• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğinizde Sahiden Mutlu Musunuz?

benim de sevgilim tam böyle ben iyi olunca iyi kötüyken umursamaz hiç evliliğe götürmemek en mantıklısı sanıırm

Bence de götürme. Zamanında farketmiştim ama gözardı edip evlendim işte.
Mesela mutluyum di mi eşimin yüzünde gülücükler... Ama canım bir şeye sıkıldı diyelim, insan neşelindirmek için bir şey yapar, ama yok. Asar suratını, o da neşesizleşir.
Bir ara rahatsızlandım ama tam teşhis için birkaç polikliniğe gitmem gerekiyordu. İnan suratından düşen bin parçaydı o gün. Bana üzüldüğünden değil hastanede olmaktan sıkıldığından.
Yani her şey benim iyi olmama, sağlıklı olmama bağlı resmen.
İlişkide yaşadığınız şeyleri ''değîşir'' diye gözardı etmeyin sakın. Evlenince birikerek geri dönüyor.

Canim oncelikle kimse inan dört dörtlük değil ama cidden biraz sevgi saygı varsa kavgalar da evliliğin tuzu biberi bende bazen arada iyi hoş ama ufak şeyden bu pire çıkıyor ikimizde birbirimize yükseliyoruz ama asla küs kalmıyoruz o konuyu bi gun bile uzatmiyoruz belki konuşarak tarsiyoruz ama bisiyi uzatarak gitmiyor ama baristigimzda ikimizde birbirimizden başka kimse olmadığını bilip seviyoruz birbirimizi evlilik gidio böyle benimde 3 sene oldu inan neler oldu 3 senede geçmişe bakinca iyiki bozmadim diyorum tuvali çünki herkes aynı ama tahammül edilmeyecek kadarsa ozaman hakkını ariycaksin bazıları gerçekten umursamaz ilgisiz çoğu evlilik bitio bizde o yok tartışmalar oluyor ama arada bi

Eğer eş çok savruk, sorumsuz, rezil biri değilse bi evlilikte mutlu olma kuramını ben anlayışa bağlıyorum. Empati yeteneği gelişirse herşey yoluna girer. Tartışırken karşınızdakini cizgilerini bilerwk hareket etmemiz lazım. Uyumu yakalamak için 3 gün onun istediği gibiyse 2 gün kendi istediğiniz gibi olsun ama olsun.. önce onu mutlu edin sonra mutlu edilmeyi bekleyin.. Benim tavsiyem.. Bunlara uyarak evet çok mutluyum

Mesela mutluyum di mi eşimin yüzünde gülücükler... Ama canım bir şeye sıkıldı diyelim, insan neşelindirmek için bir şey yapar, ama yok. Asar suratını, o da neşesizleşir.
Bir ara rahatsızlandım ama tam teşhis için birkaç polikliniğe gitmem gerekiyordu. İnan suratından düşen bin parçaydı o gün. Bana üzüldüğünden değil hastanede olmaktan sıkıldığından.
İlişkide yaşadığınız şeyleri ''değîşir'' diye gözardı etmeyin sakın. Evlenince birikerek geri dönüyor.
Selma ann desmond soylemisti ali taran. In eski esi rahmetli..her erkek karisini cok sever ta ki hasta olana dek...hakliymiis demekki

2 senelik Evliyim . Ilk evlendiğimiz dönemde yani 9 ay falan çok kavga ederdik kavga sebepleri genelde basit şeylerdi . Hatta devamlı sözü ayrılığa getirirdim her konuda . Hatta kaç kere annemin evine gidiyorum dedim . Ilk zamanlar . Ama sonradan Evliliğin sabır ve karşılıklı saygı olduğunu öğrendim zamanla . Evliliğim yeni yeni oturmaya başladı diyebilirim .

Evlenecek kişilere de tavsiyem evlilikte kavga etmek tartışmak su içmek kadar doğal Ama ilk gerekli olan şey iki kişinin birbirini sevmeleri sonrası da Anlayış ve saygı gerisi geliyor zaten .

Ha bir de evin sırlarını dışarı ile paylaşmamak bu herhangi bir kişi olabilir anne kardes arkadas vs eşinle olan kavga da herseyde aranda kalmalı eşinde tabi bu kurala uymalı .

Ek olarak ik Eş her konuyu Konuşabilmeli

8 yillik evlilik ve 2 cocuk ...veee halaa ilk gunku gibi devammm ...saygi onemli ...yeri gelir arkadas yeri geldiginde eş ...hayata ayni pencereden bakmak önemli..kapinizi kapattiginizda herseyi ve herkesi kapinin disinda birakmali ve sadece siz olmalisiniz..birbirinizi dinlemeli ve ne istediginizi ne beklediginizi bilmelisiniz..hangi yaşta olursa olsun icinizdeki o cocuguda asla öldürmemelisiniz..mutlu olmak o kadarda zor degil...onemli olan diger yarini bulabilmek..

Ben de gerçek anlamda mutlu ve huzurlu olanlardanım ben ergen gibi davranıyorum çoğu zaman huzursuzluk çıkarıyorum ama karşı taraf olgun sesini yükseltmeyen çözüm odaklı biri oldugundan akşam tartışsak sabah bir şey olmamış gibi devam ederiz küs kalamayız ev üstüme üstüme gelir zaten bence aldatma ve şiddet dışındaki meseleler büyütülmemeli elbette evlilik zor hele benim gibi alıngan insanlara..

evet bende mesela değişir diye umut edip evlenirim diyorum ama okuduklarımdan sonra yanlış bir karar vereceğimi görüyorum tıpatıp eşiniz ile sevgilim aynı karakterde merhametsizler sanırım bende rahatsızlandım ve benimki dr siz düşünün artık tıbbi konularda bilgisi var sonuçta rahatsızım dedim birşey olmaz diye geciktirdi birşey olmaz dediği şeyde benim bi anda başlayan göğüs ve sırt ağrısı ve kendisi uyudu hiçbirşey demeden ben o haldeyken uyumuş gitmiş nasıl olduğumu iyi olduğumu bilip bilmeden

Cogu evlilikte kadin idare etmese erkekler goturemez evliligi.. hele birde cocuklar varsa kadin hep ayakta durmak zorundadir.. bi hasta ol yataga yat evde hayat felc olur

Beni benden çok düşünen seven biriyle mutlu olmamak mümkün değil ki :KK36: biz ayna gibiyiz birlikte olduğumuzda çok mutluyuz ben şuan işteyim yarım saat geçsede eşimin yanına gitsem sarılsam diye saniye sayıyorum çok özlüyorum onu :KK19:
Benn unuttum bu duyguları ve çok özledim.. hissetmeyi isterdim ama ne yazıkki 2 senede herşey bitti zoraki gidiyo evlilik. düzelir mi acaba sevgi yeniden oluşabilecek bişey mi?

Ben 4 senelik evliyim eşimle bir gün iyiysek diğer gün kavgalıyız, küsüyoruz hakaretler bile ediyoruz ufacık sebeplerden ötürü.. çevreme çok mutlu bir evliliğim var gibi rol yapsam da aslında ikimiz de HİÇ MUTLU DEĞİLİZ..

SİZ EVLİLİĞİNİZDE NASIL MUTLU OLMAYI BAŞARIYORSUNUZ?
Tatlim hic moralini bozma her evlilikte tartisma olur önemli olan uzatmamak bende esimle bi gün iyisek deger gun kavhaliyiz bazen asiri sevgidende kaynaklaniyor ufak seylerden bile tartisirz ama kendi kendine dedik ben bi hafta o bahane arasa bile tartismayacam onra o hafta basarsan çıtayı aya cikar son 2 aydir böyle yapiyorm ve hakaden ben durgun olunca oda oluyor bu arad bende 3 yilik evliyim ;)

Benn unuttum bu duyguları ve çok özledim.. hissetmeyi isterdim ama ne yazıkki 2 senede herşey bitti zoraki gidiyo evlilik. düzelir mi acaba sevgi yeniden oluşabilecek bişey mi?
Sizinde elinizde bence. Ben çok romantik düşünceli davranıyorum kibar oluyorum eşimde bana karşılık veriyor aynı şekilde. Ben bağırıp çağırıp dursam sürekli huzursuzluk çıkardan aynı şekilde karşılık verirdi. Mutluluk birazda insanın kendi elinde

Elhamdülillah bir mutlu evlilikte benden:KK200:rabbim herkese naip etsin.2 yıllık evliyiz toplasan 2 kez tartismisizdir kavga demiyorum.sevgi saygı bide anlayış hepsi önemli tabiki ask.:KK9:

Bende bu soruyu o kadar çok merak ediyordum ki, eşimle mutlumuyum acaba diye? O kadar çok tarttım ölçtüm biçtim, aylarca yanımda yatmayıp salonda yatmayı tercih eden adamla ne kadar mutlu olunabilirdi?
Sonunda ayrı ayrı mutlu olmaya karar verdik.. Boşanıyoruz :)
Bu dünyaya bir kere geliyoruz ve mutlu olmak hepimizin hakkı.
Değilim. Mutluluk numarası yapıyorum. ..

Sizinde elinizde bence. Ben çok romantik düşünceli davranıyorum kibar oluyorum eşimde bana karşılık veriyor aynı şekilde. Ben bağırıp çağırıp dursam sürekli huzursuzluk çıkardan aynı şekilde karşılık verirdi. Mutluluk birazda insanın kendi elinde
çok komiksiniz.sadece kendi yasadiginiz hayat kadarını buluyorsunuz sanırım? O adam senin damarına bassın sen de sessiz sakin kal .öyle olmuyor o işler Allah sizi iyi bir insanla kararlaştırmış daha da iyi olsun tabi ama dar çerçeveden bakmayın lütfen. ..

Elhamdulillah. Elbette bazen geriliyoruz ama dünyaya yine gelsem yine aynı adamla evlenmek isterim Hoppa

Mutlu değilim malesef bir buçuk yıllık evlilik hayatımda. Başlarda evet mutluydum heyecanlıydım herşey çok güzeldi çok aşıktım. Ne zaman evlendim uzun süreli akraba ziyaretleri başladı evime işte o zaman mutsuzluk başladı. Babannenin canı sıkılır benim yanıma gelir dört duvar arasında akşama kadar tv izler işten gelirim hiç bilmediğim tanımadığım insanların hikayelerini anlatır zaten konuştuğunun yarısını anlamam şiveden dolayı ayıp olmasın diye dinlemeye çalışırım yok birisi ameliyat olur yedi aylık hamile halimle eğilir bacağına pansuman yaparım, birbuçuk ay utanmadan yanımda kalır bi teşekkür etmez, doğum yaparım aynı akraba gelir lohusalığımda yine ameliyat olur kendime bakamazken bir ay yine onu çek hiç takdir görmeden ama bunlar benim yapmam gerekenlermiş tabiki her kadının başına gelebilirmiş ben çok abartıyormuşum. Ne aşk kaldı ne sevgi ne saygı. Boşanmak isterim defalarca defalarca ama hep kavga gürültü kıyamet kopar. Böyle saçma sapan bişey yaşıyorum. İnşallah başka bi evlilik yaparsın da o zaman anlarsın kıymetimi diye geçiriyorum içimden. Eğer okuyan bekar varsa lütfen ama lütfen yetiştirilme tarzınız farklıysa, aile hayatınız farklıysa o kişiyle evlenmeyin olmuyor olmuyor olmuyor...
Hele ki ailesi cahilse son sürat uzaklaşın çekilecek cinsten değil öylesi

Bir söz vardır hani... "Elle geçinmek dağ ile güreşmek gibidir. Dağ ile güreşebilir misin? " diye. Ben bıraktım güreşmeyi. Hayatı ve insanları olduğu gibi kabul etmeyi zor da olsa öğrendim. Mutluluğu başkası için değil kendim için yaşıyorum. Evlilik zor zanaattır ama erkeklerle uğraşmak daha da zordur. Yılların yorgunluğu ile yere serilmeden son kez ayakta durmayı öğrendiğimde mutluluğun kaybedilmeyecek kadar değerli olduğunu öğrendim. Evlilik için değil ama kendi adıma kendimle mutluyum. Hayattaki en güzel zenginlik mutluluk, en büyük zenginlik sağlıkmış. Evlilik dersleri bölüm 1. Kendini mutlu kıl, gerisi gelir.

Mutlu değilim malesef bir buçuk yıllık evlilik hayatımda. Başlarda evet mutluydum heyecanlıydım herşey çok güzeldi çok aşıktım. Ne zaman evlendim uzun süreli akraba ziyaretleri başladı evime işte o zaman mutsuzluk başladı. Babannenin canı sıkılır benim yanıma gelir dört duvar arasında akşama kadar tv izler işten gelirim hiç bilmediğim tanımadığım insanların hikayelerini anlatır zaten konuştuğunun yarısını anlamam şiveden dolayı ayıp olmasın diye dinlemeye çalışırım yok birisi ameliyat olur yedi aylık hamile halimle eğilir bacağına pansuman yaparım, birbuçuk ay utanmadan yanımda kalır bi teşekkür etmez, doğum yaparım aynı akraba gelir lohusalığımda yine ameliyat olur kendime bakamazken bir ay yine onu çek hiç takdir görmeden ama bunlar benim yapmam gerekenlermiş tabiki her kadının başına gelebilirmiş ben çok abartıyormuşum. Ne aşk kaldı ne sevgi ne saygı. Boşanmak isterim defalarca defalarca ama hep kavga gürültü kıyamet kopar. Böyle saçma sapan bişey yaşıyorum. İnşallah başka bi evlilik yaparsın da o zaman anlarsın kıymetimi diye geçiriyorum içimden. Eğer okuyan bekar varsa lütfen ama lütfen yetiştirilme tarzınız farklıysa, aile hayatınız farklıysa o kişiyle evlenmeyin olmuyor olmuyor olmuyor...
Hele ki ailesi cahilse son sürat uzaklaşın çekilecek cinsten değil öylesi
Ohaa
Kim ya o akraba
Hamile demeden lohusa demeden sizde kalacak kadar
Hadi eşini geçtim onda da hiç beyin yokmuş heralde

Back
X