Evliliginde mutlu olanlar kim?

Evliliğimde..

• Ankete Katılan
    263
  • This poll will close: .
Kimsenin evliliği masal gibi geçip gitmiyor .. Bazen herkes de oluyor evlilikten sıkılmalar... Önemli olan saygıyı kaybetmemek .. Bazen çok mutluyum iyiki evlenmişim diyorum bazen çok mutsuz oluyorum neden bu kadar acele ettim diyorum

Valla ben arkadaşlarımdan gördüğüm kadarıyla çok fazla CANIM KOCAM temalı şeyler paylaşan insanlar aslında en mutsuzlar. Bir arkadaşımı mutlu sanıyordum yeni bebekleri oldu, meğer hamile kalmadan önce boşanıyorlarmış, kız annesinin evine gitmiş. Evliliklerini kurtarmak için bebek yapmışlar :işsiz:

Bana sorarsan ben eşimi iyi seçtiğimi düşünüyorum, arada beni sinir etse de. Kafaya takacak olsa insan her şeyini takar. Ailesini takar, haftada 7 gün çalışmasını takar. Ama ben takmıyorum. Mutlu olmak isteyen her türlü mutlu olur. Aldatma, dayak vs bunları konu dışı tutuyorum tabi ki. Bence en önemli olan şey sağlık, geri kalan her şey -iki taraf da çözüm istiyorsa- çözülür.

Sizin probleminiz tutku, şehvet gibi problemlermiş sanırım. Eşinizin ve kendinizin nelerden hoşlandığınızı keşfetmekle başlayabilirsiniz mesela.

Mutlu olmak istersen oluyorsun
Tabi çok üç bir nokta değilse adam
Mesala bugün esimi alıp bir konsere görürdüm o pek sevmez ama benim için gelip uyuyarak geçirdi bir saati:)napayım olduğu gibi kabul etcez artık
Bazen hareketleri deli ediyor ama o nasıl benim için emek veriyorsa bende ona karşılık sakince uyarıyorum kah yapıyor kah yapmıyor.bende onun istedigi seyleri yapmaya istemddiklerini yapmamaya calisiyorum iste evlilikte mutlu olmak için iki tarafta fedakarlık yapicak yoksa olmaz
Tabikide hepimizin iniş çıkışları oluyor tartisiyoruz kavgada ediyoruz ama ast olan onu uzatmadan özür dileyebilmek

Mutlu değilim. Bunun evlilikle pek ilgisi yok. Ben ruh hastasiyim. Kişi eğer kendi içinde mutlu ve huzurlu ise, bu evliliğine de yansır. Toplumun baskilayıp ruh hastası ettiği kadınlar da bkz.ben evliligin şartları ne olursa olsun daima mutsuzdur.

Mutluyuz çok şükür.. 5 yıllık evlilikte henüz daha " keşke evlenmeseydim." demedim. Allah da kimseye dedirtmesin. Çok yüksek beklentilere girmediğinde ve saygıyı kaybetmeden tartışabilmeyi öğrendiğinde yoluna giriyor.. Kavgalarımız olmadı mı? Elbette.. Ama sözümüz var.. O da şu.. O tartışma o gün sabaha kadar da olsa konuşulup halledilecek ve yatağa asla küs girilmeyecek.. Böyle olunca kimse kimsenin önüne ısıtıp ısıtıp aynı sorunu sunamıyor.. Ve uzamıyor.. Vay efendim doğum günümde bana hediye almadı diyip trip atmayız.. Aaaa ben tek taş isteriiiimmm..! Gibi maddi şeylere hiç önem vermedik.. Vermiyoruz.. En önemlisi birbirimize güveniyoruz.. Saygı ve güven en önemli iki unsur bence evlilikte.. Konu sahibi şehvet yok, tutku yok demiş.. İki aylık evlilikte tutku, şehvet olmaz mı? İşte neye bağlıysa ondan yok şehvet, tutku.. Kavga çok mu ediyorsunuz..? Çok mu yıprattınız birbirinizi? Diğer konularınızı hatırlamıyorum da..

Çok çok mutluyum şükür. ..Dünya iyisi bir eşim var ..tutkusu aşkı sevgisi saygısı muhabbeti dozunda...huzuruM benim eşim. ..Hamdolsun. .dilerim herkes hakeden herkes mutlu huzurlu olsun. ..Eşim benim en yakınım. ..canım içim sevgilim. ..öf ya yanına gidip sokulup yatayim bari...evdeki yataktaki adamı özlettin bana! !!

Arkadaşlar benim en büyük sorunum şehvet yok,tutku yok, cinsellik yok.
2 buçuk aylık evliyim

Daha çok yeni evlisiniz. Ve ilk ayları düşününce ay iyi ki de çabucak geçmiş diyorum.

Bir kere ailelerden ayrılmanın verdiği hüzün oluyor, farklı yemeklere hayat tarzına alışma.. Yeni bir akraba ve arkadaş çevresine girme.. Misafir ağırlama.. Cinselliğe alışma.. Hele ki bekarken cinsellik yok ise..

Bunların hepsi birer aşama ve öğrenerek ilerleyen şeyler. Cinsellik ilk 2,5 ayda hemen oturmayabilir, düzenli olmayabilir, kadın zevk almayabilir, erkek de demoralize olup istemeyi bırakabilir.. Ama biraz çabayla, anlayışla ve sevgiyle bunların hepsi düzelecek şeyler..

Bir tanıdığım iki ay evli kalıp boşandı malesef.. Ve hamileydi, bebeği oldu.. Bazen düşünüyorum, neden 2 ayda böyle bir karar aldı diye, keşke biri bir dur otur kızım bak daha alışma süresindesiniz deseydi diye.

Bence birkaç ay sonra daha da oturacak, zamanla ve emekle.. Sevgiyi kaybetmeden.. Daha yorum yapmak için çoook erken..

İlk evlendiğimde çok mutluydum, şimdi ise bazen sorguluyorum, eşim ev işi vb beklemez ama gözüme beceriksiz görünüyor iş anlamında ve gayretsiz sanki biraz da. Şu an çalışmıyor, işten yeni ayrıldı, daha önce de işsiz kaldı, iyi kazanıyordu, böyle şeyler evliliği yıpratıyor cidden. Eşime ve kendime baktığımda benim başardıklarım çok daha fazla, daha iyi bir evlilik yapabilirdim belki de.

Mutlu olmak zorundayım. İki evladım var. İnsan başta sindiremediği şeyleri zamanla kabulleniyor. Gitsem iki çocukla sığamam. Kalsam formalite evlilik gibi birşey olur benimkisi. Bir laf vardır; Kızın çeyizi annesinin kaderidir. Bakiyorum da ne ananem ne babanem mutlu olmuslar ve basarili olmuslar evliliklerinde. Kocalari ipe sapa gelmez insanlarmis. Gül misali solmuşlar yaban ellerde. Anneme teyzeme bakiyorum onlarin da durumlari pek ic acici degil. Umuyorum kizim benim gibi basarisiz bir evliligi surdurmek zorunda kalmaz ve mutlu olur.:anne:

Evlendim hemen hamile kaldım düğünüm eşyalarım hepsi borçmş sonradan öğrendim. Eşim çalışıyordu ama eve iki yüz elli gram kıyma girmiyordu borçlar yüzünden. Makarna yemekten bi hal olduk üstüne birde hamile kaldım doğum parasını borç almıştım. Çocuğum oldu biraz toparlandık derken eşim işsiz kaldı. Bir kaç ay perişan olduk. Hatırlıyorum da son bir TL kalmıştı bende masanın üstünde yeğenim görünce teyzem benim olsun mu demişti. Olsun tabi ki demiştim kara kara da düşünüyorum ekmeği ne ile alacağım diye. Yeğenim eve gidince o bir TL yi almayı unutmuştu. Çok sevinmiştim. Ekmek alacağım diye. Bir kere aileme yansıtmdm asla. Sonra eşim daha iyi bir iş buldu. Tam rahat edeceğiz derken. İşe alındığı gün tutuklandı. Hemde suçsuz yere. 5 yıla yakın yatarı var bir yılı bitti sayılır. Oğlumla kaldık öyle bir başımıza ama MUTLUYUM. Eşimi çok seviyorum. Rabbim ona sağlık sıhhat versin. Bana ve yavrusuna kavuştursun amin
Canım ya ayy içim bi kotu oldu :KK43: Allah sana ve ailene bugüne kadar yaşayamadığım en guzel şeyleri yaşatsın ins. Allah'ım güzel gönlüne göre versin :KK200:

Gerçekten merak ediyorum. Sanki çevremde ve burada gördüğüm kadarıyla mutlu olanların sayısı az evliliginde. İnşallah mutlu sayısı fazla olur. Cevaplarınız için teşekkür ederim
Evlilikte aldatma, şiddet, evlilikte olmasını istemediğiniz birtakım bağımlılıklar yoksa, sevgi ve saygıyı, ortak paydalarda buluşmayı, iletişimi yakalamışsanız mutlusunuzdur, her evlilikte inişler çıkışlar, bazen çalkantılı hırçın dalgalar olur, mükemmel evlilik diye birşey de yoktur, çıtayı yüksek tutan herkes mutsuz olur.

Gerçekten merak ediyorum. Sanki çevremde ve burada gördüğüm kadarıyla mutlu olanların sayısı az evliliginde. İnşallah mutlu sayısı fazla olur. Cevaplarınız için teşekkür ederim
mutlu olanlar mutluyuz diye konu açmayacağı için burda hep sorunlu evlilikleri okuyoruz :) ben de evliligimde suan icin mutluyum cok şükür, gelecek ne getirir elbette bilemeyiz. Ama benim de baska sorunlarim var :( Malesef herkesin hayatinda illaki sorunlar oluyor; kiminin evliliğinde, kiminin çocuğunda, kiminin işinde, kiminin ailesinde.... Rabbim çözülemeyecek sorunlar vermesin diyelim...

vajinismus olup yine de mutlu olanlar bu postu beğensin gücümüzü gösterelim :KK70:
Biz neler cektik bizz 1.5 sene vajinismus 1.5 sene baska sorunlar 3 yil ama hala sevgimizi surduruyoruz hala daha mucadele veriyoruz Allah utandirmadin sojumuzu iyi etsin.. cinsellik deil hersey..ki bnce asil sevgide bu

ERKEK DEDİĞİN…

Seni Elinin Tersiyle değil Avucunun İçiyle Kavrayacak.
Bileceksin Ki Emin Ellerdeyim,
Başkası Tutamaz Elimi Böyle.
Rahat Olacaksın Yanında,
Çok Konuşmayacak, Beynini Didiklemeyecek.
İnce Olacak; Seni Senin Kadar Düşünecek.

Erkek Dediğin, Sen Onu Merak Ettiğinde
Kendisine Hesap Soruluyor Havalarına Girmeyecek.
Senin İnceliğine Karşı Umursamaz Sözler Sarf Etmeyecek.

Erkek Dediğin, Kadının Sinirini Bozmayacak,
Cinlerini Tepesine Çıkarmayacak, Sanki Sen Onun İçin Varmışsın
Her Ne Zaman İstese Emrine Amadeymişsin, O Ne Yaparsa Yapsın
Her İstediğinde Yanında Elinin Altında Olacakmışsın Tiplerine Girmeyecek.

Erkek Dediğin, Sen Ona Sevgini Hissettirdiğinde,
Sen Ona Kayıtsız Şartsız Asıkmışsın Gibi Havalara Girmeyecek.

Erkek Dediğin İlgi Gördüğünde İlgiyle,
Sevgi Gördüğünde Sevgiyle Karşılık Verecek.

Erkek Dediğin, Sen Onun İçin Kendine Baktığında,
Sırf Ona Daha Güzel Görünmek İçin Giyinip Kuşandığında
Hiçbir Şey Olmamış Gibi Davranmayacak.

Erkek Dediğin, Ruhunu Okşamasını Bilecek.
Romantik Olacak Kimi Gün Habersizce Kucağında
Çiçeklerle Çıkıp Gelecek.
Özel Günleri Unutmayı Marifet Sanmayacak.

Erkek Dediğin, Kayıtsız Olmayacak Senin Bütün Zarafetine Karşı.
Gerçekten Seven Bir Kadın Sevgi Ve İlgi Bekler,
Erkeğine Verdiği Aşkın Karşılığında Küçük Bir Tatlı Söz,
Kısa Bir Mesaj, Bir Çağrı Bile Onu Mutlu Edebilir.

Erkek Dediğin Bütün Bunları Cebinden Para Harcıyormuş Gibi
Cimrilikle Yapmayacak.

Erkek Dediğin, Ben Aranmayı, Çok Aramayı Sevmem Demeyecek.

Erkek Dediğin, Her Şey Kendi İstediği Gibi Olsun İstemeyecek.
Sadece Kendi Caninin İstemesine Bağlamayacak Her Şeyi.

Erkek Dediğinin, Hissettiğiyle Yaptığı Şey Arasında Uçurum Olmayacak.

Erkek Dediğin, Cesur Olacak Cesur.
Seni Seviyorum Derken Korkmayacak,
Başka Şeylerin Arkasına Gizlenmeyecek.
Seviyorum Deyip Bir Sonraki Perdede Kaçmayacak,
Özlüyorum Diyorsa Gelecek, Kaybetmek İstemiyorum Diyorsa Kaybetmeyecek.

Erkek Dediğin Aşkına Sahip Çıkacak.
Korkak Olmaz Erkek Dediğin.

Erkek Dediğin İyi Sevişecek. Koyun Gibi Yatmayacak,
Bir An Önce Su İs Bitse Demeyecek.
Aşksız Yatmayacak Yatağa Ve
Sen Bunu Bileceksin.
Bir Baba Şefkatiyle Seni Alnından Öptüğünde Bileceksin Ki
Sevgisi Geçici Ve Zayıf Değildir.

Erkek Dediğin, Ve Sevgiyle Öptüğünde
Dudaklarından Bileceksin Ki Opusun Tek Sebebi Şehvet Değildir.

Erkek Dediğin Aldatmayacak. Aldatmak Basitliktir.
Seviyorum Diyorsa Aldatmaz Erkek Dediğin.

Aldatıyorsa Sevmiyor Demektir.

Erkek Dediğin Yakışıklı Olacak, Çekici Olacak Ama
Bundan Çok Daha Öte Bir Şey...

Erkek Dediğin, Zeki Olacak. Kadının Küçük Yalanlara,
Bahanelere İnanmayacağını, Kendisini Kendi Gibi Tanıdığını Bilecek.
Kadının Zekâsını Küçümsemeyecek Kadar Zeki Olacak.
Zeki Olacak, Seni Bir Hamur Gibi Karmasını Bilecek, O Hamura Kendisini Katmasında.

Erkek Dediğin, Değerlerini Bir Anlık Hevesler Uğruna Satmayacak.
Namussuzluğunu, Ahlaksızlığını Ancak Ve Ancak Seninle Yataktayken
Kullanacak.
Yan Gözle Hatun Kesmeyecek, Üstüne Sevgili Edinmeyecek.

Erkek Dediğin Önce Sevecek. Kendini Sevmeyen Erkekten
Kimseye Hayır Gelmez.
Bir Bakarsın Ki Yıllar Sonra Bu Adamla
Ne Yatağa Sığıyorsun, Ne Toprağa...
Koluna Girip Gezmesini Bileceksin Gururla Koynuna Alıp Sevişmesini De.

Erkek Dediğin, Babalığını Da Bilecek, Ana-Babaya Hürmet Etmeyi,
Kadir Kıymet Bilmeyi, Vefakârlığı, Fedakârlığı. ..

Erkek Dediğin Seni Koruyacak, Kuşatacak.
O Nerede Olursa Olsun Seni Koruyacağını Bileceksin.

Pısırık Olmayacak Erkek Dediğin.

Erkek Dediğin Erkek Olacak Güzelim.
Seni Sadece Sen Olduğun İçin Sevecek.
Parayla Pulla, Kariyerle, Güçle, Kimin Ne Dediğiyle Hareket Etmeyecek.

Hem Sevgilin, Hem Arkadasın Olacak ....

Can YÜCEL

Ben böyle bir erkeğe sahibim .
Şanslısın demekki dünyada çapında bir elin parmağını geçmez bu tarife uyan erkek

Back
X