- 27 Kasım 2010
- 14.167
- 596
- 413
hani erkeklerin evlenilecek kız eğlenilecek kız muhabbetleri vardır yaben öyle bir ayrıma inanmıyorum gerçi ve bakıyorum çogu kez en marjinal, hoppa veya erkek fatma kızlar bile evlenince evinin kadını olmayı becerebiliyor- benim bildiklerim en azından.
Artık giderek evlenilecek erkek eğlenilecek erkek diye bişey olduğuna inanmaya başladımsensible konunu teee ocaktan beri okuyorum. Hİç yazmadım çünkü bekarım, çünkü dayak gibi küfür gibi al bavulunu çarp kapıyı çık denecek bi durum değildi seninki, zamana bırakmak lazımdı. Sen ölçüp tartacaktın. Ama sarsılmış güvenin zehir olmuş cicim aylarınla bu işin sonu ne olacak merak ediyordum. İşte dediğim noktaya geldim şimdi Artık giderek evlenilecek erkek eğlenilecek erkek diye bişey olduğuna inanmaya başladım.
Ne saçmalıyor bu kız diyeceksiniz belki, ama demeye çalıştıgım şu: eşinin dışardayken kızlara kafasını kaldırıp bakmadığını filan söylemişsin, belki yakışıklı, eğitimli biridir ailesi de çok iyi anlatmıştın yani bakıncaaa ooo tam evlenilecek adam gibi duruyor demi?
ama eşin bey oğlu gibi büyütülmüş hep kendi dediği olsun (pişen yemek, alınacak su, harcanacak para), etrafında ona ilgi gösteren (anne-eş-sevgili neyse) olsun isteyen birisi, şımarık kısacası. zora gelemiyor, senin 200 lira harçlığın olsa ona batıyor (sen bi de çalışıyorsun harçlık ne ya???) Çocuk gibi demek çok saçma bence, ne demek bu? Çocuk büyütecekse bi kadın doğurur kendi çocugunu büyütür 27 yaşındaki kocanı büyütmek için mi evlendin sen? belli ki seni seviyor herhalde başka kızlarla msn de filan görüşmüyor artık. ama bu durum böyle diye sürekli onun dediklerini yapmak zorunda oldugun bi evlilikte sen ne kadar nefes alabileceksin ne kadar özgüvenin ve gururun buna izin verecek? Ben bekar olduğum için şimdi gerçekten ne kadar sevsem de iyi bir ailesi de olsa vs vs evleneceğim adam hep benim dediğim olsun diyen birisi mi misal çıkıp yürümek iistiyorum dediğimde beni bunaltıyorsun diyecek birisi mi bunu anlayabilmek istiyorum -ama evlenmeden önce tabi nasıl olacaksa bu???
Konunu takip etmeye devam edeceğim akıl verecek durumda değilim ancak sorularımı, serzenişlerimi paylaşabilirm belki yaşın benden küçük ama akıllı, kişilikli bi kızsın bu çok belli konuya yapılan yorumları da birkaçı hariç çok tutarlı bulduğumu belirtmek istedim. Hakkında hayırlısı olsun, inşallah eşin de senin hassasiyetlerini, incindiğini, kırıldığını anlar da biraz duyarlı olur ne diyelim başka...
Cok mutsuzum..
Evlilikten bekletinlerim vardi ama hic birini yerine getiremiyorum.
Cünkü tek basinayim, evlendigim insanla ayni beklentilere sahip degiliz.
Neden daha önce actigim bu konuya yaziyorum bunlari.
Yaptiklarini unutmadim ama gün gectikce takmamaya basladim.
Cünkü ne yazik ki gün gectikce esiminde beynimden' kalbimden yavas yavas silindigini düsünüyorum.
Evleneli 5 ay olmus. Her gün kavga edilir mi?? Hergün evde ekmek kalmadi, sampuan bitti, yemegi begenmedim diye bir adam karisina sanki namusuna laf getirmis gibi bagirir mi?
Biktim artik. Kisa sürede biktirdi beni kendinden.
Susuyorum, sabrediyorum ama benimde sabrimin bir sInIrI var.
Esek gibi calisiyorum, aylik cocuga para verir gibi 100 milyon harclik vermek istiyor.
200 istiyorum dedigimde ise cok para harciyor oluyorum. Surat asiyor.
Halbuki kendisinin tek sigarasi ayda 150ye cikiyor.
Onun disinda kendine özel aldigi seylerin parasini hic hesaba katmiyor (ki alsin, alacakta hakkidir).
Ama bu kadar haksizliga artik dayanamiyorum.
Alisverise gideriz, ve yukarda Allah sahidim olsun ki tek bir kere kavgasiz gelmemisizdir alisverisden.
Evin ihtiyaclari neyse aliyorum, aldigim icinde suclu oluyorum. Evde su eksik mecbur alinacak diyorum, o da eksik olsun diyerek kaslarini catip milletin icinde utanmadan sesini yükseltiyor.
Bu ne Ya Rabbim! Benim sinavimda bu mu!?
Isten eve gelir direkt bilgisayar basina gecer. TV"yi acar. Dogru düzgün oturup 5-10 dk muhabbet edemeyiz. Tamam derim yorgundur adamcagiz, biraz dinlensin ben yemegi yapana kadar. Yemekte konusuruz, muhabbet ederiz. Yemek hazirlarim sevmedigi birsey olursa catali kasigi kaldirir masaya firlatir. Alismis tabi annesinin o begenene kadar 40 türlü yemek yapmasina.
Bugün "hadi biraz sahilde yürüyelim" dedim diye ayaga kalkip "bana bak senden soguyorum, nefret ettiriyorsun kendinden, bu saatte nereye gidecez (saat daha 7)" diye cikisti. Bende nefret edersen et cokta umrumdaydi diye cevap verdim ve icimin yandigini anlatmak istercesine "insallah birgün baska biriyle evlenirsin ve senin bana yaptiklarinin aynisini o kisi sana yapar" dedim.
O günleri görür müyüm bilmem.. Ama beni arayacagi cok kesin..
Bencil evet.
Cok hemde.
Cok sevdigim ailesine kiziyorum bazen. Ogullarini bulunmaz hint kumasi gibi yetistirip, elin kizinin basini yaktiklari icin.
Cok iyi insanlar, cok severim ama esimin pesinde pervaneler. Esimde ailesini hic takmaz, anasini babasini azarlar. Kac kere uyardim yapmamasi icin, benide azarladi.
Yapilan yemegi sevmemis yenisini yapmislar, alinan kiyafeti begenmemis yenisini almislar, para desen hep cepte harclik var. El bebek gül bebek yetismis. E bende öyle yetistim, ailem benimde hic birseyimi eksik etmedi ama bu kocami ezecegim anlamina gelmez ki.
Cok biktim ya. O evde olmayinca cok huzurluyum. Tek basina kafa dinliyorum.
Artik hakaretleride basladi. Sertce uyardim hakaret etme diye. Pustu, sustu ama baska gün yine ayni hakareti üstüne bastira bastira söyledi.
Saygi bitti güzelim. Geriye ne kalmis? Sevgi mi? Istemem.
Ben konuyla alakali ne diyecegimi sastim cunku aynisi benim basima da geldi ve ben sukur evli de degilim, donum yolum var o yuzden sizden akil bekliyorum. Yeni konu acmak istemedim baska yerde cunku nerdeyse burdaki gibi ayni.
Sensible ben sizin gibi yurt disinda yassiyorum, sevdigim kisi Turkiyede yasiyor. Size benzer olaylari bende yasiyorum aslinda bir nevi, eski msnlerimi kapadim demesine ragmen bir tanesine hala girdigini fark ettim ve orada uye oldugu arkadas sitelerini gordum. Bunlar tabi gecmiste oldu (bu arada 1.5 yildir beraberiz) ama 6 ay once bir yerde bir uyelik acmis yine ve iliski durumunda: sevgili araniyor, beraberlik araniyor, bos zaman gecirmek icin arkadas araniyor, yaziyordu. Bende dun bu konuyu kendisine actim, fakat o resmen zeytin yagi gibi uste cikarak sen nasil olurda kapadim dedigin eski adreslerimi tutup hala kontrol edersin diye bana cikisti. Benden oyle birsey bekliyormusun, yaparmiyim sence dedi sinirlendi ve cikti. Beni cok sevdiginden eminim, ama gecmisinde cok sanal aleminde bulunuyordu. Ve suan boyle bisey yasadik. Ben iki hafta sora Istanbula ucacam ve oda gelecek 2 gun goruscektik, tabi ben arkadasimin ayarladi bir kiz yurdunda kalcam, sadece gunduzleri gorusecektik.Ama bu olaydan sora ben dun sinirlendim ve artik 'hersey bitti' diye msj cektim. Bugun kendisi mesaj cekmis: Istanbula gelecegim havalimanindan seni alacagim, sayet olurda seninle gorusemezsek o zaman sunu bilmelisin ki orasi benim son duragim olur.. Simdi ben bundan ne cikarabilirim. Onu o kadar cok seviyorumki, sizin paylasimdaki tum gelismeleri okudum ve gercekten aynisini yasiyoruz. Ama siz evlisini ben henuz sevgili, hala dogru karari verme imkanim var. Ama kalbime yenik dusmekten korkuyorum, sence Istanbulda onunla gorusmelimiyiz, ve sunuda aktarim biz hic yuzyuze gorusmedik daha:s Ayleside beni biliyor bu yaz istemeye geleceklerdi eger ben onaylarsam. Yani cok kararsizim, inanin mantikda hersey bitti, yalan soyledini biliyorum, itimadim kalmadi, guvenim de kirildi, ama cok seviyorum onu unutamamktan cok korkuyorum cunku ben kolay vazgecebilen biri degilim, sevdigim zaman tam severim. Lutfen bana akil verin...Ve insallah umuyorumki sizin icin herseyin en hayirlisi olur...Selametle
Gercekten cok uzuldum yasadiklarina, keske icini rahatlaticak yada sorunlarina son verecek bi care olsaydi elimde
Malesefki insan evlilikte cogu zaman isteklerine ulasamiyor ve bunu evlendigi ilk haftalarda anliyor, anliyorda bi turlu anlamak istemiyor...
Ya esini terk edemeyecek kadar cok seviyor, yada cesaretini toplayip ayrilamiyor..
Zaman gectikcede hersey sarpa sariyor...
Bi seyi anlayamadim, sen mailleri gordukten sonra hicmi duzelmedi araniz? Yani sen o yazismalari okumasaydin evliligin yine bu raddeye gelirmiydi?? bunu anlamak istiyorum canim..
Konu Sahibine Söylemiyorum..
Benim Düşüncem Hep Evlenmeden Önce de Böyleydi..
Kafasında Zerre Kadar Şüphesi, Güvensizliği Olan Arkadaşlar Lütfen Evlenmesinler..
Sonra Hep Üzülüyorlar..
arkadasım suphen vardı madem delili melili bosverıp evlılık ısını erteleyecektın...ıcıne sınmeye sınmeye evlenmeyecektın...sen polismısın ne delılı ayrıca ıcıne sınmıyorsa acele etmeyecektın..madem o güç sende var bırak gıt..herkes ne meraklı koca bosamaya..
peki siz eşinizi hala seviyor musunuz?
benim yazılarınızdan anladıgım aslında sizin sevginiz de saygınız da bitmiş.
sizin yazmış oldugunuz tüm yazıları okudum.
bu evliliği ayakta tutan ne diye?
cevap bulamadım.
kararınız ne olursa olsun hakkınızda hayırlısı olur ve durumdan en az zararla kurtulursunuz umarım.
Birtanem..
Canım kardeşim..
Sabah sabah çok üzdün beni çoook..
Ne oldu sana,ona,size,aşkınıza?
Neden böyle davranıyorsunuz birbirinize?
Birtanem sana verebileceğim en güzel fikir,tüm bunları açıkça konuşman,derdinin ne olduğunu,seni bile bile üzme amacını sorman!
Olmuyorsa bitir birtanem,değmez inan değmez. Genceciksin yazık değil mi sana?
En güzel dönemlerinde bunları mı yaşayacaksın?
Konuyu başından sonuna kadar okudum.
Allah yardımcın olsun güzel kardeşim. Dediğin gibi aradaki saygı bitmiş. Boşuna kendini yıpratma derim. Gençsin sanırım işin de var.. Ailesi için kocanı idare etmeye çalışma derim. Evlilik bir ömür süren bir şey. Bir ömür bunları kaldırabileceğini düşünüyor musun? Ya da belki değişir, belki ben de olanları unuturum diye mi bekliyorsun?
Sensible...
Tatlı kardeşim...
Aklıma ne geliyor biliyor musun? Nasıl da eşin için araştıyordun, onun sağlığı için retinitis pigmentozanın tedavisi var mı diye...
Sevgi buydu çünkü...
Dualarım hep seninle canım...
İnşallah eşin bu tavırlarına bir son verir inşallah...
sen üzme kendini.. saygiyi tekrar kazanmasi, sevgiyi yoktan var etmekten daha kolay canim benim... bak sevdigine eminsin, nice kadinlar var, kocam beni sevmiyor gibi cok aci bir seyi söyleyecek dereceye gelebiliyorlar... sadece zaman ver esine, sen akilli olursan istedigin yere getirisin onu, ben cok sinirliyim yapamiyorum ama yapanlari da görüyorum.. dedikleri hep yerine geliyo.. daha önce de yazdigim gibi, ya görme ya da affetme.. ama bence görmemezlikten gel.. evliligin icin... üstüne gidersen cok fazla, kurdun aklina kuzu düsürmek gibi bir sey olur..
Allahim yaninda, her sey gönlünce olsun
Canım benim, nasıl hatırladın..
Tedaviye başladı bu arada. Zor güç bela ikna ettim.
Güzel dileklerin için sağol, canımsın..
Peygamber efendimiz kuşluk vakti eve geldğinde yemek olmazsa sorarmış yiyecek bişey var mı diye yok denirse oruca niyet edermiş bu kadar ince düşünceli eşine karşı çok hassas davranan bir insandı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?