evlilik bu mu? neden bu kadar mutsuzum?

Farkindayim. Evlilik ne peki. Nasıl olmalı. Herkesin yaşamı başka başka ama genel hatlariyla ne? Ben mutlu olmak istiyorum.

Herkesin yaşamı evet farklı ama mesela saygı her evlilikte olmalı,hep ben dememek karşı tarafa fikir sormak vs

Defalarca söylüyorum fayda etmiyor. Nezaket yoksunu. Neden mi. Babasi da öyle. Yaa arabadayiz bigun esim ben annesi babasi. Adam burnunu karıştırıyor. Olabilir mi böyle birşey. Irendim resmen. Böyle bir adam var baba diye. Evet esim sevmese de maalesef fazlasiyla etkilenmiş. Benim ailemde yemekler hep birlikte yenilir sohbetler edilirdi. Onlarda böyle birşey yok.

Bizde öyle evlendik. Uzun süre birlikteydik. Malesef değişiyorlar. Koklayıp anlayamıyor bazen işte insan :)
Nasıl düzelebilir bilmiyorum bende. Aynı durumdayız. Bulursan bir çare bana da söyleyiver :)
Dönem dönem farklı sorunlar çıkıyor. Birisini hallettim derken bir yenisi. Geçen seneki sorunlara bakınca simdikiler belki onemsiz bile. Yani daha yeni evliyken yasadiklarim çok daha sarsiciydi.
Ama tahammulum bitti benim. Adam sevmeyi bilmiyor saymayi bilmiyor zerre incelikten anlamıyor yada gerek duymuyor. Bende de bıkkınlık var. Artık onu sevemiyorum.
Çiftler cinsel ilişkiye nasıl girer yani nasıl başlar gerçekten merak ediyorum. Canı isteyince (ki eminim canınin istediği ben değilim sadece elinin altindayim diye) hadi gel seks yapalım der. Zerre öpme koklama yok. Ben daha bir yıllık evliyim. Bu soylediklerim hiç olmadı ki. Çok yaralaniyorum. Is bitince geçip bir köşede agliyorum. Gururum inciniyor.

Herkesin yaşamı evet farklı ama mesela saygı her evlilikte olmalı,hep ben dememek karşı tarafa fikir sormak vs
Taşınma aşamasında konuştuğu herkese ben tasinacagim deyip duruyordu. Biz bir aile degil miyiz. Uyarmalarim da bir yere kadar. Adam kabullenemiyorsa kendimi gözüne sokamiyorum.

Taşınma aşamasında konuştuğu herkese ben tasinacagim deyip duruyordu. Biz bir aile degil miyiz. Uyarmalarim da bir yere kadar. Adam kabullenemiyorsa kendimi gözüne sokamiyorum.

Evde tek kendi yaşıyor sanki...

Bizde eşimle 9 sene sonu da evlendik o yüzden nasıl bir hayal kırıklığı yaşıyor olduğunu tahmin ederim ama bu adam birden mi böyle oldu

Çok zor bir durum, keşke evlilik öncesi o kadar tanışmışlığınız olmasaydı. Çünkü artık bayağ bayağ tanıyor huyunu suyunu biliyorsunuz. Ama bunca yıla rağmen böylesine kaba olması düşüncesiz olması şaşırtıcı
Sen de akşamları yada gündüzleri aktivite bul. Hani şaşırt onu , o nasıl hemen yemekten sonra kalkıp gidiyor ya.
Mesela komşuna falan davetli olursun o yemek yerken hadi sen koy yemeğini benim işim var gibi. Dünya onun etrafında dönüyor sanıyor. senin kıymetini bir şekilde anlaması lazım. Ona bunu sen hissetiriceksin

Kaç kurtar kendini, ayrıl demek, git demek , boşan demek öyle kolay değildir ama belki de ilk defa bu kadar kolay yazıverdim buraya. Evlilik bu değil canım, evlilik her ne kadar anlaşsa da farklı düşünceleri olan, farklı zevkleri olan, farklı bakış açısı olan iki insanın uyum içinde yaşamasıdır. Uyumdan kastettiğim, saygıdır, sevgidir, anlayıştır. Beraber bir akşam yemeği yemektir, sofrada et de olsa, peynir ekmekte olsa muhabbetle yemektir. Bir şey arayıp bulamayınca "aşkım nereye koydun, bulamıyorum" diye seslenmektir. Dokunmak, sevmek,hissetmektir evlilik. Daha söyleyebileceğim çok şey var, örnek verebileceğim, sana gerçekte evliliğin saygı ve sevgi ile olduğunda nasıl da güzel olduğunu anlatacak. Bu benim duygusal bakış açım.

Mesleki olarak baktığım zaman ise gördüğüm tablo şu, uzun süreli bir ilişkinin sonunda "bu kadar uzun ilişkinin sonu evlilik olmalı" mantığıyla evlenmiş iki insan, kesinlikle şiddet eğilimli bir erkek, aman evim,yuvam dağılmasın, kız adım dula çıkmasın,millet ne der diye her türlü aşağılanmayı sine çeken bir kadın. Bu sineye çekme ve ezilmeler bir süre sonra size normal gelmeye başlayacak. Başka türlü bir ilişkinin olamayacağına inandıracaksınız kendinizi, bir süre sonra şiddet dahi görseniz "kocam,severde döverde " diyerek hayatınız boyunca böyle devam edecek. Bir de çocuk olursa eliniz ayağınız bağlanacak, böyle bir baba ve sürekli ezilen bir annenin çocuğu olarak büyüyecek. Erkek olursa babasını örnek alacak, o da ileride eşine böyle davranacak, kız olursa ezilmeyi normal görüp ileride eşinden şiddet görse de susacak. Kısacası, atacağınız adım her ne olursa olsun, siz hariç kaç kişiyi etkiliyor gördünüz mü? Doğacak çocuğunuzu ve onun yaşayacağı hayatı bile.

Ailenizden destek alın,boşanmak için adım atacaksanız bunu asla yalnızken dile getirmeyin. Hayat çok güzel, kadın gibi yaşamayı, kadın gibi hissetmeyi hak ediyorsunuz. Umarım hakkınızda hayırlısı olur.

Kendini ifade edisini cok samimi buldum, senin gibi bir kadin muhakkak anlatmaya calismistir. Anlamayanda sorun var bu cok bariz belli.. ben de duygusalim senin gibi anlatiklarin katlanilacak seyler degil ayni evde yasayip duygusal olarak tatmin olmazsan eziyetten farksiz gelir hersey.. senin halinden anlamayan insanla oturup konusmak da fayda etmez. Belliki seni uzmek onu uzmuyor.. sevildigini hissediyor musun ya da daha once sevildigini dusunuyor muydun evlendikten sonra mi boyle oldu?

Cnm sen bu adama bi msj yada mektup yaz tum hissertiklerini bıkkinliklarini falan

Çunku bu adamla yuz yuzeyken konusabilecegini zannetmiyorum
Yani kendini dogru ifade etmene bile izin vermez Adamin kesinlikle psikolojik bir sorunu var psikolog ve terapiste gitmek istedigini de yazarmisin artik soylermisin boyle bisey yap yani..
Allah yardim etsin

30 yasina gelmis koca adam nasil egitilir?
hem konu sahibi anasinin babasinin egitip duzeltemedigini nasil duzeltsin..artik o huyu suyu kemiklesmistir adamin,kaldi ki ofke kontrolu olmayan delinin biri belli..acilen profesyonel yardim almasi lazim ama elinde yumurtalari sikip parcalayan trafikte insanlara catan ego kumkumasi bi adam psikologa gitmeyi nasil kabul eder o da ayri konu..

Katılıyorum. Herkes kolaymış gibi boşan diyorlar.

Bu erkeklerin hepsinimi öküz yarattın Allahım

gercekten cok can sIkici..insanliktan nasiplenmeden evrimini tamamlamadan gelmis gidiyor bu adam
uzulme,dik dur ve kendi hayatina acilen yon ver,boyle omur gecmez..okurken cok ama cok uzuldum.
bosanmak seni suan ki halinden daha mutsuz hale getirmeyecektir aksine en azindan ozgurlugunu alirsin eline.
ailen destekse bir dk durma bu yarmayla,gencligine umutlarina yazik.

Dün gece spora gitti demiştim. Geldi kapıdan girer girmez bugunlerde seni ne kadar çok sevdigimi düşünüyorum dedi. Ne hissettim biliyor musun. Hicbirsey. Eşimin bana hissettirebildigi korku endise tedirginlik. Güzel şeyler yok. Herşeyin içi boş anlamini yitirmiş. Böyle bir adam günde yuz kere seni seviyorum dese bile inanılır mi. Inanilmaz. O sadece kendisini seviyor. Sabah isyan etto yine. Is yerinde giydiği gomleklerini begenmiyormus. Eee alalim yenilerini o zaman. Ben yikayip utuluyorum. Daha ne yapabilirim. Ben almadim ki onları ona yada yeni alamazsin da demiyorum ki. Iletisim yok. Olumluluk hali sıfır.

Umursama bence bir süre.. Sen de kendi hayatını yaşa.. Kendini ondan soyutla.. Anlayınca "eyvah" diyecektir.

Aklı sıra yumurtayı sıkıp parçalayarak sizi korkutmaya çalışıyor. Korkutarak iş yaptırmaya alışmış. Neden korkuyorsun. O yumurtayı parçalandığında al ağzına tık şu adamın. Dövecek mi? Git rapor al. Size zarar verme korkusuyla nereye kadar yaşayacaksınız? Sevmiyorsunuzda neyi bekliyorsunuz anlamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…