EVLİLİK ÇOCUK BU MUYDU

Evliliği Nasıl bekliyordunuz ki:)))

ne kadar sanslisiniz aslında sadece şansınız ın farkında değilsiniz. . sizin yerinizde olmak için neler vermezdim. .
bizim bebegimiz olmuyor..
o kadar çok isterdimki bu yazdıklarınızi yaşamayı. . Sağlıklı bi evladınız var..
sessiz sedasız duvarlar la oturmuyorsunuz hayatınız da minik eller var onun kıymetini bilin ... tabiki zor dur yanlış anlamayın lütfen ama olmaması daha zor bi sınav inanirmisiniz. . her ay aynı hayal kırıklığı her ay hüsran.. yaşayan bilir. . herkesin sınavı farklı işte. . şikayet etmeyin şükür edin lütfen. . hergün aglamakla geçiyor günlerim bi evladım olsun diye çok umutla bekliyoruz hele eşim çok istiyor çok. ..
şimdi empati yapın ya olmasaydı..?

Siz sanirim bugun bir konu daha acmistiniz orada da isinizi sevmediginizi esinizin 2 yil icinde tayin icin birseyler yaparim diyip yapmadigini yazmistiniz. Is arkadaslariniza burada oldugu gibi orada da gerizekali yakistirmasi yapmissiniz. Esime guvenmiyorum falan dediniz diger konuda. Suclamak icin soylemiyorum yanlis anlamayin insanlari sevmiyorsunuz, mesleginizi sevmiyorsunuz, evliligi sevmiyorsunuz bence siz profesyonel yardim alin. Psikolojik sorununuz var gibi gordum ben de. Allah korusun bu ruh haliyle kendinize cocugunuza zarar verebilirsiniz.

Bence de sizin psikolojiniz bozuk.
Parası işi cezbetti çocuk yapmak için evlendim diyorsunuz.Biri sizi damızlık olarak görüp kullanmaya kalksa siz Nasıl davranırdınız.Çok büyük haksızlık bu.
İşe devam etmenizi sizin için istiyor olamaz mı?
Ev işi yapmak zor, işte çalışmak zor,çocuk bakmak zor size herşey zor.
Nereye kadar sabredebilirki kocanız kim sürekli herşeyden şikayet eden birini yanında ister ki?
Ne yani herkes çok kolay işte çalışıyor, çok kolay çocuk bakıyor ,hiç ev işi yapmıyor eşiyle hiç kavga etmiyor falan mı sanıyorsunuz?Yok öyle bir dünya.

çocukpeşinde koşturmaktan olmuyor
O zaman çocukla ortak zevk alabilecek yerlere gideceksiniz. 33 yaş erken değil annelik için. Ki bu zamana kadr bekarlığn tadını bol bol çıkartmışsınızdır diye düşünüyorum. Çocuk yaparken sonucta dur dedin mi duran uyu dedin mi uyuyan varlıklar hayal etmedik. Biraz beklentilerinizi düşürün. Çocuğunuzla ortak zevk almaya bakın.
Not:17 aylık bir çocuğum var.

Herşeyden şikayet etmek yerine sahip olduğun güzellikleri görmeye çalış . O kadar çabuk buyuyorlar ki bebeklik hallerini ozluyor insan . Çok sıkılınca bırak evin işini gücünü al çocuğunu parka götür uyudugunda da kendin için zaman ayır. Mutlu olmak kendi elimizde bi mucize beklemektense ufak seylerlede mutlu olabilmek lazim

Sen kocanı sevmediğin için, evliliğini sevmediğin için sana çocuk ve evlilik zulüm gibi geliyor. Önce anne olayım ailem olsun sonra birbirimizi severiz gibi saçma bir mantıkla aile kurarsan mutsuz olursun.

Bence hamile kalmak kolay olmamalı. Yani keşke Allah tüm aileleri yıllarca uğraştırsa da evlatlarının kıymetini bilseler böylece. Bu benim 2 düşük ardından 3.gebeliğim mesela, sağlıklı bir çocuk için neler çektik.

Bekarlığınızın da tadını çıkarmamışsınız büyük ihtimalle hadi evleneyim diye diye. Eş olmanın da anne olmanın da tadını çıkaramıyorsunuz...

Hamile hamile bu konuyu okumasaydım iyiydi.

sizin çocuğunuz var mı

Oğlunla da gidebilirsin diyen üyeye böyle yazmışsınız.Ben de gidebileceğinizi düşünüyorum ve aynı bu şekilde çocuk büyüttüm.Çocukla gidilmez,bu havada çıkılmaz diye diye evde depresyona girersiniz.Çocuğun uyku ve beslenme saatlerini düzene koyarsanız hayatınız kolaylaşır.Doyurur,uyutur,çıkarsınız veya gezerken pusette uyur.Yanınıza oyalanacağı oyuncaklar veya atıştıracağı bir şeyler alırsınız.Onun da temiz havaya ve güneş ışığına ihtiyacı var.Çocuk olunca eve kapanmak bir tek bizde var sanırım.

Aman herkesler de kadına yüklenmiş
Yok sorumsuzmuş, yok anası iş yaptırmamış vs
Hemen kestirmeden yargı koymalar falan
Neyse ne

Belki konu sahibine göre değil evlilik
Temizlik, bulaşık, yemek, çoluk çocuk
Bana göre de değil şahsen
Çok sıkılıyorum çoluktan çocuktan, yemekten vs (düşüncesinden bile)
Hele kendimi hayal edince öyle bir konumda içim daralıyor çünkü bana göre değil
Kimisine göre güzeldir kimine göre hapistir

Konu sahibi şu saatten sonra çocuk geri gidemeyeceğine göre yeni, esnek yöntemler bulmak iyi gelecektir
Çocuğunla gezmek gibi
Ki bence gezilir.
Bu herhalde bir bizim ülkemizde var, çocuk olunca ailenin eve kapanması bana hep tuhaf gelmiştir.
Ben sırtıma bağlayıp yollara düşerdim herhalde, bkz.gezentilik

Sen çileden çıkmazsan emin ol yola gelecektir
Kurallar koy mesela, karşılığında ödül veya ceza alabileceği kurallar
Mesela ödül kuponları yapabilirsin (biraz büyüdüğünde) bunları biriktirerek belli bir rakama ulaştığında hediye ödülü koyabilirsin.
Şu an için ise dediğim gibi kurallara uymadığında cezasını verirsin, ağlaması ya da bağırması umrunda olmasın bu ceza karşısında. (acımasız bir ceza değil, mesela çizgi film izletmemek gibi)
Ağladığı, bağırdığı işe yaramadığında vazgeçecektir.
Sabır lazım tabi.

Bir de bu kadar büyütme bu temizlik, yemek işini lütfen
Haftada bir yaparsın tam temizlik
Arada baktın tozlanıyor falan bir süpürge tutmak 15-20 dk
Bir vileda da aynı.
Mümkünse onları da eşin yapsın artık
Adam gizli aktör gibi konuda hiç adı geçmemiş
Umarım yardımcı oluyordur

Son düzenleme:

Tabi ki o da olabilir ben 1 yılda herşeye dört dörtlük alışmıştım. Evet ben de okuyorum bu tarz konular, doğru...

Beyninde Suan depresyon olabilir. Eeg cektir bi psikayatri kliniginde. Eğer depresyon yoksa gerçekten sana gore bisi değildir ve ona göre farkli cozumler bulunur kendine daha fazla vakit ayirman gibi.

Beyninde Suan depresyon olabilir. Eeg cektir bi psikayatri kliniginde. Eğer depresyon yoksa gerçekten sana gore bisi değildir ve ona göre farkli cozumler bulunur kendine daha fazla vakit ayirman gibi.
Gerçekten mi eeg de depresyonu görmek mümkün mü

Sizi çok iyi anlıyorum. Her çocuk bir olmuyor.
Çocuğunuzun ihtiyaçlarını ilgi alanlarını fıtratını cözmelisiniz.
Benim ilk kızım kolay bi çocuktu.
Hergün ikeaya foruma gider gelirdim onunla.
Uykudu gelirse arabada uyurdu, ben de mutlu bi anne sayilirdim. Kızımi hiç uzmezdik ve babası sırtını okşar uyuturdu.
Ikinci çocuğumda hamileligim biraz sorunlu geçti, eşim de anesine uydu, desteğini çekti ve bunu da hep soyledi. Bunu sen büyüt herkes nasıl büyütüyor diyerek. Desteğinden geçtim şefkat bile göstermedi. Ablasını daha çok dışarı götürürdu markete falan oglum bebekti ağlardı, alıştırmak istemedi.
O yüzden bence şefkat eksikliğinden yani, biraz da ilki kızdı ikincisi oğlan, cinsiyet farkı sanki. Oğlumu öğlen uykusuna doğru parka çıkarırım uyumazdi 4 saat koşarak geçerdi, yemez İçmez eve gitmek istemez. Çığlık çığlığa eve girer evde de aglar zorla uyurdu ama aksam olurdu.
Ben kendimi toparlayinca ve eşimden umudu beklentiyi kesince oğluma yöneldim. Eğilip gözlerine baktım sarıldım okşayarak uyuttum, düzeliyor artık. Sadece gözlerine değil ruhuna da eğildim onu tanımaya çalıştım.
Eşime de ogluma nasıl davranacagini ogretiyorum yoksa gebertecek çocuğu.
Is sizde bitiyor anlaşılan eşinizde bilinç olsa bu kadar tukenmezdiniz zaten. Beni de eşim tüketti ama kullerimden doğdum. Şimdi işi yapan emri verir hesabı herseyin yöneticisi gizli öznesi ben oldum.
Eskiden kendimi sığınti gibi hissederdim, çalışmadığım için. Sanki ev eşyalar onundu.
Ne zamanki sahiplendim işleri eşyaları çocuğumu
Ondan sonra farkına vardım ki bazı şeyleri takmaktan, güzellikleri kaçırmışim.
Senin bedava etkinlikleri farketmen lazım bi de zaman planlaması yapmalısın.
Benim bi de üçüncü oldu. Eşim bebeği kadar seviyor ki oğluma ettikleri aklima geliyor içimi burkuyor, sonra oğluma daha çok sarılıyor onu anlamaya çalışıyorum, maalesef oglum zor geçen hamileligimde evde bunaldu.babası dışarı pek çıkarmadi
Kaybettiğimiz zamanı şimdi telafi etmeye çalışıyoruz eşim de ilgileniyor artık.
Özellikle oğlumun gelişimi için ısrarlarim sonucu istanbulu bıraktık, eşim köyumüze tayin oldu.
Burda akrabalar onu sevdikçe daha iyiye gidiyor

Ödül ve cezayı tavsiye eden bir........ aceba yanlış mi hatirliyorum mesleginizi kuzum?
Ödül ve ceza uygulamadan kalkali, coook yanlış olduğu anlaşılalı ne kadar uzun zaman önceydi aceba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…