Evliliğin ilk ayında evi terk etmek

Emin olun bu durumun kariyerinizle hiç alakası yok, gelinlik müessesi ile ilgisi var. Çok iyi işler yapan, tanınan kadınlar bile bu problemle karşılaşabiliyor toplumumuzda. Belli ki kültürel seviyede de uyuşmuyorsunuz ve bunun hem farkındalar hemde takıntı yapmışlar. Eşiniz iyi olsa bunlara sınır koyar aslında ama kendiside öyle. İddia meselesinin peşini bırakmayın derim.

İyi de ailenin maddi durumları iyi eşinizin kötü mü? Niye küçük hesap yapıyor, bir aylık evli karısına ver altını mehiri de unut diyor? Bunlar sonradan görme o halde. Uzak mesafeden kimseyi tanıyamazsınız. Sadece size değil çevresine tavrı davranışı nasıl gözlemleyemezsiniz. Siz tek başınıza hazmederek emek vererek bir şeyler yapabilmişsiniz. Değer kıymet görgü adap biliyorsunuz ama bu kardeşler görgüsüzler. Kayınvalideyi gözünüzde büyütmeyin, bir tarafta gelin diğer tarafta 3 çocuğu. O büyütmüş eğitmiş, onları atıp sizi tutar sanmayın.

Ne okumak ne bilmek istiyorsunuz? Takke düşmüş kel görünmüş, ömrümü gençliğimi bunlara harcarım diyorsanız siz bilirsiniz. Sadece kardeşleri böyle olsa eşiniz de durun yapmayın diyemese belki zamanla yontardınız ama adam da onlarla aynı. Evliyim eşim var, burası ortak yaşam alanımız, haberli gelin müsait miyiz diye sorun... Adamın umurunda değil kim geliyor kim gidiyor.

Az önce kapı çaldı çiçek göndermiş. Gerçekten çiçekleri o kadar seviyorum ki, ama sevinemedim. Bir şey de yazmadım. Defalarca sınır koyması, hastalığıma ve bana dikkat etmesi için uyardım.

Haklısınız. Bilmiyorum gerçekten dün gece çekip gitmediğime pişmanım. Bir yandan fevri hareket etmek istemiyorum.

Çiçek geldi affettiniz diyelim sonra?? Ailesi gelmeye,kendisi bencil tehdit bari davranışlara devam edecek.Ağzınıza bir parmak bal çalıp,sonra istediği gibi sizi parmağında oynatacak .Yemeyin bu basit numarayı

Yapılması gereken ve tek doğru yorum.

Evlenmeyin.. Birbirinizi çok yorarsınız.

1 içerisinde 3 kez çiçek aldı diyeyim siz anlayın.
Çiçeğe çok anlam yüklemeyin. Davranışlarıyla sizi üzen ezen adam önünüze dağ gibi çiçek yığsa anlamı yok.Sizi el üstünde tutsa keşke, ailesine ezdirmese,sevgisini hissetirse o zaman çiçek almasa da olurdu ...

Adamda da sıkıntı var hem de büyük sıkıntı.Eş düzgün olsa kardeşler tolere edilir.Yalnız kalsalar da düzeleceğe benzemiyor.

Çiçek beni iyi hissettirmedi. Ben sana çiçek yollayayım, yaşadıklarımı geri al dedim. Küfür gibi geliyor böyle zamanlarda çiçek.

Eşinizin altını ver mehirden olursun demesi aşırı saçma. Böyle bir hakkı dinende yok zaten siz mehiri ona bağışlamadığınız sürece. Kumar oynuyor sanırım eşiniz. Çok saçma ve çocukça bir hareket olmuş.
Onun dışında evliliğin ilk zamanları böyle problemler çıkabiliyor. Ben o yüzden hep evlenmeden önce beraber yaşama taraftarıydım, eşimle beraber yaşamaya başladık 15 gün sonra evden kovmuştum o kadar sinirlerim bozulmuştu. Sonrasında 1 sene beraber yaşadık ve daha sonra evlendik. 10 sene de sevgili kalsaydınız aynı ev atmosferi farklı başta aynı evin içindeki düzen bilinmediğinden böyle anlaşmazlıklar oluyor. Bunları atlatırsanız ileride ne saçma davranmışız diyip gülüp geçiyorsunuz zaten. Evden gidecek kadar fevri karar vermeyin yeni evlisiniz bir süre gözlemleyin birbirinize alışmaya ve anlayış göstermeye çalışın. Bir kaç ayda bir şeyler düzelmediyse bir daha düzelmez demektir zaten.
Ailesi de sizi bu kadar rahatsız ediyorsa görüşmeyin evinize almayın zorunda değilsiniz orası sizin kişisel alanınız. Eşiniz de konuşma demiş zaten. Sizin evinizde kalmaları da ayrı saçma haftanın bir günü de olsa ne arkadaş ne aile her zaman kalmaz evli çifte yatılıya gidiliyorsa ayda yılda bir olmalı. Baştan sınır çizmezseniz daha çok yüz göz olursunuz tepkinizi koyun. Bende eş ailesiyle muhatap olmuyorum eve dahi almıyorum sen görüşebilirsin ama ben istemiyorum demiştim eşim kendi de görüşmüyor zaten ( bizim konular daha ciddi şeyler gerçi ) bir tek kv ile görüşürüm o da şehir dışında yaşadığından çok değil zaten. Sorununuzu da yansıtın ama hislerinizi konuşarak aktarın çekip giderek sinirlenerek değil. Baktınız bir kaç ay geçti değişiklik yok o zaman düşünün ayrılığı

geçmiş olsun, çok üzüldüm insan evlenirken böyle olacağını hayal etmiyor tabi kim ister 1 ayda evi terkedecek seviyeye gelmek. ama uzak mesafe ilişkisi için 1 yıl çok kısa bi süre bence sinyaller vardı ve siz göremediniz,insan gerçekten görmek istemeyince bi bahane bulup kendini aslında öyle olmadığına ikna ediyor ama gerçek elbet tokat gibi çarpıyor bi şekilde sizinki de o hesap.

bi kere daha çiçekçide belliymiş ben olsam benden önce koşup gidip beni sokakta bıraktığı yerde güle güle demiştim. durumları iyi olmasına rağmen mehir altın vs bu kadar dile getirmesi iğrenç, kardeşleri vs düşüncesiz görgüsüz. eşin de senin arkanda durmuyor baksana onların yanında sana laf söyleyebiliyor ki başta kendi gelmeyin biz yeni evliyiz demeliydi,ya da bişeyini eleştirdiklerinde cevabını vermeliydi,sağolsun hepsine susup geçmiş. kayınvalideniz dünyanın en iyi kayınvalidesi olsa konu çocuğuna gelince sizi tereddütsüz çöpe atar. eğer affetmek istiyorsanız ciddi bi konuşma yapmalısınız çiçekle böcekle bu işi düzeltemez. kendi ayar verecek ailesine sizi ezdirmeyecek,altınlarınızı alın gereksiz gurur yapmayın siz de kolay kazanmıyorsunuz yaşadıklarınızın bir bedeli var ödesin. fevri hareket etmeyin evet ama şu yaşananlar normal değil gereğini de yapın şimdi bi kuru çiçeğe razı olursanız ilerde başınız daha çok ağrır. sevgiler

Kayinvalidenizi bu olaya dahil etmeyin.
Sorun kayinvalideniz degil, esiniz. Sınırı cizmesi gereken o.bence esiniz evlilik bilincine henuz varamamis.eskiden oturdugu evi hala kendinin evi, sizide evde eşlikci sayiyor. Kardeşleri onun kardesleri ve sizin hergun onlarla yanyana olmak gibi bir arzunuz olmadigini anlamasi lazim.anlamiyorsa cagirin kankalarinizi dolustirun eve.evde cokta yakin olmadigi insanlarla dipdipe olmak neymis anlasin madem.acik acik suratina soyleyin.anlamak istemez ise yol verin.
Para pul olayi ise bambaska bir mevzu.bir konuda ,hosunuza gitmeyen birsey varsa dile getirin.2 yi dile getirmek yersiz.resti cekin.demekki anlamak yerine genede yapmayi tercih ediyor ve sizin konfor alaninizi pekte dusunmuyor demektir cunku bu.
Yani esiniz ya bu deveyi guder ya bu diyardan gider. Red flaglari gormezden gelmeyin.biri benim yuzfelci gecirmeme neden olacak kadar beni uzmusse, onun ne kadar uzuldugunu alidndigini dusunmem.biri bana adim attigi kadar ona adim atarim.birazda esiniz uzulsun konfor alanindan ciksin o vakit.
Uyumluluk konusuna gelince , bir adamla 10 yilda gecirseniz, asil yuzu hep ayni eve girince gorulur.nasilki arkasina annesine kardesine biri farkli davraniyorsa ,esine yada sevgilisine tavri farklidir.sizi daha cepte goruyor demek ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…