evlilik bunalımı yeni evlenenler yardım lütfen :/

3 çeşit yemek istemesine karışamam sonuçta adam öyle alışmış...ama sen hergün 3 çeşit yemek yapmaya alışık değilsin..bunun farkına varması lazım bi şekilde...sen kölede değilsin bırak çamaşırı assın toplasın sen sadece ütüle...yemeği sen yap salatayı o sen kur o toplasın...bu ne ya böyle kıyamam sana...daha bunun bebekli günleri var alıştırma...

benide bu korkutuyor zaten suan ben eve ve adama bakmaya alısıyorum bide cocuk mu asla düşünmüyorum büyük sözüme tövbe tabi :/ ama cok zormus gerçekten yorum yazıp ilgilenen arkadaslara cok teşekkürler

eve eşinizden önce geldiğiniz bi gün böyle bşy yapabilirsiniz. Güzel bir elbise saç ve makyajla süper olur :)

Eklentiler

• surpriz-ask-yemegi-menusu-foto.webp
    20,9 KB · Görüntüleme: 1.529
Dediginiz gibi unutamamis olabilir.
Benim takintili bir durumum vardi boyle.sirf bana inat olsun diye evlenmisti.evlendikten sonra bile imkan buldugu yollardan rahatsiz ediyordu.
Allaha sukur bende evlendimde kurtuldum

Dediginiz gibi unutamamis olabilir.
Benim takintili bir durumum vardi boyle.sirf bana inat olsun diye evlenmisti.evlendikten sonra bile imkan buldugu yollardan rahatsiz ediyordu.
Allaha sukur bende evlendimde kurtuldum

bilmiyorum dediğim gibi sadece bi düşünce yakaladıgım gözle gördüğüm bu diyebiliceğim bişey yok. yani belkide ben kuruyorum ayrıca tartısıp dile getirmekte istemiyorum cunku ne gerek var araya 3. kişiyi sokmaya bısey yakalasam zaten susmıcam ama bısey yok gördüğüm

9 sene çıkıp evlendik bizde, 6 senelik evliyim 15 senedir beraberiz ve kızım var. Çalışıyorum bir yandan da. Hala aşkımız taze öyle diyeyim. Ev işlerine gelince çok iyi hatırlıyorum ben de ilk evlendiğimde dumur olmuştum ve kesinlikle yetişemiyordum. O zamanlar bir de çok mesaiye kalıyordum, akşam 10 da fln geldiğim oluyordu, 15 günde bir temizlikçi alıyordum ve 2 hatalık ütüyü o yapıyordu. ya da sabah kalkıp tek tek ütülüyordum o gün giyilecekleri fln. Onun dışında evin çok dağınık olduğunu ve hafta sonları topladığımı hatırlıyorum. Şoka girmiştim resmen ev işlerinden. Yemekleri de pazar günü bi kaç çeşit yapıyordum, Çarşambaya doğru bitiyordu, hazır köfte ya da şinitzel yanına pilav yapıyordum fiks. Sonra alıştım. Eşim de yardım azıcık eder, %15 diyim. Her şeyi düzene koydum. Çocuğum olmasına rağmen herşeye yetişebiliyorum. Sizi anlıyorum, sanırım zamanla alakası var. Kocanızın sizi sevmediğinizi düşünmedim, eski sevgilisine bakabilir, merak etmiştir vs. Bence takılmayın sevmeseydi evlenmezdi.

Bencede gozle gorulur birsey olmadan buyutme.belkide ev isine vakit cok ayirdigin icin boyle olmus olabilirmi

evet tam olarak anlatmak istediğim buydu bildiğiniz dumur oldum cok teşekkür ederim zaman alıstırıcaktır umarım :/

tek başına bütün evin yükünü alırsan tabi bu ruh haline dönersin. Daha da 40 gün olmuş. Eşin de pek rahatmış. Baştan tavrını koysana

Biz 9 sene sonunda evlendik, memur olmanın rahatlığı var tabi biraz, eşim baştan beri yardımcıydı hala da öyle, ütüyü o yapar mesela, bulaşık size yerleştirir çamaşır atar serer çocuğa bakar ki şu an ücretsiz izindeyim ben, sizinki biraz tuhaf olmuş

canım ben 1 yıllık evliyim bu olayı yeni yeni oturtmaya başladım cinsellik hakkında aynı şeyi söyleyemem ama iş konusunda bende manyak gibiydim h.içi işgüçten saat 11 12 oluodu direk yatış ve sürekli hasta oluodum ben bitkin düşüodum h.sonları millet süslünip püslenip kocasıyla geziodu bende diodum nasıl yetiştiriolar acaba onca işi sonra gezmeyi benim pertim çıkıobu temizlik hastalığı yüzünden bizde kavga edioduk nasılmı o yardım etmeye çalışıodu fakat benim yaptığım kadar güzel olmadı için ben sinirlenip 2. kez yoruluodm üstünden geçerek kendine bi ayna tut derim ben hatamı bu şeilde keşfettim,

peki nasıl mı aştım bu durumu bigün iş çıkışı bize misafir gelecekti pat die belli oldu yetiştirirdin yetiştiremezdin derken eve gittik 1 saatte heryeri pırıl pırıl yaptık eşimle dışardanda bişeyler aldık geldik yetişti. o ğün bana eşim dediki bak her saniye evimizin pırıl pırıl olmasına gerek yok misafir gelirse gördüğün gibi 1 saatte halledioruz. ve ben bu saatten sonra dedimki ben ömrümü h.sonlarımı akşamlarımı temizlikle harcayarak kocama kendime mutluluğumuza eğlencelerimize ayıracağım zamanı harcamış oluosam yapmıycam dedim ya ütüyü verdim ütücüye temizliği h.sonu kendimi yormadan 1 2 saate sığdırdım çamaşırlarıda h.sonuna bırakmadan atıorum biz yemeği yiyene kadar çıkıo birikmemiş oluo ve bu sayede ne ben çıldırıorum kavga çıkarıorm nede eşimi kendimden uzaklaştırıorum.

bak canım aynaya bak derken bunu kastediorm yanlış anlamanı istemem ama evin bal dök yala olsa kimse bunu görmez yada eşin buna okadar aldırış etmez ama tek boş gününde çamaşır ütü bulaşık die kendini hırpalarsan eşin senden soğuyabilir. boşvver işi gücü gir kocanın koluna gezin tozun eğlenin anın tadını çıkarın 50 yıl sonra evi çok temizdi demezler heryeri gezdi gördü çok eğlenceli bi kadındı derler yada eşin senle vakit geçirmekten keyif alır kavga etmek yerine

Hmmm sen sıkıntıyı yazmışsın aynen de dediğin gibi bence de

"Annemin evinde prenses gibiydim, sakin evlenmeyin"
Bu sozunuzu hic dogru bulmadim. Evliligi ne zannediyorsunuz ki. Erkekler geneldr tam da boyle. Annelerinden boyle gormusler , kadin is yapar erkek tvde. Dogru mu, tabi ki degil, ama bunun icin evlilikten vazgecilmez. 50 yil 60 yil evli kalanlarin kocalari super mi sanki. Evliliklerde her zaman kadin daha.cok emek verir. Adam yardim etse de etmese de. Daha yolun cook basindasiniz. Kavgalar olcak, bunalimlar olcak, aglama krizleri olcak. Evlilik 5 yilda oturur derler. Benim ilk senemde cok zordu. Her gun aglardim. Simdi 2 tane cocugum var. Yine her isi ben yapiyorum, esim hicbi seyin ucundan tutmaz, cocuklarla ilgilenmez ,cok yogun calisiyor, yoruluyor biliyorum. Bunun icin bosanayim mi, huzursuzluk mu cikarayim. Senin icin demiyorum ama bazi yorumlara hayret ediyorum. Evlilik bu kadar kolay vazgeccek bir sey degildir. Basta secimini iyi yapmaya caliscaksin. Mesela bir.kere soz atmissin, akli baskasinda diyosun, yine de evlenmissin. O zaman yuvani ayakta tutacaksin, islerini aksatmiycaksin cemkirmiyceksin ama yavas yavas onu da katcaksin, bunlari hep guzellikle yapcaksin, he olmadi mi, yielne yardim etmiyor mu, o zaman bunu kabullenmen lazim. Zamanla ev islerinde.hizlancaksin, cocuk olcak yine.duzen bozulcak, sonra.yine duzen kurcaksin, bunlar zaman alcak, ama dedigim gibi zamanla belki dedikleri gibi 5 6 yil belki sizin daha az bile surer, sen ona o sana.alisacak. bazi fedakarliklar da.yapmak gerekiyor. Guzel soz duymak yerden goge kadar hakkiniz. Ama ev isi yapmayi bu kadar buyutmyin.cinsellik de ben.normal goruyorum, haftada 1. Belki kendince cekinceleri var, tatmin edemem diye korkuyordur mesela.

Demem o ki,daha cok yenisin, boyle olmasin normal, zamanla oturur, ama sunu unutma evi yuva yapan kadin oluyor.

Uzun ilişki sonrası evlilik sendromu mu bizde yaşanmadı çok şükür
Biz eşimle 9senenin sonunda evlendik. Hatta bugün yıldönümümüz Ufak atışmalarımız oluyor arada ama fazla uzatmıyorum ve her sabah eşimi öperek uyandırıyorum. Şimdi 19 haftalık bebeğimiz var. Günaydın babasıı hadi kalk işe geç kalmayalım diyorum sevinçle uyanıyor.

suan nekdar mutlu oldugumu anlatamam cunku ilk önce yalnız değilmişim :) temizlik ev işi diye kafayı yerken aslında tüm hayatımızı bitiriyorum konusup oldugu kadarıyla hayatımızın tadını cıkarmamız gerek

tek diyebileceğim evliliğiniz oturmadan ve birbirinize alışmadan çocuk yapmayın!
çok yenisiniz
iyi ölçün tartın lütfen

aynen tatlım özeldende yazışabiliriz istersen hala var bende ama eskisi gibi değildim eskiden masadan dökülen ufakları toplardım kahvaltıyı bırakıp düşünsene kocalarımızın gözünde ne kadar iticiyiz adamla muhabbet kuşu gibi cıvıl cıvıl kahvaltı etmek dururken anı kaçırırıoruz oflaya puflaya haminne gibi aman heryer temiz olsun evin içine ... boşver senin mutluluğun daha önemli kocana biraz daha zaman ayır

Herşeyi anlarım da çocuklarla ilgilenmiyor ne demek bunun nasıl bir izahı olabilir, yoğun çalışıp eve gelince ne yapıyo mesela, benim eşim polis batmandayız sürekli ek görev oluyo sadece yogun değil bir de kelle koltukta yani

Tamam her işi gene sen yap bundan şikayetin olmayabilir ama çocuklarla ilgilenmesi için eşini teşvik et bence

Bu arada 50 602 sene evli kalanlara bir sor bakalım ne şartlarda evli kaldılar, o zamanlar zaten kadınlar %90 ev hanımıydı kefenle dönersin diyen aileler çoktu, erkeklerin her pisliğine katlanıp hastalık sahibi oldular, yani sorsan iyiki çekmişim demez kimse, imkansızliktan...adam 60 yaşına gelecek durulacaktır hatun rahat yüzü görecek o da sürülür yani, eski zamanlarda özenilecek birsey yok bence

Kırmak istemem ama dediğin gibi olabilir yani bu eski kız arkadaş mevzusu.
Benim eski sevgilim de başka kızı istemeye gittiği gün kapımda ağladı- kızı psikopat etmiş-boşandılar- tekrar kapıma geldi.
Barışmadık tabi şimdi tekrar nişanlanmış (bu arada da ben başkasıyla evlendim)
Yani bazıları saplantılı olabiliyor.
Umarım sizinki de bu durumda değildir.
Allah yardımcınız olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…