- 25 Nisan 2014
- 4.057
- 7.504
- 168
- Konu Sahibi cillibombom
-
Calisiyorum, ama tabi yari zamanli ev hanimiyim.ciddimisin ..nasıl bir ev hanımısın..merak ettim şimdi..
yemek şeklinizi beğendim..sağlıklı beslenme önemli bence ..faas food yada hazır yiyecekler sağlıklı değil...Calisiyorum, ama tabi yari zamanli ev hanimiyim.
Turk standartlarinda tembelim. Keyfime duskunum. Hergun yemek pisirmem.Bol bol zeytinyagli yaparim ki ertesi gun de yensin. Bol bol salata yeriz.
Hayir bir de kocalarindan bu yaptiklari temizlik icin onay ve takdir bekliyorlar ya ben ona bitiyorum. Ya hu erkege ne yeni aldigin lavanta kokulu yuzey temizleyiciyle bufeyi piril piril yapmandan? Git kocanla cay-cerez esliginde Arka Sokaklar izle.
30 yıldır yaşıyorum, daha bir kere de bu derece temizlik yaptığı için eline sağlık diyen koca görmedimHayir bir de kocalarindan bu yaptiklari temizlik icin onay ve takdir bekliyorlar ya ben ona bitiyorum. Ya hu erkege ne yeni aldigin lavanta kokulu yuzey temizleyiciyle bufeyi piril piril yapmandan? Git kocanla cay-cerez esliginde Arka Sokaklar izle.
Beni de beni de.
Gercekten Turk kadinlari ruh hastaligi derecesinde ev temizligine onem veriyor. Yabanci kadinlar bizim yaptigimiz temizligin yarisini yapmiyorlar evlerinde. Evlerine ayakkabiyla girdikleri halde ustelik. Ve yalnizca Turkiye'de ''Temizlik yapmaktan aileme vakit ayiramiyorum. Butun gencligim camasir suyuyla lavabo ovalayarak gecti.'' cumlesi gururla, ovunulecek, hava atilacak bir sey gibi soylenir. Ecnebiler icin temizlik yalnizca bir is. Ev pislenir temizlerler o kadar. Bizim gibi 'kadinlik onuru' olarak gorup namus meselesi haline getirmiyorlar. :)
evet size katılıyorum..işleri güçleri temizlik..halı silkeleme türkiyede gördüm..hiç bir yere çıkmayayım sürekli temizlik..yemek..başka düşünce yok..bizim binada var..akşama kadar temizlik..her gün sübürge sesini duymaktan nefret ediyorum..birde çamaşır suyu kullanma hastalıkları var..
Bir de sunu fark ettim yurt disinda erkekler evde temizlik yapilmis mi yapilmamis mi umursamiyorlar. Ama Turk erkekleri ultra temiz/maharetli turk anneleriyle buyuduklerinden kendileri hic bir seye dokunmasalar bile karilarindan temizlik adina beklentileri yuksek oluyor. Surayi sil, bak surda leke kalmis, tezgah boyle mi silinir?
Tabi bu benim sahsi gozlemim %100 dogru degildir. Ama ornegini cok gordum. :)
Camasir suyu da cok zararli aslinda.
Sormamda sakinca yoksa siz nerelisiniz?aynen sizin gibi düşünüyorum..bencede 100%..kaynana ilk önce gelin titiz mi diye denetliyorlar..kafayı bozmuşlar..resmen temizlik için..bir tane komşum..ayyy diyor çamaşır suyu kullanmadan temizlikten saymıyorum..illaki ev çamaşır suyu kokacakmış..vah akılsızlar diyorum..
Bir kere de konu açtıktan sonra zahmet edip dönüşler yapsanız.
Açıp gidiyorsunuz gidiş o gidiş.
Canim kusura bakma biraz yazilanlari okudum sonra kalktim eve baktim ay korku filmi gardolap almis gidiyo acik cekmeceler yerdeki tokalar kirliler kirlileri makineye attim dolabimi topladim salonu supurdum toz aldim oh dedim :) size tesekkur etmek icin geri geldim ve kalanlari simdi okudum o yuzden cevap yazamadim
cok zorlama hemen, haftada bir genel temizlersin, gunluk de gerekirse kullandigin oturma odasini ve mutfagi supurursun.. yemek-bulasik mecbur gunluk cikar ama pratigin olunca hemen hallolur Allah in izniyle.. gozunde buyutme, ruh halinin etkisidirEvleneli dort hafta olucak nerdeyse ama ev surekli daginik((( bi turlu yetistiremiyorum unutuyoeum erteliyorum bekarken elimi sicak sudan soguk suya sokmadim onunda etkisi var bi de ise baslicaktim baslayamadim 1 kasim da gel demislerdi sonradan vazgectik dediler onunda bunalimi uzerimde ne sacimi tariyorum ne eve bakiyorum tek yaptigim sey uyumak ve tv izlemek esim cik su bunalim halinden mucadele etme duygunu kaybettin sen boyle degildin diyor of durduk yere agliyorum falan bu ev nasil temizlenicek bana bi yol gosterin paspalin teki oldum ciktim ya ( nasil ev hanimi olunur bana ogretin
Valla iyi oldu konuyu acmam yorumlar cok yardimci oldu gerci mutfak almis basini gidiyo ama o da yarin artikSen de kusura bakma. :) Oh ellerine sağlık,şimdi keyif zamanı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?