evlilik böyle birşey mi:(

yaşlarınız kaç ? :44:
kac yıldır evlisiniz ? :123:
eşinizi seviyor musunuz ?
evlilikte inat,gurur olmamalı ..

aslında aşılamayacak bir sorun yok gibi ..
sadakat, sevgi ve güven var sanırım ..
oturup konuşsanız fayda etmiyor mu ?

sevgi kısmından şüpheliyim ama diğerleri cok şükr var. en azından sadakat ve güven kısmında hiç şaşırtmadı inşallahta şaşırtmaz. ama güven de olmaz büyük konuşmak istemıyorum...
oturup konuşamıyoruz ki beni dinlemıyor o an iyi oluyoruz ama en ufak tartışmada yine saygısızlaşıyor. bir de sen beni dinleyeceksin diyor..dinlemek derken işte onun lafına karşılık vermıceksn, zıtlaşmıcaksın, ona hep sen diyeceksin.. hata da yapsa hata yaptın demiceksn kabullenmez çünkü..

yaşlarınız kaç ? :44:
kac yıldır evlisiniz ? :123:
eşinizi seviyor musunuz ?
evlilikte inat,gurur olmamalı ..

eylülde 2 yıl olucak.. eşimi cidden cok seviyorum, ama böyle anlarda ondan soğudugumu hissediyorum ve itici gelıyor.yani bana yaptıklarını, saygısızlıklarını düşündükçe..inat ve gurur ben yapamıyorum zaten ama o yapıyor.. erkekliği herşeyden öne koyuyor yani ben erkeğim benm dediğim olur muhabbeti..
yaşımız var bayagı küçük değiliz ama olgunluk yok sanırım..ben 28 o 32 yaşında..

onun lafına karşılık vermıceksn, zıtlaşmıcaksın, ona hep sen diyeceksin.. hata da yapsa hata yaptın demiceksn kabullenmez çünkü..

neden böyle eşiniz ? :44:

küçükte değilsiniz aslında ..
daha yenide evlisiniz :123:
bu zamanların tadını cıkarın
çocuğunuz varmı ? :44:
sosyalleşin eşinizle konuşmaya çalışın ..

Senin ki kadar olmasa da benim ki de bu model, küser benim ki
Dişimi sıkıp bir ay inat ettim yok
Lanet olsun ölmem ya dedim ben alttan aldım
Huyum böyle diyor, ölüyorum sensizlikten ama elim gitmiyor diyor
Belki yapı meselesidir bilmiyorum
Rahmetli annem ; evlilikte her zaman bir alime bir zalim düşer, iki alim ya da iki zalim olmaz derdi...

onun lafına karşılık vermıceksn, zıtlaşmıcaksın, ona hep sen diyeceksin.. hata da yapsa hata yaptın demiceksn kabullenmez çünkü..

neden böyle eşiniz ? :44:

çünkü eşim hep pohpohlanmış..yakışıklı oğlum, sen yaparsın oğlum, akıllı oğlum, peygamber gibi oğlum, ablası mühendis olsa da oğlum ablasından daha zeki(2 yıllığı bitirememiş) , hata da yapsa hayırlısı oğlum, yap oğlum sen bilirsin oğlum, tamam oğlum..beni aramayın demiş annesine annesi aramıyomuş nerde oldugunu..kpderim zaten vardiyalı çalışıyomuş onu cok takan yok açıkcası alkolikte. ama kvalidemden başka kimseye zararı yok. eşimle de cok anlaşamıyor babası.

küçükte değilsiniz aslında ..
daha yenide evlisiniz :123:
bu zamanların tadını cıkarın
çocuğunuz varmı ? :44:
sosyalleşin eşinizle konuşmaya çalışın ..
ah be canım ben nasıl istiyorum biliyomsn bu zamanların tadını çıkarmayı ama herşeye muhalefet olan bir eşim var haftasonu dışarı cıkmayı sevmez. kalabalık die.

senn eşin yine huyum diiyip kabullenıyormuş ama ölüyorum sensizlikten itiraf ediyor adam. ama benmkisi öyle demiyor kii..öyle dese canıma okusun ses çıkarmam..ama bana ben böyle kahır görmedim diyor..naparsın

mekanı cennet olsun annen cok doğru demiş..durumum o zaten.

Eyvah, eyvah, eyvah... Iste siz benim yaptigim hatayi yapiyorsunuz. Onun istedigi gibi bir kadin olma hatasini. Oysa h
siz herkesten bağımsız bir bireysiniz. Herkes birbirinin ayni karaktere sahip olamaz. Birbirini hayati olumsuz yonde etkilemedigi surece hatalariyla, kusurlariyla kabul etmek zorunda.
Diyorum ya kendiniz olun. Onun sizi sokmak istedigi kaliplara girmeyin.

anladım .. sizde sakin yerlere gidin ..basbasa takılın.
insalah düzelir mutluluklar :123:

bunun da aslında durumu kurtaracagını sanmıyorum ya.. onu da istikrarlı yapamıyorum zaten..çünkü değişemıyorum..evet hata yaptıgım bunu biliyorum yapmamam gerek alışması gerek onu da biliyorum..ama işte iki ucu .oklu değnek benmkisi..
eşimin kabullenemediğim durum şu kırmızılı..o hal olsa belki herşey düzelicek ama hal olmuyor.

anladım .. sizde sakin yerlere gidin ..basbasa takılın.
insalah düzelir mutluluklar :123:

öyle takılyoruz zaten genel de..
düzeleceğini sanmıyorum ama hayırlısı artık..
teşekkürler iyi dileklernz için.

Bana kalirsa hakli oldugunuz durumlarda zitlaşın. Nabiz yoklayin, mesela kendiniz oldugunuz zaman ne yapacak? Eski esimin yaptigi gibi mi? Yoksa kendine cekiduzen mi verecek?
Bilmiyorum burdan bakınca son derece kendini begenmis ve kucuk daglari ben yarattim tarzinda biri gibi. Burnunun surtulmesi lazım.
Babam rahmetli bizim evliligimize teşhisi koymuştu. Araya girmeye calisanlari "benim kızım odalik degil" diyip evden postaliyordu.
Ve dahi Allah kimseyi birbirinin kahrini cekmek icin yaratmiyor. Bu can emanet sonucta. Korumakla mukellefiz.
Kimse kocasinin kahrini cektigi icin cennete de gitmez. Hocalarimiz kandiriyor kadinlar yıllardır.
Mesela alkolik ve siddet uygulayan bir adama boyun egmekle sevap kazanilir mi?
Peki psikolojik siddet?

Ben kotu anlamda yazmamistim yanlis anlamamissinizdir umarim.iste konusmak konusabilmek ve dinlemek.siz sizi rahatsiz eden sey konusabilmissiniz ve en onemlisi esiniz sizi dinlemis ve davranisinida degistirmis.buda bence herkesin bahsettigi saygi olayi iste.degilse kimse 4-4 luk degil.bizlerde degilizdir.ha benim esimin konu sahibin esinin iyi yonleri yok mu tabiiki var.hepimizin artisi eksisi var.mutlulugunuz daim olsun.Allahim herkesin evine huzur versin.

Ben derim ki öyle çok ciddi bi sorun yoksa sabret. Evlilikte sabredenler sonrasında çoğunlukla mutlu oluyor. Sabret ve dua et.
Hayat böyle bir şey evlinin öyle derdi oluyor, bekarın böyle bir derdi oluyor ve sizin öyle elle tutulur bir derdiniz yok, neler var neler...

şimdi eşimle telde konuştuk artık eşimmi onu da bilmıyorum ya neyse....ben ona bugün mesat atmıştım ama adını yazarak canmlı cicimli konuşmayarak...bana cuma doğrudan eve gelme dedi ailelere gidelim konuşalım dedi.ben de peki ailelerden ne bekliyosun dedim annemle konuşmuştu daha önce demekki çözüm olmamış bu kez herkesle konuşalım dedi. ben de yanlış kişilerden medet umuyosun vs dedim...bana sevgi ve saygı varken boşanalım dedi. ben de buldugun çözüm buysa sen nasıl mutlu olcaksan dedim..sonra işte sen baana kadınlık yapcaıksın yok nette alışveriş sitelerine giripte onu onlamı giysem böylemi demiceksn dedi, ben sana meseleği bırak diyosam bırakıcaksn dedi. ben sana bakmakla yükümlüysem dedi, sana bırak demeye de hakkım var dedi. şimdi konuşmaları tam hatırlamıyorum..yüzde 49 senn söz hakkın yüzde 51 benm dedi. o kdr çok söylediki aklıma gelmıyor...ben de peki dedim sen nasıl istersen nasıl mutlu olcaksan sen zaten beni bitirmişsin dedim, sen beni cok zorladın dedi, ben seni cok saldım dedi ben de saldıgın için beni sahipsiz bıraktıgın için dedim belkide böyle yapıyorumdur dedim...sonuc ne durum ne bbilmıyorum cok konuştuk ama gidince birbirimize sırlaşmadan bir yerde konuşma kararı aldık..ama ben bu aşamada ne yapıcam ya hiç bilmıyorum tam da dönemi bitirmişken yüzüp yüzüp kuyruguna gelmişken

Sana tavsiyem. Asla geri adım atma..
Seviyorsun, düzelebilir gözüyle bakıyorsun.. ama eğer alttan almaya uyum yakalamaya çalışırsan daha çok kaybedeceksin..
Ailelerle konuşmak mı istiyor. Peki konuşalım de. Boşanmak mı istiyor? Peki boşanalım de..
Ve lütfen onunla ve ailelerinizle konuşurken asla sessiz kalma, ve tek bir damla göz yaşı dökme. Kararlı ol. KESİNLİKLE BAŞARABİLİRSİN...
Bu adam okuduklarımdan çıkardığım kadarıyla EZİK. Ve bu ezikliğini seni ezerek bastırmaya çalışıyor. SAKIN AMA SAKIN BUNA MÜSAADE ETME..
Bu hayata böyle hayvanımsıları çekmek için gelmedik.
Sen güzel bir mesleği olan, kendi ayakları üzerinde durabilen bir kadınsın.. Lütfen bu şiddete dur de..

Canim cok yazdim konuna kusura bakmada, gorustugunuzde evlilik terapisine gitmeyi teklif etsen? Biz cozemiyoruz madem olay ailelere yansimadan bi onu deneyelim sonra gerek olursa yine ailelere durumu bildiririz desen? Faydasini gorursunuz insAllah.biz gitmistik en azindan icinde soyleuemedihin ne varsa anlatirsin orda ve esinde bilmedigin dusuncelerini igrenebilirsin.ben senin bitirmek istedigini sanmiyorum.hakkinda hayielisi olsun.

Keşke güçlü olabilsem bana güçlümüsün dedi..ben de bana acımana gerek yok ben her şekilde başımın çaresine bakarım dedim..sevmesem keşke onu keşke bişi olsa bu gece sabah olurmu bilmem...bitirmek istyrum bu işkenceyi ama nasıl bilmıyorum..düşünyrm dünya da boşanan tek insan ben değilim insanlar atlatıyor ben de atlatırım diye düşünüyorum ama onla ailelerle ne konuşcam onu bile bilmıyorm..konuşcaz mı onu da bilmıyorum..çünkü o o kdr ikna edici konuyorki eminim beni suçlu duruma düşürür yine...
başarmam gerek, onsuz da yapabilirim demek istiyorum ama yok gücüm yok işte hazıırmıyım hiç bilmıyorum..

ben bitirmek istiyorum ama bitirecek gücü cesareti bulamıyorum kendim de...
teklif ederim ama kabul etmez nedense...eşimn en cok dediği şey ben ne dersem o, kapan da desem kapanıcaksın. sen beni yanıyoken söndürdün dedi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…