- 16 Nisan 2008
- 3.832
- 111
- 118
sen üzme kendini.. saygiyi tekrar kazanmasi, sevgiyi yoktan var etmekten daha kolay canim benim... bak sevdigine eminsin, nice kadinlar var, kocam beni sevmiyor gibi cok aci bir seyi söyleyecek dereceye gelebiliyorlar... sadece zaman ver esine, sen akilli olursan istedigin yere getirisin onu, ben cok sinirliyim yapamiyorum ama yapanlari da görüyorum.. dedikleri hep yerine geliyo.. daha önce de yazdigim gibi, ya görme ya da affetme.. ama bence görmemezlikten gel.. evliligin icin... üstüne gidersen cok fazla, kurdun aklina kuzu düsürmek gibi bir sey olur..
Allahim yaninda, her sey gönlünce olsun
♥gözyaşı♥;19620132 .!.:Sensible arkadaşım konunu ilk defa bu gün gördüm ve ilk sayfaları okurken Ne mutlu eşi karısını ne kadar çok seviyor, inşaALLAH çok mutlu olur diye imrenmiştim. Ama son mesajını görünce çok üzüldüm canım. ALLAH sabır versin. Umarım eşin hem kendine hem sana büyük zararlar vermeden ikinize de yokluklar yaşatmadan aklını başına alır. Umarım düzelirsiniz.
Canım daha öncede okumuştum konunu iletişimizin iyi olduğunu düşünüyordum.Çözülmeyecek gibide görünmüyor aslında ,çok sabır ,biraz zaman evliler daha iyi bilirler tabi ilk seneler zor olduğu hep söyleniyor eşin madem inancını yaşamaya çalışan birisi sende ordan yakalamaya çalış mesela Peygamber efendimiz kuşluk vakti eve geldğinde yemek olmazsa sorarmış yiyecek bişey var mı diye yok denirse oruca niyet edermiş bu kadar ince düşünceli eşine karşı çok hassas davranan bir insandı. Bunları işle yavaş yavaş ama çok büyük sabır istiyor ,aldatma ,dayak yoksa bu evlilik kurtarılabilir inş.
Birde biz kızların maalesef yaptığımız bir hata var ,kendimden örnek vereyim ben erkek deyince babam gelirdi aklıma ve sevdigim erkeğinde babam gibi merhametli ,bir dediğini iki etmeyen ,asla bağırmayan bağırsa bile sarıp sarmalayan bir erkek olacağını düşünürdüm,ama böyle değilmiş .
regencimm canımmm arkadaşımm sana katılıyorumm...
sensiblee canımm inşallahh herşey rayına girer..tüm topiği okudum elişmeleri tek tek...yanlız arkadaşım regenin dediği gibi ya bu olayları artık görmemezlikten gelipp sineye çekipp hayatına devam edeceksinn ve zamanla sevgi saygı rayına oturcak...ya da çekip gideceksinnn kii bnce bu kolay olan yol...bence sizin biraz mekan ve hava değişikliğine ihtiyacınız varr..bi yerlere gidin ortam değişikliği yapınn birbirinizee tekrar sevebilme sayabilme aşık olabiilme fırsatını tanıyın...daha doğrusu eşin seni seviyor..sen tanı bu fırsatı...umarımm en hayırlısı olur sizin içinn...Allah herşeyii gönlüne döre nasip etsin inşallahhh:26::26::26::26::26::26:
Dördünüzde cok olumlu seyler yazmissiniz. Sagolun arkadaslar.
Görmemezlikten gelmeye calisiyorum cogu zaman. Ama son zamanlarda ben sustukca üzerime gelindigini ve özür dilemelere ragmen hala hatalarin tekrarlanmasi benimde sabrimi tasiriyor.
Benim yok mu kötü huylarim, elbetteki var. Ama önce kendime olan saygimdan, esimin yüzüne bakabilmek icin bir kere yaptigim hatayi tekrarlamamaya calisiyorum. Basarili olabiliyor muyum bunu ancak esim söyleye bilir. Yanliz su da bir gercek ki esim hir gür cikarmasa hic sorun yasamiyoruz. Alttan aldigimdada sorun yasamiyoruz diyecegim ama öyle birseyde yok. Sustukca nasil olsa birsey demiyor diyerek hareketlerine devam ediyor. En kötü huyum inat etmemdir. Ama ne tuhaftir ki esim inat oldugumu ilk defa gecen gün anlamis. Olayda su; bulasIk makinasindan su siziyor diye esim makinayi yerinden oynatip borularina bakti. O sirada benim gözüm makinanin arkasindaki toza takildi. Herzaman silinmiyor tozlaniyor illaki. Neyse isini bitirince bende sileyim dedim. Hayir dedi silmeyeceksin. Niye temizlemeyecegim dedim. Temizlemeyeceksin iste dedi. Pis mi kalsin orasi dedim, iki dakikada temizlerim dedim sen gir iceri. Bu bir bagirdi temizlemeyeceksin diyorsm temizlemeyeceksin diye. Bende ona bagirdim sen ne karisiyorsun dedim. Sen gerizekalisin, o borulari bi yerinden oynat ben sana sorarim sakin benide cagirma gel tak diye dedi. Söyledigi lafa bakin! Nihaytinde temizledim ve makineyi yerine yerlestirdim. O an keske bagirmak yerine, hakaret etmek yerine temizle ama dikkat et borular yerinden cikmasin deseydi. Yada beni cagir ben makineyi yerine tekrar koyarim gibi birsey söylemesini bekledim. Yani bu kadar basit bir olay icin hakaretlerle bagirmaya ne gerek var? Hic yakismiyor hic.
Iceri gecip sertce uyardim bunu hakaretinden dolayi. Ertesi gün hic konusmadik. Sonra geldi sarildi özür diledi (ertesi gün ayni hakareti üstüne basa basa yine yapti - özürünü geri almis mis).
Ve ben inatmisim. Orayi temizlemek istedigim icin. O temizleme demis ben inat edip temizlemisim.
Iste böyle bir ortamda evlilik sürdürüyorum kizlar. Bir erkekle ortak bir hayati paylasmiyor, kücük ve simarIk cocugunu tek basina yetistirmek icin cabalayan bir kadin gibiyim.
Biraz yetiskin gibi davransa ne olur.
Sastim kaldim.