Evliliğin ilk aylari bocalayan oldumu

Gayet dikkatli sectim cumlelerimi.
Ulkedeki tum dogululari gozlemleme imkani mi buldunuz da bu kadar kesin yargilara variyorsunuz?
Ulkenin tum her yerinde kultur farki var birakin farkli sehirleri, ayni sehirler arasinda bile var bu.
Sizin fark var inkar edilemez dediginiz diye onayladiginiz alinti, dogulularin icinin fesat ve kotu oldugunu belirten bi yorum. Simdi kalkip ta e kultur farki var diye cevirmeyin.
Etrafinizda ki insanlarin kotu olmasini onlarin kokeni ile degil insanliklariyla alakali bir durumdur.

Alinganlik dediginiz durum yapilan ayrimciliga karsi cikmasa da evet alinganlik yaptim.

Yanlis anlaşılmasın bu arada doğulular kotu demiyorum ama genel zihniyet boyle orda cok.uzulerek.söylüyorum oradaki kaynana gelin polemigi bi ayri
Alıntıladığım mesaj bu hanfendi
Evet doğuda kaynana-gelin anlayışı farklı bunu nasıl inkar edebilirsiniz?

Durum daha vahim o zaman. Sizin adiniza uzuldum...
Daha fazla da tartismayacagim.
Vahim olan ne ki?
Ben doğuluyum diye her olumsuz yorumu üzerime alıpta
Savunma yapsaydım işim çok zor olurdu inanın
Nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama
Sizce orada ki gelin-kaynana ilişkisini bir yazarmısınız?
Ön yargılarımız kırılsın

Olumsuz yorumu dogulusunuz diye uzerinize almak baska, insanlari genelleyip dogulular uzerinden olumsuz yorum yapmak baska.Bu ayrimciliga girer.

Etrafimda dogulu olup, gelin damadini kendi oglu kizi gibi benimseyen de var, arasi hic iyi olmayan da(bu kendi sulalem icerisinde de gecerli). Bu kisilerin insanligi uzerinedir bilmem anlatabiliyor muyum?

Eski kayinvalide ve gorumce adayim batililardi(bakin bunu dogulu, batili olarak belirtirken bile rahatsizlik duyuyorum) ve fitne fesatin onde gideniydiler. Etrafimda da cok var batili aile, gelin kaynana anlasamayan.
Ben etrafimda gorduklerimle batililar fitne fesat olur, anlasmak zor desem bu ayrimcilik olmaz mi?
Olur.
Insallah bigun insanlari siniflandirmadan degerlendirebilmeyi ogrenebiliriz diyorum son soz olarak

Sivaslı eşim. Eşim de bi sıkıntı yok ta ben birsey diyemiyorum kendimi yerim diyemem işte can çıkar huy çıkmaz derlerya kendimi bitiririm kimseyi kıramam işte. Yanlış anlar mi öylemi olur böylemi diye falan . Yani dindar geçinen herkese aldanmicaksin valla hangi dinde yuva yıkmak varki . Allah ıslah etsin öyle yuva yıkmaya çalışan insanlari

Arkadaslar gorumce değil bi açıklık getireyim erkekler kardeşi eşimin. Ayrı yaşıyoruz kv.le ve doğusu batısı güneyi yoktur insanliğin insan insan olduğu sürece insandır dili ırkı dini yargılamak bize düsmez. Her meyvenin çürügü olduğu gibi her insanında curugu çıkabiliyor. . Yani memleket meselesine dondurmeyelim konuyu kalp kırmayalım. Hepimiz kardeşiz bu kavga ne diye ? DIYEREK BITIRIYORUM KONUŞMAYI

Sanırım yaslarınız kucuk ve evlılıgının ılk aylarında hamılesın..Hem evlılık basları zordur,hem hamılelıkte en ufak sey batmaya baslar hormonal denge bozulur..Bu yuzden normal durumun..Biraz cocuk ıcın bekleseydın adapte olman daha kolay olabılırdı..

E eşimin memleketi orası demek istedim tabiki değil :)
:) konu benim yuzumden cok yanlis yerlere gitmis ozur dilerim cnm senden ben o yasantinin aynısını demeyim daha gaddarcasini adıyaman da gelin olarak yaşadım dillerini öğrendim ana dilim gibi hepimiz biriz yanlis anlasilmadan dolayi ozur dilerim ama anlatis bana o yasantiyi cagristirdi engellenmesem yazcaktım ama kural boyleymis engellendim:) Rabbim yardimcin olsun evin ayri bari surekli iletisim.halinde degilsin sukret yine. Esinde sana sahip.çıkıyorsa ezdirmiyorsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…