Evliligimin birinci ayinda ve soktayim!

Konu Sahibine Söylemiyorum..
Benim Düşüncem Hep Evlenmeden Önce de Böyleydi..
Kafasında Zerre Kadar Şüphesi, Güvensizliği Olan Arkadaşlar Lütfen Evlenmesinler..
Sonra Hep Üzülüyorlar..

Allah Allan ne gariptir ki ilk defa konuya yazacak yorum bulamıyorum çok ilginç... her neyse az biraz toparlıyim yine de öncelikle şunu belirteyim ki bir kadın ASLA UNUTMAZ... bu her ne olursa olsun en ufak en güzel bir şey de olsa en büyük en kötüsü de..bunun için nişanlıyken bu tarz olan olaylar yaşanmış bitmiş şu ana bak sen asla diyemiyceksin..her an olmasada hayatının sonuna kadar belki de bu senin içinde acabalarla devam edecek çok üzgünüm yakın bir Arkadaşımın evliliğinde tanık olduğum olayla okadarla benzer ki ordan söylüyorum birde Allah göstermesin ya benim başıma gelseydilerle yola çıktım..epey yazını konuyla ilgili yormunu okudum bilgili eğitimli kültürlü aklı başında kendini çok iyi ifade gücüne sahip güçlü bir kadınsın izlenimi doğurdu bende bilmiyorum yanılıyormuyum...kendini bukadar güzel fuygularını hissettiklerini bukadar iyi ifade eden birinin eşiyle diyaloğunda nasıl bir sorun olur bu hissetiklerini paylaşmıssın da sanırım anlıyamadım kısacası..henüz 5 aylık 6 aylık evliysen evet başlar zor olur ama bilemedim neden ayrılmadın hala devam ettiriyorsun bilemedim şimdi..:26: kaldı ki karşındakini nekadar seversen sev evet sevgi için bir çok şey tölere edilebiliyor ama yıkılmış sarsılmış bir güven evlilikte çok zor...

.ben kendimi biliyorum,gökten allah da inse dönmezdim...2çocuğuma rağmen.

BÜYÜK KONUŞMAYIN HAYATTAKİ HERŞEY BİZ İNSANLAR İÇİN... İNSAN BAZEN ASLA YAPMAM DEDIGI SEYLERİ YAPMAK ZORUNDA KALABİLİYO

peki siz eşinizi hala seviyor musunuz?
benim yazılarınızdan anladıgım aslında sizin sevginiz de saygınız da bitmiş.
sizin yazmış oldugunuz tüm yazıları okudum.
bu evliliği ayakta tutan ne diye?
cevap bulamadım.
kararınız ne olursa olsun hakkınızda hayırlısı olur ve durumdan en az zararla kurtulursunuz umarım.

Butun msjları okudum sayılır canım esın esseklık etmıs bu bır gercek oyle veya boyle sızden gızlı gızlı karsı cınsle gorusuyorsa ben bunda bır art nıyet ararım yok arkadasca konustum yok bılmem ne bılmem ne bunlar hıkaye nısanlısını seven ınsan ondan baskasıyla yazısmak gorusmek ıstermı hic evlendıkten sonra yapmamıs olabılır belkı bunu bılem belkı sırf cınsellık ıcın yapmıstır ozamanlar boyle bıseyı senle yasayamıyacagı ıcın tamam buda cok kotu kabulenılmezı zor bı durum aldatma aldatmadır cunku oylesı boylesı olmaz ama keske esın durustce ne amaclı yaptıgını soyleseydı arkadasca oldugunu sanmıyorum ama senle yasayamıyacagı ıcın cınsellık olarak arayısa yeltendı belkıde yapamadı sana bısey dıyım mı canım sen daha yenı evlısın 1ay olmus siz daha evlılıge alısamadınız ailelerınızden cevrenızden ayrıldınz evlılıge alısmakta cok zor bır surec ben yenı evlıyken aylarca cok zorluk cekmıstım ondanda hassasıyetın artmıstır elbette .evlılıge alısma surecı zaten cok zor bıde bole seyler yasaman cok kotu olmus senın ıcın canım ıcıne rahat tut allah oyle buyuk bır allah kı emın ol nasıl bunlar karsına cıktıysa oyle bısey olursa gene karsına cıkarır bız kadınlar zekıyız hıslerımız algılarımız cok kuvetlıdır.elbettekı guvenın sarsılmıstır kendını kandırılmıs gıbı hıssetmen cok dogal ama sıkma be gulum tatlı canını hersey olacagına varır hakkında hayırlısı neyse o olsun canım bak sabah ezanları okunuyo umarım allah ıcındekı sıkıntıları dındırır

Birtanem..
Canım kardeşim..
Sabah sabah çok üzdün beni çoook..
Ne oldu sana,ona,size,aşkınıza?
Neden böyle davranıyorsunuz birbirinize?
Birtanem sana verebileceğim en güzel fikir,tüm bunları açıkça konuşman,derdinin ne olduğunu,seni bile bile üzme amacını sorman!
Olmuyorsa bitir birtanem,değmez inan değmez. Genceciksin yazık değil mi sana?
En güzel dönemlerinde bunları mı yaşayacaksın?

Ben de Laale'ye katılıyorum.
Hayat kısa,gençlik çok daha kısa.Kimse için ve hiçbirşey için kendini üzdüğüne değmiyor.

Henüz 5 aylık evlisiniz,cicim aylarındasınız.
Daha birinci yaptığı saçmalıklarla seni üzmüş bir insan.Sen bu yazdığın saygısızlıkları,hakaretleri asla haketmiyorsun.

Son bir kez karşına alıp konuş.
Mutlu olmadığını,kendine çeki düzen vermezse bu şekilde devam edemeyeceğini kararlı bir ifadeyle anlat.

... Son mesajı okumadan yorumlamıştım,şimdi gördüm. Siz üstesinden gelebilecek güçtesiniz. Bunu biliyorum. Allah yardımcınız olsun...

Son düzenleme:

tatlim biktim demeye erken baslamissin... bak benim birlikte calistigim bi abla.. esinden ayrildigi icin cok hassas bu konularda.. onun bi lafi var: ya görüp unutacaksin, ya da görüp terkedeceksin.. bunun orta yolu yok...

benim basima, senin yasadiklarinindan daha beteri geldi.. ben de ailemi, arkadaslarimi, okulumu her seyimi birakip almanyaya geldim.. üstelik geldigim aile de ''iyi insanlar'' degillermis.. ben de gördüm hem de ilk ayinda.. hem de neler gördüm yakaladim.. yarimyamalak almanca ile.. cat pat anladigim bile bana yetti.. olay ''mecburen'' aciga cikinca, ailesi onu hakli buldu bana kizdi.. neden biliyor musun?? ben kadinmisim o erkek..bu da ayni evde oturmanin zarari iste, en ufak senin gider ve gelir kapina dayanirlar noluyo diye..ucak biletimi alip beni geri postalayacaklarmis, ben s...sizmisim, hayvanmisim vs vs... iyi de ben naptim?? ha noldu?? üstüne esim bana surat asti, ailesine rezil etmisim onu.. hasbam..
ah be gülüm ona verebilecegin en iyi ders cekip gitmek, arkana bile bakmamak... ama insan diyorki sonra, böyle kücük bir sey icin evliligini yikmaya deger mi?? tabiki hayir. iste bu potansiyel tehdit iceren olaylari da göz ardi edince, yarin birgün sözüm ona ''eskisi'' (benim basima geldigi gibi) sana da bi mail atar, cooook sey anlatan, ve esin de senden yine affetmeni bekler..cünkü buna artik alismistir, git gide de surat yapma süren bile azalir.. ilk kavga da 3 gün konusmadim sonra daha az, simdi bir sey olunca hic bir etkisi olmuyor üzgün suratimin.. yani iki ucu da seyli degnek iste..

Konuyu başından sonuna kadar okudum.
Allah yardımcın olsun güzel kardeşim. Dediğin gibi aradaki saygı bitmiş. Boşuna kendini yıpratma derim. Gençsin sanırım işin de var.. Ailesi için kocanı idare etmeye çalışma derim. Evlilik bir ömür süren bir şey. Bir ömür bunları kaldırabileceğini düşünüyor musun? Ya da belki değişir, belki ben de olanları unuturum diye mi bekliyorsun?

Sana şu kadarını söyleyeyim.
Benim kaldığım ülkede yaşayan türkler örf ve adetlerinde çok bağlıdır. Türkiye'de yaşayan bazı insanlarda çok daha iyi sahip çıkarlar geleneklerine. Ben buraya gelince karşılaştığım bazı olaylara şaşıyorum. Öyle bir ortamda yetişmeme rağmen eşimle bazı konularda anlaşamıyorum.
Örneğin dışarı çıkarken el ele gezmek. En basiti. Liseli aşıklar öyle gezermiş. Ben koluna girmeliymişim, daha ağır bir hava veriyormuş. Bunu sorun etmiyorum, tamam diyorum. Ama bana çok komik geliyor. Ben babamında koluna giriyorum, erkek kardeşiminde. El ele tutuşmanın nesi çocukca anlayamıyorum mesela. Büyüklerin yanında saygıdan dolayı eşimin koluna dahi girmem, onlar yokken diyorum. Bu sorun edilecek birşey değil, adam hoşlanmıyor el ele tutuşmaktan tamam. Sana aradaki kültür farkını göstermek için basit bir örnek verdim sadece. Gerçi kafalar tam anlamı ile uyuşuyorsa hiç bir sorun olmaz ama bazende olmuyor işte.
Erkek arkadaşınla evlen veya evlenme. Herşeyden önce iyi düşün. Bu anlattıklarımın hepsini geç, eğer seni aldattığına dair en ufak bir şüphen varsa, kopar ipleri şimdiden. Benim sana tavsiyem bu. Şüpheyle evlenilmez. Ben hata yaptım, başkaları yapmasın.

Ben mailleri gördükten sonra bir süre eskisi kadar ilgi göstermedim. Hakkettiğini düşünmedim çünkü. Ama ben olayları unutmasamda nihayetinde aynı evin içinde yaşadığım adama aylarca 7 gün 24 saat surat asmam imkansız oldu.
Eşin düzeldimi demişsin. Evlendikten sonra msnlerde kimseyle görüşmedi zaten, buna eminim. O olaydan sonrada oyun oynamaya devam etti yine ama öyle gizli kaçak oynamıyor benimde görebileceğim şekilde oynuyor. Son 1.5-2 aydır sadece bilgisayara kayıtlı olan oyunlarla oynuyor, internette oynamayı bıraktı diyebilirim. O yazışmaları okumasaydım, evliliğim bu raddeye yine gelirdi. Çünkü ben artık onları geçtim. Hiç unutmayacağım, ama bu saatten sonra yüzüunede vurmayacağım, ki hiç vurmadımda zaten. Ben söylenecek herşeyi ona sıcağı sıcağına söyledim, rahatım o konuda. Eşim son zamanlarda saygı sInIrInı çok aştı. Hakaret ediyor. Yeni başladı buna.
Daha 5 aylık evlisin nedir bu? İstersen 50 sene evli ol, kimin kime hakaret etmeye hakkı var.
Eşim ailesine karşıda böyle. Annesiyle babasıyla çok saygısızca konuşur. Babası koyu beşiktaşlıdır mesela. Sırf babasına inat olsun diye beşiktaşı kötüler adamın yanında. Beşiktaş taraftarlarına saydırır. Ki eşim futbol delisi değildir, izler kenara çekilir fanatikliği yoktur. Ama sırf babasına inat olsun diye adamı çileden çıkarır. Çocuk gibi.
iyi yönleri yok mu.. var tabi. Evine bağlı, dışarı çıkıp gezmek istemez. Haftasonu benim işim olur bazen gidemem kayınvalidemlere, o uğrar bazen erkenden gelir eve ben yalnız kalmayayım diye.
Özünde çok merhametlidir. Düşküne yardım etmeyi sever, gücsüzün arkasındadır. Geçen gün yatıyoruz beni izliyor. Sonra ağladı sessiz sessiz, sarıldı. Niye ağladın diyorum yok birşey diyor. Artık ne düşünüyorsa. Beni üzdüğünün farkına varıyor bazen, belkide bundandır ağlayışı. Ama hatalar düzeltilmedikçe neye yarar ki.

Konu Sahibine Söylemiyorum..
Benim Düşüncem Hep Evlenmeden Önce de Böyleydi..
Kafasında Zerre Kadar Şüphesi, Güvensizliği Olan Arkadaşlar Lütfen Evlenmesinler..
Sonra Hep Üzülüyorlar..

Çok doğru söylüyorsun. Şüphe içinde evlenmek insanı öldürüyor.

Hatayı en başta yaptığım kesin. Ama kocamı boşamaya meraklı değilim. Öyle olsa bir gün bile bekler miydim?

Eşimin iyi taraflarını düşününce çok seviyorum. Yukarda bahsettiğim iyi yönleride var.
Ama ne yazık ki kötü huyları iyi huylarının önüne geçiyor. Bir insan özünde o kadar iyi olabiliyorken bu kadar kötülüğü nasıl yapabilir diyorum.
5 vakit namazını kaçırmaz. Allah korkusu çoktur. Ama diyorum ki, karısının rızasını almadığı zaman bir işe yarar mı bütün bunlar? Namazı kılıyor geliyor, sofrada beğenmediği yemek olunca çatalı masaya fırlatıyor. E hani Allah korkusu noldu? Bana saygın yoksa önündeki nimete saygılı ol.

Laale ablacım..
Ne oldu bende bilmiyorum. Birbirimizden çok kopuk yaşıyoruz.
Ben iletişimden yanayım herzaman. Babam suratımızı bir kere asık görse bizimle oturur arkadaş gibi muhabbet ederdi. Evimizde iletişim vardı, konuşmak vardı. Konuşarak sorunları cözmek vardı.
Hakarat hiç olmadı.
Ama aynı şeyleri eşimle yaşamıyorum. Belkide aynı beklentiler içinde olmam mantıksız. Ama karşındakine duygularını anlatmak istediğin zaman ''ee tamam sus bitti kapandı konu'' denildiği zaman naparsın? Tabiki eski hayatını özlersin.
Kendimi eşime akrşı ifade edemiyorum. İzin verilmiyor. 2 dakika dinliyor beni (dinlerkende gözü bende değil bilgisayardaki oyunda, ama o konuşurken ben asla başka yerlere bakamam ona bakmalıyım emri bu.) sonra tamam yeter diyor kapatıyor konuyu.
Bitirmek istiyorum ama pişman olmaktan korkuyorum. Zamanla herşey yerine otururdu belki demekten.

Son düzenleme:
Sensible...
Tatlı kardeşim...
Aklıma ne geliyor biliyor musun? Nasıl da eşin için araştıyordun, onun sağlığı için retinitis pigmentozanın tedavisi var mı diye...
Sevgi buydu çünkü...

Dualarım hep seninle canım...
İnşallah eşin bu tavırlarına bir son verir inşallah...

Ne iyi anladınız beni.
Pisman olmaktan korkuyorum. Bunu anladım.
Sordum kendime çünkü neden hala kaldığımı.
Herşey daha çok yeni, birbirimize alışma sürecindeyiz, zamanla yerine oturur belki diyorum.
Şimdiden ayrılıp keşke demekten korkuyorum. Hoş kimse bulunmaz hint kumaşı değil. Bende öyle değilim. Ama hazır olan birşeyi yıkmak gerçekten çok zormuş. Çok düşündürücü.

Ama saygıda kalmadı ki.. Sadece seviyor boş boş..
Benim derdim çıkıp gezelim tozalım değil. Zaten bunu bahane ederek ayrılanın aklıyla sorunu vardır. Ettiği hakaretler ve analttıklarımın hepsi gözüme o kadar batar oldu ki, çıkıp benimle yüurüuyüş yapmak istemeyişini bile büuyütür oldum içimde.

Değişir mi bilmem. Ama o değişene kadarda benden çok şey gidecek.
Kendi mi feda edeyim mi? Yoksa çekip gideyim mi?
Aylardır sorularıma cevap bulamıyorum. Kimseyle paylaşmadığımdan belki bunları.
Ailemede anlatmadım. Aileye anlatmak son durak olmalı düşüncesindeyim.
Onlar bunu duysa kızlarına çok kızacaklar. Neden anlatmadın diyecekler ama onları üzmek istemiyorum.

Canım benim, nasıl hatırladın..
Tedaviye başladı bu arada. Zor güç bela ikna ettim.

Güzel dileklerin için sağol, canımsın..

sen üzme kendini.. saygiyi tekrar kazanmasi, sevgiyi yoktan var etmekten daha kolay canim benim... bak sevdigine eminsin, nice kadinlar var, kocam beni sevmiyor gibi cok aci bir seyi söyleyecek dereceye gelebiliyorlar... sadece zaman ver esine, sen akilli olursan istedigin yere getirisin onu, ben cok sinirliyim yapamiyorum ama yapanlari da görüyorum.. dedikleri hep yerine geliyo.. daha önce de yazdigim gibi, ya görme ya da affetme.. ama bence görmemezlikten gel.. evliligin icin... üstüne gidersen cok fazla, kurdun aklina kuzu düsürmek gibi bir sey olur..

Allahim yaninda, her sey gönlünce olsun

Sensible arkadaşım konunu ilk defa bu gün gördüm ve ilk sayfaları okurken Ne mutlu eşi karısını ne kadar çok seviyor, inşaALLAH çok mutlu olur diye imrenmiştim. Ama son mesajını görünce çok üzüldüm canım. ALLAH sabır versin. Umarım eşin hem kendine hem sana büyük zararlar vermeden ikinize de yokluklar yaşatmadan aklını başına alır. Umarım düzelirsiniz.

Canım daha öncede okumuştum konunu iletişimizin iyi olduğunu düşünüyordum.Çözülmeyecek gibide görünmüyor aslında ,çok sabır ,biraz zaman evliler daha iyi bilirler tabi ilk seneler zor olduğu hep söyleniyor eşin madem inancını yaşamaya çalışan birisi sende ordan yakalamaya çalış mesela Peygamber efendimiz kuşluk vakti eve geldğinde yemek olmazsa sorarmış yiyecek bişey var mı diye yok denirse oruca niyet edermiş bu kadar ince düşünceli eşine karşı çok hassas davranan bir insandı. Bunları işle yavaş yavaş ama çok büyük sabır istiyor ,aldatma ,dayak yoksa bu evlilik kurtarılabilir inş.

Birde biz kızların maalesef yaptığımız bir hata var ,kendimden örnek vereyim ben erkek deyince babam gelirdi aklıma ve sevdigim erkeğinde babam gibi merhametli ,bir dediğini iki etmeyen ,asla bağırmayan bağırsa bile sarıp sarmalayan bir erkek olacağını düşünürdüm,ama böyle değilmiş .

regencimm canımmm arkadaşımm sana katılıyorumm...

sensiblee canımm inşallahh herşey rayına girer..tüm topiği okudum elişmeleri tek tek...yanlız arkadaşım regenin dediği gibi ya bu olayları artık görmemezlikten gelipp sineye çekipp hayatına devam edeceksinn ve zamanla sevgi saygı rayına oturcak...ya da çekip gideceksinnn kii bnce bu kolay olan yol...bence sizin biraz mekan ve hava değişikliğine ihtiyacınız varr..bi yerlere gidin ortam değişikliği yapınn birbirinizee tekrar sevebilme sayabilme aşık olabiilme fırsatını tanıyın...daha doğrusu eşin seni seviyor..sen tanı bu fırsatı...umarımm en hayırlısı olur sizin içinn...Allah herşeyii gönlüne döre nasip etsin inşallahhh:26::26::26::26::26::26:

Canım benim, nasıl hatırladın..
Tedaviye başladı bu arada. Zor güç bela ikna ettim.

Güzel dileklerin için sağol, canımsın..

Hatırlamaz olur muyum...
Seven bir insanın çare arayışı içime işlemişti...
Eminim Rabbim mükafatlandıracaktır seni...

Peygamber efendimiz kuşluk vakti eve geldğinde yemek olmazsa sorarmış yiyecek bişey var mı diye yok denirse oruca niyet edermiş bu kadar ince düşünceli eşine karşı çok hassas davranan bir insandı.

Sevgililer sevgilisi..
Ne kadar ince ne kadar hassas ne kadar düşünceli..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…