• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğinizde Sahiden Mutlu Musunuz?

Neden çevreye rol yapma gereği duyuyorsunuz ki bu size mutluluk katmaz

Eğer rol yapmak size bu kadar kolay geliyorsa eşinize rol yapın
O zaman belkibir şeyler değişir

çok komiksiniz.sadece kendi yasadiginiz hayat kadarını buluyorsunuz sanırım? O adam senin damarına bassın sen de sessiz sakin kal .öyle olmuyor o işler Allah sizi iyi bir insanla kararlaştırmış daha da iyi olsun tabi ama dar çerçeveden bakmayın lütfen. ..
Ozaman umarım herkes iyi bir insanla karşılaşır ne diyim.

Bir söz vardır hani... "Elle geçinmek dağ ile güreşmek gibidir. Dağ ile güreşebilir misin? " diye. Ben bıraktım güreşmeyi. Hayatı ve insanları olduğu gibi kabul etmeyi zor da olsa öğrendim. Mutluluğu başkası için değil kendim için yaşıyorum. Evlilik zor zanaattır ama erkeklerle uğraşmak daha da zordur. Yılların yorgunluğu ile yere serilmeden son kez ayakta durmayı öğrendiğimde mutluluğun kaybedilmeyecek kadar değerli olduğunu öğrendim. Evlilik için değil ama kendi adıma kendimle mutluyum. Hayattaki en güzel zenginlik mutluluk, en büyük zenginlik sağlıkmış. Evlilik dersleri bölüm 1. Kendini mutlu kıl, gerisi gelir.

Bu ark.a kesinlikle katılıyorum..evlendigimizde ilk görev yuva ni ve eşini mutlu görmek için çaba harcamak ve sabretmek olarak yetistiriliyoruz. Sonrasında bu fedakarlıklar aptallık olarak görülüyor.ve bırakıyorsunuz..eşi evliliği..tek birakamadiginiz cocuklar oluyor.. yalnızca onlar için verilmiş son şansı evliliğim..evet eşimi hala seviyorum ama artık onun için tek bir şey yapmam.gozyadina

Acımam.

Her evlilik birbirinden farklı..bunu çok geç oldu ama öğrendim..doğru kararlar vermiş olmakta yetmedi benim için.kararli olup sonuclandiramadim.

+ Ve + leri koyun önünüze,karar verin ve uygulayın.

Eşini mutlu etmek için tabiki cabalayacaksin diye dusunenlerdenim. Yalnız şöyle bir durum var, karsindaki insanin da boyle düşünecek incelikte olması lazim. Ornek olarak ben eşimi mutlu etmeye çalışıyorum, o mutlu oldukça beni daha mutlu etmeye çalışıyor. Ama dediğim gibi biraz sans meselesi. Yoksa hep bir taraf fedakarlık yapmış olur. Bu da çok yıpratır.

witchy35 witchy35 merhaba..
Evliliği mutlu hale getiren de, mutsuz yapan da çiftlerin kendileri. Mutluluk çok zor değil. Insanlar zorlaştırıyor maalesef. Neden mutsuzsunuz düşündünüz mü?
Bir kere saygı ve empati oldu mu mutluluk kaçınılmaz. Isin içine hakaret girdi mi mutluluk elinizden kayar gider.
merhaba; haklısınız aslında herşey bizim elimizde, biz kadınlar istersek tüm sorunları çözebiliriz..

Bu başlık altına her gün ayrı yorum yazmak istiyorumm... konu açmak istemedim, buraya içimi dökerim.. bizim ev durumu malumunuz, cinsel hayat denen saçma şey tek tarafın keyif aldığı diğer tarafın aman ses çıkacak aman çocuk uyanacak korkusuyla işkence çektiği bi hadise... gelelim dün gece ki olaya.. bizimki malum olay için bekliyor kedi gibi. Neyse gönlüm yok, çünkü hiçbişe anlamıyorum benim için sadece banyo eziyeti. Bu öpmeye başladı. Bıyıkları var ama nasıl kokuyor leş gibi sigara sinmiş.. bi kere öptüm hemen geri çekildim dedim bıyıkların resmen aspiratör görevi görmüş kokuyor dedim.. vallahi mı ya vs dedi.. Neyse azıcık durdu yine öpmeye başladı.. seslenmedim ama kusmamı bekliyor sanırım yüzüne.. çekildim geri kokuyor dedim.. döndü arkasını yattı sonra olsun o zaman dedi.. içim rahat etmedi bu arada saat gece 1.30.. sabah 7 de kalkıp işe gideceğim.. ben sarıldım bu sefer o halde uyumasını istemedim.. baktım hala kalkıp ağzını yüzünü yıkamıyor.. dedim ki ya kokuyorsun öpemiyorum.. dur o zaman dedi zahmet edip kalktı.. af buyurun lütfen, pastırma yemiş koltuk altı da kokuyor. Ya su var sabun var 5 dk duş al çok mu zor sadece bıyığını yıkayıp geldi o ter kokusuyla .. zaten soğuyorum iyice birde böyle yapınca tümde mahvoluyorum... dua edin bana...
ayy böyle de olur mu siz açıkça konuşmalısınız bence eşinizle, rahatsız olduklarınızı kırmadan dile getirin ki bilsin ve ona göre yaklaşsın size..

ayy böyle de olur mu siz açıkça konuşmalısınız bence eşinizle, rahatsız olduklarınızı kırmadan dile getirin ki bilsin ve ona göre yaklaşsın size..
sadece o gece için 3 defa söyledim koktuğunu, ben söyleyip geri çekiliyorum, adam hala üstüme geliyor... konuşulacak bi adam deği benimki, çekiyoruz bakalım...

Mutlu değilim malesef bir buçuk yıllık evlilik hayatımda. Başlarda evet mutluydum heyecanlıydım herşey çok güzeldi çok aşıktım. Ne zaman evlendim uzun süreli akraba ziyaretleri başladı evime işte o zaman mutsuzluk başladı. Babannenin canı sıkılır benim yanıma gelir dört duvar arasında akşama kadar tv izler işten gelirim hiç bilmediğim tanımadığım insanların hikayelerini anlatır zaten konuştuğunun yarısını anlamam şiveden dolayı ayıp olmasın diye dinlemeye çalışırım yok birisi ameliyat olur yedi aylık hamile halimle eğilir bacağına pansuman yaparım, birbuçuk ay utanmadan yanımda kalır bi teşekkür etmez, doğum yaparım aynı akraba gelir lohusalığımda yine ameliyat olur kendime bakamazken bir ay yine onu çek hiç takdir görmeden ama bunlar benim yapmam gerekenlermiş tabiki her kadının başına gelebilirmiş ben çok abartıyormuşum. Ne aşk kaldı ne sevgi ne saygı. Boşanmak isterim defalarca defalarca ama hep kavga gürültü kıyamet kopar. Böyle saçma sapan bişey yaşıyorum. İnşallah başka bi evlilik yaparsın da o zaman anlarsın kıymetimi diye geçiriyorum içimden. Eğer okuyan bekar varsa lütfen ama lütfen yetiştirilme tarzınız farklıysa, aile hayatınız farklıysa o kişiyle evlenmeyin olmuyor olmuyor olmuyor...
Hele ki ailesi cahilse son sürat uzaklaşın çekilecek cinsten değil öylesi

çok güzel yazmışsınız, kaleminize sağlık..

Bir söz vardır hani... "Elle geçinmek dağ ile güreşmek gibidir. Dağ ile güreşebilir misin? " diye. Ben bıraktım güreşmeyi. Hayatı ve insanları olduğu gibi kabul etmeyi zor da olsa öğrendim. Mutluluğu başkası için değil kendim için yaşıyorum. Evlilik zor zanaattır ama erkeklerle uğraşmak daha da zordur. Yılların yorgunluğu ile yere serilmeden son kez ayakta durmayı öğrendiğimde mutluluğun kaybedilmeyecek kadar değerli olduğunu öğrendim. Evlilik için değil ama kendi adıma kendimle mutluyum. Hayattaki en güzel zenginlik mutluluk, en büyük zenginlik sağlıkmış. Evlilik dersleri bölüm 1. Kendini mutlu kıl, gerisi gelir

çok önemli dersler bunlar, zaten bir insanı olduğu gibi kabul edebilsek hiç bunları yaşamayacağız...

sadece o gece için 3 defa söyledim koktuğunu, ben söyleyip geri çekiliyorum, adam hala üstüme geliyor... konuşulacak bi adam deği benimki, çekiyoruz bakalım...
Allah yardımcınız olsun, çocuk da varmış, konuşmaya çalışın, dua edin, sabredin..

Tatlim hic moralini bozma her evlilikte tartisma olur önemli olan uzatmamak bende esimle bi gün iyisek deger gun kavhaliyiz bazen asiri sevgidende kaynaklaniyor ufak seylerden bile tartisirz ama kendi kendine dedik ben bi hafta o bahane arasa bile tartismayacam onra o hafta basarsan çıtayı aya cikar son 2 aydir böyle yapiyorm ve hakaden ben durgun olunca oda oluyor bu arad bende 3 yilik evliyim :KK66:
Maşallah size, Allah mutluluğunuzu daim etsin..

Ben 4 senelik evliyim eşimle bir gün iyiysek diğer gün kavgalıyız, küsüyoruz hakaretler bile ediyoruz ufacık sebeplerden ötürü.. çevreme çok mutlu bir evliliğim var gibi rol yapsam da aslında ikimiz de HİÇ MUTLU DEĞİLİZ..

SİZ EVLİLİĞİNİZDE NASIL MUTLU OLMAYI BAŞARIYORSUNUZ?

Mutluyum :), eşiminde mutlu olduğunu düşünüyorum.
Sorunlarımızı ertelemiyoruz belki ondandır, sorun varsa kavga anında değilde öncesinde sonrasında çözmeye çalışıyoruz ve alınmak yok. Dürüstüz birbirmizin - lerini bilip belirtip kapatıyoruz, hassas noktaları anlarda birbirmize alan bırakıyoruz.
Belkide açık ve net olmakta olabilir

evet bende mesela değişir diye umut edip evlenirim diyorum ama okuduklarımdan sonra yanlış bir karar vereceğimi görüyorum tıpatıp eşiniz ile sevgilim aynı karakterde merhametsizler sanırım bende rahatsızlandım ve benimki dr siz düşünün artık tıbbi konularda bilgisi var sonuçta rahatsızım dedim birşey olmaz diye geciktirdi birşey olmaz dediği şeyde benim bi anda başlayan göğüs ve sırt ağrısı ve kendisi uyudu hiçbirşey demeden ben o haldeyken uyumuş gitmiş nasıl olduğumu iyi olduğumu bilip bilmeden
Benim kocam da aynı şekilde ağlama, surat asma, aman hasta olma, dusme başıma bela olma ...der her zaman.
Böyle bir durumdayim maalesef...

basliga cevabim evet

cok iyi anlastigim , cok iyi dost oldugum bir adamla evliyim , kavga etmeyiz , fikir ayriligina dustugumuz kinularda birbirimize saygi gosteririz, ayni seyleri yapmaktan keyif aliriz , dunyaya ayni pencereden bakariz..

seviyoruz da birbirimizi yani mutlu olmamamiz icin hicbir sebep yok
Çok sevindim adınıza. Mutsuz evlilik okumaktan içimiz şişti.. lütfen artık buraya birileri de mutlu evliliklerini nasıl ve hangi yöntemlerle yürüttüklerini yazısında bizde örnek alalım..

Değilim çünkü artik benim icin cocugumun babasi ve benim ev arkadasim....ayri uyuyoruz en son aylar once bana yaklasmak istediginde karsilik bile veremedim ve kalkti gitti mecburen...severek evlenmistik halbuki ama suan sadece onu ev arkadasi cocugumun babasi ve guvendigim biri olarak goruyorum hepsi bu....

Asla mutlu değilim, asla mutlu olmayacağım... çünkü 8 yıllık evlilikte hiç fikrim, önceliğim, isteklerim olmadı. Onun ailesiyle birlikte onlar nasıl istiyorsa öyle yaşadım.. bugünkü aklım olsa... ama yok.. yıllarım gitti gençliğim gitti sağlığım gitti.. hiçbirine hakkımı helal etmiyorum
sanki beni yazmissin arkadasim mutsuz evlilik cok zor,es cok onemli este is olmayinca herkes o evlilige burnunu sokar cikmaz bunu saglayan da eslerimiz maalesef.bende 7 yillik ama hic mutlu olamadim maalesef.

Back
X