evlilik bunalımı yeni evlenenler yardım lütfen :/

Bunun
bu uc çeşit yemek olayı bizde de vardı zorlandığımı görünce ikiye düşürdük cunku yeni öğreniyordum bende yemeği hemde 26 yasımda iken. Simdi yavaş yavaş üçe çıkarmayı dusunuyorum. Acık ca konus eşinle Yaşadığınız tüm sorunları canım sakin bi dille konus bunu.

Sorununuz uzun iliskiden sonra evlilik degil bende 5 yil sonra evlendim esimle.
2 yildirda evliyim sukur mutluyum..ufak tefek sikintilar elbet oluyor.
Sizin esiniz bencil ve dusuncesiz uzgunum ama pek sevdiginide dusunmuyorum esinizin.sevseydi sizin nasil yiprandiginizi gorurdu..destek olurdu.
Hep derim.eslik annelik demek degil.
Esinize bunu soyleyin.

iyi yada kötü yorum yapan herkese cok teşekkür ederim. bende yeni öğreniyorum yemek olayını umarım hersey bi an önce düzelir :/

Ilk evlendigimde bende uc cesit yemek yapardim ustelik hayatimda yeni yemek yapmaya baslamistim.esim istemedi.corba yaptisan yeter yada patates yemegimi yaptin yeter.
Esasen esim yemekte aramiyor eve geldgnde peynir ekmek bile yer..hazir ikiye indirmisken tekrar uce cikarmayin derim..nasil alistiysa oyle gitsin

Siz evlendikten sonra bakmış mı faceden ?

Beni korkutuyor bu evlilik konuları

eee sen bunu bilmiyomuydun gezerken tozarken demedin mi aman makarna yer tv izleriz olmadı kahvaltı hazırlarız isten gelince diye

ben eşinizin sizi sevip sevmediği hakkında burdan yorum yapmayı doğru bulmuyorum sevmeden neden evlenir ki insan? hem de bu kadar yeni
Ben de bir aylık evliyim canım, eşimin beni sevdiğinden kuşkum yok (şimdilik) ama bu ev işleri bizde de sorun oldu hatta hala olmaya devam ediyor diyebilirim ama ilk günlere göre biraz düzelttik.
Ben öğretmen olduğum için şuan tatildeyim dolayısıyla bomboşum evde, eşim ise haftasonları dahil şuan çok yoğun çalışıyor. Mesela işten gelince kıyafetlerini çıkarıp kenara atıyordu. Bir akşam yine böyle yaptı duş alıp tv karşısına geldi oturdu. Elinden tuttum bak canım bu çıkardığın şeyleri çamaşır sepetine kendin götürüp atmalısın yoksa ben de atmam günlerce böyle kalır dedim. O günden sonra buna alıştı birkaç gün sonra çamaşır makinesine kendi çamaşırlarını atıp asmaya da başladı.
Zamanla olacaktır diye düşünüyorum ama konuşmalısın. Eğer işleri bölüşmeyeceksek ben çalışmayayım bütün ev işini üstleneyim sen de bütün gerekli parayı kazan o zaman gibi bir şey söylemelisin.

eşinle haftalık yemek listesi yap bir önceki akşamdan da hazırlarsın. işten geldiğinde ısıtır yersiniz. Temizlikte de eşinden yardım iste. yada haftasonu sabahtan 1-2 saatini ayır fazlasını ayırma daha sonra da çıkıp gezersiniz. Durumunuz varsa yardımcı bayanda tutabilirsin.

Bakın yemeği yapın ama iki çeşit, temizliği de ama bunları yapmicam demeden önce ona ilgi göstermeyeceğim deyin, sizde süslenin sabah ise giderken, yanaşmayın ona ilgisiz davranın bir kendine gelsin.

eee sen bunu bilmiyomuydun gezerken tozarken demedin mi aman makarna yer tv izleriz olmadı kahvaltı hazırlarız isten gelince diye

demesi kolay önüne makarnayı koydugunda yemediği zaman sorunlar baslıyo konusurken herkes herseeye tamam diyebiliyo :/

Aslında haklisin boyle Kalsın dicem ama kendim içinde bunu yapmak istiyorum misafir vs geldiginde kendimden daha emin olabilmek icin.

yok evlendikten sonra görmedim normalde cok telefon alıp kurcalayan biri değilim zaten ama alıp baktıgımdada yoktu
Canım bence oturup şunu düşünmelisin. O kız geçmişte kaldı eşimle geçmişte bi çok şey yaşamış olabilirler o zamanlar eşimin hayatında ben yoktum ve bunu kafama takmamalıyım evliliğimi etkilememeli. Ayrıca eşini karşına al bence güzelce konuş. Daha yeni evliyiz tartışmalar vs olsun istemiyorum de. O konuya girme tabi eger ilerde bşy yakalarsan girersin konuya ama evlendikten snra bakmamış o yzden konuya girip tartşma ortamı olmasın.Evliliğinize kurallar getirin.
Bizim nikah oldu düğün daha olmadı şimdiden söylerim eşime. evliliğimizde bazı kurallar olmalı. tartışmalar tabiki olur ama asla küs kalma gibi bi durum olmamalı. Tartışma diğer güne ve yatak ayırma gbi şeylere yansımamalı.. Dışarda toplum içinde tartışma olmamalı. Aramızdaki konu ailelere yansımamalı.
Evliliğinizi farklılaştırın haftasonu için planlar yapın çıkın gezin daha yeni evlisiniz.eşine sürprizler yapabilirsin eminim ki eşinde bunu düşünüp sürprizler yapar.

yanlıs yazdım pardon :/ valla bdv de okuduklarımı gördükten sonra bende daha neler görücez acaba diye korkmaya basladım

Zaten normal zamanlarda da korkarım evlilikten şimdi iyice korkuyorum..

Çoğu bayanda şu vardır. Evin temizliğini yemegini bayan yapar erkek fazla karışmaz karışırsa ortalık batar şu olur bu olur. Bu şekilde yaklaşmamak gerekir. Haftada bi kaç kere birlikte yemek yapın. Eşinizde yemek yapmaya alışsın ve ortak bşy yapmış olursunuz evlilikte bu zaten.

evet karsıma alıp kavga etmeden güzelce konusmalıyım konusmadan hiçbişey çözülmez :/ süpriz olayı evet benimde aklımdan geçiyo ondan önce cıkıp gidebilirsem bişeyler yapmayı dusunuyorum bende :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…