evlilik benim icin tam bir fiyasko

cnm ben şiddet olayını okumamıştım..malesef benim babamda anneme çok şiddet uyguladı en son gözüne yumruk atmış hastaneye götürdüğümzde doktorlardan giledi annem.duvara çarptım dedi doktorlarda kadın yalan söylüyorsun dedi ve darp raporu verdiler..yani annem evlendiklerinin ilk yıllarından beri şiddet gördü ta ki bu gözü çıkana kadar..neredeyse kör oluyordu..hep sabretti üç çocuğu için babasız büyümesinler diye..aslında babam kişilik olarak 10 numara adamdır ama işte ailesi sürekli kışkırtıyordu sonra gelip annemi dövüyordu..artık 54 yaşında babam ve artık o olaydan sonra yemin etmiş dövmedi bir daha..ben babamla kaç ay konuşmadım bu dayak olayı yüzünden aradan 6 sene geçti 6 yıldır birşey yapmıyor..işte bazı insanlar böyle malesef..ama olan annemle bana oldu..psikolojim çocukluğumdan beri o kadar bozuktu ki..kendine güvensiz biri oldum çıktım..aynı acıları bende yaşadım yeni ayrıldığım sevgilimden..gittim aynı babam gibi ve babamın ailesi gibi ailesi olan bi adamla çıktım üç sene evlencektik nerdeyse.son anda dank etti..psikologlara gittim burda kızlardan akıl aldım ayrıldım.inan çok zordu.canım çok yanı ama şuan gayt iyiyim.bak sen çalışıyorsun bu büyük bir şans bence.ve kesinlikle boşan diyorum sana çekeceğin acıları göz önüne al,bil yani acı çekilicek.ama toparlarsın ailen yanında ve işin var..aşama aşama atlatırsın.yarın bir gün çocuğunada şiddet gösterir.bu arada göz yaşına inanma sakın..psikopatlığından ağlıyor..babamda sıkışınca ağlardı öyle..eski erkek arkadaşımda ayrıldığımda çok ağladı sonuç ne oldu şimdi onla bunla düşüp kalkıyor ve unuttu 2 o...yla beni..sen baştan hata etmişsin malesef ailesinin ne olduğunu bildiğin halde evlenmişsin.sadece kendini düşünü hiç birey olmaz kimseye.sen nasıl ki şuanda dayanabiliyorsun herkes dayanır..aileni düşün ama önce kendini düşün.ve inan ayrılman daha mantklı.çocuğun olunca o zaman düşün ne olur..o çocuğun psikoloji ne hale gelir biliyor musun.24 yaşımdayım hala yaşama hevesim olmaz zaman zaman..çok ozdular ve bunların çoğunu ailem yüzünden yaşadım.onların kavgaları sabaha kadar bitmeyen kavgalarından.ama ben güçlü olup mutlu olmaya çalışıyorum..neyi seçersek hayatta onun sonuçlarını yaşıyoruz unutma..

ailesınden bırısıne anlatsam şaka yapıyorum sanarlar dısarıdan bır ortak arkadasımıza anlatsam ıse asla ınanmazlar onun bana zarar verecegıne ki herkes benı nekadar sevdıgını bılıyor şok olurlar heralde ben bıle ınanamazken acaba cokmu safım yıne ona kotu seyler konduramıyorum burda bırebır tarafsız olsun dıye fıkırlerımı yazıyorum ama kotu bırı gıbı bende dusunemıyorum onu sozleırmı aklıma gelıyor onada dedım cok kotu seyler yasadık bukadar az zaman ıcınde dıye

ONLARDA DEDENIN NENENIN YANINDA COCUK SEVMEK AYIPLANIRMIS VE NE ANNESI NE BABASI ONU BIRKERE SEVMEMIS COCUKKEN KUCAGINA ALIPTA DUSUNUYOR DIYORKI NE SACMA BIR ADETMİŞ ..ANNE BABA TARLADA O ISE EVIN KAPISININ ONUNDE BUTUN GUN TOPRAKLA OYNAR DURURMUS ELINDE BIR SEKER BUTUN GUN OYALANIRMIS.. COK SESSIZİSAKIN BIR COCUKLUK GECIRMIS HALA DEDELERINDEN KORKAR ONUN YANINDA KONUSAMAZLAR BABALARIYLA AYNI SOFRADA YEMEK YEMELERI 5-6 SENEDIR VAR SADECE COCUKLUKLARINDA YEMEMISLER AYIPMIS:s

Saygı duymuyormusum annesı nasılsa benımde oyle olmamı ıstıyor ama eskı devırler bıttı artık ben oyle olamıyorumkıhıcbırseye ıtıraz etme koca ne derse dogru boyle bırsey yok sessız,sakın durabılsem hıcbırseye ıtıraz etmesem el ustunde tasır ama bende oyle olamıyorum

''O ne der? Bu ne der??'' diye evlilik yürütme bence.
Önemli olan senin kararın.
Hiç kimse boğazından tutularak, şiddet görerek hayatını tüketemez.
Senin neyin eksik 3 aylık evliliğini mutlu,huzurlu yaşayanlardan??
Hiçbirşeyin eksik değil. İçinden nasıl geliyorsa öyle davran??
Eşinle iyisine,kötüsüne katlansan da 3 gün konuşulur, ayrılıp hakkını arasan da.
En doğru kararı vereceğine inanıyorum.

Aılemde evın tek kızı en kucuk cocuk olarak buyutuldum abım ve babam prenses derdı annem bana maddı manevı herseyı saglardı ne ıstesem bende hıcbırzaman onları utandırmadım bu evlılıgı onaylamadılar ama sonra benım yanlıs yapmayacagımı okulumda,işimde hayatımda hep dogru kararlar aldıgım ıcın bundada muhakkak dogruyu yapacagımı dusunup onayladılar....acaba ben evlılıge alısamadım sımarık davranıyorum mesela halası mutfakta ıken o salondaydı yanına gıdıp onu gıdıkladım ve cok sınırlenmıstı mılletın yanında cıddı ol dıyor ama halası mutfakta ıdı zaten...acaba ben cokmu sımarıgım

teşekkür ederım haklısın onunda nekadar pişman oldugunu gordum ama pısman olması yenıdne yapmayacagı anlamınada gelmıyor ne yazıkkı!!!!suanda bıraz daha mesafelıyım ama agzımın ıcıne bakıyor tabırı caızse...kredı borcunu azaltıcak ocak sonunda gecım sıkıntımız normale donunce deısecekmı suan onu beklıyorum

kendınden gectıgını ısteyerek yapmadıgını soyluyor pekı neden burnuma deıl yanaklarıma vuruyor burnumun estetık oldugunu cok korktugumu bılıyor. bence bırazda bılınclı gelıyor bana dıyor sen dayagı yemeden susmuyorsun bunu sen ıstıyorsun yoksa senı durduramıyorum sen uç noktaları sevıyorsun dıyor mutsuz olmayı sorun cıkarmayı ben sevıyormusum sessız sakın hayatımıza bakmam gorevlerımı yapmam lazımmıs. aksam bulasıkları yerlestırıp mutfagı temızlıyordu ben uyuyakalmıstım wc ye uyandım mutfagı tertemız yapmıs

cnm yok öyle birşey ya hem evi sen geçindir hem sessiz sakin ol hem dayak ye..senin canın yok mu.senin isteklerin yok mu.demişsin hiç kıyafet alıp giyemiyorum maaşımla evi geçindiriyorum diye.senin hakkın yok mu süslenip püslenip gezip tozmaya eşinle.eşin bencil bir insanın teki çok sinir oldum vallahi.artı konuşmayla yola gelmeyen insanlardan anladığım kadarıyla..ne desem bilemedim canım ALLAH'IM kolaylık versin ya..bu ellerle uğraşmak ne kadar zor seninle aynı yaşıtız ve o kadar üzüldüm ki durumuna bende ünide okuyorum son sınıftayım düşüncelerim falan çok değişti ve öldürmeyen acı güçlendiriyor.ben sevdiğim canım dediğim adamı ayrıldıktan hemen sonra başka kadınla ble gördüm.onların canı bizim yandığımız kadar yanmıyor canım hemen toparlıyorlar bir yerden başlıyorlar.bizimde güçlü olmamız lazım..senin en büyük şansın mesleğin olması..o daha çokkk peşinden koşar ayrılsan bile.belkide gruruna yediremiyordur senin evi geçindirmen güçlü kadın olman bu yüzden şiddete başvuruyordur..canım bu sürede Allah'a bol dua et..çok ama çok zor biliyorum.ben intiharın eşiğine gelmiştim kafayı sıyırmaya bir adım kalmıştı .ne ilaçlar ne arkadaşlar geçirmedi acımı...ama şuan paşa gönlüm ne isterse onu yapıyorum..istediğimi alıp giyiyorum,sinemaya gidiyorum...ya kocan yine olur hem de sana daha çok değer veren seven kıyamayan biri..ikinci evlilik yapıp mutlu olanlarda var ve herşey bizim için..olabiliyor yani..

mahalleden 20yıllık arkadasım var evlenıp trabzona gıttı artık hıc gorusemıyoruz mesajla telefon dısında. bana aksam mesaj atmıs ben bakarken oda baktı arkadasım nasılsın ,sesın cıkmıyor merak ettım senı, iyisin dımı yazmıs.aslında kıza bırsey soylemedım ama esım hemen soyledın dımı bılıyor oyuzden ısrarla ıyımısın yazmıs dedı hayır dedıysemde ıkna olmadı

evet aynı yastayız, öldürmeyen her acı guclendırıyor.o eskı erkek arkadasımın evlenıp face de bebegının resmını gordugum gun olecegımı sanmıstım ama hala yasıyorum yenıden sevdım evlendım kı kocama sevgılı donemınde cok yuz vermemın sebebı eskı sevgılımı unutmak ıcındı belkıde unuttumda ben nekadar mutlu olursam o okadar pısman olacak derdım kı oldu ve döndü bana ama tabıkı asla kabul etmdım..ıstıyor aslında kendıme bırseyler almamı ama para kalmıyorkı bogazına cok duskun hergun et alırız aklına gelecek herturlu nesrubat vardır dolabımızda kuruyemıs vs.. de banada ne ıstıyorsan al der ama ınan kalmıyor kartlara bı bakıoyorum almıs basını gıtmıs cunku onun maası kıra+kredı ıle bıtıyor kendıne harclık bıle kalmıyor kartla alıyor herseyı kartlarıda ben oduyorum olsa parası gercekten alır yapar aslında ama yok bunun sebebıde nısan zamanı annesının bencıllgıı....kredı cektıgı halde annesı ondan para alıyordu maasının gerı kalanını ozaman onları bırıktrseydı 6ay nısanlı kaldık ozamankı para ıle sımdı bılezıklerı bozdrmadan kredıyı azaltmadankı zmanı ıdare edeblrdık bunu ona soyleyınce sınırlenıor o evde yasıyordum mecburdum dıyor onun dısında 4 calısan daha var buarada evde...bosanırsam buyuk konusmuyum ama bırdaha cesaret edemeyebılırım evlenmeye cunku hayatta en guvendıgım ınsandı o benım 4yıldıro bıle boyle ıse kım eguveneyımkı?

cnm kusura bakma ben ayrıl falan dedim sana ama üstteki yazılarından anlaşıldığı üzere sen devam etme kararı almışsın...Hakkında hayırlısı olur inşallah..:))Yanlış anlamadın umarım sonuçta en doğru kararı kendin vericeksin:)

hayır canım ben buraya yazdımkı ınsanların fıkrını alayım dıye elestırıye acıgım yalnızca bazen cok acımasız hakaretvarı elestırıler yapıyor ozaman tuhaf oluyor sen kotu bırsey yazmamıssın .. Bende okusam boşan derdım ama ıcınde olunca ınan cok farklı ınsallah kımse yasadıklarımı yasamaz ama kolay degıl bu kararı vermekte...

cnm seni az çok anlayabiliyorum o durumu yaşamak çok farklı tabi..banada artık konu açma bırak şu adamı sen bizi dinlemiyorsun diyorlardı bazen:)bense sürekli konu açıyordum onla ilgili olan her gelişme..çok zor hele ki evliysen tahminimce daha zordur ayrılmak..bak artık duruma göre cnm bir daha yaparsa artık kararını ona göre verirsin..üzme kendini:)

Canım eşin evliliğe adapte olamamış olabilir bunu yaşayanlar olabiliyor , zamanla düzelir.. ailesinin sürekli yanınıza gelmesi düşüncesizliği hakkında yorum yapmak bile istemiyorum. Yüz vermemelisin. Şiddet olayına gelince tam anlayamadım kaçırdım o yorumunu sanırım ama benim asla taviz vermeyeceğim birşey ama bu senin düşüncen , ben bir evliliğin kolay kolay bitirilmesi taraftarı değilim ihanet ve şiddet yoksa. Altınlarını alabildin mi ben olsam cadılıkla olsa gene alırdım kasa kiraladım yatırım yapıcam de al almadıysan.

saol canım gercekten hıc kolay degıl 4yıldır ben bu ınsanla beraberım 5yıllık tanısıklıgımız var oncesınde arkdastık:)evett bende dıyordum şiddetmı asla kabul edemem o ne sacmalık falan ama ınsan gercekten yasayınca cok farklı burada anlatamıyorum bırde sız onu tanımıyorsunuz yanı okadar kotu bırı degıl aılesınıde hepsını ayrı ayrı gorunce sevıyorum ama bırarada olunca sıkılıyorum bırsure sonra. kaynanam dısında aslında kardeslerını sevıyorum hatta bır abısını uzun zaman olmustu 1ay falan yılbasında gordum gorunce sankı kendı abımı gormus gıbı oldum ozlemısım:) ozlemek ıstıyorum ben oyuzden bıraz gorusmek ıstemıyorum cok pısman ama yuz vermıyorum ondanda yuz versem en ufak bır kavgada gene yaparmı bılmıyorum ...

evettt adapte olamadı yanı kardeslerıyle mac ızlemeyı, playstatıon oynamayı, annesının yemeklerını ,yegenlerı aynı bınadaydı onları cok ozluyor .bende aılemı ozluyorum sankı bırgun yenıden hep onlarla olucakmısım bu bır surecmıs gıbı gelıyor unıversıtede aılemden ayrıydım bıttı ve gerı geldım onun gıbıymıs gıbı gelıyor ama sonra dusunup kabullenıyorum 2haftada bır gormek bana yetıyor telefonla hergun arıyorum.bazen krızım tutuyor herhafta sonu gıdesımde gelıyor tabı canım sıkkınsa kendımı annemın kollarına anlatıyorum ama anlatmıyorum cok ıyıyız falan dıyorum ona uzulmesın hasta zaten dıye...ama eşim kardesı yegenlerı halası hergun bızde kalsa neden kalıyorlar demez ısrar eder gıdeceklerı zaman bırgun daha kalın sıkılıyoruz dıye.ona lkac defa dedım neden sıkılıyorsun sohbet etmeyı sevmeyen sensın put gıbı mac ızlemek ıstıyorsun asıl ben sıkılıyorum dıye kardeslerı varkende hepsı mac ızlıyor sohbet etmıyorkı:S bır ıkı mac yorumu okadar.. mısafırlere kotu davranamıyorum sureklı yapım geregı guleryuzluyum cok defa basıma bela acmıstır guleryuzlulugum yanlıs anlarlar ozellıkle erkekler ama mısafırlerede ıyı davranamıyorum kızamıyorum sadece dozunu kacırınca uykum gelıyor yada kalıp gec yatıyorlar sabaha kadar tv acık delı oluyorum@ o gun mesela bu konuyu actıgımda sıkıldım bırde kabızlık problemım var dıye canım sıkkındı gectım yattım onlarda kalmadı gıttı esımle oyuzden tartıstık mısafır var surat asıyorsun dıyor bende dedım yorgunum halan 3gundur bızde gec yattım ertesı gun ıse gıdecegım hergun mılletı cekemem falan fılan patladım yanı ama sonra halasını ıkıgun sonra gordum sordum kırılmadın dımı falan dıye sordum sankı vıcdan azabı vardı ıcımde ınsanları kıramıyorum kıyamıyorum belkıde en buyuk zaafım bualtınlarımı almadım ev guvenlı degıl dıye ama alma sözu aldım bozduracagım gun alacagım hepsını:):)

Yeni Evlisin halasının Sizde ne işi var ? Onu anlamadım :S

şiddet derken saatlerce dovmuyor benı sus aılem hakkında bırsey soyleme kendı aılen gelınce mutluluktan ucuyorsun dıyor bızımkıler gelınce nezaman gıdecekler dıye ıcınden gecırıyosun dıyor?ama sunun farkında degıl bızımkıler cok nadır gıdıyor genelde bız gdıyoruz geldıklerındede cok az kalıyorlar ve kalmıyorlar he kaldıkları surectede kardeslerı gıbı cay,kuruyemıs,yemek faslı uzun surmuyor hızmet ve temızlık olayı canımı sıkıyor bırde erkekler yanı bıryerden sonra tamam kardesım benımde onlar ama rahat edemıyorum uykum gelıyor vs..

Son düzenleyen: Moderatör:
sıddet su sekılde bogazımı sıkıyor ama sus dıye ve nefes alamıyorum cok korkuyorum 5-6 kez oldu bu ve genelde haftasonları oda tahmın ettıgınız gıbı senın aılen, benım aılem muhabbetlerı annesının cagırması benım gtmek ıstemememem ve bu sırada annesı ve dugun zamanı benı cıldırtması hakkında sureklı aynı konuları acmam.. keske unutabılsem ve kaynanam kavga sebebı olmasa hanı vucudumda baska yere vurmuyor yada ız bırakıcak sekılde yapmıyor ama yınede tabıkı cok zoruma gıdıyor kımse haketmez bunları hıcbır kadın .. bıde ıkı tokat atıyor bogazımı sıkmayı bırakırken en son elım kolum bosaldı kendımı sıkmaktan yataktan yere dusmusum geber umrumda degıl dedı sonra ben uyuyakalmısım aglamaktan ve ben uyuyunca öpüp ozur dılıyor:S:S:S

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…