Evliliin pf noktalarn paylaalm m?

Çok güzel bir konu olmuş...

Herhalde ilk önce aynı anda bağırmamak ve konuşmamak gerekiyor,sinirliyken asla kendinizi ifade etmeye çalışmayın,canım desen canın çıksın anlayabilir,ikinizin de siniri geçince konuşmak en iyisi ve konuşurken bir şekilde fiziksel temas kurun,örneğin bacağına dokunun yada omzuna,yanındayım hissi veriyor.

Konuşurken onu eleştirmeden konuşmaya çalışın,kırıcı olmadan,onun iyi bir özelliğinden bahsedererk konuşmaya başlamak zaten yumuşatıyor

Birde ben eve küçük notlar yazarım,yada ceplerine falan,yada buzdolabı üstüne.. Bu da çok hoş oluyor..opuyorumnanaktan

Ve sürekli şikayet eden,memnuniyetsiz,dırdır eden bir kadın gibi gözükmeyin..lmaz:

Aklıma geldikçe yazarım,okurum sevdim burayı..
kaydirigubbakcemile2

Ve sürekli şikayet eden,memnuniyetsiz,dırdır eden bir kadın gibi gözükmeyin..

işte bunu asla yapmam herseyle mutlu olurum bunuda bilir onceden beni kozmetiğe suse çok para harcıyo olarak bılıyodu ama şimdi anladı ki ufacık seylerle mutlu oluyorum benim için hediyenin buyuğu küçüğü yok beni mutlu etmek çok kolaydır kolay kolayda asmam surat

kadın bakımlı olucak bence ewlendım dıye salmıcaksın yıne kendıne ozen gosterıceksın...

bı taraf sınırlıyse dıgerı alttan almayı bılıcek...

baskalarının yanında tatsızlık cıkmıcak bı sey olduysa bıle susup sabredıp ewıne gelınce sakınce konusucaksın,ınsanların yanında yuzune vurmıcaksın,aynı sekılde oda sana yapmayacak...

cok dırdır etmıceksın herseye oda cok dırdır etmıcek oyle herseye mızmızlık eden bı tıple omur gecmez...

ve ne olursa olsun bence yataga kus gırmıceksın... ne kadar tartısıp kavga etsekte esımle bırbırımızı opup ıyı geceler dılemeden asla yatmayız...

öğrendiğim şeylerden birini paylaşayım ben de, mesela tartıştınız,küsüştünüz ve haklısınız. eşiniz bir süre sonra pişman oldu ve yanınıza geldi. adamcağız bir dünya özürler diledi, diller döktü, ama siz haklısınız ya azcık daha burnu sürtülsün azcık daha derken bi bakarsınız adam bıkmış aman ya demiş gitmiş, siz de böyle kalakalırsınız:1shok: yapılması gereken herkes eşini tanır, yeterince özür dilediğini, egonuzun tatmin edildiğini düşünüyorsanızkaydirigubbakcemile3 "tamam tamam ama bi daha olmasın" -tatlicadiarzu- diyerek hem küslüğü bitirirsizin, hem de üstte kalırsınız şakkıdı

asla ama asla
eşinizi başka erkeklerler başka kocalarla kıyaslamayın
o bunu yapmış bu bunu yapmış o böyle sen böylesin asla bunlara girmeyin

Valla benım esım kendıde annesının davranıslarını onaylamadıgı ıcın bı sıkıntım yok,annesıne laf etmeme gerek kalmıo yanı :)))
Ama sen sakın ha tedbırı elden bırakma yıne de laf etme annesıne :)))

Aklıma gelmişken yazayım.

Üstün Dökmenin Küçük Şeyler kitabını okuduktan sonra her zaman yüzde yüz
haklı mıyım diye sormuştum kendime.

Tartışırken kendinizi yüzde yüz haklı görmeyin. Çünkü karşı tarafta kendini yüzde yüz
haklı görüyor.Hani şöyle parmağımızı sallayarak ''kabul et yüzde yüz haksızsın''deriz ya :mymeka: ( En çok yaptığım şeydi)
işte böyle birşey olamaz diyor. Her tartışmada kendimi
yüzde yüz haklı görür ona göre konuşur davranırdım artık bunu yapmıyorum.Eşimin
yüzde on bile haklı olduğunu düşündüğümde daha ılımlı davranıyorum.

Son düzenleme:
kızlar eskiden yaşadığım tecrübeler sonucunda çok sabırsız ve agresif birisi oldum hemen parlıyorum hemen ilişkiyi bitirmeye kalkıyorum sonra pişman oluyorum ama anlık sinirlerle hareket ediyorum, evlensem heralde ikinci gün mahkemeye giderim,ilerde evlenince bu hiçde iyi bir huy deil evlilik yıpranır yara alır,ne tavsiyeniz olur bana evli arkadaşlar napmam lazım bu huyumu törpülemek için :gitme:

Harika bi konu arkadaşlar 13 aylık evliyim ve benim tavsiyelerim şunlar :asigim:

1-kesinlikle sinirli anda çok laf söylememek üstüne gitmemek kaydirigubbakcemile5
2-eğer çok ciddi bi neden yoksa cinsellikle ceza vermemek bu onları çok kızdırır kaydirigubbakcemile3
3-aşırıya gitmiyosa hobilerini kısıtlamamak maç, balık, spor vs gibi :hulya:
4-ailesini ona anlatamak kızsakta ona dert yanmayalım tabi çok önemli bi konu değilse akannehir
5-yatağa kızgın girmeyin uyumadan mutlaka sarılın,öpüşün ....... Şeniz yatakları asla ayırmayın
6-çok bakımlı olmak şart değil ama iyi görünmeye özenli olun zemuszemus
7-annem erkeğin midesini ve yatağını hoş tutarsanız gerisi gelir der.ben buna çok inanırım vede öyle yemek bence çok öenli ve cinsellikte. :lepi:
8-hep istediğimiz gibi olsun isteriz onları ama birazda biz onun istediği gibi olmaya çalışalım tabi tamamen değişelim demiyorum tabi
9-bide eğer bişey almak istiyosanız cilve hakkaten işe yarıyo :dance: :roflol:

bide evde mutlaka ara ara küçük süprizler yapın alın hazırlayın bu çok işe yarıyo beklemediği anda onu şaşırtmak yanii

evet evet canım aynı durum bendede var, benimde sorunum sabır sabretme yeteneğimi ne yazıkki kaybettim, hemen en ufak şeye üstünde düşünmeden sinirleniveriyorum,evlenince çok problem olur bu, napmamız gerek bu konuda acaba akannehir

çok düşünme cnm belki eşin anlayışlı olur gül gibi geçinirsiniz
BEKARKEN NASIL YAPARIM NASIL EDERİM DEDİĞİMİZ BİÇOK ŞEY KENDİLİĞİNDEN OLUYO TAKILMA ŞİMDİDEN BUNLARA

Aklıma geldıkÇe yazarım
fıkırlerımı beĞendıĞınıze sevındım kıslar
sevgıler

oooo harika bir konu arkadaşlar kısacıkkk yazıyımmm vaktim yok çünküü evlilik terapistlerinden birinin dediği gibi sabırla, incelikle,tatlı dille KANAVıÇE gibi işlemeliyiz kocalarımızı ayrıntılar sonra zemuszemus opuyorumnanaktan

arkadaşlar şunu sakın unutmayın kesinlikle evlilkte herşey kadının elindediryani enazından bizim evde öyle kadın itediği zaman tartışma çıkarır istediği zaman tartışma bitirir yani herşey bizde bitiyo evliliğin en güzel yanı belirli kurallar koymak kesinlikle öpüşmeden işe göndermeyin işten gelince koca bi öpücük :):) hoş geldin canımmmm :) sonra güler yüz görün ozaman kul köle olacak bunu adet haline götirin her gece omuzunda uyuyakalın okadar güzel bişiki aslında ma dediğim gibi herşey bizim elimizde inanın tatlı dil herşeyin üstesinden geliyobiraz eşinin ailesindende geliyo mesela benim eşimin ailesin hiç böyle şeyler yok oturup ailecek sohbet etmek baba işten geldiğinde gittiğinde karşılamak birbirine saygı bunlar yok oyüzden ben yaptığım için eşimin hoşuna gidiyo çünkü böyle şeyler görmediği için şımartılıyorum diye düşünüyo inanın güler yüz herşeyin üstesinden geliyo...

bazı arkadaşlar ne kadar basit görüyorlarsada evlilik hiçte öyle göründüğü gibi kolay değil birdefa başlı başına sorumluluk isteyen bir kurum sen ne kadar anlayışlı olsanda verici olsanda verdikçe daha fazlası isteniyor yani yaptığın çeşitli örnek davranışlar güzellikten ziyade bir süre sonra görevin olarak adlediliyor yapmadığın zaman suçlu oluyorsun yerine göre göreceğin bir takdir sözü tüm yorgunluğunu alacakken böyle birşey duymayınca bu ve benzeri şeyler birike birike kadının omuzlarında yük haline geliyor ve bir yerde patlıyorsun ha tabiki istisnaları eşinin yaptıklarını fark edip el üstünde tutan kadın/erkek ler vardır muhakkak ama geneli böyle yaparsın edersin görülmez bilinmez veya ifade edilmez ama birde yapamadın falan bişey oldu senden kötüsü yok o zaman bizzat tecrübe ile sabittir yine söylüyorum ben yaşadım diye bunu genele yaymak olmaz ama çevremde ne kadar evli çift varsa en azından %80'i böyle ben hiç bir zaman hiç bir tartışmamızda beş yıllık evliyim daha eşime sesimi yükseltmemeişimdi benim huyum bir olay yaşandığında kırılmışsam ifade ederim bakarım kabul etmiyor ve tartışma büyüyyecek ortamı terk ederim ama eşim bugüne kadar hiçbir zaman hatasını anlayıp arkamdan gelmemiştir aksine daha fazla hırs yapıp ben konuşmuyorum diye oda konuşmamıştır vs. bazen anlatan arkadaşlara bakıyorum aralarındaki saygıyı sıfırlarcasına kavga anında olmadık sözleri sarf ettiklerni ifade ediyorlar ama sonra hiç yaşanmamış gibi devam ediyorlar ben hayatta böyle olamam mesela vsvvsvs evliliği yaşayıp göreceksiniz bekar veya nişanlı arkadaşlarım öyle anlatmakla olmaz ne benim aile yapıp nede evliliğim nede eşimin ve benim karekterim bir başkasına benzemez ama aslolan bir gerçek varsa da kavga dahi edilse saygı sınırlarını hiçbir zaman aşmayacak çiftler

Aklıma gelenler var daha

*** kızgın olduĞunuz bı konuyu unutun aÇmayın bıdaha benım eŞım kızsın o konuyu aÇmaz bıdaha ılk aylarda kızıyodum odun gıbı adam bıdaha da aÇmadı konuyu dıye Şımdı takdır edıyorum.ÇÜnkı bıdaha aÇsa kesın daha bÜyÜk kavga Çıkar.
*** en kızgın olduĞumuz anda bıle durur bı mÜddet gene sarılıpta uyur.
***sona Çok yorgun gelırse o demeden masaj yaparım Çok sevınıyo buna kocıŞım.
***onun deĞerlerıne de saygı duyun beĞenmeyebılırsınız ama deĞıŞtırmeye ÇalıŞmayın mÜmkÜn deĞıl ÇÜnkÜ

evlilik
kimi zaman cok kolay kimi zamanda cok zor
6. senemize girdik
bu 6 senede ilk sene kavga ettigimiz kadar asla etmedik ..
ama zamanla hersey yoluna girdi ..
yazilanlardan anladigim kadariyla her formul her erkege uygulanmiyor
ben benimkinden bahsediyim benimki nerdeyse ogullarindan bile kucuk bi bebek
ilgiyi simarmayi opulmeyi guzel sozler duymayi acayip seviyo sansliyim ki kendiside yapmayi seviyor
mesela hafta ici sabah uyandiriken sapur supur operek minciklayarak gidiklayarak uyandirilacak
arkasindsan basitte hazirlanmis olsa beraber yapilan bi kahvalti
ve kapidan yine kocaman kocaman opulerek gecirilecek
gun icinde is yerinden 3-4 defa mutlaka arar telefonda biraz askim bebegim canim cicim dedinmi yine havalarda gezdigini hissederim alkisalkisalkis
isten gelince yine ayni ne isim olsada birakir mutlaka onu karsilirim sanki uzun bi seyahatten geliyormus gibi ozlemle bunada bayilir :1hug:
hafta sonlari bile arada aklima geldikce gider sap diye operim delikafadulden
yani kisaca sapur supur bi hayatimiz var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…