Evlilik bana ağır mi geldi acaba?

Oglak kizi

✝️
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2015
4.405
6.191
158
Ne yapacağımı ne düşüneceğimi bilemez haldeyim, sanki herşey üstüme üstüme geliyor, 24 yaşındayım acaba erken mi karar vermişim diyorum, babamı dinlememişim diyorum, 9 ay olucak evleneli, 5 yıl sevgiliydik, sevgiliyken neyse evlendikten sonra hala aynı eşim, sevgiliykende evde de genelde benim sözüm geçiyor hala öyle, hayatımızı bana göre ayarlarız canım istemiyor okey der yok şöyle yapalım okey der, üzmez yani beni sorun eşim değil, evlilik bana ağır mi geldi acaba? Şehir değişerek evlendim eski hayatım ailem tanıdıklarım orada kaldı burda yapayalnız gibiyim, hukuk sınavına çalışıyorum ev dağınık, salak mısın dedim kendime evde annem yapardı herşeyimi. Çok yoruluyorum. Birde üstüne eş akrabaları kv illeti var, eşim yeni bir işe geçti eve uzak, biz zaten burayı öylesine tutmuştuk kirası yüksek, hem işine yakın hem daha ucuz bir ev istediğimiz için oraya taşınmayı düşünüyoruz kv beni arıyor diyor “ ben ona başka iş bulurum” nerden bulacaksa sanki kendi müdür, 30 yaşında adam kendisi iş bulamıyor burayı seçmiş hala konuşuyor. Gitmemizi istemiyor dibinden, 20 dk mesafedeyiz. Sinirimi bozuyor, eşim beni dinler biliyorum ama ite kaka. Çok bunaldım.

Öncelikle her olumsuz şey de kendinizi böyle dibe çekmeyin. Bende 25 yaşındayım ve 1.5 yıllık evliyim kayınvalidem dahil eşimin ailesi mükemmel insanlar ama ben de bazen sorumluluklardan ve üzerime binen işlerden acaba çok erken mi evlendim, keşke biraz daha bekar yaşasaydım ne kadar salağım diyorum kendi kendime eşimin ailesi iyi ama bazen eşim yüzünden keşke evlenmeseydim diyorum sonra hemen kendimi yeniden motive etmeye çalışıyorum çünkü o kadarda kötü biri değil anlık olan bir şey siz de kayınvalidenizi takmayın eşinizi düşünün eğer siz mutluysanız diğerlerini kapının dış mandalı olarak görün hayatınıza çok fazla müdahil olmalarına izin vermeyin artık olan oldu olmuşla ölmüşe çare yok maalesef. Seçtiğimiz evlilik hayatına olumlu yönünden bakarak alışmaya çalışmaktan başka çaremiz yok hem ne güzel bakın aman aman bir sorun da yok eşiniz sizi dinliyor çünkü. Çıkarın kendinizi bu mutsuzluk çukurundan hayatınızdaki olanaklara olumlu yönünden bakmaya çalışın nasıl bakarsanız öyle görürsünüz. Sevdikleriniz arkanız da kalmış olabilir ama biliyorsunuz teknoloji var uzakta olsanız bile onu kullanarak bağınızı koparmamaya çalışın fırsat buldukça gidin gibi gibi kendinize alternatifler oluşturmaya çalışın ve sınavlarınıza hazırlanın kendinizi üzmeyin çünkü siz böyle düşününce zaman geriye sarılmayacak ve siz bekarlık halinize ışınlanamayacaksınız maalesef :) Umarım hayatınızın geri kalanında çok mutlu olursunuz :KK200:

Ne yapacağımı ne düşüneceğimi bilemez haldeyim, sanki herşey üstüme üstüme geliyor, 24 yaşındayım acaba erken mi karar vermişim diyorum, babamı dinlememişim diyorum, 9 ay olucak evleneli, 5 yıl sevgiliydik, sevgiliyken neyse evlendikten sonra hala aynı eşim, sevgiliykende evde de genelde benim sözüm geçiyor hala öyle, hayatımızı bana göre ayarlarız canım istemiyor okey der yok şöyle yapalım okey der, üzmez yani beni sorun eşim değil, evlilik bana ağır mi geldi acaba? Şehir değişerek evlendim eski hayatım ailem tanıdıklarım orada kaldı burda yapayalnız gibiyim, hukuk sınavına çalışıyorum ev dağınık, salak mısın dedim kendime evde annem yapardı herşeyimi. Çok yoruluyorum. Birde üstüne eş akrabaları kv illeti var, eşim yeni bir işe geçti eve uzak, biz zaten burayı öylesine tutmuştuk kirası yüksek, hem işine yakın hem daha ucuz bir ev istediğimiz için oraya taşınmayı düşünüyoruz kv beni arıyor diyor “ ben ona başka iş bulurum” nerden bulacaksa sanki kendi müdür, 30 yaşında adam kendisi iş bulamıyor burayı seçmiş hala konuşuyor. Gitmemizi istemiyor dibinden, 20 dk mesafedeyiz. Sinirimi bozuyor, eşim beni dinler biliyorum ama ite kaka. Çok bunaldım.
valla ben 10 senelik evliyim ben bile erken evlenmisim diyorum ki sen bu zamanda hepten erken evlenmissin valla bi kadın 33 ten önce evlenmemeli yazarlar simdi aa erken cocugun olun senle buyur bilmem ne ulan ben daha ruhumu doyurmamısım napıyın cocugu bide sorumluluk valla cocuk yapmadan ne olursa olsun genclık guzel sey yasa

Ben de bi buçyk yıllık evliyim 23 yaşında evlendim ama o acaba mı? Soru işareti her yorulduğnda bunaldığnda gelecek aklına. Sen güzel şeylere odaklan bence. Kv az çok herkeste bi stres yapıyor sen kendi ev içine bak. Evet annemz varken her iş kolay geliyor ama hayat bu yani biyerden sonra kendi sorumluluğumzu almak zorundayız. Ben de başlarda zor alıştım eşim çok iyi biri olmasına rağmen.. sanırım karakterimizle alaklı evliliğe bakış açını biraz değiştirince herşey güzelleşiyor

evde de genelde benim sözüm geçiyor hala öyle, hayatımızı bana göre ayarlarız canım istemiyor okey der yok şöyle yapalım okey der, üzmez yani beni sorun eşim değil,

eşim beni dinler biliyorum ama ite kaka. Çok bunaldım.

Bu kısım çelişkili geldi.
Kayınvalideniz neden sizi arıyor eşinizin işiyle ilgili? Bu eşimin vereceği karar anne çalışacak olan o deyip kapatın konuyu. Bir de bu tip planları yapmadan ailenizle paylaşmayın. Her şeyi anında öğrenmek zorunda değiller.

Kaynananiz düsmaniniz degil herhalde illet demek bilmiyorum hic kulaga hos gelmedi?

Bide anneniz size sürekli bakacak degil her isinizi yapcak degil bir ömür boyu kendiniz ayaklariniz üzerinde durmalisiniz.

Evlenirken kaynana faktörü önemli
Onuda hesaba katman gerekirdi, bütün yeni evliler bundan şikayetçi, bir tek senin başında değil, alışman gerekli yeni nesilde hiç sıkıntıya gelmiyor hemen koş boşanıyoruz, iyi günde zor günde sözü nerde kalıyor, bu hep kızlara sorumluluk verilmediğinden sanırım

Yani dert var dert var. Hayat işte 🤷‍♀️ ağzının içine bakan bir eş var ama hala mutsuzsun. Allah herkese böyle dert versin inşallah

Ayrica anneniz sizin her işinizi yapmak zorunda değil ki. O kadına da yazık siz daha ilk aylardan sıkılmışsınız ev işinden, annelerimiz yıllardır yapiyor bu kadar yüklenmek ne kadar doğru.

Diyeceklerim tüm anne ve anne adaylarına,
Kız olsun erkek olsun çocuklarınıza 2 3 yaştan itibaren onun bünyesine göre ufak tefek işler yaptırın.buyudukce işler de büyüsün.vay o küçük,okuldan geldi yorgun vs vs deyip iyilik yaptığınızı sanmayın.sonra şekil a da görüldüğü gibi çocuklarınız birgün bunları yapmak zorunda kaldıklarında çok zorlanırlar.

Back
X