Evlilik, ayrılık, kurs

Burda zaten kiradayız orda da bir yerde kalınca yemesi içmesi kalması derken en az 2 bin lira gidecek. Buradaki eve de ödüyoruz. Bana yapacağımız fedakarlığa ve harcayacağımız paraya değmeyecek gibi geliyor :KK43:
evi kapatıp giderseniz en azından fatura ödemezsiniz. e yeme içme de beraber olur daha uyguna gelir. sadece fazladan kira ödemiş olursunuz. yani siz bilirsiniz ama aynı kapıya çıkıyor. pansiyonlar da ucuz değil.

bilmiyorum burada milyon tane şey okuyunca insan her şeye şüpheyle yaklaşıyor erkeklerin dediği. biraz benzer bi hikayeyle ikinci bi evlilik yapmış bi tanıdığımız var bizim bi de adam haftanın 3 günü başka şubede çalışıyorum diye yıllarca imam nikahlı biriyle yaşamıştı haftanın yarısını. durum dediğiniz gibiyse tabi ki engel olmayın siz de gidersiniz yanında ara sıra ama diğer türlüyse burnundan getirilmeli.
Yok yok diğer türlü değil kurs katılım kağıdını gördüm. Zaten giderse benimde gelmemi söylüyor veya haftasonları yanıma gelmeyi istiyor.

Subuti'nin fikri benim aklıma çok yattı. Biraz zahmetli olur ama aklınızdaki tüm soruları giderecek bir çözüm olur.

eşinizle birlikte gidin, 1+1 eşyalı bir ev tutun ve kurs boyunca orada kalın. o kurstayken siz de ders çalışırsınız akşam gelince de beraber vakit geçirirsiniz. çocuk işini de biraz erteleyin bence. hem onun kursu hem sizin sınavınız var bu stresin arasına bir de hamilelik sıkıştırmak hiç mantıklı değil bence.

evi kapatıp giderseniz en azından fatura ödemezsiniz. e yeme içme de beraber olur daha uyguna gelir. sadece fazladan kira ödemiş olursunuz. yani siz bilirsiniz ama aynı kapıya çıkıyor. pansiyonlar da ucuz değil.
Aynen zaten kısa süre değil ki 8 ay boyunca baya para gider. Bana kursun getirisi verilen emeği karşılamaz gibi geliyor. Eşimde kendimi geliştirmiş olacağım belgem olacak diyor

8 saat uzaklık mi? Gerçekten Fransa'ya gitse eğitim almaya sizin şehirden İstanbul 1 , İstanbul'dan Fransa 2 , 3 saatlik yolu var
Haha doğru 😂 bir de yeni evli sayılırız daha yeni düzen kurduk bir kurs için perişan olucaz

öyleyse de karı koca kalacağınız için 100se 160 olur atıyorum fiyat çok çok da bir şey olmaz.
Orduevinde sadece oda parası o kadar oluyor ek olarak sabah kahvaltısı akşam yemeği hep ekstra o da günlük 50 60 lira yapıyor iki kişi ondan masraflı olur diye düşünüyorum

İyi de eşiniz eğer çadır kurmayacaksa bir odada kalacak. Yani tek kişilik oda ile çift kişilik oda arasında pek fiyat farkı olmaz . Siz zaten kpss ye çalışıyormussunuz birlikte gidin
İyi de bu 3 5 gün değil ki.. 8 ay boyunca bir odada ne yapacağım? Üstelik orduevi yemek vermiyor her gün cebimizden kahvaltıyı akşam yemeğini karşılayacağız. Bir odada küçücük TV bir yatakla 8 ay kafayı yerim herhalde

Benimde eşim 1 yıl uzaktaydı işi ile alakalı başta çok istememiştim ama onun kariyeri açısından çok iyi oldu iyi ki gitmiş diyorum ayda 1 ,1 hafta ben gidiyordum yurt dışındaydı sonradan pişman olmayın bence gitsin kendini geliştirsin

Benimde eşim 1 yıl uzaktaydı işi ile alakalı başta çok istememiştim ama onun kariyeri açısından çok iyi oldu iyi ki gitmiş diyorum ayda 1 ,1 hafta ben gidiyordum yurt dışındaydı sonradan pişman olmayın bence gitsin kendini geliştirsin
Bende bundan dolayı pişman olmak istemiyorum :(

kursu mamakta alacak sanırım. ben ankarada yaşıyorum, 1200 lira civarına eşyalı 1+1 evler var hem de rezidans. ev biraz eski olursa daha uyguna da bulursunuz.
ama şöyle de bir durum var sanırım eşiniz askeri personel, orduevinde kalınca faturayı işyerine teslim ettiğinde otel parasını ödüyor olabilirler. eğer öyle bir durum varsa sizin gitmemeniz maddi açıdan daha uygun olabilir.
Ama işyeri parayı ödemeyecekse ev tutup beraber gitmek daha mantıklı duruyor.

kursu mamakta alacak sanırım. ben ankarada yaşıyorum, 1200 lira civarına eşyalı 1+1 evler var hem de rezidans. ev biraz eski olursa daha uyguna da bulursunuz.
ama şöyle de bir durum var sanırım eşiniz askeri personel, orduevinde kalınca faturayı işyerine teslim ettiğinde otel parasını ödüyor olabilirler. eğer öyle bir durum varsa sizin gitmemeniz maddi açıdan daha uygun olabilir.
Ama işyeri parayı ödemeyecekse ev tutup beraber gitmek daha mantıklı duruyor.
Evet neleri karşılayacak bilmiyorum daha önce eğitime bende gitmiştim ve sadece eşimin oda ücretini devlet karşıladı benimkini kendimiz verdik. Ama bu kurs zorunlu değil o yüzden odayı karşılar mı bilmiyorum. Zaten yeni ev kurduk düzeni oturttuk. Yeniden eziyet çekicez burada kirada kalıyoruz evin giderleri var. Tek veya birlikte gidince ek masraf olacak. 8 ay küçücük odada minicik TV bir yatak olan yerde kalmakta istemiyorum. Burda mis gibi kocaman evim var ailem yakın üstelik bebekte çok istiyorduk. Her şey alt üst olacak :(

Selam kızlar ne düşüneceğimi bilmediğim için size danışmaya geldim. Direkt konuya geçiyorum. 10 aylık evliyim, eşim işinden dolayı devamlı yanımda olmuyor. Bugün eşim dil kursu açılacağını söyledi. Kurs sekiz ay sürecek ve evimizden 8 saatlik bir mesafede olacak. Yani başka şehirde kalması gerekecek, kurs süreci ise sekiz ay... Bize artısı hem maaş olacak hemde belki ileride yükselme veya işle ilgili başka bölüme geçmek gibi tabi bir de eşim kendini geliştirmiş olacak. Ben istemiyorum zaten 2,5 aydır ayrıyız kursa gidince ara sıra yanına gitsem de o gelse de sekiz ay boyunca yine ayrı olacağız. Ayrıca kursun maddi boyutu da var hem orada para harcaması olacak hemde buradaki evin giderlerini karşılayacağız. Ben karşıyım ama eşim için kötüü bir karar verip yanlış yönlendirmek istemiyorum. Bu arada bu yaz bebek düşünüyorduk kursa giderse yalnız bir hamilelik ve doğum geçiririm muhtemelen.. Kafam çok karışık, olayı doğru düzgün anlatamadıysam kusura bakmayın umarım yardımcı olursunuz
Yeni evliymişsiniz; size tavsiyem hiçbir zaman eşinizin kariyeri önüne taş koymayın. O da sizin kariyeriniz için her zaman destek olmalı. Eşler bunun için var ve evlilik, hayatı paylaşmak böyle bir şey. Bebek düşünüyormuşsunuz, onun geleceğini düşünün. 8 ay bir şey değil. Ben de eşimle uzun zaman ayrı kaldım yeni evlendiğimde. Hem de eşim yurtdışında çalıştığı için yurtdışına yeni gelmiştim yapayalnızdım tek bir arkadaşım dahi yoktu. Eşimin sürekli iş seyahatleri olurdu. ayın 1-2 haftası benleyse 2 haftası uzakta geçiyordu. Kaç kere bana istersen gitmeyeyim, başkasını göndersinler ya da başka iş bakayım dedi ama ben hep destekçisi oldum çünkü bu deneyimin bir gün ona iyi kapılar açacağını biliyorduk. O dönemler sayesinde şimdi çok iyi bir işte çalışıyor çok şükür. O da aynı şekilde her zaman benim kariyerimi destekledi, ikimiz de düzenimizi oturttuk, şimdi bebeğimizi bekliyoruz.
Maalesef maddi boyutu gözden çıkaracaksınız bazı şeyler için. Ben de dil kurslarına gittim, ortam edinmek için farklı klüplere yazıldım yurtdışına geldiğimde. Şimdi fazlasını kazanıyoruz. Konfor alanınızdan çıkmazsanız hiçbir zaman yükselemezsiniz

Dil tazminatları kamuda cok yüksek seviye memur degilse, çok az maddi getirisi var. Yüksek memurları da genelde hem yirtdısı tecrübesi olsun hem dil ögrensin diye devlet yurtdısına yolluyor personeli.

Kuçük şehirde de değilmişsiniz neden kendi illerinde kurs açmamişlar?

Devletin 8 ay sadece Fransizca dil kursuna gidecek personele maaş vermesi mantıksız geldi bana.

Bi arkdaş muhendisti kamuda, 2 yıl filan devlet Çin ' e yolladı kendisini, dönüste de baya iyi bir terfi aldı bildiğim kadariyla. Bu sekilde olsa anlarım. Sonucta memur bunu kendi imkanlariyla yapamaz.

Ama sizin eşiniz kendi imkanlariyla cok rahat barajı geçecek seviyede Fransizca ögrenebilir, yeterlik sınavlarini verebilir.

Illa gidecekse bence siz de bi yolunu bulup birlikte gidin.
Degisiklik olur, şehri gezersiniz farkli ortamlara girersiniz filan..belki tatil gibi. Bebek zor tabi bu arada.

Yeni evliymişsiniz; size tavsiyem hiçbir zaman eşinizin kariyeri önüne taş koymayın. O da sizin kariyeriniz için her zaman destek olmalı. Eşler bunun için var ve evlilik, hayatı paylaşmak böyle bir şey. Bebek düşünüyormuşsunuz, onun geleceğini düşünün. 8 ay bir şey değil. Ben de eşimle uzun zaman ayrı kaldım yeni evlendiğimde. Hem de eşim yurtdışında çalıştığı için yurtdışına yeni gelmiştim yapayalnızdım tek bir arkadaşım dahi yoktu. Eşimin sürekli iş seyahatleri olurdu. ayın 1-2 haftası benleyse 2 haftası uzakta geçiyordu. Kaç kere bana istersen gitmeyeyim, başkasını göndersinler ya da başka iş bakayım dedi ama ben hep destekçisi oldum çünkü bu deneyimin bir gün ona iyi kapılar açacağını biliyorduk. O dönemler sayesinde şimdi çok iyi bir işte çalışıyor çok şükür. O da aynı şekilde her zaman benim kariyerimi destekledi, ikimiz de düzenimizi oturttuk, şimdi bebeğimizi bekliyoruz.
Maalesef maddi boyutu gözden çıkaracaksınız bazı şeyler için. Ben de dil kurslarına gittim, ortam edinmek için farklı klüplere yazıldım yurtdışına geldiğimde. Şimdi fazlasını kazanıyoruz. Konfor alanınızdan çıkmazsanız hiçbir zaman yükselemezsiniz
Bir anda bambaşka ortamın içine girmekten korkuyorum. Zaten eşimin işinden dolayı hep birlikte değiliz. Korona çıktı onun yüzünden 2.5 aydır ayrıyız. Belki haziranda gelir o zaman da eylülde kursa başlıcak yine 8 ay yalnız olacağım. Belgenin getireceği paraya ihtiyacımız yok. Daha fazla para değil eşimi yanımda istiyorum. O da kendini geliştirmek yeni dil öğrenmek, bizim için daha iyi yerlere gelmek istiyor. Bilmiyorum hem engel olmak istemiyorum hemde daha fazla ayrı kalıp eziyet çekmek istemiyorum. Zaten bir yılın 5 ayı yanımda olmuyor :(

Dil tazminatları kamuda cok yüksek seviye memur degilse, çok az maddi getirisi var. Yüksek memurları da genelde hem yirtdısı tecrübesi olsun hem dil ögrensin diye devlet yurtdısına yolluyor personeli.

Kuçük şehirde de değilmişsiniz neden kendi illerinde kurs açmamişlar?

Devletin 8 ay sadece Fransizca dil kursuna gidecek personele maaş vermesi mantıksız geldi bana.

Bi arkdaş muhendisti kamuda, 2 yıl filan devlet Çin ' e yolladı kendisini, dönüste de baya iyi bir terfi aldı bildiğim kadariyla. Bu sekilde olsa anlarım. Sonucta memur bunu kendi imkanlariyla yapamaz.

Ama sizin eşiniz kendi imkanlariyla cok rahat barajı geçecek seviyede Fransizca ögrenebilir, yeterlik sınavlarini verebilir.

Illa gidecekse bence siz de bi yolunu bulup birlikte gidin.
Degisiklik olur, şehri gezersiniz farkli ortamlara girersiniz filan..belki tatil gibi. Bebek zor tabi bu arada.
Eşim asker dil tazminatı yanında yurtdışı Görevleri olduğunda isteğe bağlı gidebilecek. Ama zaten bir yılın en az 5 ay görevde yüzünü 2.5 aydır görmüyorum o yüzden parası umrumda değil. Online eğitim alsın veya kendi başına öğrensin eğer kurs şart değilse.. Onu soracağım. Diğer getirisi de 10 yıl sonra yarbay albay olduğunda yurtdışında çalışma imkanı varmış oraya taşınabilirmişiz. Ben 40 yaşından sonra başka ülkeye alışmakta istemiyorum

Back
X