Evliligimin birinci ayinda ve soktayim!

Dördünüzde cok olumlu seyler yazmissiniz. Sagolun arkadaslar.
Görmemezlikten gelmeye calisiyorum cogu zaman. Ama son zamanlarda ben sustukca üzerime gelindigini ve özür dilemelere ragmen hala hatalarin tekrarlanmasi benimde sabrimi tasiriyor.
Benim yok mu kötü huylarim, elbetteki var. Ama önce kendime olan saygimdan, esimin yüzüne bakabilmek icin bir kere yaptigim hatayi tekrarlamamaya calisiyorum. Basarili olabiliyor muyum bunu ancak esim söyleye bilir. Yanliz su da bir gercek ki esim hir gür cikarmasa hic sorun yasamiyoruz. Alttan aldigimdada sorun yasamiyoruz diyecegim ama öyle birseyde yok. Sustukca nasil olsa birsey demiyor diyerek hareketlerine devam ediyor. En kötü huyum inat etmemdir. Ama ne tuhaftir ki esim inat oldugumu ilk defa gecen gün anlamis. Olayda su; bulasIk makinasindan su siziyor diye esim makinayi yerinden oynatip borularina bakti. O sirada benim gözüm makinanin arkasindaki toza takildi. Herzaman silinmiyor tozlaniyor illaki. Neyse isini bitirince bende sileyim dedim. Hayir dedi silmeyeceksin. Niye temizlemeyecegim dedim. Temizlemeyeceksin iste dedi. Pis mi kalsin orasi dedim, iki dakikada temizlerim dedim sen gir iceri. Bu bir bagirdi temizlemeyeceksin diyorsm temizlemeyeceksin diye. Bende ona bagirdim sen ne karisiyorsun dedim. Sen gerizekalisin, o borulari bi yerinden oynat ben sana sorarim sakin benide cagirma gel tak diye dedi. Söyledigi lafa bakin! Nihaytinde temizledim ve makineyi yerine yerlestirdim. O an keske bagirmak yerine, hakaret etmek yerine temizle ama dikkat et borular yerinden cikmasin deseydi. Yada beni cagir ben makineyi yerine tekrar koyarim gibi birsey söylemesini bekledim. Yani bu kadar basit bir olay icin hakaretlerle bagirmaya ne gerek var? Hic yakismiyor hic.
Iceri gecip sertce uyardim bunu hakaretinden dolayi. Ertesi gün hic konusmadik. Sonra geldi sarildi özür diledi (ertesi gün ayni hakareti üstüne basa basa yine yapti - özürünü geri almis mis).
Ve ben inatmisim. Orayi temizlemek istedigim icin. O temizleme demis ben inat edip temizlemisim.

Iste böyle bir ortamda evlilik sürdürüyorum kizlar. Bir erkekle ortak bir hayati paylasmiyor, kücük ve simarIk cocugunu tek basina yetistirmek icin cabalayan bir kadin gibiyim.

Biraz yetiskin gibi davransa ne olur.

Sastim kaldim.

Dördünüzde cok olumlu seyler yazmissiniz. Sagolun arkadaslar.
Görmemezlikten gelmeye calisiyorum cogu zaman. Ama son zamanlarda ben sustukca üzerime gelindigini ve özür dilemelere ragmen hala hatalarin tekrarlanmasi benimde sabrimi tasiriyor.
Benim yok mu kötü huylarim, elbetteki var. Ama önce kendime olan saygimdan, esimin yüzüne bakabilmek icin bir kere yaptigim hatayi tekrarlamamaya calisiyorum. Basarili olabiliyor muyum bunu ancak esim söyleye bilir. Yanliz su da bir gercek ki esim hir gür cikarmasa hic sorun yasamiyoruz. Alttan aldigimdada sorun yasamiyoruz diyecegim ama öyle birseyde yok. Sustukca nasil olsa birsey demiyor diyerek hareketlerine devam ediyor. En kötü huyum inat etmemdir. Ama ne tuhaftir ki esim inat oldugumu ilk defa gecen gün anlamis. Olayda su; bulasIk makinasindan su siziyor diye esim makinayi yerinden oynatip borularina bakti. O sirada benim gözüm makinanin arkasindaki toza takildi. Herzaman silinmiyor tozlaniyor illaki. Neyse isini bitirince bende sileyim dedim. Hayir dedi silmeyeceksin. Niye temizlemeyecegim dedim. Temizlemeyeceksin iste dedi. Pis mi kalsin orasi dedim, iki dakikada temizlerim dedim sen gir iceri. Bu bir bagirdi temizlemeyeceksin diyorsm temizlemeyeceksin diye. Bende ona bagirdim sen ne karisiyorsun dedim. Sen gerizekalisin, o borulari bi yerinden oynat ben sana sorarim sakin benide cagirma gel tak diye dedi. Söyledigi lafa bakin! Nihaytinde temizledim ve makineyi yerine yerlestirdim. O an keske bagirmak yerine, hakaret etmek yerine temizle ama dikkat et borular yerinden cikmasin deseydi. Yada beni cagir ben makineyi yerine tekrar koyarim gibi birsey söylemesini bekledim. Yani bu kadar basit bir olay icin hakaretlerle bagirmaya ne gerek var? Hic yakismiyor hic.
Iceri gecip sertce uyardim bunu hakaretinden dolayi. Ertesi gün hic konusmadik. Sonra geldi sarildi özür diledi (ertesi gün ayni hakareti üstüne basa basa yine yapti - özürünü geri almis mis).
Ve ben inatmisim. Orayi temizlemek istedigim icin. O temizleme demis ben inat edip temizlemisim.

Iste böyle bir ortamda evlilik sürdürüyorum kizlar. Bir erkekle ortak bir hayati paylasmiyor, kücük ve simarIk cocugunu tek basina yetistirmek icin cabalayan bir kadin gibiyim.

Biraz yetiskin gibi davransa ne olur.

Sastim kaldim.

Merhaba canım..
Geçen hafta aklıma gelmiştin evinizde net olduğunu biliyordum ve çalıştığını da .
Neden girmiyor diye düşünmüştüm keşke sıkıntın olmasaydı da girmeseydin.
Daha önce de söyledim.. Eşin "şımarık" üstüne bir de klasik erkek bencilliği eklenince cidden tahammül edilmez bir hal alıyor.
Peki ne yapılmalı ? Ben eşinle tek başına bu amntıklı cümlelerinle bizim tavsiylerimizle vs başedeceğini sanmıyorum.Eşinin sana yaşattığı tek bir sıkıntı yok.Birden fazla sorun var.Çözümü de uzun bir süreçte emek harcanarak olacak ama karşı tarafta hissedecek.
Zor.. Ne umudunu kırmak ne vesvese yapmak isterim .Ama eşin beni tedavi et yoksa ben bu evliliği tüketeceğim diye sinyal veriyor.
Evlilik sürdürmek marifet diyorlar burada..
Kocamı asla bırakmam savaşırım sürünürüm dayağımı yerim psikolojim bozulur ama yuva ayakta durur diyorlar..
Sen bu yaşadıklarınla kaç vakit daha yaşayabilirsin canım ?
Günde beş kez Allah'ın huzuruna çıkan kocan semeği beğenmeyip kaçıncı kaşık fırlatışında o kaşığı boğazına sokarsın ?
İlişkiler yıprana yıprana öyle bir noktaya geliyor ki,canını zor kurtarıyorsun.
Ben 6 aylık evlilikte kimseye boşan diyemem.Desem de komik olur klasik bakış açısı dövmüyor aldatmıyor (? ) niye boşanasın ?
Oysa evlilik dediğimiz şeyin sözlük karşılığı koca delisi kadınların dövmeyen aldatmayan koca bulup kendinlerini yamaması değil.Bir aşkla sevgiyle huzurla bir yoldaşlık arkadaşlık evlilik..He kavgası da olur ittirmesi de kaktırması da aç günü de tok günüde..
Ama bu değil.. Senin şu bahsettiğin evlilk değil güzel kardeşim.
Eşin umrumda bile değil çok afedersin.. Zerre kadar kıymeti yok nazarımda.
Namaz kılıp karısına bu lafları eden adamı hiçbirşey yerine koymam ben.Benim içn boşluk hiçlik!
Ama sen onunla evlisin,tavsiyem bir yardım al,al da psikolojin düzelsin değil.
Bu adamı nasıl yola getirirsin nasıl ilişkinizi evliliğinizi kurtarırsın.
neler yapılabilir böyle bir insana nasıl davranılırsa nasıl karşılık alınabilir diye..
Allah yardımcın olsun..Senin gibi ideal insanlar neden bilmem hep böyle tiplere düşerler.
Söylemişsin sınavın bu,benim babamdı senin kocanmış..
Yaşadıklarını yaşadım ama boşanamadığımız bağlar oluyor bazen ilişkilerimizde.
Emin ol o daha zoru..

Sevgililer sevgilisi..
Ne kadar ince ne kadar hassas ne kadar düşünceli..

Bizim Türk erkekleri ne bilir böyle seyleri örnek almayi. Sorsam duymamistir bile Peygamber Efendimizin (s.a.v.) bu davranisini. Gecen gün TVde bir hoca "eslerinize ev islerinde yardimci olun, buda bir sadakadir" dedi. Bizimki hic orali degil. "Su sartlari yerine getirirseniz, 4 kadinla evlenebilirsiniz" dese hemen üstüne bir espiri patlatir.

Derinsscim son yazdigin mesajina sonra cevap verecegim. Simdi cikmam lazim. Yemek vakti. Biz yine kadinligimizi yapip sofraya iki lokma koyalim, sonra onada laf ederler. Öpüyorum canim.

esinin hatasindan sonra yaptiklarini saskinlikla ve cok uzulerek okuyorum..evet evliligin basinda kisilik catismalari,kavgalar oluyor amaa bu sekilde degil..
isin icine saygisizlik girerse ben sevgiden suphe ederim..esin sizin sevginizden cok emin ve onu birakip gidemeyeceginizi dusunuyor bu yuzden de kendini affettirmek yerine uzerinizde otorite ve baski kurmaya calisiyor..bu yuzden onu karsiniza alip konusmanizin ise yarayacagini hic dusunmuyorum..

çok olmadı 3 gün önce senin konunu aradım ve bulamadım baya gerilerde kalmış sanırım aklıma geldin ve merak ettim ne hikmetse ilk sayfada gördüm konunu üzüldüm eşin zor bir adam zamanla herşey yoluna girer diye umuyorum onu eğitirsen senden öğreneceği çok şey var 2 yaşındaki çocuğa matamatik öğretmek gibi birşey seninkisi ama umudunu yitirme evlilikte 2 sene çatışmalar tartışmalar nüksedebilirmiş.. sen sabret evliliğin için elinden geleni yap baktın olay farklı boyuta geliyor o zaman değerlendirirsin bu evliliği ama şuan çok erken kocamı tanıyorum diyen insanlar bile 10 yıl sonra eşinin huy değiştirdiğini söylenip yakınıyorlar bunun sonu gelmez huyunu olduğu gibi kabul etmelisin ama seni seviyor anladığım kadarıyla ve seni izleyip sessizce ağlamış bir nebzede olsa vicdan var umut var yani.. eşine sana saygı göstermesini öğret huyunu değiştirmeye çalışma sana hakaret etmemesi gerektiği konusunda mücadele etmen gerekiyor huyunu değiştirmeye çalışma zamanla huy huya geçer inşallah alışınca yaptığı şeyler zoruna gitmez ama söz konusu hakaret ve saygısızlıksa buna alışman hayli güç..!! bende 8 aylık evliyim ve bizde zaman zaman tartışıyoruz yıpratıyoruz belki birbirimizi ama 2 senede rayına oturduğunu söylüyor uzmanlar bunu dikkate alarak zaman zaman sabır zaman zaman alttan alarak dolduruyoruz ayları işte..

Bulaşık makinesi olayının bir benzeri benim de başıma gelmişti....Benim ne hayasızlığım, ne pisliğim kalmıştı.
Şimdi taşınma aşamasındayız, halı yıkamaktan ellerim parçalandı, kuruyanı bile çekip dürmek istemiyor...Sen yapacaksın diyor....İçtiğim sigarayı saymış, bana ''Köpek gibi sigara içiyorsun'' dedi daha dün...
Bilmiyorum canım...Kendine güvenini asla kaybetme...

ŞU HORTUM meselesinden benim nacizane çıkardığım kusura bakma acı ama gerçek eşin seni sevmiyor maalesef sana nişanlıyken hoşlantı yaparak evlenmiş evli olduğu içinde devam ediyor ama kesin olara diyebilirim seni çok sevmiyor hatta çok az

niye herkese olumsuz yorum yapıosun myko......belkı esı o anda cok sınırlıydı bı sey olmustu ınsanız ve hata yapabılırızzz.....

Ulubilge, ordinaryus profesör Myko, son noktayı koydu, teşhisini yaptı
Fesubhanallah yarebbim, sen aklıma mukayet ol.

Canim.
Özlemisim yorumlarini. Her nedense yazdiklarin beni herzaman rahatlatiyor.
Yogunluktan dolayi giremiyordum. Is ve ev baya vaktimi aliyor. Alismaya calisiyorum bu tempoya.
Esimin hareketlerine kac vakit dayanirim daha bilemiyorum Derinss. Kafamin ici koca bir cuval gibi.
Gecmise sünger cekip¨, bütün yaptigi olumsuz hareketlerini unutmaya iyi yönlerine bakmaya calisiyorum ama her seferinde hatalari tekrarlandikca bende gecmise dönüyorum sürekli. Sunuda yapmisti, bunuda yapmisti, söz vermisti birdaha olmayacak diye ama bak gene yapti, tarzinda düsünceler kafami mesgul ediyor sürekli. Benim hatamda bu belki. Söyleyecegini söyledin birak gecmisi unut, simdiye odaklan diyorum kendime sürekli.
Dün yine kavga kiyamet. Diyorum ya her Allahin günü böyle. Sakinlesince neden yapiyorsun bunu' neden hakaret ediyorsun diye sordum. Demek ki haketmissin diyor. Hakedecek naptim ki? Cok sevdigim temizlikci bir abla var, kadin ofisimizi hergün temizliyor hal hatir soruyor geldiginde. Onunla ne isim varmis ne konusuyormusum, niye samimi oluyormusum. Kimmis ki o. Ama kendisi dün is yerinde arkadaslariyla gitar calip eylenmis. Kizlar bilmem ne sarkisini begenmisler (kizlari hic takmam diyen adam her ne hikmetse her ortamda dikkatini cekiyor). Eglensin. Gülsün. Hic bir kabahat yok bunda. Ama benide bana biraksin. Neden benim yaptigim hersey gözüne batarken kendi yaptiklari dogru olur.

Dün kafamin tasi atti gecenin bir yarisi erkek kardesimi aradim. 5 ayin sIkIntIsiyla. Herseyi anlattim. Yapmayacaktim bunu ama yaptirdi. Sabrin tükeniyor. Bitiyorum günden güne. Ya farkinda degil yada umrunda degil. Kardesimin birak gel demek istedi ama yuvami yikmak icin sebep olmakta istemedi. Bir süre daha ver kendisine. Egitmeye calis, elinden geleni yap pisman olmamak icin dedi. Ama baktin ki devam ediyor ayni hareketlere sil defterden dedi. Hic bir kadin böyle bir erkegi 30 yil 40 yil 60 yil cekmek zorunda degil' bosanmak yolun sonuda degil ama en son care olarak bak dedi. Pisman olmamak icin. Canim kardesim tam benim düsündüklerimi aktardi bana. Annemlere söylememesi icin tembihledim. Herseyinden haberim olacak dedi kardesim. Zaten en bastan bu ise cokta olumlu bakmayanlardan biriydi. Kuzum sanki mutsuz olacagimi anlamis gibiydi.

Degisir mi degismez mi. Bilmiyorum ama hadi yine görev bende olsunda egitmeye calisayim. Ama seninde dedigin gibi derinsscim' tek basina bir yerlerden yardim almayarak bunu basarabilmem güc olacak. Ama deneyecegim.

Sabah kalktiginda esim hic birsey olmamis gibi davrandi. Ben erken kalkmistim. Cöpü disari cikardim, kapinin esini duyunca hemen kalkti geldi masum masum (!) bakti gözlerime. Gittigimi zannetti.
Illa gitmek mi gerekiyor?

Belkide öyledir arkadasim.. Belli mi olur, ben seviyor zanenderim o evlendigi icin bosanmak istemedigi icin sürdürüyordur bu evliligi.. Dün gece "sevmiyorsan beni birak" dedim. "Rahat birak gideyim" dedim. Cit ses yok.

Inan su an hic umrumda degil sevip sevmemesi. Sevmese acitmaz. Saygi olmayinca sevse nolur sevmese nolur.

Ha bu arada dün o hortum/bulasIk makina meselesinide konustuk. "Tamam isini hallet ama dikkat et hortumu yerinden cikarma" tarzinda birsye söylemeni isterdim dedim. Yada birsey demenede gerek yoktu dedim, keske bagirmasaydin, bos yere kendinide benide tüketiyorsun dedim. Sen orda inatlastin benimle dedi. O yapma dedigi icin ben inat ederek yapmisim. Birde yemin et böyle olduguna. Allahim ya ölür müsün öldürür müsün. Ben bu konu icin kocamla inatlasacak kadar aptal miyim dedim niye inat edeyimde iyiyken kötü olayim dedim. Bende yemin ettim inat etmedigime, ki gercektende akilimin ucundan dahi gecmemisti inat etmek. "Bana o anda tamam silmem diyip, ben gittikten sonra silseydin" dedi. Böyle birsey yok ya. Böyle birsey yok. Resmen hastalik bu. Illa kendi dedigi olacak. Mantiklida olsa mantiksizda olsa o ne derse o olacak.

Canim sagol yazdiklarin icin. Allah her daim mutlu etsin sizi insallah.
Bende duymustum 2 senede rayina oturacagini ama 5 aydada hergün kavga edildigini ilk kez ve bizzat yasiyorum. Tartisma illa ki olacak. Ama hakaret ne demek? Kocamda olsa kimsin ki hakaret ediyorsun?
Ki benim ondan eksigim degil fazlasiyla fazlam var. Ama onun kendine olan güveni benden fazla. Hemde ne güven. Bir insanin herkes gibi normal düzeyde özellikleri olupta bu denli kendine güvenmeside baska bir mesele. Güvensinde, bir zahmet karsisindakini ezmesin.

Bunlara ne yapmak gerekir bilmiyorumki. Sende hakaret etsen kendine yakistiramazsin. Sussan üstüne üstüne gelir. Zor bir durum. Keske anneler erkek evlat yetistirirken melek gibi davranmasalar onlara. Sonra böyle dünyanin sadece kendi etraflarinda döndügünü zannediyorlar.

kk ile tanışmam senin bu konunla olmuştu canım. çok üzülmüştüm okuduğumda içim acımıştı resmen. azönce birden aklıma geldi ve bakayım dedim yine o kadar üzüldüm ki. okudukça bizim evimizde yaşananlarla yüzyüze geldim hemen. 30 küsür yıllık evlilikleri var annem ile babamın. ve babam her alışverişte sorun çıkarır, her gerekli olan şeyi almamaya alsa da söylenmeye başlar. günlerce bitmez bu söylenmeler. para konusunda sürekli sıkıntı çıkartır iki kuruş verip anneme seni doyuramadım der ama kendisi için hiçbi masrafı kısmaz. ve annemin de bize hep söylediği bir laf vardır para veya yiyecek içecek konusunda dert çıkaran adamdan her şeyi bekleyin! diye. çünkü bu en utanılacak konudur. bir insan bunları mesele etmeye utanmıyorsa her şeyi yapabilir diye düşünüyor annem.22 yaşındayım ve kendimi bildim bileli bu konulardan her gün kavga yaşanır bu evde ben katlanamıyorum ben deliriyorum ama anneme bakıyorum artık umursamıyor uyuşmuş gibi, budala gibi.. artık ona acı vermiyor. düşünebiliyor musun bununla yaşamaya alışmış !!! böyle kötü bir şey nasıl gelir insanın başına aklım almıyor. dua ediyorum senin için içten bir şekilde inşallah sen böyle bir şeyler yerine otursun diye beklerken buna alışıp hayatını böyle çürütmezsin. inşallah.

allahım nasıl insan bunlar.. vicdanları nasıl rahat ediyor size bunca yalanı nasıl söylüyor..
böyle insanlar vericeğinz dersten de anlamayabilir.

Allah yardimciniz olsun..Esinizin yaptigi hata sonucu barisma cabalarini okurken gercekten düzeleceginize inanmistim, keske okudugum yerde birakip devam etmeseydim.. Bu son yasadiklarinizi okuyunca daha cok üzüldüm..Ama sizi gercekten takdir ettim, cok sabirlisiniz..Allah insallah sabrinizin mükafatini verir..

ah canım ya kıyamam sana sakın eşinin yaptığını sende ona yapayım deme erkek yapar elinin kiri kadın yapar yüzünün kiri derler seni kaybetmek onun için büyük bir ceza olacaktır giderkende kredi kartını ele geçir dilediğince alışveriş yap onu batırıncaya kadar sonrada çek git

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…