ama belki esimin iyi yönlerine odaklanirsam bir nebzede olsa aklimdan cikar dedim ama yok. Olmuyor. Güven hakkaten bir kere kazanilirmis.

Canim esinin bakis acisina hic sasirmadim. Zaten böyle bir olay hic bir erkek icin ayrilik nedeni olamaz. Ama esinin dediginide anladim, sagolsun yorumu icin.
Peki bir erkege göre, siddet ve gecimsizlik disinda, bir kadin esinden ne zaman ayrilmaliymis??
Ve acaba senin esin ve benim esim ve tüm evli erkekler, eslerinin nisanliyken baska erkeklerle msnlerde konusmasini kabul eder mi acaba?? Hani ayrilik sebebi degilmis ya..

Yorumun icin cok sagol canim.

Ve ayrica birsey daha demek istiyorum... Esimin msninden o kizla yazistim demistim ya.. Evlendigimi söyleyince kiz "cok mutlu oldum" tarzinda yazdi ama birazda durakladi gibi hissettim.
Esimin evlendigine ne cok sevindi, nede cok üzüldü ama bir tuhaf oldu gibi hissettim. Esimle birsey yasamamislar buna eminim ama bayanin esime karsi cokta bos olmadigini düsünüyorum. Esimde kesin bu ilginin farkindaydi. Sirf egosu tatmin olsun diye yazisiyordu kizla. Kizida kullandi, kendi egosu icin. Yazik.. Kiz esimle yazisirken, esimin hayatinda biri oldugunu bilmiyordu, buna emin oldum.

kötü bir durum..gerçekten...bir şüphe ve güvensizlikle nereye gidiyor bu hayatlarımız...zaten evlere bu internet ve bilgisayarlar girdi...herşey allak bullak oldu.....bütün değerler yitiliridi...sanal tanışmalar yüzünden ailelere söylenen o meşhurr bizi tanıştıran arkadaş yalanlarıyal ilk önce sevdiklerimizi kandırıyoruz.daha sonra....sanal aldatmalar....sanal yalanlar...sanal hayatlar...bilgisayar açık hayatımız bilgisayardan ibaret..çocuklarımız biz eşimiz ailemizi sohbetimiz sanallaştık ve farketmiyoruz ama öldük....çok acı güvensizlik...ve bu zamandan sonra hep bir itimat eksikliği ile hep bir şüphe ile farketmeden eşe olan baskılı ve imalı sözler alacak sırayı...sonrasında artan huzursuzluklar..yine fedakarlık yine fedakarlık. mutluluk rolleri...ne diyeyim allah şaşırtmasın allah korkusu olan insanlara denk getirsin..allah yardımcın olsun cnm..en yakın zamanda hemde...

Cok mutsuzum..
Evlilikten bekletinlerim vardi ama hic birini yerine getiremiyorum.
Cünkü tek basinayim, evlendigim insanla ayni beklentilere sahip degiliz.
Neden daha önce actigim bu konuya yaziyorum bunlari.
Yaptiklarini unutmadim ama gün gectikce takmamaya basladim.
Cünkü ne yazik ki gün gectikce esiminde beynimden' kalbimden yavas yavas silindigini düsünüyorum.

Evleneli 5 ay olmus. Her gün kavga edilir mi?? Hergün evde ekmek kalmadi, sampuan bitti, yemegi begenmedim diye bir adam karisina sanki namusuna laf getirmis gibi bagirir mi?
Biktim artik. Kisa sürede biktirdi beni kendinden.
Susuyorum, sabrediyorum ama benimde sabrimin bir sInIrI var.
Esek gibi calisiyorum, aylik cocuga para verir gibi 100 milyon harclik vermek istiyor.
200 istiyorum dedigimde ise cok para harciyor oluyorum. Surat asiyor.
Halbuki kendisinin tek sigarasi ayda 150ye cikiyor.
Onun disinda kendine özel aldigi seylerin parasini hic hesaba katmiyor (ki alsin, alacakta hakkidir).
Ama bu kadar haksizliga artik dayanamiyorum.
Alisverise gideriz, ve yukarda Allah sahidim olsun ki tek bir kere kavgasiz gelmemisizdir alisverisden.
Evin ihtiyaclari neyse aliyorum, aldigim icinde suclu oluyorum. Evde su eksik mecbur alinacak diyorum, o da eksik olsun diyerek kaslarini catip milletin icinde utanmadan sesini yükseltiyor.
Bu ne Ya Rabbim! Benim sinavimda bu mu!?

Isten eve gelir direkt bilgisayar basina gecer. TV"yi acar. Dogru düzgün oturup 5-10 dk muhabbet edemeyiz. Tamam derim yorgundur adamcagiz, biraz dinlensin ben yemegi yapana kadar. Yemekte konusuruz, muhabbet ederiz. Yemek hazirlarim sevmedigi birsey olursa catali kasigi kaldirir masaya firlatir. Alismis tabi annesinin o begenene kadar 40 türlü yemek yapmasina.

Bugün "hadi biraz sahilde yürüyelim" dedim diye ayaga kalkip "bana bak senden soguyorum, nefret ettiriyorsun kendinden, bu saatte nereye gidecez (saat daha 7)" diye cikisti. Bende nefret edersen et cokta umrumdaydi diye cevap verdim ve icimin yandigini anlatmak istercesine "insallah birgün baska biriyle evlenirsin ve senin bana yaptiklarinin aynisini o kisi sana yapar" dedim.

O günleri görür müyüm bilmem.. Ama beni arayacagi cok kesin..

Son düzenleme:
durumuna gerçekten çok üzüldüm
insan ne hayaller kurarak evlenir sonuç...
5 ay sonra yerle bir...
tamam daha yenidir zamanla düzelir dicem ama diyemiyorum dilim varmıyo
ne demek çocuğa harçlık verir gibi 100 lira vermek
üzülmeyin dik durmaya çalışın...
bu kadar bencil bi insan için kendinizi yıprattığınıza değmez
allah yardımcınız olur inşallah

Son düzenleme:
Yaptigi hatalarin farkina vardiginda, üstüme titriyor.
Gönül almaya calisiyor.
Istemiyorum gönlümü almasin!
Onun yerine aklini basina alsin!

Ezan okunuyor, Rabbimden tek istedigim birgün yaptigi herseye cok ama cok pisman olmasi.

elbet yaptıkları karşılıksız kalmıycak merak etme...
allah herşeyi görüyor duyuyor...
kalbi kırdıktan sonra gönül almışsın almamışsın ne fayda madem bi çaba sarf edeceksin kırmamak için sarfet...

Bencil evet.
Cok hemde.
Cok sevdigim ailesine kiziyorum bazen. Ogullarini bulunmaz hint kumasi gibi yetistirip, elin kizinin basini yaktiklari icin.
Cok iyi insanlar, cok severim ama esimin pesinde pervaneler. Esimde ailesini hic takmaz, anasini babasini azarlar. Kac kere uyardim yapmamasi icin, benide azarladi.
Yapilan yemegi sevmemis yenisini yapmislar, alinan kiyafeti begenmemis yenisini almislar, para desen hep cepte harclik var. El bebek gül bebek yetismis. E bende öyle yetistim, ailem benimde hic birseyimi eksik etmedi ama bu kocami ezecegim anlamina gelmez ki.
Cok biktim ya. O evde olmayinca cok huzurluyum. Tek basina kafa dinliyorum.
Artik hakaretleride basladi. Sertce uyardim hakaret etme diye. Pustu, sustu ama baska gün yine ayni hakareti üstüne bastira bastira söyledi.
Saygi bitti güzelim. Geriye ne kalmis? Sevgi mi? Istemem.

arkadasım suphen vardı madem delili melili bosverıp evlılık ısını erteleyecektın...ıcıne sınmeye sınmeye evlenmeyecektın...sen polismısın ne delılı ayrıca ıcıne sınmıyorsa acele etmeyecektın..madem o güç sende var bırak gıt..herkes ne meraklı koca bosamaya..

böyle çocuk yetiştirirsen olacağı budur...
suçun büyüğü ailede bitiyor canım...
bi birlikteliğin en önemli duyguları sevgi saygı ve sadakattir..
sadakat kalmamış(kusurum varsa bağışla konuna istinaden söylüyorum bunu)
saygı desen yavaş yavaş can vermiş..
eeee böyle bi sevgi insana acıdan üzüntüden başkada bişey yaşatmaz...
tabi bunun adı sevgi olursa....
inan durumuna çok üzüldüm

Son düzenleme:
Ben konuyla alakali ne diyecegimi sastim cunku aynisi benim basima da geldi ve ben sukur evli de degilim, donum yolum var o yuzden sizden akil bekliyorum. Yeni konu acmak istemedim baska yerde cunku nerdeyse burdaki gibi ayni.

Sensible ben sizin gibi yurt disinda yassiyorum, sevdigim kisi Turkiyede yasiyor. Size benzer olaylari bende yasiyorum aslinda bir nevi, eski msnlerimi kapadim demesine ragmen bir tanesine hala girdigini fark ettim ve orada uye oldugu arkadas sitelerini gordum. Bunlar tabi gecmiste oldu (bu arada 1.5 yildir beraberiz) ama 6 ay once bir yerde bir uyelik acmis yine ve iliski durumunda: sevgili araniyor, beraberlik araniyor, bos zaman gecirmek icin arkadas araniyor, yaziyordu. Bende dun bu konuyu kendisine actim, fakat o resmen zeytin yagi gibi uste cikarak sen nasil olurda kapadim dedigin eski adreslerimi tutup hala kontrol edersin diye bana cikisti. Benden oyle birsey bekliyormusun, yaparmiyim sence dedi sinirlendi ve cikti. Beni cok sevdiginden eminim, ama gecmisinde cok sanal aleminde bulunuyordu. Ve suan boyle bisey yasadik. Ben iki hafta sora Istanbula ucacam ve oda gelecek 2 gun goruscektik, tabi ben arkadasimin ayarladi bir kiz yurdunda kalcam, sadece gunduzleri gorusecektik.Ama bu olaydan sora ben dun sinirlendim ve artik 'hersey bitti' diye msj cektim. Bugun kendisi mesaj cekmis: Istanbula gelecegim havalimanindan seni alacagim, sayet olurda seninle gorusemezsek o zaman sunu bilmelisin ki orasi benim son duragim olur.. Simdi ben bundan ne cikarabilirim. Onu o kadar cok seviyorumki, sizin paylasimdaki tum gelismeleri okudum ve gercekten aynisini yasiyoruz. Ama siz evlisini ben henuz sevgili, hala dogru karari verme imkanim var. Ama kalbime yenik dusmekten korkuyorum, sence Istanbulda onunla gorusmelimiyiz, ve sunuda aktarim biz hic yuzyuze gorusmedik daha:s Ayleside beni biliyor bu yaz istemeye geleceklerdi eger ben onaylarsam. Yani cok kararsizim, inanin mantikda hersey bitti, yalan soyledini biliyorum, itimadim kalmadi, guvenim de kirildi, ama cok seviyorum onu unutamamktan cok korkuyorum cunku ben kolay vazgecebilen biri degilim, sevdigim zaman tam severim. Lutfen bana akil verin...Ve insallah umuyorumki sizin icin herseyin en hayirlisi olur...Selametle

canım gerçekten çok üzüldüm ama erkeklerin hepsi böyle özellikle evlendikten sonra çok değişiyorlar..Rabbim hakkında hayırlı olanı en yakın zamnda göstersin..buarada çalışıyorum demişsin eşine maaşını vermek zorunda değilsin bu dinende böyle bi evin sorumluluğu bakımı erkeğe ait istersen destek olabilirsin ama istemiyosan bunun bi günahı yok hem çalış hemde o sana harçlık versin kesinlikle paranı yedirme tabi biyerde çok ihtiyaç anında yardımın tabiki olucak ama sen kazanııyosun sonuçta madem bakamıyacaktı sana nie evlendi

Son düzenleme:
Biraz sakinleş öncelikle.. Senin kıskanç olduğunu bildiği için saklamış olabilir.. En kötü huyumuz bu aslında herşeyi didikliyoruz .. Bir düşün senin yanında senden başkasına ihtiyaç duyuyor mu ?? Seninle mutlu mu seni mutlu ediyor mu.. Geçmişi didikleme... Geçmiş üzer çünkü... Bazen insanlar en yakın arkadaşları nişanlıları dışında birileriyle konuşmaya ihtiyaç duyabilir... bence uygun bi dille konuş eşinle emin ol iyi yada kötü bi açıklaması vardır..Bunu onunla konuşman ona en büyük ceza zaten emin ol.. Sonrasında ikna olmazsan cezalandırırz

Gercekten cok uzuldum yasadiklarina, keske icini rahatlaticak yada sorunlarina son verecek bi care olsaydi elimde
Malesefki insan evlilikte cogu zaman isteklerine ulasamiyor ve bunu evlendigi ilk haftalarda anliyor, anliyorda bi turlu anlamak istemiyor...
Ya esini terk edemeyecek kadar cok seviyor, yada cesaretini toplayip ayrilamiyor..
Zaman gectikcede hersey sarpa sariyor...
Bi seyi anlayamadim, sen mailleri gordukten sonra hicmi duzelmedi araniz? Yani sen o yazismalari okumasaydin evliligin yine bu raddeye gelirmiydi?? bunu anlamak istiyorum canim..

hani erkeklerin evlenilecek kız eğlenilecek kız muhabbetleri vardır ya ben öyle bir ayrıma inanmıyorum gerçi ve bakıyorum çogu kez en marjinal, hoppa veya erkek fatma kızlar bile evlenince evinin kadını olmayı becerebiliyor- benim bildiklerim en azından.
Artık giderek evlenilecek erkek eğlenilecek erkek diye bişey olduğuna inanmaya başladım sensible konunu teee ocaktan beri okuyorum. Hİç yazmadım çünkü bekarım, çünkü dayak gibi küfür gibi al bavulunu çarp kapıyı çık denecek bi durum değildi seninki, zamana bırakmak lazımdı. Sen ölçüp tartacaktın. Ama sarsılmış güvenin zehir olmuş cicim aylarınla bu işin sonu ne olacak merak ediyordum. İşte dediğim noktaya geldim şimdi Artık giderek evlenilecek erkek eğlenilecek erkek diye bişey olduğuna inanmaya başladım.
Ne saçmalıyor bu kız diyeceksiniz belki, ama demeye çalıştıgım şu: eşinin dışardayken kızlara kafasını kaldırıp bakmadığını filan söylemişsin, belki yakışıklı, eğitimli biridir ailesi de çok iyi anlatmıştın yani bakıncaaa ooo tam evlenilecek adam gibi duruyor demi?
ama eşin bey oğlu gibi büyütülmüş hep kendi dediği olsun (pişen yemek, alınacak su, harcanacak para), etrafında ona ilgi gösteren (anne-eş-sevgili neyse) olsun isteyen birisi, şımarık kısacası. zora gelemiyor, senin 200 lira harçlığın olsa ona batıyor (sen bi de çalışıyorsun harçlık ne ya???) Çocuk gibi demek çok saçma bence, ne demek bu? Çocuk büyütecekse bi kadın doğurur kendi çocugunu büyütür 27 yaşındaki kocanı büyütmek için mi evlendin sen? belli ki seni seviyor herhalde başka kızlarla msn de filan görüşmüyor artık. ama bu durum böyle diye sürekli onun dediklerini yapmak zorunda oldugun bi evlilikte sen ne kadar nefes alabileceksin ne kadar özgüvenin ve gururun buna izin verecek? Ben bekar olduğum için şimdi gerçekten ne kadar sevsem de iyi bir ailesi de olsa vs vs evleneceğim adam hep benim dediğim olsun diyen birisi mi misal çıkıp yürümek iistiyorum dediğimde beni bunaltıyorsun diyecek birisi mi bunu anlayabilmek istiyorum -ama evlenmeden önce tabi nasıl olacaksa bu???
Konunu takip etmeye devam edeceğim akıl verecek durumda değilim ancak sorularımı, serzenişlerimi paylaşabilirm belki yaşın benden küçük ama akıllı, kişilikli bi kızsın bu çok belli konuya yapılan yorumları da birkaçı hariç çok tutarlı bulduğumu belirtmek istedim. Hakkında hayırlısı olsun, inşallah eşin de senin hassasiyetlerini, incindiğini, kırıldığını anlar da biraz duyarlı olur ne diyelim başka...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…