EVLİLİĞİNİZDE KENDİNİZİ DEĞERSİZ HİSSETTİĞİNİZ AN NEYDİ?

Bana verdiği sözü tutmadığında,
Ailesine karşı dik durması gereken yerde durmadığında,
Onları eğemediği her yerde beni eğmeye çalıştığında,
Gizli çevirdiği her işte
tekrar tekrar değersiz hissettim.
Karşılığını da kat kat verdim.
Çok iyi yaptım has ettim.

Neden değersiz hissedeyim ki gayet değerliyim ben. Kocamın yaptığı bikaç saçma hareket anca kendi değerini düşürür benim değil.

Ben de yaptım çok iyi oldu işe yaradı. Kendine kalsa asla anlayamazdı öylece devam ederdi. Şimdi bir şey olduğunda “ben söylemeden sen neyi anladın ki, kendiliğinden yaptığın ne oldu” diye bağırıyorum. Hiç sesi çıkmıyor. Bazıları empatiden anlamıyor, sen anlamasını bekledikçe her şey böyle devam edecek sanıyor

Giydiğim kıyafete karışması, makyaj yapmamı, marka parfüm kullanmamı, giyimime özen göstermemi insanları etkilemek ve beğenilmek için yaptığımı söylemesi, babamın evini ve oturduğum semti küçümsemesi, bunca yıl çalışmışsın hiçbir birikimin yok benim arabam var diyip her seferinde aşağılamaya çalışması, arabasının kapısını yanlışlıkla sert kapatınca bağırıp çağırması ve en önemlisi eski ilişki yaşadığı kadınlarla ve eski eşiyle beni kıyaslaması... Bu arada 2 aylık evliyim. Babamın evine döndüm. Boşanmak istiyorum.

Son düzenleme:
iki göz odada annesi dayısı kardeşine sabredip huzurum için, herseye susupta yinede dayak yediğim günlerde çok degersiz hissediyodum en son boşandım 1 yıl sonra çok sewdim şimdiki eşimi tanıdım bebeğini tasıyorum ama yastık degişmeyle baht değişmiyomuş engel olamıyorum eşim baska kızlara bakıyo we her baktıgında konustugunda özgğwenim yerlebir oluyo hamilelikte çok kilo aldım şuan 92 kiloyum dahada alcam kasımda dogum olcak kısmetse zayıflicam işgüç sahibi olup güçlenicem ne biliyim keske bakmasa weya beni kilo aldım küçümsemese ha sorarsan şakasına takılıyorum diyo ama sürekli çok kilo aldın deyipte dısarı bakması mahwediyo inanın bazen diyorum ki keske eski eşimin dayagını yeseydim de şimdiki eşimin hakaretlerine katlanmasaydım

Bir ğrogramda izlemiştim. Psikolog “türk insanında değersizlik duygusu var” demişti. Hadi ordan demiştim ama şimdi bunu okuyunca acaba diye düşündüm hatırlayıp o cümleyi
Bence de var, bende de vardı :) yani bizim insanımız farklı, biz istesek çok şeyler yapabiliriz, bu bilindiği için bilinçli olarak sindiriliyoruz bence.

Haber vermeden eve geç geldiği zamanlar. Tam dibe vuruş oluyor benim için. Mesela 8 de gelecek 11 de geldi diyelim ve nerde kaldın deyince oyalandım derse

hayatta hiç kimseye , öz annem dahil , kendimi değersiz hissettirmem.benim değersiz hissetmeme yol açan kişileri/durumları hayatımdan çıkartırım

Bence de var, bende de vardı :) yani bizim insanımız farklı, biz istesek çok şeyler yapabiliriz, bu bilindiği için bilinçli olarak sindiriliyoruz bence.
bence aşırı fedakar insanlarız, kendimizin mutluluğundan çok sevdiklerimizin mutluluğuna odaklanmışız. karşımızdaki insanda aynı fedakarlığı göstermeyince kendimizi değersiz hissediyoruz.

peki o zaman yine klasik bi soru olucak.bile isteye , göz göre göre neden evlendin? ya da kabul ettin evlendin adamın huyu bu hep böyleymiş neden sorun ediyorsun şimdi?
evet o kadar belliydi ki. ama insanların zamanla diğer insanlardan beklentisi değişiyor. O zaman rahatsız etmeyen şeyler şimdi üzüyor. 15 yıldır birlikteyiz seviyoruz birbirimizi ortak yaptığımız bir işimiz var ama kişiliklerimiz tamamiyle zıt.

Maalesef şu an....Eşim korona nedeniyle işyerinden uzaktan çalışma için izin aldı ve iznini alır almaz ben uzaktan çalışmaya yazlığımızda devam edicem dedi. ( Not:/2,5 yaşında ve 12 aylık iki tane evladımız var. Yol yaklaşık 10saat ve yazlık kayınvalidemlerin)
Üstelik daha oradan 3 hafta önce geldik ve kabus gibi bir tatil geçirdim çünkü ne kayınvalidem ne kayınpeder çocuklarla ilgili hususlarda yardım etmedikleri gibi bir de hizmet beklediler.)
Şimdi diyor ki tekrar gidelim kalabildiğimiz kadar kalalım. Ankarada korona arttı vs vs...Ben de gelemeyeceğimi 10saatlik yolculuğun 2 bebekle çok yorucu olduğunu söyledim. Sonuç mu? Gelmem için çok ısrar etti. Beni dinlemedi ve 2,5 yaşındaki oğlumu alıp gitti. Çok üzgünüm...4 yıllık bir evliliğin ardından...Ve çok tedirginim 10saatlik yolu sağ salim varsınlar diye dua ediyorum

Neden değersiz hissedeyim ki gayet değerliyim ben. Kocamın yaptığı bikaç saçma hareket anca kendi değerini düşürür benim değil.
çok çok doğru motive edici bir cevap olmuş teşekkür ederim

Hayırlısı olsun canım herşey senin için,ama en başında doğru bir karar vermişsin sanki, sana sonsuz mutluluklar diliyorum.

bence aşırı fedakar insanlarız, kendimizin mutluluğundan çok sevdiklerimizin mutluluğuna odaklanmışız. karşımızdaki insanda aynı fedakarlığı göstermeyince kendimizi değersiz hissediyoruz.
Aslında psikolojide aşırı fedakarlığı bağımlılık ve özgüven eksikliği olarak ele alıyorlar, ben de okuduklarımdan biliyorum, sen de biliyorsundur.

Bence asıl sorun Türk kadını eş ve anne olunca fedakar olmak zorunda bırakılıyor, boyle yetiştiriliyor.

Ama artık yeni nesil boyle değil fakat onlar da tam ters uca kaydı hiç sorumluluk almak istemiyor.

Ben de aşırı fedakârdım ama artik değilim, dozunda ve kararında yani sınırlarım var ve saygı göstermeyen hayatımda olamaz, kadın ya da erkek. Artık ilişkilerde yorulmuyorum ben, kendimi hırpalamıyorum.

çok çok doğru motive edici bir cevap olmuş teşekkür ederim

Hayırlısı olsun canım herşey senin için,ama en başında doğru bir karar vermişsin sanki, sana sonsuz mutluluklar diliyorum.
Çok teşekkür ederim.

Onca guzel gunler yasiyorsun cok özel ve güzel anlarin oluyo sonra bir kavgada upuzak oluyor yabanci oluyor can acitmaya calisiyor bu beni cok degersiz hissettirmisti ilk ve son buyuk kavgamizdi cok sukur topladik asla fiziksel siddet gormedim ama bazi sözler varki oturuyo gögse ökuz gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…