evlilik benim icin tam bir fiyasko

Dayak yemek bu kadar basit mi? İlkel zamanların adamları evlenip boşanmış diye sizi istemeyince gururunuz kırılacak değil mi? Dayak yiyince dövülünce en kötüsü de değersiz biri olunca mı gurur temize çıkar?

Şiddeti tabıkı normal gormuyorum evlenmeden önce olsa asla kabul edemezdım hemen ayrılırım derdım ama ıcınde yasarken bu ınsana alıskanlıgınız ve sevgınız varsa ınanın kolay olmuyor tamam cok sınırlı psıkolojısı bozuldu onun nısan ve sorası maddı sıkıntılardan..sıddetın hıcbır gerekcesı olamaz dıyorum ya benım ıcınde hıc kolay degıl ama elım kolum baglanıyor onu bırakıp gıdemıyorum. kı bu ınsan sonra yalvarıyor benı affet dıye vıcdan azabı cekıyor ve sende bana vur dıye yalvarıyor tabıkı ben vurmuyorum ama vurmam ıcın yalvarıyor acısı hafıflıyecekmıssüreklı doven bırı degıl ama son zamanlarda kavgalarımız okadar sıddetlendıkı ona gore cozum yolu oldu ben cocuklara kıyabılecegını vurabılecegını yada onların yanında bana zarar verebılecegını dusunmuyorum....bu ona verdıgım son şans zaten pişman ama bılmıyorum bırdahakı kavgamızda ne olur?bende sakınlesemıyorum neyazıkkı agzıma gelenı soyluyorum

turk toplumunda evlenıp boşanmoş olmak çalışan bır kadın olsanda zor ki ben butun cevreme nasıl sevdıgımı nasıl ıstedıgımı anlatmısken?3ay sonra ne dıyecegım evlılıgımı ıstemeyen anne babama gercekten bukadar kolay vazgecılmıyor

şuan zaten affetmişssiniz bundan snra eger tekrarı olursa ılk ışınız annenızın evıne gıtmek olmalı bence.bıde şöyle bişi var ki bu gercek bazı adamlar sıddete mailli oluyolar o sinirlıi oldugunda sız sakın tavrnızı koruyun o sakınlesınce konusmayı deneyın yanı tadsızlık cıkmasın dıe alttan alın bıraz.herkes esını ıdare edıyo ınankı bosanmak kolay degıl tabıkıde.

normalde komiktir ama sinirlenınce kendı bıle kendını tanıyamıyor sınırı gecınce aglıyor ama kotu olan su ki bende agzımı tutamıyorum sinirim gecmıyor yok annen altınlarımızı aldı sımdı borcları o ödesın falan hep sakınken dıyorumkı acmayacagım bıdaha o konuları ama dayanamıyorum benımde acmamam lazım

elalem ne der korkusu ile yediği dayağa dair kendi için bile haklı sebep arayan sizin gibi koca mağdurları olduğu sürece , siz ve sizin gibi kadınların bu tarz yaşanmışlıkları bitmez bu memlekette..alışkanlık var, çevre baskısı var diye insan nasıl bir mazoşistlikle kabul eder bir ömür böyle yaşamayı..daha gençsiniz..insanlar en fazla 5-6 ay konuşur..sonra emin olun sizi unutturacak başka malzemeleri olur..bir ömür çekmekten iyidir...

Neyse siz kararınızı vermişsiniz. Eşinizin yaptıklarına da onun adına bir mazeret bile bulmuşsunuz. Hatta neredeyse mağdur olan eşiniz olacak. Tek suçlu da ailesi zaten...

Bir çok kadın "dayak yemek" cümlesinden bile utanır, sadece şiddet gördüm diyebilir. Ben de bu duumlardan bahsederken genelde "şiddet görme" kalıbını kullanırım. Ama özellikle bu kelimeleri sık sık kullanmama rağmen rahatsız olmadınız. Bu da yaşadıklarınızı ne kadar benimsediğinizi gösteriyor. Bu arada yeteri kadar akıl verildi, tecrübeler paylaşıldı. Kararınızı verdiğinize göre yapılacak pek te fazla bişey olmadığını düşünüyorum.

evlenmeden önce bu adamın size şiddet uygulayacağına ihtimal vememiştiniz..şimdi çocuklara el kaldırmaz diyosunuz ama ona da bahane bulursunuz merak etmeyin..çok yorgundu,çocuk da susmadı dayanamadı bi tane vurdu vs...madem o kadar pişman oluyor,neden bi terapiste gitmiyorsunuz? şiddetin tek çözümü tedavidir. o kadar pişmansa bir daha yapmak istemiyosa,tedavi olsun. sizin de yanında kalmanız için bi neden olur en azından???

Bu arada kahpe olan kader değildir. Kader önümüze yollar koyar ve biz birini seçip devam ederiz. İnsanların kendi seçimleri için kaderi suçlaması bencillik diye düşünüyorum.

Bu arada kahpe olan kader değildir. Kader önümüze yollar koyar ve biz birini seçip devam ederiz. İnsanların kendi seçimleri için kaderi suçlaması bencillik diye düşünüyorum.

nıckıme bukadar takılmayın sadece sezen aksunun bır sarkısı dıye bunu yazdım oncesınde bırcok sey denedım daha once kullanılmıs dedı o aralar vajınısmus sorunu ıle ugrastıgım ıcınde bu sarkıyı dınlıyordum kı esım ozamanlar cok anlayıslıydı ben kendımı kotu ve yetersız hıssedıyordum oyuzden bunu sureklı dınlerdım cok ıstedıgım sey evlılık oldu ama bırlıkte olamıyoruz yanı hıcbırseyde tam mutlu olamıyorum bı sıkıntılar cıkıyor anlamında dınledım ve yazdım aslında.orda dıyorda üç gunluk guldurduysen bır omurluk aglattın.. keske nıckımı degıstırebılsem ama olmuyormus

keske gıtse ama kabul etmıyor terapıste gıtmeyı

madem affetmişsin cnm senin yaapacagın tek şey zaman bırakmak daha denilecek bişey yok. evliliğin ilk zamanları sorunlar herkezde oluyodur. ama zamanla oturuyo sabırlı olacaksın egerki aynı şeylere devam ederse yapacak bişey kalmıyo. inş hep mutlu olursun...

Nickin gayet anlamlı canım o şarkıyı çok severim hani diyor ya şarkıda aa benim avanak arızalı arsız gönlüm (nerde kereste var ona konarsın ) :))))))))))

keske gıtse ama kabul etmıyor terapıste gıtmeyı

işte sorun da bu ya...adam kendisinde bir sorun olduğunu düşünmüyor. şiddeti normal görüyor. siz ister kabul edin ister etmeyin,kocanız bu huyundan vazgeçmeyecek..
ben sonuç olarak şunu soruyorum size,bizden istediğiniz nedir? yani tavsiyeyse,her söylediğimize bi kılıf buldunuz..siz bu adamdan ayrılmıcaksınız,sadece bizden biraz teselli mi istiyosunuz??

Keşke siz de nickinizle ilgili yazıma değil de diğer yazdıklarıma takabilseniz.

sorun oldugunu bılıyor doktora gıtmeme sebebı utancından ama sıgındıgı sey ben sınırlendırmez sakınlesmesını bekleyıp sonra sakin sakin konusursam sorun olmayacakmıs...aramız ıyıyken kavga etmedıgımız zaman kotu bırıs degıl her ınsanın hataları var o gercekten bana zarar vermek ıstemıyor buna emınım cunku sende bana vur kı acım hafıflesın dıyor kacgundur moralım bozuk unutamıyorum dıye yapmadıgı sey kalmadı yuzumu guldurebılmek ıcın.aslında konuyu actıgım gun gercekten evden bır sure uzaklasacaktım yanı sadece buraya yazıp sızden tesellı ıcın yazmadım ama ertesı gunude anlattım ayaklarıma kapanıp gıtmeme musadee etmedıgı gunu okudunuzmu bılmıyorum.tavsıyelere uydum ben burada yazan bırcok arkadasın hemen yuz vermememı ona borcluyum normalde cok merhametlı ve kolay affedıcı yapım olmasına ragmen burdakı arkadaSLarın gazıyla hala uzak durabılıyorum.kılıf bulmuyorum ayrıca sadece sız onu tanımıyorsunuz ben tek yonlu anlatıyorum ve duzeltmeler yapıyorum kendı hatalarımı yazıyorum sıddetın affedılır bır yonu yok elbette ama bazen vazgecemıyorsun kı o gercekten okadar kotu bırı degıl benmı cok safım bılmıyorum ama bukadar kör olmus olamaz gozlerım 4yıldır ??? buraya yazdıkca aslında yalnız olmadıgımı goruyorum tavsıyelerı dınlıyorum tesellı bulup desarz oluyorum ofkemı kontroletmek ıcın yazılanlara uymaya calısıyorum...en onemlısı dısarıda anlatamayacaklarımı burada paylasıyorum rahatlamak ıcın

yerinde olmaya gerek yok canım gerçekten çok sinir bozucu..

çok haklısnız boşanmak kolay değil elbette. ama dayak da hiç kolay değil bence..

evet bizim bir akraba boşandı 5 ayda. çok dayak yiyordu. ama herkez adama lanet etti. eğer mevzu başka şeyler olsa belki size laf söylerler ama dayak konusunda herkez arkanızda olur bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…