evliliğimizin ilk kavgasını ettik ANNESİ sağolsun...

PelinOzelKalkan

Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2013
47
0
16
İstanbul
merhaba kızlar malum bugün hafta sonu eşimle plan yaptık dedik beraber dışarı çıkalım telefon çaldı annesi hadi bize gelin dedi eşim tamam dedi kapattı. sinirlendim programımız vardı dışarı çıkıcaktık niye tamam dedin diye nolucak ya akşama çıkarız dedi gittiğimizde annesi hayatta bırakmıyor akşama zor dönüyoruz eve biliyorum sinirlendim sustum surat astım. her neyse eve gittik içeri girdiğim andan itibaren annesi laf sokmaya başladı. oğlum karın seni aç bırakmıyor dimi yemek yapabiliyor mu bari istersen ben gelir yaparım bilmemne diye saçma sapan. şaka yollu söyledi. evlenene kadar beni isteyen kadın gitti yerine cadı kaynana geldi resmen. sustum yine alttan aldım bişey demedim. bu sefer başladı (5 yıl kadar dansla ilgilendim) dans etmeyi bırakman iyi oldu ev hanımı oldun öyle erkeklerle dansta neymiş bilmemne. eşim de çok kıskanç annesi de erkeklerle ne öyle iyi oldu iyi bilmemne diye gülünce hepten sinirlendi. eve geldik başladık kavga etmeye. cumartesimiz mahvoldu. bu kaynanaların hepsi mi böyle yahu? evlenince niye böyle değişiyorlar?

nedense yeni evliyen hep haftasonu gezmeleri fiyaskoyla tamamlanır...benim hergünüm öyle gerçi beraber yaşadığımız için .....eşin annesine planımız var deyip kapatabilirdi o teli...tek sçlu eşin bence...bu tarz şeyler hep eşlerde bitiyor aslında....kaynanan şaka yollu laf sokunca sende şaka yollu laf sokucaktın canım hiç altta kalma şakayala laf mı sokuyorlar sende şakayla sok..ciddi mi sende ciddi...yoksa arkası gelmez bu işlerin...mesela dans için o cahil cümleleri kurmuş sinirini bozmuş şakaylada olsa ..sende dicektin ki..." aman anneeeeeee sende ne anlarsın sanattan yahu sanatta erkek kadın ayrımı mı olurmuş ilahi pek cahil gördüm seni " deyip kahkahayı basacaktın canım.......oğlum seni aç mı bırakıo deyince...."ay alem kadınsın annecim ya görmüyonmu oğlunu evlenince nasılda kilo aldı ben oğlunu almasam bi deri bi kemik kalırdı sevap oldu bana" diyecektin
bunlara böle canım her lafa on laf

Eminim evleninceye kadar sende iyi kizi oynamissindir

İki tarafinda gercek yuzu ortaya cikiyor iste

Oglan paylasilamiyor

Bunu yenebilenler nadir knana ve gelinler oluyorr

açlıktan ayakkabılarını kemiriyo deseydin
ben makarnadan başka yemek bilmiyodum eşimde bunu biliyodu hala domestik bi insan değilim bu tarz imalara hayatta gelemezdim heralde neticede karanlıkta görmediler beni annem bile eşime olsun kayınvalideme olsun nemesis eve dair bişey bilmez dedi zamanında
yani insanları göre göre alıyolar ondan sonra becerileri geçmişi ağzı burnu sorgulanır oluyo duyan zanneder ki kız tarafı çiçek çikolata gitti erkeği istemeye

Çözüm o kadar basit ki... Erkekler annelerine çok fazla düşkün oluyorlar, hele ki bir de araya yok işte sütümü helal etmem hikayeleri falan girince oooooo bak artık sen olanlara...Benden sana tavsiye izin ver, annesi söylesin sana ne istiyorsa, ses çıkarma, çoğu zaman boynunu büküp otur, hiçbir zaman surat asma, sadece yüzündeki masumiyet ifadeleri olsun... Eşin bunu her defasında görsün, bunlardan sonra eşin emin ol utanmaya başlar... Anlar annesinin seni kırdığını, olurda bu konuyu eşin açarsa da aynen şu cümleleri kur: Bana hayatımın anlamını, ömrümü, uğruna canımı bile feda edebileceğim bir koca yetiştiren bir kadına laf söylemek, bunun yanında seni arada bırakmak bana yakışmaz, kaldı ki karın olarak hele ki birçok sorumluluğu benimle evlenmek için üstlenen bi adama bu kötülüğü yaparak hayatını zorlaştırmam...hem ben seni mutlu etmek için hayatına girdim, mutsuz, huzursuz etmek için değil...Veeeeeeeeeeeeeeeeeeee izle ve gör

Tabi bunlar eşin annesine uymuyorsa işe yarar, uyuyorsa seni zor bir hayat bekliyor...Her iki durumda da Allah yar ve yardımcın olsun...

hahah süper bu bayıldım valla :)) dediklerini uygulucam sözzz :)))

Eminim evleninceye kadar sende iyi kizi oynamissindir

İki tarafinda gercek yuzu ortaya cikiyor iste

Oglan paylasilamiyor

Bunu yenebilenler nadir knana ve gelinler oluyorr

hayır ben hep aynıydım hiç bir şekilde iyi kızı da oynamadım. benim dansla ilgilendiğimi yemek işlerinde pek becerikli olmadığımı da biliyordu NeMeSiS98235'inde dediğine aynen katılıyorum. bilerek aldı beni oğluna.. valla tuhaf bu kaynanalar.

oooo bu da çok iyi ya :) sözlere bayıldım valla :) bunu da denerim canım. Amiinn. tecrübelerinize bayılıyorum ya :)

bu cümle ne çok işime yarayacak,bilemezsin

bazı k.valideler hakikaten çok garip..anlayışsız ve düşüncesiz.erkekler de annelerine uyum sağlayca insanın sinir katsayısı yükselir tabii.

yok canım bunlar hep böyle, ben geçen yaz temmuzda evlendim arkadaşımın nikahı için batmandan ankaraya geldik havaalanından eşimin ailesi aldı bizi, arabaya biner binmez oh oh iyi kilo vermemişler dedi annesi, yani ne demek istedi anlamadım, yemek yapma konusundaki beceriksizliğime mi dem vurdu yoksa daha müstehcen şeyler mi kastetti bilemiyorum

bence böyle bir dünya yok ..nedeek boyun büküp oturmak...lafları yicen yicen sonra boyun büküp oturcan..nekadar basit ve ezik bir hareket....malesef bundan anlamıyor bu tarz kaynanalar..o bükülen boyunu dahada bükmeye çalışırlar...laflar gelirde gelir..sonra zaten o boyun kendiliğinden bükülür....ayrıca eşi karısıyla plan yapıp sonra annesine tamam anne deyip bütün planı yıkmış kaldı ki çıkıp karşısına uğruna canımı bile feda edeceğim bir koca yetiştiren kadına laf sölemek bana yakışmaz demek çok saçma....ozaman eşi güllük gülistanlık bir hayat yaşasın her plandan sonra edilen hadi gelin çağrısına konu sahibini hiçe sayarak tamam annecim geliriz nasıl olsa benim için canını bile feda eden bir eşim var diyerek bütün planları suya düşecektir kou sahibinin ve bu tarz şeyler yaşayanların..

Bir olay anlatayım size...Bir arkadaşım vardı, o da aynı durumdaydı...Benden sonra yorum yapan arkadaşın dediği şekilde davrandı, sonra annesi oğluna bak karının bana hiç saygısı yok, sanki arkadaşıyla konuşuyor, seni doğurdum büyüttüm 9 ay karnımda taşıdım, sen bi karının bana saygı duymasını sağlayamadın şeklinde konuşuyor...Ve sonra arkadaşımla kaynanası kvga ediyorlar adam yokken, kadın oğluna kavgayı dilediği gibi anlatıyor bunun sonucunda adamın yorumu şu; adam sen haketmişsindir, zaten anneme saygı duymadın hiçbir zaman, beni arada bıraktın, o büyük sen susuverseydin gibi cümleler kuruyor...Şuan bu sorunlar yüzünden boşanma aşamasındalar... Anlattığım olay birebir gerçek.

Hepsi böyle tatlim : D
Esim bana ask siiri yazmis, sevindim tabii ve kayinvalideme anlattim, aynen cevap söyle "Ay ne güzellll, benimde kayinbabanla evlilik yildönüm vardi gecenleri hic hatirlayan olmadi, banada yazsin bir siir" : D
Bir an sasirdim ama acikcasi hic bozulmadim, tabii anne hemen iletiyorum, zaten sairlige soyuldu oglun dedim. Bir kac sene önce bunun yüzünden üzülürdüm, zoruma giderdi belki benle yarisiyor diye, ama yok, kadin ne yapsin, elinde degil demek, ben artik bunu anladim, kötü niyet aramayi biraktim huzura kavustum en sonunda.

Sizin durumunuzdada bence esin suclu, annesine bizim planimiz var ama sonra belki ugrariz diyebilirdi, oraya gidincede kayinvaliden sana laf sokdukca sende ona güle oynaya laf sokacaktin, yukardaki arkadas cok güzel laflar yazmis aynen öyle, en azindan icinde kalmaz, "bu gelinde pek bir dili uzun" gibi laf edersede "Annecigim en iyi ögretmenimsin" dersin ve öpüp sarilirsin kadina, madem oyun, oyunu kurallara göre oynayacaksin.

Esinlede bos yere kavga etme bosver, kiskaniyorsada catlasin, hic sorma neyin var vs diye hic üstünde durma, hatta onada saril öp sen benim birtanemsin diye ama baktin yine ters yüz verme, kendi haline birak sen baska seylerle ilgilen, fazla ilgide bir tuhaflastiriyor maalesef...

Son düzenleme:
valla kızlar herkes kime söz geçireceğini çok iyi bilir, eziksen ezilirsin bu kadar basit, uzaktan değil kendimden örnek veriyim, 2 amirim var ikiside şube müdürü biri daha yumuşak yüzlü ne zaman izin isticek olsam ona giderim,insanoğlu budur

Benim kayınvalidem çok iyidir sağolsun ama biraz bazen saçmalayabiliyor:)Evliliğimizin ilk aylarında bir gün yaprak sarmıştım,o günde kayınvalidemlere gittik.Kayınvalidem;oğlum kalın fasulye yapmıştım,annenin yemeklerini özlemişsindir,dedi.Eşimde yok anne sağol evde karımın yaptığı sarmalar beni bekliyor dedi ve kalktık.Ben makarnada yapmış olsaydım eşim yinede o lafın üstüne annesinde yemezdi.Kısacası iş her zaman eşte bitiyor.Eşiniz daha başlarda böyle annesi her çağırdığında tamam derse,size çarpıtılan her lafta suskun kalır veya annesine uyup gülerse ilerde çok ezilirsiniz.
Eşinizle konuşun tavrını düzeltsin yoksa sizi daha çok üzerler ana-oğul.

ben umursamama taktiği uyguluyorum..biz de işe yarıyor bu..öyle laf vurabilen bir tip değilim ve hiç hoşlanmam imalardan.birşey diyeceksem direkt derim..e k.valideye birkaç kez direkt söyledim ama baktım olmuyor olaylar büyüyecek umursamamayı seçtim..laf vursun,istediğini yapsın kılım kıpırdamaz..hiç üstüme alınmam

yazın bir araya geldiğimiz de eltimle aralarında laf savaşı olur..taşlar havada uçuşur adeta..eltim,bak kadiş bize laf vuruyor sen neden birşey demiyorsun der..anlamadım ki laf vurduğunu derim..o kadar duyarsızlaştırmış ki beni gerçeken laf vurduğunu anlamıyorum artık,biri söylerse fark diyorum

telde laf vurmaya kalktı onda da anne bi cızırtı geliyor sesini alamıyorum deyip kapattım

Son düzenleme:
Herkes farklı bakış açısıyla bakar ve bu çok normal. Ben bu olayı çevremde o kadar çok gördüm ki bana mantıklı olanı yazdım, bu eziklik değil, TAKTİKTİR. Oyunu kuranın kuralına göre oynarsan daima kybedersin. Sen oyuna başladığında oyunu kuran çoktaaaaaaan yolunu çizmiştir. En iyi çözüm, çizdiği yoldan saptırıp ne yapacağını bilemez duruma sokmak

canım senin yazdığın mantıksız ya da yersiz değil, ama işte insanın üstüne uyacak yani ben öyle göz süzme masum bakma işini beceremem eşim beni 10 senedir tanıyo öyle bi işe girsem başta o nemesis sende bi haller var der

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…