evlilik bu mu? neden bu kadar mutsuzum?

Problemler içinde normali unuttun demi canım ..
Normal neydi önce onu hatırlaman gerekli tabii ..

Ne demek istedigini anladim.. onemli olan onun dusunmesi degil hissetirebilmesi.. bazi duygulari soylemedn de hissetirebilirsin.. onun sana isledigi korku tedirginlik senin sevgini saygini azaltmis aslinda esin kendine kotuluk yapiyor boyle yaparak.. seni kaybetme korkusu yok sanki cok guveniyor kendine nasilsa nazimi ceker diye dusunuyor belki, herseyin suclusu senmissin gibi sana catiyor boylece rahatliyor atiyor ustunden yuku.. evlilik bu degil onunla evlendin diye cocuk gibi mizmizlanmamali aksine yukunu hafifletmeli ortak olmali.. seni hissizlestirerek kendi sonunu hazirliyor bence bunu ona farkettirmelisin.. Allah yardimcin olsun canim

Canım çok üzüldüm.
Ailenin haberi var mı bu durumdan?

Sekiz senelik beraberlikten sonra evlendik. Çok şaşırtıcı değil mi.

8 sene bu adam hep böyle miydi yoksa evlendikten sonra böyle mi oldu diye sormak istemiyorum çünkü bir insan kendini onca yıl saklayamaz, felaket mutlaka geliyorum demiştir.. neden evlendiniz?

Burda yazdığın dan anladığım eşin de mutsuz senden dolayı değil ama şükür süz. Yani nasıl düzelir. Eğer şiddet girmeyecegine eminsen kazan kaldırma zamanin gelmiş çoktan.

En başta konuşman gerek. Sen herşeyden mutsuz sun. Senin için ne yapsam nutsuzsun bende seni mutlu etmek için uğraşırken kendimi unutuyorum de. Yemeği kendi zevkine göre yap. Gün içinde kendinle ilgilen bir hobi bul kitap oku. Kendin için bişeyler yap.

O yumurtayı haslarken söyle ben 1 tane yiyicem ona göre diye söyle. Sen kimsenin yemedigini yemek zorunda değilsin.

Kıyafetini beğenmiyor ise ses bile çıkarma. Boşuna gereksiz tartışma nedeni. Annesi değilsin sen onun.

İsteklerini dile getir. Sende onun yaptıklarına aynı memnuniyetsizlik ile yaklaş kendini hep mükemmel hep iyi iş başarmıs adam gibi hissetirince böyle oluyorlar işte

Hastaysa nasıl spora gitti? bir de beni de bekle yemek yerken falan deyin beklesin yani siz belki çok acıkmıştır sanırım siz evde oturuyorsunuz. O yüzde sıkılıp ilgi bekliyorsunuz onlarda işte geliyorum açım modundalar hiç mi beraber vakit geçirmiyorsunuz hep mi böyle yoksa hafta bir iki gün mü yani sizin ona karşı sevginiz kalmamış bence bazı şeylerde fazla batıyor gözünüze. Alıp karşınıza konuşun.

Bir yıllık. Mutsuzluktan olecegim.
Anlattigin seyleri benim eski kocam gergin ve kavgali anlarimizda yapardi. Seninki yemegini yiyormus, benimki yemezdi, yemedigi gibi evdede olmazdi zaten. Ve o gergin ve kavgali anlarimizda gunlerce takindigi bu tavir bana tasiyamayacagim bir yuk haline gelmisti. Katlanamadim, mutsuzluktan dibe vurmustum. Mutluyken bile bilincaltinda izlerini tasiyordum mesela bir hafta onceki kavgadaki gerginligimin.
Inan bana, bu derin mutsuzlugunun hissini cok ama cok iyi anliyorum.

Sen peki, eline bir ayna al ve lutfen ona gore cevap ver (kendine, bana degil canim). Huysuzlugun cokmu? Cokmu konusuyosun? Cokmu huzursuzluk cikariyosun? Cokmu sikinti yapiyosun onun kafasina gore takilabilmesini ve senin yapamamani? Fazla seymi bekliyosun ondan belkide? Ve beklentilerine karsilik vermemesini ve hayal kirikligina ugradigini cokmu vuruyosun yuzune? Onun tavirlarini bi kenara birak ve kendini analiz et ilk olarak canim. Ofisteyim, uzun uzun yazamiyorum, dilersen bana bir mesaj atabilirsin daha sonra birkac soru daha sormak isterim sana.

Adama bak ya !!
Kaç yıllık evlisiniz ,
Nedir bu kadar dengesizliğinin nedeni,
Ben bu adama yemek yapmayın derim,
Ha ama bu adam yemek yapmazsanız belliki canınızı okur kaba saba olduğu yaptığı taşkınlıktan belli,
Bu adamla nasıl ömür geçer bilmem
Biran evvel konuşmayı deneyin,olmaz öyle hayatını bekar hayatı gibi süremez

Sizin esiniz hani şu tekme tokat atarak seven (!) adamdı değil mi
ikinizin sevgi anlayışı çok farklııı
bu adamın sinirli bir anında size siddet uygulaması yakındır hatta uyguluyor da fakında değilsiniz
böyle dengesiz biriyle hayatınızı harcamayın

Ahhh okurken üzüldüm ya, gerçekten üzüldüm bu nasıl vicdanszlık insan eşine böyle davranır mı? Üzüldüğünü görmüyor mu, evlendin ya artk ona mecbursun kafasında bu adam. Bunu bi şaşırtmak afallatmak gerek. Topla pılını pırtını, dök içindeki herşeyi bas git babanın evine, boşucan sansın. Bakalım napıcak. Yani boşanmadan önce böyle bi seçeneği değerlendir derim. Hemen boşanma yoluna gitme. Ama bu adam gerçekten bi sarsılmaya ihtiyacı var...

Senlik bişey yok canım o kocayı değiştir bak nasıl mutlu oluyosun

Öncelikle çok üzüzldüm sizizn adınıa. Acaba zuzn süreli bir evliliğiniz ya da flört döneminiz oldu? Hani şey için dedim ilişkiler eskiyebilir diye. Ama bu herkes için geçerli değil. Kimse yanlış anlamasın. acaba siz yanlış tanımış olabilir misiniz diye?Ben sizin yerinizde olsam bşir evlilik danışmanına giderdim. Belki faydasını görürüsünüz.

Sekiz senelik beraberlikten sonra evlendik. Çok şaşırtıcı değil mi.

Aslında uzun bir ilişki ama dediğim gibi uzuzn ilişkileren sonra gelen evlilik bazen iyiy bazen de kötü olur. Ben de 8 senelik ilişki sonucunda evlendim. Allahıma binlerce şükür olsun ki evlendikten sonra daha çok aşık oldum eşime. Hatta flört döneminde benim çok kaprisimi

Kendinizi yanlız hissetmeyin. Bebeğiniz doğduktan sonra insana öyle bir güç geliyorki. Bebeğiniz doğsun, kucağnıza alın ondan sonra gönderin gitsin kocayı. Mis gibi nafaka da alırsınız. Şiddet uyguluyormuş size daha ne olsun. Hiç de hayatım bitti diye düşünmeyin. Minink bebeğinizle pırıl pırırl bir hayatınıza olacak inananın.

Günlük yerine bir avukat tutmayı düşünsenize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…