Evliliin pf noktalarn paylaalm m?

kafamçokkarıştı delikafadulden :roflol:

işte buduraynen katılıyorummalkisalkisalkis

ne kdar güzel şeyler yazmışşınız ya benimki daha nişanlıyız biz ama benimki şimdiden saldı kendini yaa üstüne basına sacına kılığına vs. dikkat etmiyor yaa sanki kırk yıllık evliymişiz gibi bi saldı kendini göbek desen ööle kılık kıyafet sac baş dağınık nasıl yoluna girer nasıl düeltir kendini sizce kıslar ne yapmam lazım birde ben biraz konusurken sert konuşurum yaa ööle çok aşk şehvet dolu sözler söyliyemem yaa biraz sert takılırım cilve falan da yapamam aman be nasıl yumuşayacağim kıslar ben yaa bnde birz cilveli olmak istiom ama nasl olcak o bilmiom birde onun şu bakımsızlık konusunu nasıl aşabilirim yaa ben ehr seferinde cok cok acil olmadıktan sonra her zaman scımı üstümü basım düzgün giderim yanına haifif de olsa makyaj yaparım ama onda maşallah giyiyo bi kot bi penye ööle sinir olyorum yaasöylenincede sen beni böle begenmedinmi dio ama başlarda bööle deildiki tamam yine cok abartmasa bile daha bakımlıydı daha özenliydi

hee birde şu var bi evin başı erkekse boynu da kadındır...

böle planlı hareketlere eften püften noktalara gıccık oluorum....tamamen sen ol ve aşık olduğun adamla evlen, zaten bi felaket yaşanıcaksa seni naparsan yap bulur, kendine saygın sevgin varsa doğru bi insansan evlilikte aşkta işte herşeyde şans seninle olur

ne kdar güzel şeyler yazmışşınız ya benimki daha nişanlıyız biz ama benimki şimdiden saldı kendini yaa üstüne basına sacına kılığına vs. dikkat etmiyor yaa sanki kırk yıllık evliymişiz gibi bi saldı kendini göbek desen ööle kılık kıyafet sac baş dağınık nasıl yoluna girer nasıl düeltir kendini sizce kıslar ne yapmam lazım birde ben biraz konusurken sert konuşurum yaa ööle çok aşk şehvet dolu sözler söyliyemem yaa biraz sert takılırım cilve falan da yapamam aman be nasıl yumuşayacağim kıslar ben yaa bnde birz cilveli olmak istiom ama nasl olcak o bilmiom birde onun şu bakımsızlık konusunu nasıl aşabilirim yaa ben ehr seferinde cok cok acil olmadıktan sonra her zaman scımı üstümü basım düzgün giderim yanına haifif de olsa makyaj yaparım ama onda maşallah giyiyo bi kot bi penye ööle sinir olyorum yaasöylenincede sen beni böle begenmedinmi dio ama başlarda bööle deildiki tamam yine cok abartmasa bile daha bakımlıydı daha özenliydi
bana bişey dicek yokmu kıslarr

İşte budur ya vereliniortak

canım erkekleri bu konuda eğitmek çok zor.eşim her istediğimi yapıyor.herşeye ikna ediyorum.ama kendi bakımına sıra gelince püüüff kafga ediyoruz.inanın bir diş fırçaltamak için elli tane laf söylüyorum.ellincisinde kalkıyo.hayatım dişini fırçala,tırnaklarını kes,onu öyle bunu böyle yap.yoruluyorum valla bazen.bende senin gibiydim accayip sert bi insandım.öyle cilveymiş bişeymiş hiç bişey yapmazdım evlenmezden önce.ama evlendikten sonra değişmek zorunda kaldım.kendimi aşmak zorundaydım.çünkü dışarda o işveyi cilveyi o kadar çok yapan insan var ki.iş hayatı çünkü bin türlü insan var.çoğu kadın o kadar alışmış ki cilveli konuşmaya.kötü niyetli olmasa bile karsıdaki adamı etkiliyo.böyle çok duydum ben.elin kadını gelcek cilveli cilveli konuşcek adamın karsısında.adam eve gelcek odun gibi bi hatun olur mu hiç.
dersen ki ben şimdi hemen nasıl değişip işveli cilveli bir hatun olayım.derim ki zaten hemen olmak zor yavaştan başla bişiler yapmaya.başta zor gelir gittikçe alışırsın.bana da en başta zor geliodu.sanki karizmayı çizdiriyomusum gibi geliodu bana.ama artık yanlış düşündüğümü anladım.zorla kendini hayatım olur böyle vakalar...

nasıl olacak peki bu gercekten yapamıyorum yaa mesela aşkım kelimesini demek bile bana çok abes geliyor yani şöyle o bana hep aşkım die seslenir ama ben genelde canım falan derim genelde bişey de diyemym yani sanki aşkım deyince hani hep dizilerde herkes artık birbirine aşkım deyip duruyor yaa basit basit yapmacık banada öyle gibi geliyor bu cilve konusunu nasıl yapabilirim yaa sanki cilve yapınca kendimden ödün veriyormuşum gibi geliyor yaa beni kullancakmış kaale almaycakmış gibi geliyor yada cilve yapınca yapmacık olyormsum gbi geliyor yada güzel söz söyleyincede aynını hissediyorum

işte diyorum ya canım başta öyle geliyo.yazdıklarını okuyunca kendimi gördüm sende.aynen bende bırak aşkım demeyi adını bile söyleyemiyodum.taa 1.5 yıl sonra canım dedm:))).evlendikten sonra da aşkım hayatım bitanem...
başta var ya nasıl zor geliodu.yapmacıkmısım gibi geliodu.gerçi gerçekten yapmacıktı.ama söyleye söyleye dilim de alıştı kalbimde şimdi gayet rahat söylüyorum.bişey yok bunda uğraş biraz.
bi arkadaşım var sır fkocasına böyle güzel hitap edip,işve cilve yapmadı diye adam onu aldattı.sen soğuksun benim ruhumu okşamıyosun dedi.iki tane çocukları var.yaşları kırk üstünde.ama işte yaşla başla olmuyomus demek ki.adam evine gelmio.arkadaşım hem ağlıyo hem de diyo ki adam doğru söylüyo ben hiç bi zaman ona güzel sözler söylemedim ruhunu okşamadım hep sınırlı davrandım gururum engel oldu bunları yapmama.
ne zaman bişey yapmaya kalksam içimden bir ses yapma kendini alçaltma dedi.diyo...
herşeyleri vardı maddi manevi...dışardan bakıldığında mükemmel bir evlilik yaşıyolardı.arkadaşım eşinin her türlü hizmetini yapıodu ediodu ama olmadı işte.bak adam ne diyo neyi sorun olarak görmüş.erkeklerin nerde kusur bulacağı belli olmuyo işte.

Çok güzel paylaşımlarda bulunmuşsunuz..
Evlikte çiftler birbirlerine saygılı oldukları sürece sorun yaşanmayacağına inanıyorum...
Ama bir yerde de tıkanacaktır..Hayatta hiçbir şey dört dörtlük olamazki..
Sinirlerin gerildiği noktalar seslerin yükselmesinin kaçınılmaz hale geldiği durumlar da yaşanacaktır elbet..
Karşı tarafı anlamak, anlayış göstermek birazda sabırlı olunursa güzel bir evlilik sürer..
Yeterki herkesin evinde, yuvasında gözü olsun..Bu mutluluğu korumak adına yola çıkanlar fedakarlık yapacaktır...

öncelikle saygı işte gerçek püf nokta bu.
kesinlikle aynı anda bağırmayın biri bağırırken diğeri orayı terk etsin zaten sonra aranız düzelir yoksa bir o bir sen bağırırsa işte o zaman küslükler ortaya çıkar.
eşinizin düşüncelerine saygı gösterin size uymuyorsa bile fikirleri unutmayınki o farklı bir insan 1 annenin dünyaya getirdiği evlatların bile düşünceleri aynı değil tabi bu dengeli olmalı bazende eşiniz sizin fikirlerinize saygı göstermeli.
beğenmediğiniz davranışları düşünceleri güzelce gözlerinin içine bakıp tebessüm ederek söyleyin.
eğer eşiniz işten yorgun ve mutsuz gelmişse evdeki eksikleri sıralamaya al faturalar öde demeyi aklınızdan bile geçirmeyin bekleyin 1 2 gün sonra keyifli olacaktır işte o zaman ne isterseniz söyleyin.
ailesine çok düşkünse sizde ailesine düşkün olun ama yok ben ailesini hiç sevmiyorum diyorsanız o halde tepkisiz olun.
asla birbirinize yalan söylemeyin.
eşiniz geldiğinde ve gittiğinde öpün.
eve geldiğinde hatrını sorun yemeği hazırlayın.
o gelmeden bi 30 dk önce şöyle bir ayna karşısına geçin sizi bakımlı gördükçe kendinden emin olur ve kendisiyle övünür.
sık sık seni seviyorum sözcüğünü karşılıklı olarak söyleyin.
eşiniz nasıl bir insan olursa olsun başkasının yanında kötülemeyin onu övün ve ondan çok memnun olduğunuzu söyleyin.
daha çok var ama bunları yazdım şimdilik inanınki hepsini yapıyorum asla boyun eğmez çok sert çok sinirli olan eşim bile bu yazdıklarımın hepsini bana uyguluyor.
annesi bile tamam anladım çok seviyorsunda benim oğlum geçimsizdir allah yardımcın olsun demişti ama şimdi annesi bile oğlunu tanıyamıyor nedir bu işin sırrı dediğinde tek kelime AŞK VE GÜLERYÜZ.

vereliniortak alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis
kelimesi kelimesine katılıyorum ve biçoğunu uygulamaya çalışıyorum.
çok güzel noktalara değinmişsin teşekkürler cnm

gerçekten de bu işin reçetesi yok. karşındaki insana da bağlı. evlilik gerçekten büyük sorumluluk isteyen bişey. özellikle ilk zamanlarda çok daha zor diye düşünüyorum. aynı evde yaşamak, flört döneminden çok çok farklı. evlenmeden önce flört dönemini ne kadar uzun da tutsan aynı evde yaşayınca asıl tanımış olursun eşini derlerdi ya, ben bunu çok iyi anladım artık. ben de 4 aylık evliyim, daha çok yeni. çok mutluyum ama bi yandan da yoruluyorum gerçekten. dengeleri kurmak, bişeyleri oturtmak insanı zorlayabiliyor. hangi davranış karşısında nasıl davranmalıyım, ailesiyle ilişkim nasıl olmalı, onun hoşnut olmadığım hareketlerine nasıl ve ne zaman müdahale etmeliyim, nerelerde susup nerelerde sesimi çıkartmalıyım... gibi. bi yandan bütün hayatın değişiyo, yıllarca oturmuş olan düzenin...

ama yıllar geçtikçe her şey çok daha güzel olacak diye düşünüyorum. şu anda da tabii ki güzel ama zaman geçtikçe, bişeyler oturdukça daha bi keyifli olur sanki. ne dersiniz deneyimli arkadaşlar? :) yerimseniben

evli arkadaşlar o kadar güzel anlatmışlarki teşekkürler hepsine. Fakat kımse cinselliğe değinmemiş. o konuda ben başlık açtığımda tepki toplamıştım ama olsun yine cevap verebilirsiniz evliliğin olmazsa olmazlarından çünkü.yerimseniben

Henüz 3 aylık evliyim ahkam kesecek durumda değilim ama fikirlerimi anlatabilirim
Sevgiyi saygıyı saymıyorum bu ikili olmadan bişey olmuyor zaten
1- O sinirliyken ben sakin görünmeye çalışıyorum o sakinleştiğinde kırıldığım şeyleri söylüyorum
2- O evdeyken iş yapmıyorum bulaşık dahi
3- Flört ederken nasıl süsleniyorsam hala aynı süsleniyorum. (şimdi çocuk yokta ondan)
4-Eğer bana yardım etmeye kalkarsa beceremese bile çaktırmayıp teşekkür ediyorum
5- Takdir ettiğim yönlerini sürekli söylüyorum
6- Annesiyle sorunlarımı ona yansıtmıyorum (kaynanam gibi bende çaktırmadan yapıyorum)
Falan filan

ben neden devamlı senin erkek olduğunu düşünüyorum acaba

eşimin iş saatleri yoğun geç geliyo bende o geldiğinde hiç iş yapmıyorum sadece onunla ilgileniyorum
o evde dahi olsa iş yapmıyorum.
sona işine saygı duyun eğer yapacak başka bi çare yoksa saati fazla dahi olsa saygı duyun.
harcama konularında ise kendinize bişey alırken mutlaka onada alın böyle olunca pek kızmıyorlar : )))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…