ben hergün geçiriyorum o cinneti
Neden değersiz hissedeyim ki gayet değerliyim ben. Kocamın yaptığı bikaç saçma hareket anca kendi değerini düşürür benim değil.Aslında soruyu gayet açık bir şekilde başlıkta belirttim evliliğinizde kendinizi nezaman, nasıl değersiz hissettiniz?
Mesela ben eşimle çok diyaloğa giremem konuşmaz benimle çok bu beni çok değersiz hissettiriyor. Sizde de böyle durumlar oluyormu?
Ben de yaptım çok iyi oldu işe yaradı. Kendine kalsa asla anlayamazdı öylece devam ederdi. Şimdi bir şey olduğunda “ben söylemeden sen neyi anladın ki, kendiliğinden yaptığın ne oldu” diye bağırıyorum. Hiç sesi çıkmıyor. Bazıları empatiden anlamıyor, sen anlamasını bekledikçe her şey böyle devam edecek sanıyorBana verdiği sözü tutmadığında,
Ailesine karşı dik durması gereken yerde durmadığında,
Onları eğemediği her yerde beni eğmeye çalıştığında,
Gizli çevirdiği her işte
tekrar tekrar değersiz hissettim.
Karşılığını da kat kat verdim.
Çok iyi yaptım has ettim.
Bence de var, bende de vardı :) yani bizim insanımız farklı, biz istesek çok şeyler yapabiliriz, bu bilindiği için bilinçli olarak sindiriliyoruz bence.Bir ğrogramda izlemiştim. Psikolog “türk insanında değersizlik duygusu var” demişti. Hadi ordan demiştim ama şimdi bunu okuyunca acaba diye düşündüm hatırlayıp o cümleyi
evetBir KK sorusu : Evlenmeden önce de böyle miydi?
hayatta hiç kimseye , öz annem dahil , kendimi değersiz hissettirmem.benim değersiz hissetmeme yol açan kişileri/durumları hayatımdan çıkartırımAslında soruyu gayet açık bir şekilde başlıkta belirttim evliliğinizde kendinizi nezaman, nasıl değersiz hissettiniz?
Mesela ben eşimle çok diyaloğa giremem konuşmaz benimle çok bu beni çok değersiz hissettiriyor. Sizde de böyle durumlar oluyormu?
peki o zaman yine klasik bi soru olucak.bile isteye , göz göre göre neden evlendin? ya da kabul ettin evlendin adamın huyu bu hep böyleymiş neden sorun ediyorsun şimdi?
bence aşırı fedakar insanlarız, kendimizin mutluluğundan çok sevdiklerimizin mutluluğuna odaklanmışız. karşımızdaki insanda aynı fedakarlığı göstermeyince kendimizi değersiz hissediyoruz.Bence de var, bende de vardı :) yani bizim insanımız farklı, biz istesek çok şeyler yapabiliriz, bu bilindiği için bilinçli olarak sindiriliyoruz bence.
evet o kadar belliydi ki. ama insanların zamanla diğer insanlardan beklentisi değişiyor. O zaman rahatsız etmeyen şeyler şimdi üzüyor. 15 yıldır birlikteyiz seviyoruz birbirimizi ortak yaptığımız bir işimiz var ama kişiliklerimiz tamamiyle zıt.peki o zaman yine klasik bi soru olucak.bile isteye , göz göre göre neden evlendin? ya da kabul ettin evlendin adamın huyu bu hep böyleymiş neden sorun ediyorsun şimdi?
çok çok doğru motive edici bir cevap olmuş teşekkür ederimNeden değersiz hissedeyim ki gayet değerliyim ben. Kocamın yaptığı bikaç saçma hareket anca kendi değerini düşürür benim değil.
Hayırlısı olsun canım herşey senin için,ama en başında doğru bir karar vermişsin sanki, sana sonsuz mutluluklar diliyorum.Giydiğim kıyafete karışması, makyaj yapmamı, marka parfüm kullanmamı, giyimime özen göstermemi insanları etkilemek ve beğenilmek için yaptığımı söylemesi, babamın evini ve oturduğum semti küçümsemesi, bunca yıl çalışmışsın hiçbir birikimin yok benim arabam var diyip her seferinde aşağılamaya çalışması, arabasının kapısını yanlışlıkla sert kapatınca bağırıp çağırması ve en önemlisi eski ilişki yaşadığı kadınlarla ve eski eşiyle beni kıyaslaması... Bu arada 2 aylık evliyim. Babamın evine döndüm. Boşanmak istiyorum.
Aslında psikolojide aşırı fedakarlığı bağımlılık ve özgüven eksikliği olarak ele alıyorlar, ben de okuduklarımdan biliyorum, sen de biliyorsundur.bence aşırı fedakar insanlarız, kendimizin mutluluğundan çok sevdiklerimizin mutluluğuna odaklanmışız. karşımızdaki insanda aynı fedakarlığı göstermeyince kendimizi değersiz hissediyoruz.
Çok teşekkür ederim.çok çok doğru motive edici bir cevap olmuş teşekkür ederim
Hayırlısı olsun canım herşey senin için,ama en başında doğru bir karar vermişsin sanki, sana sonsuz mutluluklar diliyorum.
O zaman bile bile evlenmişsiniz yapacak bir şey yok
Onca guzel gunler yasiyorsun cok özel ve güzel anlarin oluyo sonra bir kavgada upuzak oluyor yabanci oluyor can acitmaya calisiyor bu beni cok degersiz hissettirmisti ilk ve son buyuk kavgamizdi cok sukur topladik asla fiziksel siddet gormedim ama bazi sözler varki oturuyo gögse ökuz gibiAslında soruyu gayet açık bir şekilde başlıkta belirttim evliliğinizde kendinizi nezaman, nasıl değersiz hissettiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?